Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zora* Za vse tiste, ki ste proti reklamam v vrtcu in šoli. Tu lahko oddate svoj glas: http://www.zps.si/o-nas/aktualno/za-solo-brez-oglasov-podprite-kampanjo.html?Itemid=640 mislim, kam gre svet... no, potem bo pa spet nastal problem, da niso bili ozaveščeni o tem in onem. Saj so reklame v vrtcu in šolah tudi o čem zdravem, pozitivnem...npr. varni v šolo, zdrava prehrana. Če stariš nima toliko razuma, da bi ocenil in selekcioniral kaj je prav in kaj ne, in o tem tudi poučil otroka, potem je itak brez pomoči in brezveze kar koli razlagati. Pa kaj, ko greste v trgovino, mimo sladkarij, polijev, se izogibate tem policam ali kako? Če se dol vrže, mu kupite tudi nezdarvo zadevo? Mislim, da bi bilo dobro, da bi otroka malo poučili kaj ja in kaj ne, se pogovorili z njim in bi bilo vse OK. Meni je všeč, da otrok domov prinese prospekte za knjige, reklame za razne interesne dejavnosti...da vem, kakšne možnosti vse imamo, kje je ceneje. In moj problem je zakaj in kako bom otroku rekla NE. Jaz se sprašujem kako ne ne znate, tisti, ki podpisujete take zadeve otroku razložiti zakaj NE. PA saj se otrok mora naučiti, kako se sprijazniti z določenimi zadevami, da ne more vse dobiti, da ne more jesti samo kar mu je všeć. O tem kaj je prav za otroka in kaj ne, MORA odločati vsak posameznik oz. vsak STARŠ SAM. Če eni mami ne paše, da njen otrok je poli, je to njihova zadeva in ne moja. Moja deca ne dobijo sladkarij zjutraj, pred kosilom in zvečer. In to je samo naša zadeva in otroka vesta, da če katera druga mama to dovoli, pač dovoli in to ni naša stvar. JAz ne dovolim in pika. Vesta zakaj NE. Najboljše, da se razpiše še referendum. Smo se ravno danes menili ob kavi, kako ubogi so otroci v šolah, omejeni z vseh strani, kako starši in žal tudi šole zaradi nenehnih pritiskov nekaterih staršev, delamo invalide iz njih. Včasih sem dobila cvek in sem se cel teden učila kot zmešana, da sem ga popravila, preden izvejo starši. Sama sem sprejela odgovornost in nekaj naredila, preden nastanejo posledice. Danes pa takoj dobi stariš SMS sporočilo in ima vpogled v vse...in še preden otrok pride iz šole, že ve kaj je ušpiči in ga nadere. Sprašujem se kako bodo naši otroci odgovorni in sami od sebe popravljali napake, če jim to že v vrtcih, in OŠ onemogočamo. PRišel bo v službo in čakal šefa, da mu naroči kaj bo počel, potem bo čakal, da ga pohvali ali graja, potem bo čakal ... Ok, to ni več ta tema....malo me je zaneslo...
|