DrejcDrejc
|
Ola, ste se razpisale, ko me ni bilo, zdaj se bom pa še jaz malo. Katjuša, reče so tokspolazmoza . Glede krvne skupine nisem čisto prepričana, zdi se mi, da za negativno moraš dobit v ****. tednu neko injekcijo, to je pač zato, da telo ne bi zavračalo ploda ali kako že. Nisem se zanimala zato, ker imam skupino A+. Sicer so pa tvojo krvno skupino vpisali v materinsko knjižico in dobro je, da jo zmeraj veš, za primer če porebuješ nujno transfuzijo krvi. To, da si plačala materinsko knjižico, je svinjarija. Zahtevaj RAČUN! Ker verjetno ga nisi dobila... Na zavodu za zdravstveno zavarovanje ti baje povrnejo stroške, če imaš račun. To sem brala že nekje na starejšem forumu in upam, da drži. Se ti pa splača pozanimati, ker materinska knjižica je plačana v osnovnih zdravstvenih zadevah in če ti jo zaračunajo, pomeni, da so ta denar porabili za druge namene. Res je, uradno nam pripadata samo 2 ultrazvoka. Malo se že bedno sliši, da si pa ves ostali čas rahlo v temi, ker ne veš, kaj dogaja z otročkom. Eni ginekologi se tega držijo, eni pa delajo večkrat UZ. Jaz sem imela UZ na prvem pregledu, prejšnji teden na nuhalni svetlini, včeraj pa sem imela drugi pregled, pa me je G vseeno dala za dve minutki na UZ in pogledala otročka. Za 20. teden mi je napovedala morfologijo, kjer baje naredijo spet vaginalni UZ, da zmerijo med drugim dolžino materničnega vratu. Če imaš prekratkega, je nevarnost za prehitri porod ali še kaj hujšega, tako da lahko potem še katero doleti prisilni dopust in počivanje... Ne vem, koliko je dobro, da so bebice kr naprej pod ultrazvokom. To sicer ni direktno obsevanje, naprava oddaja zvok določenih valovnih dolžin in ta zvok se potem odbija od tkiv - najbolj od kosti (te so na sliki potem bele), srednje od tkiv in nič od tekočin (te so na sliki črne), odbojne podatke pa sonda preko računalnika pretvori v sliko, ki jo vidimo na ekranu. Moja G pa je rekla, da pri UZ nastaja toplotno sevanje, zato se pogosto otroček prebudi in bolj giba, ker to čuti. Hm, nisem pa še slišala, da bi bil UZ kakorkoli škodljiv, vsaj zaenkrat nisem zasledila nobenih študij, člankov, opozoril... Sicer pa ta moj 2. pregled ni bil nič posebnega, G je pogledala krvne in urinske izvide, izvid NS, me povprašala po počutju in me dala za tisti 2 minuti na UZ. Sestra pa je opravila merjenje pritiska in tehtanje (no, tega tehtanja tudi ne razumem, kr oblečeno in obuto me pošlje na tehtnico, potem moram pa sama povedat, koliko kaže, ona pa odbije eno kilo...?!) in to je to. Je bilo pa hecno, ravno, ko sva imele celega otročka na ekranu, se mu je tako kolcnilo, da ga je kr celega vrglo v zrak - ful je blo hecno, še G se je smejala. Včeraj sem pa skočila mimogrede v H&M v Maribor na nosečniški oddelek. pa to je živa katastrofa! Vse hlače so brezoblične, nekak na korenček narejene kot pred 20 leti, M so mi tesne, v L sem pa kot v žaklju, kavbojke so vse nezgravžne, kot bi jih kupoval na tržnici na Madžarskem. Bljak, pa tudi nobena druga capa se mi ni zdela uporabna, tak da sem bila čisto razočarana. A je še bila katera druga tam? Kje boste pa Štajerke kupovale nosečniške stvari? jaz imam na srečo še trojne uporabne hlače, ker imajo dovolj nizek in elastičen pas, da me ne tiščijo. Upam, da bo to čim dlje šlo s starimi hlačami... Oooo, sem se razpisala. Pozdravček vsem!