Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 3.10.2005 10:30:26
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
Oh, mis, žal mi je, da se ti je moralo to zgoditi, teme pod spontanim splavom pa preprosto nikoli ne odprem, ker se mi zdi, da bi potem preveč razmišljala o možnosti SS in se zasekirala, tam kjer ni treba. Želim ti vso srečo in veliko energije za naprej! Tako, pa nas čaka dolgočasen deževen, vlažen in mrzel teden, spet bodo prehladi na pohodu. Moj dragi je na vojaški vaji in bom do četrtka sama, ampak saj bo šlo, ko pa imam toliko dela s planiranjem obnove stanovanja, pa še najin TV je čez vikend po 20 letih spustil dušo in bo treba v nakup. Slabosti so lepo pobledele, ampak izginile pa še niso. Še zmeraj mi je problem jutranje umivanje zob. In kar naprej me nekaj špika tam spodaj, to bo verjetno od raztezanja maternice - a ni hecen občutek, ko te nekaj špikne, pa ne pomisliš "au!", ampak "o, fajn, tam dol nekaj dogaja!" Sicer pa sem bila v soboto celo na karate tekmi in s pikico sva dobile srebrno medaljo; hej ji bo to zanimivo razlagati, ko bo že velika, posluši, a veš, kaj si počel/a, ko si bil/a samo 5 cm velik/a? Sem vesela, da sem pridobila nazaj nekaj energije in nisem več tako utrujene cele dni. Prav paše se rekreirat, čeprav vidim, da kondicija kar plahni. Lepo se imejte in pocartajte svoje družinice v teh turobnih dneh!
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 3.10.2005 16:05:53
|
|
|
|
Katjusa
|
Zdravo punce! Marelica hvala za slikce lepa poroka, mas prav zima je lahko prav lepa sam upam da bo sneg k ga mam ful rada.... in zima ni zima ce ni snega! Sma bla naobcini in so nama rekl da lani niso mel januarja in februarja niti ene poroke tak da ko boma vedla datum pa uro nej sam sporocima pa bo vse tak k more bit. Ja Drejc mas prav jst se tud vsakega pikanja razveselim ceprav me zadnje case veckrat mal bolj mocno pikne in to vedno na desni strani, da me ze vcasih mal zaskrbi ampak neslednji ponedeljek mam NS in takrat bomo vidl da je vse Ok in pol me tud to pikanje ne bo vec motilo:) slabost tud mene ze pridno zapusce cepra apetita pa zdej nimam nobenga vec sploh ne vem kaj bi se jedla k mi nic ne disi prej ko mi je blo slabo sem vsaj jedla lahko:P Cestitke obema za srebrno medaljo! Upam da ne bo cel teden takle dezeven. ze tak se mi nonstop spi ce je pa dez pa se bolj:P... Lepo se mejte pa tiste k slucajno srecate soncka dejte ga mal v Celje poslat da ne bo tak zalostno zunaj:) LP Katja
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 4.10.2005 8:42:22
|
|
|
|
*zvezdica*
|
Hej aprilčice! Najprej čestitke Drejc za srebrno medaljo! Bravo! jah vreme je res bolj turobno zadnje čase...čeprav jaz se nepustim preveč motit...dežnik pa gremo pot pod noge...vsaj na en 20 minutni sprehod. Res se počutim bolje...po celodnevnem sedenju v službi se prav prileže. Včeraj sem imela nuhalno v Kranju (naslednji teden grem še v Domžale...bolj iz firbca kot pa da bi jo res rabila) in sem bila totalno preč od sreče. No, saj sem se razpisala že na temi aprilke, NS...si lahko preberete tem...pa slikco sem dala v album...res se super vidi mojo pikico. To je doživetje, ki mu ni enakega. jaz sedaj ves čas gledam slikco...pa kar mal jokcam od sreče zraven ampak me je res totalno ganilo! Trebušček je vsak dan večji....kmalu ne bom več nobenih hlač gor spravla! Naslednjit eden se pa poročim...tako, da upam, da ne bo prišlo do še večje explozije do takrat . Aprilčize uživajte...tud če ni sončka...saj sije za nas poseben sonček
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 4.10.2005 22:03:31
|
|
|
|
KMALU
|
Ceprav sem ze pri NS to napisala, vam povem se tukaj.. Danes sem imela NS. Videla sem mojega soncka/soncico in sem prav ponosna kako je lep .. Vesela sem da sem sla na ta pregled, ker je ful hecno in hkrati lepo videit kako premika rokice, kako kolca, skratka vidis da je ze pravi mali clovek! Drugace je vse v redu. Verjetnost je 1:13780, kar mi je rekla da je zelo dober rezultat.. Kaksen je bil pri vas? Danes sem tudi povedala stirim prijatelčjicam- dve sta slutili (naj bi se mi poznalo na obrazu in postavi ), drugi dve pa sta bili ful preseneceni...
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 5.10.2005 10:09:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Kmalu, to je pa res odličen rezultat . Sama imam nuhalno (po premisleku bova vseeno šla, da bo tudi bodoči očka lahko občudoval svojega pikeca) čez 10 dni.
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 5.10.2005 15:26:42
|
|
|
|
Katjusa
|
Kmalu super, da je vse vredu in da je dober rezultat! Jst mam NS v ponedeljek in upam da bom prav tako lahko porocala o dobrem rezultau in o lepi izkusnji! Dragi bo seveda sel polek in komi caka da vidi to malo zabico ! A si ti mogoce vprasala za spol se je ze kej vidlo kaj bi lahko blo, pravijo da se da ze videt Si pa tocno en dan vec noseca k jst:) lepo ! Lep pozdrav pa dejte mi mal soncka pomagat priklicat k je prava zalost hoidit na sprehode v takem vremenu! Danes sem sla mal kostanje nabirat pa sem prisla tak blatna pa mokra nazaj kot da bi se po blatu valjala ! LP Katja
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 5.10.2005 15:40:05
|
|
|
|
2mak
|
Oj! Tudi jaz sem imela včeraj NS in je bilo res lepo videti malo dete. Možnost za DS je 1:15000 (pa še malo), tako da je rezultat dober. Sem pa videla otročka tudi v 3D obliki - vav, to pa je noro! Me je čisto ganilo!!! Ful se je lepo videlo kako si z rokami obraz zakriva, pa potem se je cel stegnil (roke in noge!). To moraš doživet!!! Videl pa se je tudi spol, čeprav ni še 100%, da bo res tako. Sedaj pa kaže na ! Juhu.... Res je dobro iti delat ta test. In tiste, ki še niste šle - ne pozabiti vzeti svojih dragih fantov s sabo. Privoščite jim ta užitek :) ! Uživajte v teh dneh, čeprav so takoooo deževni! Lp.
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 5.10.2005 19:47:31
|
|
|
|
KMALU
|
Jaz sem vprasala za spol. Rekla je, da se vcasih da povedat- a ne 100%, ampak da ona v mojem primeru ne more nic reci.. Tako, da cakamo na 20 teden in morfologijo, ko bomo zvedeli spol..
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 5.10.2005 23:04:36
|
|
|
|
ksenija.
|
No tudi jaz sem bila na NS, res lepo doživetje. Boljše kot prvič Prvič sem bila na Fontani pri Japlu, pa mi že takrat ni bilo všeč, ker mi nič prav ni povedal. Sedaj sem bila pri dr. Plkič - Ogrizek v Mariboru. Ima čisto novo ordinacijo, dela sama niti sestre nima, tako da res že na začetku vzpostavi stik z tabo. Tudi Zala je lahko šla pogledat zraven, pa čeprav je komaj eno leto stara. Vzela si je res čas in sem bila tam več kot pol ure. Videlo se je vse, še to kako je glih hrano požiral in kako se je pri tem polnil trebušče. Dobila sem štiri slikice (na eni samo obraz, na eni kako se meri NS, na eni je cel gor in na eni kako mah z rokicami). Res neverjetno, da je otrok že sedaj tako razvit. Merimo že 66 mm. Za spol pa nismo vprašali, ker tudi prvič nismo hoteli vedeti kaj je. Se mi zdi, da si potem bolj razočaran, če se zmotijo. Se je pa to že dvema mojima kolegicama zgodilo. Se mi zdi, da je lepše, če počakaš na presenečenje.
|
|
|
|
RE: Kje so pa ostale aprilke? 6.10.2005 10:37:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz grem na NS k dr. Rešu. Danes in jutri sem pa sama doma . Možek je šel na izobraževanje v tujino. Saj ni daleč in bo hitro nazaj, ampak je že cela večnost, kar sva spala narazen in sem kar navajena na njegovo stalno prisotnost. Se bomo malo pojokali, pa bo boljše. Pa še najina pikica mi dela družbo, torej le nisem čisto sama.
|
|
|
|
. 6.10.2005 12:49:30
|
|
|
|
KMALU
|
.
< Sporočilo je popravil KMALU -- 6.10.2005 12:50:30 >
|
|
|
|
že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 8:37:09
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
Ojej Ankica, pa ne jokat za dva dni! Mojega prejšnji teden ni bilo pet dni, ta teden pa se je včeraj vrnil s službenega terena po štirih dneh. S tem, da ima običajno PO, TO, SR, PE tri ure popoldne in še sredino vsake sobote rezervirane za šport. Se da preživeti tudi tako... pač vem, da bom marsikdaj morala kaj sama narediti, ampak jaz podpiram njegovo športno kariero in s tem nimam problemov. Oh, kaj ste že vse bile na nuhalni svetlini? Pišuka, midva pa greva šele v četrtek. Si kar ne predstavljam, koliko je zrasla najina pikica od tistih 13 mm na prvem pregledu. komaj čakam, da jo vidim, ko vse tako lepo opisujete pregled. Nobena ni bila v Velenju, me prav zanima, kako opravijo pregled tam. Sončka vam želim, če že ne na nebu pa v srcu, drgače pa si ga na šipo narišite, pa bo
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 9:02:53
|
|
|
|
flecker1
|
Jaz sem opravila NS pri svoji ginekologinji Levakovi v Velenju, samo ni mi delala točnega izračuna, mere,... Pozneje sem izvedla da nima licence za to. A rekla mi je da je vse v redu, tako da ne rabim skrbeti. In za ta pregled nisem plačala,
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 9:23:50
|
|
|
|
klavdijam
|
Pozdravljena Flecker! Prav enako sem doživela sama (odgovor je pod Zdaravniki z licenco za NS), a sem včeraj preklicala pol SLO, se pomirila in zdaj z veseljem čakam naslednji UZ v 16 tednu ter trojni hormonski test. Uživaj nosečka!
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 11:15:36
|
|
|
|
2mak
|
Nosečke, živjo! Na to megleno dopoldne v Ljubljanski kotlini vam pošiljam en sončen pozdravček. Ker moja slabost še ni minila (12t), sem na bolniški in si čas krajšam tudi z branjem foruma o Aprilkah. Gre katera med vami na Tečaj za zgodnjo nosečnost na Šlajmerjevo v Lj. v mesecu oktobru? Uživajte.
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 11:39:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama sem bila na tečaju v septembru, je kar zanimivo in poučno, meni je bilo še najbolj fajn, ker sem lahko svoj potek nosečnosti primerjala z drugimi nosečkami in se sploh ne da primerjat. Vsaka ima svojo zgodbo. Bi pa na tvojem mestu nekatera navodila vzela malo z rezervo, ker vse ni čisto tako kot je bilo rečeno. Pozneje sem se pogovarjala z mojo mamo, ki je tudi medicinska sestra in je bila kar malo šokirana, ker tista babica ni znala kompetentno odgovoriti na nekatera vprašanja, npr. kako se izvaja in kaj je amniocenteza, trojni hormonski test,... Za te stvari se je itak bolje pozanimati direktno pri ginekologu, ker je on za te stvari stokovnjak. Vendar je vseeno fajn iti, dobiš tudi informacije o nadaljnih tečajih. Pred tečajem moraš v sprejemni pisarni v novi porodnišnici dvigniti ene posebne nalepke, ki potrjujejo, da imaš urejeno zdravstveno zavarovanje. Delajo od pon. do petka od 8.00 do 15.00. Lahko pa nalepke prineseč tudi naknadno.
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 13:27:30
|
|
|
|
2mak
|
Ankica, hvala za tole sporočilo. Se že veselim tečaja. Lep dan!
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 7.10.2005 20:08:47
|
|
|
|
elze
|
Ankica ocitno smo bile skupaj na predavanju o zgodnji nosecnosti, konec septembra 2mak - ce si aprilcica pa bos sla sele oktobra ti vseeno svetujem, ker ni slabo, samo ne bos kaj dosti izvedla ker je res predavanje za zgodnjo nosecnost, oziroma smo vse teme mi na formu ze obdelale
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 8.10.2005 10:42:02
|
|
|
|
2mak
|
Čav! Ja, sem aprilčica in bom šla oktobra na tečaj. Vem, da je že malo pozno, a sem septembra zamudila. Upam, da bo vseeno kaj uporabnega. A se je treba prej najavit? Lp.
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 8.10.2005 13:11:28
|
|
|
|
Katjusa
|
Zdravo punce! Kako ste kaj? A vas tud kej kriz in glava bolita? Kriz me ful boli sploh v vecernih urah tko da se kamaj vstajam in me za vsako k morem na WC tok razjezi ravno zaradi tega k me ful kriz boli in mi najbolj pase bit cist premir.... No za glavo sicer ne vzamem nobene tablete si ne upam nekako skusam potrpet pomagam si s hladnimi obhladki pa me malo pomasira pa nekako se kr gre sam se bojim da bo huje in nimam pojma kaj bom takrat nardila. Se dobro da mam 19. G da ga vprasam kako si lahko se pomagam! Kako je kej z vasimi slabostmi vas ze minevajo.... Meni je se vedno rahlo slabo sploh ko kej pojem in nobena hrana mi vec ne disi tko da se prav silim da kej pojem! Komi cakam ponedeljek sem ze tok radovadna kaj bomo vidli na NS! Lepo se imejte lep vikend pa cim manj slabega vremena in cim vec cartanja z ! Katja
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 8.10.2005 17:27:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Lep sobotni popoldan vsem skupaj! 2mak, za tečaj se ni treba najavit, odvija se v eni leseni stari stavbi za staro porodnišnico. Mene tudi občasno boli križ, ampak samo, ko predolgo časa sedim ali ležim. če me začne boleti, potem mi zelo pomaga pol urni sprehod. Tudi sama imam glavobole, pravzaprav migrene, približno enkrat na teden po dva dni se mi pojavljajo. Ampak so zaenkrat še prav mile, še posebej v primerjavi s tistimi v času, ko sem jemala KT. Meni pomaga ležanje v polsedečem položaju s čim manj premikanja v zatemnjeni sobi, hladni obkladki na čelu in vratu, pa velike količine vode. Domače zdravilo za glavobol naj bi bila skodelica kave z limoninim sokom. Nisem probala ampak baje deluje. Mi je kar nerodno povedat , meni do sedaj ni bilo še niti enkrat slabo, niti nisem bruhala, jem vse po vrsti, niti nimam nobene želje po kakšni posebni hrani, počutim se odlično, še zaspana nisem več toliko. Imam srečo. Sva se ravno danes z bodočim očkom hecala, da je najina mala pikica že sedaj pridna.
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 10.10.2005 8:01:30
|
|
|
|
kajča
|
Drage aprilke, jaz imam tudi enkrat do dvakrat na teden hudo migreno, čeprav me glava po malem boli večkrat. Pomagajo mi sprehodi, svež zrak. Drugače pa se počutim odlično. Danes ponoči se mi je zgodilo nekaj skoraj neverjetnega. Ponoči ko sem se zbudila sem nekaj centimetrov pod popkom začutila kot dva mehurčka, ki sta počila en za drugim in sem takoj pomislila, da je to najina pikica, ki se premika. Sej vem, da je to bistevo prezgodaj za prvo nosečnost, ampak sem skoraj prepričana, da je bilo to to. Je katera od vas že občutila podobno? lp, Kajča
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 10.10.2005 8:16:43
|
|
|
|
Marelica
|
, pozdravljene! Lep sončen dan se obeta po dolgem času... Kajča, jaz sama nimam izkušenj, ker sem prvič noseča... ampak tudi meni se je že zazdelo, kot da sem čutila otročička. Ker pa baje to ni ravno še možno (po teoriji), se pač takrat prepričam, da imam bolj živahno črevesje . Dopolnila sem 14. teden in res komaj čakam, da čutim taprave gibe in da ne bo več nobenega dvoma. Se pa kljub temu večkrat pobožam po trebuščku in pomislim, da božam majhno bitjece, ki se veselo razvija. Lep dan vam želim!
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 10.10.2005 8:51:00
|
|
|
|
*zvezdica*
|
Dobro jutro aprilčice! Tudi moje počutje je odlično, čeprav me občasno boli glava...ampak ne tako zelo močno, da bi bla kriza. Trebušček pa raste in raste....moram kmalu v shoping po kakšne nove hlače...trenutno imam skoraj vse z elastiko prilagojene mojemu trebuščku. V soboto sem imela pa dekliščino tako da sem še polna vtisov...joooj kako je blo fino. So mi punce kar fino zagodle. Med drugim so mi spekle celo košaro penisov iz testa...amak res nooro originalno narejeni...in zelo zelo dobrih mer . In potem sem jih morala prodajat sosedom...tako da smo hodile od hiše do hiše in sem prodajala "testene one"...to je blo smeha....sosedje pa res največje face..pa v posebno knjigo so mi moral napisat, da se strinjajo s tem, da se poročim . Zadaj me pa v soboto čaka še veliki dogodek!!!! pozdravček vsem srečkam nosečkam
|
|
|
|
RE: že skor vse na nuhalni svetlini... 10.10.2005 9:07:56
|
|
|
|
DrejcDrejc
|
He he Zvezdica, to si se pa imela luštno . Ti želim vse najčudovitejše v soboto! Joj, to bo romantike! Potem pa daj kaj slikc v album, da si bomo lahko ogledale srečne trenutke! Kajča, tudi meni se je to že zgodilo, pa mi je tak hecno, da še na drugem forumu isto pišem, no, ampak tudi jaz nimam pojma, al je to bila bebica ali samo kakšno brbotanje v notranjih organih. Ampak saj ni važno, občutek je vseeno lep, ker takoj pomisliš na malo bitjece, a ne? V četrtek bo pa končno nuhalna. Vse ste jo tako lepo opisale, da komaj čakam. Upam, da bo tale doktorica Mohorko naredila dolg in lep pregled. Mislila sem, da so me slabosti že minile, nekaj časa je bilo tako lepo brez njih, zdaj pa imam nekaj dni spet vse po starem, čez cel dan mi je slabo, joj upam, da nisem med tistimi, ki jim je celo nosečnost slabo... Srečke tiste, ki nimate težav!
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?