Ines.
|
Punce, ojla! Meni so na CSD dali 3 sklope obrazcev. Zdej sem videla na linku od Peli, da so tam malo drugače razdeljeni, kot sem jih jest dobila na CSD-ju. Na CSD-ju je meni že vse lepo posortirala, skupaj spela, dala nasvete in navodila. SoncicaT, mi izpolnimo tele obrazce: Vloga za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta, Vloga za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka , Izjava matere ali očeta, da uveljavlja pravico do DNVO sama, Tvoj delodajalec izpolni tele obrazce: Potrdilo delodajalca o zaposlitvi Podatki o plači Tvoj izpolni: Vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta, Izjava o varstvu otroka Priložiti mora tudi kopijo davčne ter TRR-ja (kot mamice). Delodajalec tvojega izpolni: Potrdilo delodajalca o zaposlitvi, Podatki o plači Cebelicamaja, če je tvoj študent, potem verjetno nima smisla, ker gre za nadomestilo plače, me pa zanima, če nima pravice vsaj do kakšnega starševskega dodatka. Tananejka, ja delodajalec tvojega mora tut izpolniti in potrditi obrazce, saj so podlaga za izračun nadomestila za očetovski dopust. Samo mora delodajalec paziti, ker mora napisat vse plače pred nastopom očetovskega dopusta, se pravi, če se rodi 15.3., in želi koristit dopust 20.3., so vpisane vse plače, izplačane do oddaje vloge (npr. do 18.3.). Pri izkoriščanju očetovskega dopusta atiji špekulirajo: če so tistih cca. 70 dni po rojstvu kakšni prazniki, je bolj pametno izkoristiti po delih, kot v kosu. Na primer, naši atiji lahko špekulirajo velikonočne praznike (17.4), prvomajske praznike,27.4, 1.5.,2.5.,..), skratka kjer so dalj časa doma. Pa še po koletivni imajo pravico do dopusta ob rojstvu otroka (1-3 dni, odvisno od kolektivne). Če se kateri da preračunavat, lahko objavi, kdaj se jim najbolj splača biti doma. No, jest se pa lahko pohvalim, da je gospa na CSD čudovita. Pripravljena pomagat. Pri Žigu je mojega delodajalca po telefonu poklicala in jim povedala, da so plače v vlogi narobe izpolnil. Mi je rekla, če ji lahko dam njihovo telefonsko, da bo sama z njimi uredila. Takšnih zlatih sončkov pod nebom se manjka. Sem ugotovila, da tudi precej objavlja po časopisih. Je pa tudi vodja oddelka za starševsko varstvo, se pravi, da ni kar tako. Ogromno ve in ti prišpara marsikatero skakanje od vrat do vrat. Čau bau, Ines.
|