|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčice
6.1.2006 13:14:38   
cebelicamaja
Evo spet jaz.

Najprej Ines, hvala za informacije o roku oddaje papirjev. Hitro se zgodi, da bi šel dan mimo, saj čas beži kot utrgan. Pa tudi informacija o Magnesolu je bila zame več kot dobrodošla.

Anuš. Tudi jaz končujem diplomo. Moramo se malo potrudit, da bo potem lepše,

Sem se malo vrgla v birokracijo, pa malo stvar preštudirala.
Natančnejše informacije sem dobila na:
http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=15&ID=803#porodniski

Pa isti obrazci, ki jih je že Peli dala na forum so tudi tukaj: http://www.gov.si/mddsz/index.php?CID=84

Tananejka, spodaj na obrazcu za očetovski dopust piše, da moraš poleg obrazca S-1/2 prinest še priloge. Med njimi je tudi priloga S-2: potrdilo delodajalca o zaposlitvi. Mislim, da to še paše k osnovni vlogi.

LP, maja

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 551
6.1.2006 13:18:15   
Peli
No punce jest sm bla na CSD - ju pa nč zrihtala.
Prinest morš:
-potrdilo o predvidenem datumu poroda(od ginekologa)
-vlogo za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta(obrazec s-1/1)
-potrdilo delodajalca o zaposlitvi(priloga št. S-2)
-vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila (obrazec s-2/1)
-podatki o plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo(priloga št.S-6)
(rdeče napisano izpolni tudi delodajalec)
-fotokopija osebne izkaznice/potnega lista
-fotokopija davčne številke
-fotokopija tekočega računa/hranil.knjiž.
Meni so naročili naj počakam da še ta mesec dobim nakazano plačo in nato naj v službi izpolnijo obrazce. Ti papirji so samo za prvih 105 dni
 Za naprej pa so mi naročili naj prinese mož najkasneje 1 dan koriščenja očetovskega dopusta izpolnjene naslednje papirje:
-vloga za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka(obrazec S-1/39
-potrdilo delodajalca o zaposlitvi (priloga št.S-2)
-izjava matere ali očeta,(da uveljavlja pravico do DNVO sam/a), (Priloga št.S-5)
To je za naslednjih 260 dni!
-vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta(obrazec S-1/2)
-izjava o varstvu otroka (priloga št.S-8)
-potrdilo delodajalca o zaposlitvi (priloga št.S-2)
-vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila(obrazec S-2/1)
-podatki o plači oz. osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo (priloga št.S-6)
-izpis zavarovanj
-fotokopija osebne izkaznice/potnega lista
-fotokopija davčne številke
-fotokopija transakcijskega računa
-fotokopija poročnega lista
-potrdilo o rojstvu otroka
To je za moža!
user posted image PAPIRNA VOJSKA!user posted image Upam da vam - nam je kaj bl jasnuser posted image

tananejka - očetovski dopust se šteje tako
- v strnjenem nizu 15 dni=to je 15 koledarskih dni
- dopust po dnevih 11dni=to je 11 delovnih dni
Se pravi ni razlike, razen če mož dela tudi vikende!

Ja jest kr pridno prpravljam za user posted image , računam da bom mela do februarja vse naštimano za vsak slučajuser posted image . Kot sm že sinoči napisala bo naš user posted image  imu rumene pleniceuser posted image  - tolk enih reklam pa nism razbarvala ne z Vanish oxi action, ne z omino biancom, nej gre vse skupi nekam u user posted image . A ma katera kšno pametno rešitev?
Pa ve a mate že kaj prštiman?
Ste šle kaj na razprodaje? Jest sem bla v Kranju pa nč kuplauser posted image .
Želim vam lep dan pa veli mirnih živcev(vsaj jest jih rabim).

Neposredna povezava do sporočila: 552
6.1.2006 13:41:53   
PiaM
Peli, mislim, da se dobi Varekina ali Arekina, ki se lahko uporabi v pral.stroju. Poskusi, s tem bi pa moralo it do, ker sem to jaz že delala enkrat.user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 553
6.1.2006 14:28:39   
Ines.
Punce, ojla!

Meni so na CSD dali 3 sklope obrazcev. Zdej sem videla na linku od Peli, da so tam malo drugače razdeljeni, kot sem jih jest dobila na CSD-ju. Na CSD-ju je meni že vse lepo posortirala, skupaj spela, dala nasvete in navodila.

SoncicaT, mi izpolnimo tele obrazce:
Vloga za uveljavljanje pravice do porodniškega dopusta,
Vloga za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka ,
Izjava matere ali očeta, da uveljavlja pravico do DNVO sama,

Tvoj delodajalec izpolni tele obrazce:
Potrdilo delodajalca o zaposlitvi
Podatki o plači

Tvoj user posted image izpolni:
Vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta,
Izjava o varstvu otroka
Priložiti mora tudi kopijo davčne ter TRR-ja (kot mamice).

Delodajalec tvojega user posted image  izpolni:
Potrdilo delodajalca o zaposlitvi,
Podatki o plači

Cebelicamaja, če je tvoj user posted image  študent, potem verjetno nima smisla, ker gre za nadomestilo plače, me pa zanima, če nima pravice vsaj do kakšnega starševskega dodatka.

Tananejka, ja delodajalec tvojega user posted image  mora tut izpolniti in potrditi obrazce, saj so podlaga za izračun nadomestila za očetovski dopust. Samo mora delodajalec paziti, ker mora napisat vse plače pred nastopom očetovskega dopusta, se pravi, če se user posted image  rodi 15.3., in želi koristit dopust 20.3., so vpisane vse plače, izplačane do oddaje vloge (npr. do 18.3.).

Pri izkoriščanju očetovskega dopusta atiji špekulirajo: če so tistih cca. 70 dni po rojstvu user posted image  kakšni prazniki, je bolj pametno izkoristiti po delih, kot v kosu. Na primer, naši atiji lahko špekulirajo velikonočne praznike (17.4), prvomajske praznike,27.4, 1.5.,2.5.,..), skratka kjer so dalj časa doma. Pa še po koletivni imajo pravico do dopusta ob rojstvu otroka (1-3 dni, odvisno od kolektivne). Če se kateri da preračunavat, lahko objavi, kdaj se jim najbolj splača biti doma.

No, jest se pa lahko pohvalim, da je gospa na CSD čudovita. Pripravljena pomagat. Pri Žigu je mojega delodajalca po telefonu poklicala in jim povedala, da so plače v vlogi narobe izpolnil. Mi je rekla, če ji lahko dam njihovo telefonsko, da bo sama z njimi uredila. Takšnih zlatih sončkov pod nebom se manjka. Sem ugotovila, da tudi precej objavlja po časopisih. Je pa tudi vodja oddelka za starševsko varstvo, se pravi, da ni kar tako. Ogromno ve in ti prišpara marsikatero skakanje od vrat do vrat.

Čau bau,

Ines.

Neposredna povezava do sporočila: 554
7.1.2006 9:47:04   
Marina_
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
22.12 SE NAM JE PRIDRUŽILA PRVA MARČICA ULA IN ANAJMAD JE POSTALA MAMICA.user posted image user posted image user posted image ČESTITKE ŠE TUKAJ!!

Več si preberite

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=750785

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN

Karin

Marina

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 555
7.1.2006 14:10:32   
Peli
PiaM- hvala za nasvet res je šlo z arekino in zdaj mam spet bele pleničkeuser posted image .

Za anajmad  sem res vesela in upam da bo z njeno Ulo vse OK.
Mene pa kar mal skrbi še vedno nism dobila izvidov od AC pa bo v torek že 4 tedne, no se tolažim s tem da so bli prazniki vmes, pa če bi blo karkoli narobe bi me najbrž že poklical.
Ta teden me čakata dva pregleda - v sredo pri svoji gin., v petek pa UZ pri dr.Pušenjaku, upam da se mali redi in raste.
Lepo se imejte, čao!

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 556
7.1.2006 17:04:41   
tananejka
ANAJMAD:  user posted image user posted image user posted image user posted image  ČESTITKI MAMICI INA MALI ULI. DRŽIM PESTI, DA BOSTA HITRO DOMA V OBJEMU NAJDRAŽJIHuser posted image user posted image user posted image user posted image !!!

user posted image user posted image user posted image

PELI: Čakanje je res najhujše od vsega, ampak baje da res prej obvestijo, če kaj ne štima. Vso srečo juti na pregledu, upam da se je user posted image  zredil in zrasel. Sporoči...

Vsem puncam hvala za informacije o papirjih za CSD!!!!

Pozdravčke vsem

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 557
7.1.2006 18:04:18   
Anuš
Cebelicamaja kako napreduješ z diplomo. Men se ne da večuser posted image
Katjandraž: kaj pa glede velikosti koles. Pliko ima namreč majhna kolesa, jaz bom pa večinoma v hostah in na PST-ju(Pot spominov in tov.). Da mi nau otroka čisto prerukaluser posted image user posted image user posted image . A pol gre ziher gor košara, in lupinica. Bajdvej, a je lupinica avtosedež?user posted image In, če je, kera firma gre na nastavek od Plikota. Sori, ampak res ne vem kje drugje naj dobim te informacije. Hvala za pomoč!
Anajmad: user posted image zauser posted image user posted image Ulo!

Neposredna povezava do sporočila: 558
7.1.2006 18:04:21   
neja
ANAJMAD ČESTITKE ZA MALO ULO user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in verjamem, da bo vse v reduuser posted image user posted image user posted image . LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 559
7.1.2006 18:10:22   
Anuš
anajmad: šele zdej sem prebrala tvojo zgodbo. Drži se user posted image , Uli pa želim, da se iz user posted image čimprej razvije v user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 560
7.1.2006 19:08:40   
PiaM
Frizerka, hvala za informacijo o naši Anajmad. Sem šla prebrat in zraven jokala kot dež! Samo da se je tokrat vse srečno končalo!!! 

Še tukaj: ISKRENE ČESTITKE, ANAJMAD!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 561
7.1.2006 23:06:55   
jerneja
živjo,

ta vikend sem čisto preveč razmišljala o porodu... mi je kar slabo ratalo od strahu... nevem čemu, prej sem bila tako lepo mirna.
vedno bolj premišljujem, da bom le rodila brez EA, toliko kritik slišim zadnje čase. Sploh ne vem kaj naj naredim. Kako je pa z vami punce..dejte me malo potolažit.

lep konec tedna vam želim

jerneja

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 562
8.1.2006 9:09:58   
katjandraž
Anuš, kolesa so res bolj majhna, meni so delala največ preglavic po snegu; ko greš na PST, pa samo zakleneš sprednji dve kolesi, pa je ok. Za hosto pa si ne predstavljam user posted image , nisem sprobala, sam če greš res v hud gozd, greš po mojem z vsakim vozičkom težko. Jaz imam lupinico in košaro isto od Peg Perego. Ne vem, če še kaj drugega gor paše. Ja, lupinica je najmanjši avtosedež od 0-9kg, če ni celo od 0-13kg. Mi smo ga uporabljali kakšno slabo leto, vendar zadnji mesec ali dva je bil že malo majhen.

jerneja, jaz imam namen iti v Postojno na EA, če bo le vse ok, da me ravno ne prehiti preveč ali kaj podobnega. Imam pa res zelo nizek prag bolečine. Se mi zdi, da če si taka "sera" kot jaz, k me je bilo že prvič ful strah in se tud zdaj ne želim reprize, je najslabše. Punce, k so tok močne, da se prepričajo, da ni problem, da bodo že rodile, poslušale babico in pridno predihavale popadke, dejansko najboljše skoz pridejo. Psiha naredi največ! Mene je najbolj "zjahalo" to, da sem bila prepričana, da bom dobila v LJ EA, ker sem bila zmenjena, pa ene veze sem imela, potem pa ni bilo nič iz tega, ker mi dežurni anastezist na noben način ni hotel dati EA. Tudi, če se odločiš za EA, si moraš dopovedati, da ni 100%, da jo boš res dobila. Tako jaz zdaj zase razmišljam.  Kako bo pa v praksi, pa upam, da sporočim še februarja (bi blo fino, če bi naša user posted image  majčkeno prehitevala, glede na to, da je malo večja, kot je bil tudi njen bratec v teh tednih, in je tudi on prehiteval user posted image ).

Vsem želim lep nedeljski dan!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 563
8.1.2006 19:27:16   
cebelicamaja
Frizerka, krasno da si tukaj objavila novico, ker jez ne prebiram celega foruma. In taka zgodba naše anajmad je nekaj česar ne smeš spregledat.

Anajmad: Še tukaj user posted image user posted image user posted image BRAVO OBEMA!!!

Anuš: Tudi jaz bi bila lahko bistveno bolj pridna glede diplome user posted image . Se bom sedaj potrudila, ker se počutim iz dneva v dan bolje. Morda se poznajo železove tablete.

Peli: Je zoprno čakanje, ne. Samo jaz sem tudi mnenja, da če bi bilo kaj narobe, bi ti že sporočili. Kar pogumno. Pa fajn odpravi na pregledih.

Jerneja: ti pa tudi pogumno. Saj se moramo zavedati, da čisto neboleče ne bo. Vendar ker menda res velja pravilo: bolj si sproščen, bolje je... se je pametno znat pomirit. Preberi kakšno knjigo o avtogenem treningu ali avtosugestiji. Menda je zelo pomembno, da se v času, ko ni popadkov čim bolj sprostiš. Le tako se maternični vrat hitro odpira in mehča. In ker jaz popolnoma verjamem načelu, da psiha dela čudeže ali pa hudiča, se moramo odločiti, ali bo delovala nam v prid ali ne. Verjemi, da bo vse OK, vadi dihanje in samosproščanje.

To počnem jaz. Sem pa prvič nosečka in mi katera brez problema reče: "Lahko je govoriti." Pa še res je. O dejstvih pa potem enkrat marca. Saj bom ena izmed prvih, pa bom poročala.

Lep pozdrav vsem marčevkam. Pazite nase in uživajte.

Papa,  maja

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 564
8.1.2006 19:58:13   
soncicaT
Ojla!user posted image

A mi lahko katera svetuje, kaj je najbolje nabaviti za novorojenčka?
Košarico? Nekje sem zasledila, da prvih 6 tednov novorojenček spi pri mami...je to res?
Razmišljam da bi nabavila kar posteljico od 0-10 let...

A mogoče veste kje v Mb-ju imajo ugodne te zadeve...tam nekje do cca 30.000sit...če sploh.

Kaj pa za kopanje in previjanje?

A ste imele še kaj posebnega...že kakšna stajica?

Stokrat hvala za vsakršno informacijo.user posted image

Lp

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 565
8.1.2006 23:25:07   
cebelicamaja
Danes pa res visim na internetu. Zato nej ti odgovorim SoncicaT.

Jaz bom dobila posteljico in zibelko od drugih, že rabljeno. Pa sem vse sprejela. Rekla sem si,da bo posteljica v spalnici, zibka pa v dnevni. V spalnici si bo moj user posted image uredil delovni prostor, ker doma dela. Tako da bo mali čez dan raje v dnevni sobi. In ker morda dobim še eno posteljico, jo bom peljala k eni izmed babic. Bo mali tam spančkal, ko bomo na obisku.

Kje spi otrok je po mojem čisto stvar odločitve. Če bo pri tebi, je to bolj praktično ker čez noč menda ni treba vstajat. Vendar vseeno menda svetujejo, naj bo v svoji posteljici. Naj to pove raje kakšna z izkušnjami.

LP, maja

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 566
9.1.2006 10:42:04   
Anuš
Katjandraž stokrat hvalauser posted image ! Bom res probala kupit košaro in lupinco za Plikota. Drugače sem imela pa v mislih gozd- Rožnik. Sej ni dost slabše kot PST, če greš po ta glavnih cestkah. Verjetno bi res težko s kakšnim vozičkom šla po trim steziuser posted image user posted image user posted image .

jerneja Glede poroda me ni še nič strah. Se mi še vedno zdi takoooo daleč. EA pa načrtno ne mislim koristit. Po moje gre tud brez. Mam pa kar visok prag bolečine- vsaj upam, da res. EA se mi zdi -glede na to , da gre za poseg v hrbtenjačno- tvegan poseg.

Čakam dimnikarja. Pride enkrat do 15ih. Verjetno bo svojo srečno rito pripeljal malo pred tretjo, da bom ja cel dan čakala in nič naredilauser posted image .

A se vam zdi normalno, da se mi po večernem vstavljanju vaginalet iz nožnice ulije prozorna tekočinauser posted image Upam, da je to del zdravljenja in, da se mi ne bo dojenček posušil, če bi šlo za plodovnico. Imam pa v sredo pregled, pa bom vprašala. Ne delam panike, ker dojenček isto brca in se mava prav finouser posted image . Želim si, da bi moja nosečnost trajala celo večnostuser posted image .

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 567
9.1.2006 11:31:12   
Anuš
Dimnikar Branko je mal pogledu in zmeru in reku, da je OK. S sabo pa odnesel tudi 11.000,00 SIT. user posted image user posted image user posted image Brankouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 568
9.1.2006 11:36:01   
Peli
Punce samo tolk se vam javljam, da vam povem da sem danes dobila izvide od AC, na katerih piše da je naš fantič zdravuser posted image user posted image user posted image , zdaj se več ne sekiram tud če je manjši.
Lepo se mejte,čao.

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 569
9.1.2006 13:14:33   
Anuš
Peli juhuhu!user posted image

Katjandraž spet jazuser posted image . Imam možnost dobiti košarico Navetta in avtosedež Primo Viaggio za 22.000,00 SIT. Dalo skozi dva otroka. Kaj misliš? A bo še za enga? Dobim še slikce po mailu. Vsaj upam, da nakupujem prave stvari in bo vse skupaj pasalouser posted image .

soncica T jaz imam namen, da bo moj user posted image spal v svoji sobi. Vprašaj me aprila, če je misija uspela. Dobila bom košek za začetek. Potem pa, če od koga dobim posteljico bo v 60x120, če pa ne, pa v s povštri zagrajeni postli 90x180user posted image .

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 570
9.1.2006 13:48:00   
barba
Ojla!

S pisanjem ste pa res pridne! user posted image Komaj sem vse prebrala, kar ste napisale od petka!

Midva z našo user posted image  sva super. Občasno so brce prav močne in kar boleče tja pod rebra.
Dons je mali ves poskočen, saj se brusi parket v njegovi sobi. Na začetki bo spal v zibki v najini sobi, potem pa v špampku mogoče že v svoji sobi. Bomo vidli kako bo!

Glede poroda me zaenkrat nč ne skrbi in se tolažim s tem, da se je še vsak rodil tako al pa drugače. Bolj premišljujem o tem kako bo potem ko bova z malim user posted image  doma. Pa če bom znala vse porihtat? Drgač ne paničarim, sam včasih se kar mal zamislim.user posted image

LP, Barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 571
9.1.2006 13:52:59   
katjandraž
Anuš!

Mislim, da ne bi smel biti problem glede ohranjenosti. Jaz sem sedež posodila prijateljici, tako da je ravno tako že dal 2 otroka skozi, pa je kot nov.user posted image Košaro se pa uporablja zelo malo časa, tako da tudi ne bi smel biti problem. Cena se mi zdi ugodna, preveri pa na strani od Mami, ki je uvoznik za Peg Perego, kakšne so cene in če je košara prava. Drugačne košare so za Pliko kot za tiste Peg Perego vozičke, ki imajo posebaj podvozje in posebej zgornji del. Sem našla navodila od vozička, kjer je ime sedežka primo viaggio, od košare pa nimam več, tako da preveri.

A ti mogoče kje blizu mene živiš (Polje, Kašelj) al danes po celi LJ dimnikarji težijouser posted image . Tudi pri nas je bil, samo smo se zmenili, da ne bomo odprli, ker imamo plinske peči, tako da itak nima kaj delat, pa še dimnik je neki zaprt, da ne more čistit (ne vem, kako so to gradili?!), potem pa vsako leto težijo, da bodo v peč neke luknje vrtali in ne vem kaj. Jutri so se spet napovedali, še ne vem, kaj čem naredit.user posted image

Šibam v klet pogledat za oblekce za user posted image , preden grem po Andraža v vrtec!

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 572
9.1.2006 16:43:51   
Anuš
Katjandraž Ja, midva mava tudi centralno, pa je dimnikar reku, da morjo po zakonu zmerit emisijo plinov. Kaj pa jaz vemuser posted image Drugače sem pa iz Šiškeuser posted image . Sem pogledala na stran od Pegperegota in od mami, pa pravjo, da paše skupi. Tudi una, ki prodaja mi je rekla, da je ona mela tak sistem. In da gre na plikota p3 in avtosedež in košarica. Bom pa voziček s sabo nesla, da res vidmo če paše. Hvala za vse informacije.

Neposredna povezava do sporočila: 573
9.1.2006 17:17:27   
soncicaT
Ojla!

No počasi bom tudi jaz spravil vse papirje skupajuser posted image

Prosim če mi poveste še nekaj stvari:

1. OBRAZEC S-1/1 - Vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta

* III. DOPUST BOM NASTOPILA: kaj obkrožim, če imam rok 21. 3. , uradno grem 21.2., ampak bom koristila še 10 dni dopusta prej, obkrožim 28 dni ali 42 dni pred rokom?

* Zavitek za novorojenca bom dvignila: če ga ne bom in bom vzela denar, pustim tam prazno, ne?

2. OBRAZEC S-2/1 - Vloga za uveljavitev pravice do starševskega dopusta

* III. VRSTA STARŠEVSKEGA NADOMESTILA:
Obkrožim 1 porodniško nadomestilo, ne?

* Starševski dopust nastopim dne: ____________ tu napišem 21.2. če imam PDP 21.3.?

* Kaj pa V. UVELJAVLJANJE DAVČNE OLAJŠAVE...koga notri vpišeš?

* VI: Želim, da mi premijo za dodatno zdravstveno zavarovanje , enota __________?, št. police:___________(kje dobim te podatke?user posted image ), odtegujete od nadomestila....a moram to kaj izpolnit....ker imam dodatno jaz že na trajnik na banki, kaj pa osnovno zdravstveno zavarovanje?

Ok, to bi nekak bilo to, na žalost moram vse papirje poslat po pošti, ker imam stalno prebivališče kar daleč stran d mojega zdajšnjega začasnega...tako da žal ne morem vsak dan letat tja...user posted image

Zelo vam bom hvaležna za obrazložila.

Lep pozdravček.user posted image

< Sporočilo je popravil soncicaT -- 9.1.2006 17:22:21 >

Neposredna povezava do sporočila: 574
9.1.2006 21:58:08   
mucica1
user posted image user posted image user posted image  Peli, da je z malim vragecom vse ok in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Anojmad in njeno malo Ulo. Da bi bili obe zdravi babnici.

Mi tudi se vedno telovadimo po trebuhu kot nori. Marička, ko berem razne zgodbive o porodih in malih user posted image , se mi zdi, da bom komaj komaj dočakala, da se rodi tudi naš in 2 meseca sta še takoooo dooolgaaaa. Po drugi strani pa se spomnim, ko je na mojem tickerju pisalo 8w and 2d pregnant user posted image . Po moje me malo daje moja blond barva las in nosečniška zmedenost, pa še malo hormonov je posredi.

Drugače sem pa tudi sama že šla urejat papirje na CSD, kjer so mi vse prijazno razložili, jutri grem pa v službo, da mi izpolnijo potrebne obrazce.

SoncicaT, če ti lahko malo pomagam:
1. obrazec S-1:
III.* obkrožiš da greš na dopust 28 dni prej (zanima jih namreč porodniški dopust in ne tvoj redni letni dopust)

*Rubriko o dvigu zavitka res pustiš prazno, če vzameš denar

2. OBRAZEC S-2/1
*obkrožišp porodniško nadomestilo
*21.2. (mamo srečo, da ima fabruar le 28 dni, drugače bi mogle pa že malo računat user posted image )
* pod davčno olajšavo pa vpišeš otročka, ki ga imaš še od prej, če ga kot davčno olajšavo ne uveljavlja partner
*če maš trajnik na banki, ti ni potrebno ničesar izpoljevat, ker nima veze vrsta dohodka, od katerega ti na banki trgajo za zavarovanje. Banka bo še naprej plačevala kot je treba. Drugače pa moraš imet pogodbo o sklenitvi dodatnega zdravstvenega zavarovanja, potrem pa ti je morala zavarovalnica izdati še polico in jo imaš sigurno nekje doma sprevljeno, Tam so pa napisani vsi podatki. Če slučajno nimaš, imajo pa vsaj še en izvod na zdravstveni zavarovalnici, kjer si zavarovanje sklenila.
Upam, da ti bodo odgovori kaj v pomoč.

Vsem marčevkam poljubčki in pozdravčki, user posted image

< Sporočilo je popravil mucica1 -- 9.1.2006 21:59:37 >

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?