|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Drage Aprilke
26.3.2006 22:31:01   
3new!yes!!
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

A ja helena, kako pa vedo, da je kopija stara samo en mesec, saj nikjer ne piše, no jaz sem jo naredila že prej.

tole tudi meni ni cisto jasno.
Kaj a zdaj moram pa po novo kopijo porocnega lista. ma to po moje nima veze.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
26.3.2006 22:52:33   
halena
Ne,Katjuša, ne rabiš originala!Pri kopiji poročnega lista je pa vedno tako,da kjerkoli ga uporabiš, mora bit star en mesec-tako mi je mami rekla,torej ga bo verjetno treba it kam še žegnat prej.V drugem primeru,vzameš original,lih tolk da izpišejo podatke očeta,ker pa zakonu,je biološki oče vedno tisti,ki je mož od mame...Noro!Kako mi rata tako zamorit ob taki uriuser posted image ??brez zamere,drage moje..upam,da sem bla jasna in ne se ubadat s tem,če nisem bila..
Lahkonočko

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
26.3.2006 23:59:49   
žabica28
Hoj, aprilke,

Ravnokar sem ugotovila, da sem najmanj 10 strani v zaostanku z branjem našega klepeta. Nimam časa, da bi vse prebirala, ker sem se oglasila le, da vam sporočim veselo novico. Še ena aprilka je postala marčevka... 17. marca  naju je kar en mesec prezgodaj presenetil najin mali princ BOR (51cm, 2920g). En teden so naju zadržali v ljubljanjski porodnišnici, sedaj pa sva že doma, kjer se skupaj z očkom veselo crkljamo. Porod je bil dolg. Ob 6h zjutraj mi je odtekla voda in sem prišla v porodnišnico brez popadkov in čisto zaprta. Tako da sem najprej dobila nekaj za mehčanje materničnega vratu in potem še umetne popadke. Vse skupaj pa je trajalo do 22.42. So mi že v porodni sobi povedali, da so to najtežji porodi, če odteče voda, matrnični vrat pa še ni zrel, tako da... bilo je težko, ampak sama mislim, da je lahko še huje. Če pomislim nazaj se je vse dalo prenesti. Občasno sem sicer tudi jokla ob popadkih, ampak je šlo. 

Torej to je sedaj za nami, vsem, ki vas porod še čaka pa srečno.

A ja, še to. Ne smem pozabiti pohvaliti vseh v ljubljanski porodnišnici. Velika strokovnost in predvsem prijaznost vseh od sprejema do odpusta. Brez njih se nikakor ne bi znašla.  

Lep dan vsem

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
27.3.2006 0:11:46   
flecker1
user posted image user posted image Iskrene čestitke tebi in user posted image Boru!!!user posted image user posted image Pridno in veselo cartajte! Jst pa komi čakam, da že dobim user posted image ...Saj bo 2 tedna hitro minilo, če ne bo prej prišel, ali pa pozno...

(odgovor članu žabica28)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
27.3.2006 8:41:06   
mojčika
Dobro jutro dekleta. Najprej lepe čestitke Žabici 28user posted image user posted image user posted image , veseli smo zate, da ste v objemu svojega otročka. Očitno bomo doma najdlje prav tiste, ki smo prej tako hitele v porodno, potem pa smo preveč pridno počivale.

Druge pa upam, da ste kaj bolje spale kot jaz. Mogoče zdaj vem, kaj pomeni, ko se dete spusti dol, saj me med sramnimi dlakami tako tišči navzven, da imam prav bulouser posted image , se mi pa to zdi res zelo nizko, z ročicami me zbada se in tja in je na trenutke prav neprijetno. Ponoči je tako rogovilila, da sem se dvakrat zbudila čisto prepotena, lih za pod tuš, popadkov pa ni nobenih.

Danes očitno s soncem ne bo kaj, zato grem po tej kavici kar nazaj v posteljo. Jutri grem zopet na CTG in bomo videli, kaj imajo za povedat. Bodite lepo v svojih gnezdecih.user posted image

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
27.3.2006 8:44:06   
kajča
žabica28 čestitke za sinkota user posted image user posted image user posted image user posted image

punce jaz sem bila v petek pri svojem ginekologu, me je dal na CTG, pa ni bilo nobenih večjih popadkov zasledit, pogledal mi je tudi maternični vrat in je rekel, da je še lepo ohranjen. Glede čepa je rekel, da se lahko odlušči postopoma ali pa cel tudi že ful prej, pa ni nujno da takoj potem rodiš.
Sem se pa ta vikend odlično počutila, v soboto je imela sestrca roj. dan in sva 6 ur skakale po BTC-ju in zanjo nakupovale cunje in nisem bila nič utrujena, prav paše mi, da ful hodim in skoz neki počnem, če počivam me pa začne hrbet bolet.

Govorile ste tudi od plenic, midva sva kupila kar Babylove Newborn, ker jih veliko poznam, ki so na Pamperske alergični, kozmetiko imava pa večino od Bubchena.

Lase sem imela pa ful let res dolge, pa sem se že 14 dni nazaj odločila in se ustrigla na paž, tako da bom imela s sušenjem in pranjem malo manj dela.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
27.3.2006 8:56:01   
flecker1
Joj, sem pa danes ponoči ful slabo spala, user posted image je brcal non stop, kolcal,... Čisto mi je tiščalo spodaj, da sem mogla it večkrat na wc in komaj dala nekaj kapljic ven, user posted image . Zdaj sem čisto out, in ravno zdajle pijem kavico.Upam, da bom dobila moč.. Tukaj tudi ne kaže kaj sončka, user posted image ...
Zanima me, v katerem boku spite? Kolikor sem izvedela, je bolje spati v levem boku, ampak jaz ne morem, ker me takrat srce ful razbija, na hrbtu pa tud ne, ker potem težko diham. Le edino mi paše spati v desnem boku. Se vam dogaja tud, da zbudite z bolečinami v medenici, ko pa se razmigaš je pa pol vse ok??user posted image
Mi smo kupili pamperske št.2, ker pri prvi hčerki ki je rodila z 3650 g niso bile prav pamperska št.1. Če pa bodo kljub temu prevelike, pa bom poslala možeka po št.1.

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
27.3.2006 9:05:00   
mojčika
Flecker1, kar se spanja tiče, ti moram povedati, da je čisto isto pri meniuser posted image , veliko bolje spim na desnem boku, mislim pa da zato, ker je trupek naše user posted image obrnjen v to stran in jo tako bolje odložim, na levem me pa z nogicami zbada in brca, očitno ji ni všeč. Medenica tudi mene boli, potem pa malo vstanem, se malo obračam, pa je bolje, po mojem je to samo zaradi teže, ki pritiska na kosti. Se pa včasih res komaj poberem iz postelje za nočno lulanje zaradi bolečih kolkov. Tista o umiritvi pred rojstvom, pa ne vem, če ravno drži, pri nas je vedno hujeuser posted image , ali je pa moč otročička zdaj toliko večja.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
27.3.2006 10:05:56   
Anonimen
O, to ste se pa razpisale! No, sicer pa nas majčike kar dobro prehitevajo, pa so cel mesec odzadaj user posted image user posted image user posted image .

Žabica, iskrene čestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

POROČNI LIST - to vam lahko povem iz prve roke, ker imam glede njega že nekaj izkušenj (kaj hočem, ker imam večino stvari urejenih prek moža, kot je npr. zavarovanje, potem moram povsod vlačit okrog tiste kopije). Ko kdo reče, da se rabi največ en mesec stara kopija poročnega lista, to pomeni, da je treba na UE, kjer je bila poroka sklenjena, dobiti original izpisek iz poročne knjige. Ta je isti kot poročni list, ki smo ga dobili ob poroki, le da ima gor datum, ko je bil na novo izdan, torej npr. današnji datum, če ga gremo iskati danes. Torej ne gre dejansko za kopijo, temveč za neke vrste original. Če se poročni list samo sfotokopira, potem to ni dovolj. Ni pa nobene panike, ta izpisek (kopijo originala) ti izdajo na UE, kjer je bila sklenjena poroka brezplačno, meni so jo iz Škofje Loke celo poslali po pošti, ker se mi ne da hoditi gor na Gorenjsko. Napisala sem jim eno kratko prošnjo, da rabim kopijo za potrebe izdaje rojstnega lista otroka in čez tri dni je bil svež izpisek v mojem nabiralniku.

Glede fena sem se odločila, da ga bom skupaj s šamponom pustila doma, pa mi ga bo potem, če bo potreba, prinesel mož in si bom lahko umila lase. Imam srednje dolge, ampak zelo tanke, tako da se mi hitro posušijo.

Jaz ponoči spim pol noči na enem boku, pol noči na drugem boku, vmes še malo na hrbtu, seveda me potem vse boli (medenica, kolki, kolena, križ) in se komaj zasukam na drugo stran user posted image user posted image user posted image . Ah ja, te nosečniške nevšečnosti.

Lepo se imejte!

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1059
27.3.2006 13:04:29   
halena
Hvala,Ankica,ti vedno tako lepo razložiš zadeve,da te je kar užitek brat!user posted image

Ja,Žabica,čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in vseeeuser posted image najlepše malemu Boru!!user posted image

Moje spanje je tut ena 'lesena'pravljica..Ker je naša punčka v prečni legi,tako da ima nogice včasih tut do L ledvice(ko se pretegne),glavico pa pod D joško,mi najbolj paše spat na D boku,ker drugače čutim neprijetno brcanje njenih nogic  pod svojim obilnim telesom in občutek,da jo peštam mi ne da miru in sem več al manj na D boku.Problem pride,ko se sredi noči zbudim cela lesena,kot da bi imela desni kolk in dol celo  desno stegno pooolno modric.Bolečina je neznosna in takrat se je potrebno obrnit na drugi bok-to je pa ta boljši del!!Ker je mala tako raztegnjena počez(kot da bi imela šlauf za plavatuser posted image user posted image )se ne morem obrnit čez hrbet,ker je bolečina prehuda, ampak se dam na vse štiri (takrat mi ponavadi poči kej v kolku)in potem na levi bok,pred tem naredim kontrolo nogic,če ima slučajno stegnjene..CEL PROCES..user posted image
Tako,da tudi jaz najraje spim na D boku in mislim,da spanje na levi strani je zgolj nepisano pravilo.Spiš pač kakor ti najbolj paše.
Glede pleničk sem tudi jaz slišala,da pamperske niso 'baš nešto' in da so Babylove iz DM odlična odločitev.Jaz ima sicer pamperske,ma jih bom potem zamenjala z Babylove.
Dan je za en drek in upam,da se bo kmalu 'vremenska slika' polepšala-kljub temu, da gremo v april..user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
27.3.2006 18:48:26   
rozica11
Ohoj,

juhu Žabica28 ...ste pa pridno rasli da je bil mali en mesec prej primerno težak user posted image user posted image user posted image user posted image . Jest si tut potihem želim da bi žabica priskakljala okrog polne lune- ene dva tedna prej...jo že prav težko pričakujemo...do takrat pa naj divja še malo po mojem bušiju...sej ne vem kera je bol divja al ona al jest.

Ja spanje je pa res ena velika nosečniška umetnost; še posebej če ima še  user posted image  kšno prov posebno smrčalsko noč...zadnjič mi ga sploh ni uspel ustavt smrčat...jest sem se itak že dve ure prej kobacala z ene strani na drugo, no pol pa še ta udarc...pa sm dala čepke v ušesa no in pol čez čas kooončno zaspala. Pa sej hvala bogu da sem doma da čez dan notr prnesem.

No počasi bomo lahko naredile seznam aprilk nosečk in tistih, ki so sedaj srečne mamice...

LP vsem pa veselo naprej...user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
28.3.2006 10:59:54   
kaja29
hojla no pa dajmo še kaj napisat preden gremo v rimuser posted image
veste kaj s fenom ne komplicirat, če si bo treba lase prat, lahko našiuser posted image  poskrbijo da nam jih naknadno prinesejo, saj si drugi dan verjetno nobena ne bo prala las

kar se pa poročnega lista tiče, kdo pa je kaj govoril, da mora biti overjena fotokopijauser posted image
jaz mam navadno fotokopijo pripravljeno in naj mi nihče v porodnišnici ne teži, da ni v redu!!!!!!!!user posted image  bom kar huda (user posted image )

tudi jaz opažam, da mi razpoloženje niha iz minute v minuto (saj vidite moje pisanje), pa ponoči ne morem spat, pa mravlince mam v prstih pa same tegobe, zadnjič me je tko krč zagrabu, da je moj dragi že mislu, da je treba it user posted image

joj kako lepo je brat da je spet ena mamica več med nami, še jaz čestitam vsem novim mamicam po vrstiuser posted image user posted image

pri nas pa še nič novega CTG ni pokazal nobenega popadka, MV še vedno trdno zaprt, G. pravi da se počasi pripravljamo, če pa do roka ne bo nič, bomo še en teden počakali potem pa v akcijo, no bomo vidli in se prepustili toku dogodkov, mogoče mi pa uspe bit aprilka

pozabite na težave, in mislite na svoje srčke

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
28.3.2006 12:18:01   
mojčika
Ola dekleta, pri nas je bilo včeraj popoldan malo šravfanja, a se je izkazalo za lažnegauser posted image . Danes sem bila tudi jaz na CTG, srček dela, brcali smo tudiuser posted image , maternica aktivna, vendar ni bilo resnih popadkov. Drugega pregleda meni ne dela že nekaj časa, mislim da 2 meseca, saj sem odprta in imam nizek MV, no zdržal pa je vseeno, celo predolgo očitno. Če do sobote oz. ned. ne bo nič, se moramo priti pokazat v ponedeljek. Naši miški se očitno zelo lepo godiuser posted image .
Me je pa takoj videl, da sem zatečena, vendar je pritisk v redu, zato ni panike, tudi kaj dosti pomagati ne more, tudi poredila se nisem več, hvala bogu, ker smo tako ali tako pridelali prevečuser posted image . Priporočil pa je spanje z visokim vzglavnikom in dvignjenimi nogami. Sicer ne vem, kako se bom tako podložila, a bom probala.

Naš ata je pa vsak dan bolj živčen, danes celo ni imel volje, da bi šel teči, raje malo dremucka tu zraven mene, kar mi tudi paše, da če bo treba it, ne bo preveč utrujen. Mene pa nekako niti ni strah, včeraj, ko se je začelo črvičenje, sem šla malo pod tuš, oprat glavo in čisto mirno čakala, no upam, da bo tako tudi, ko bo šlo zares.

Dan je zopet bolj kisel, primeren za ležanje in ga bom tako tudi izkoristila.

Mene pa zanima, a se katera izmed vas tudi zbuja ponoči čisto premočena?

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
28.3.2006 12:53:34   
maychika
Joooj aprilke, ste bile pa pridne čez vikend.

Najprej čestitke novopečeni mamici žabici...user posted image user posted image user posted image  uživajte v teh lepih trenutkih, tudi same upamo, da bomo kmalu...

Sicer pa sem imela včeraj zadnji pregled pri svoji g. Vse je v redu, otroček še vedno velik, plodovnice dovolj, posteljica dela s polno paro...v glavnem vse OK. PDP se bliža in glede na to, da vse pišete o tem, da ste že bile na CTG in koliko vas še gre, sem vprašala kako je s tem. Tako da sem dobila napotnico za naslednji teden en dan pred PDP. Pa sem klicala v porodnišnico, da vidim, če se je treba za kakšno uro zmenit, pa so rekli naj pridem kar v ponedeljek, da se zmenimo še druge stvari (glede na to, da razmišljam o EA). No ja...se mi zdi, da vse skupaj kar pozno dajem skozi (CTGje in ostale podobne preglede...). A je katera bila že na amnioskopiji? Kako to izgleda? A je to navaden pregled ali še kaj drugega zraven?

Jaz fena ne bom jemala s sabo. Pa imam dolge in kodraste lase (in si jih doma vedno vztrajno s fenom ravnam) in porabim res veliko časa za sušenje. Po moje bom malo pene za lase gor dala in pustila, da se posušijo naravno. Bom kot lepa ovčka po porodu...hihi hiuser posted image

Ja, noči so itak razred zase. Sploh ne bom komentirala tega koliko časa prebedim, ker se mali v trebuhu razživi zaradi enega obiska WCja. Sem že obupala in se sprijaznila s tem. Sem pač takrat bolj vesela, ko mi uspe prespati skoraj celo noč, brez kakšnih večjih prebujanj in nočnih sprehodov.

Mojčika. Ravno danes ponoči se mi je zdelo, kot da spim na radiatorju. Tako mi je bilo vroče, da sem se tudi sama prebujala premočena. Pa okno je bilo odprto, kurjava ni delovala že nekaj časa, tko da mi sploh ni bilo jasno kaj se dogaja. Pač spet ena fora, ki jo nosečnice dajo skozi.

Moj dragi komaj čaka, da bo čas za odhod v Rim. Našo pikico že tako nestrpno pričakuje in mi to vsak dan sproti pove. Mene pa vsak dan sproti, ko  to omeni, kar panika zagrabi. Sem ga pa pohecala, da ga bom, če bo ravno takrat v službi, ob prvem popadku poklicala, da zdaj gre pa zares. Samo zato, da bo tudi on malo živčen, pa da se mu bodo malo roke zatresle in kolena zašibila, ko bo čakal naslednji klic, da zdaj naj se pa vrne domov, ker bo treba odriniti. hi hi hiuser posted image  malo smo user posted image  žleht... Jaz samo upam, da ne bom začela kaj paničarit, ne vem pa kaj pričakovati. Ko bo situacija tukaj se bomo že odzvali. Tako ali drugače.

Jaz sem si izpis iz poročne knjige že zrihtala svež. No ja...mami mi ga je zrihtala. Tko da zdaj moram v roku enega meseca roditi, vendar vseeno upam, da bom prej, ker čene to pomeni, da bom res ornk čez rok, če bi lovila zadnje dni. Se pa tudi meni zdi nesmiselno frišne kopije zahtevat. Čeprav, če pomislimo...marsikdo gre tudi narazen med nosečnostjo (ali pa se loči) in s tem dokažeš, da sta trenutno še poročena in ne bo potrebno dokazovati očetovstva na drug način. Eh, meni je bolj važno, da mi pomagajo otroka na svet spravit, kot pa vsi ti papirji, ki se urejajo. Za to je še čas...pa vse bomo uredili slej ko prej...

Ja, danes je res en čuden dan. Tako sem zdaj cel vikend in včeraj okrog skakala, ko je bilo lepo vreme (kolikor toliko), ker mi ful paše hodit okrog, čeprav kot kakšen slon okorno in kot kakšna želva počasno. Danes pa me nič ne vleče ven. Je tako zamorjeno. No...v četrtek nas čaka izboljšanje. Če pa pri kateri še prej sonček posije...pa še toliko boljše...ane...user posted image

Aprilke pridne bodite še naprej, da bomo imele dosti brati tu gor...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
28.3.2006 13:22:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kaja29

kar se pa poročnega lista tiče, kdo pa je kaj govoril, da mora biti overjena fotokopijauser posted image

Ja, saj to sem pa tudi pozabila zadnjič napisat, da tudi sama nisem nikjer zasledila (niti v šoli za starše), da bi morali imeti originale s sabo. Na ZZZS-ju se npr. rabi največ en mesec star izpisek, ampak rojstne liste itak izdajajo na UE, kjer lahko na licu mesta preverijo aktualnost podatkov. Pravzaprav, koliko vem, morajo to narediti sami po uradni dolžnosti.

Amnioskopijo naredijo tako, da v nožnico dajo en poseben tulec v obliki stožca, ki ima zgoraj luknjico, jo zbašejo mimo materničnega vrata (fajn, če je že malo zmehčan, da tega ne delajo na silo) in naslonijo na plodove ovoje, potem pa skozi pogledajo, kakšne barve je plodovnica.

Naš bodoči očka ima spet ene hecne ideje, včeraj me je tako nasmejal, da me je trebuh bolel. Ugotovil je, da bo pri nama porod zgledal tako, da bosta babica in porodničar pripravljena ob mojih nogah z baseballsko rokavico, ker bo otroka kar izstrelilo ven in ga bosta mogla ulovit user posted image . Hudi pospeški user posted image user posted image user posted image .

Potenje, ja user posted image user posted image user posted image . Jaz spim odkrita v spodnjih hlačah, pa vseeno teče dol z mene, dragi je v pižami, do vratu zadekan in pokrit z dvema kovtroma! Pa še pravi, da ga zebe. V sobi imava 25 stopinj kljub zaprtim radiatorjem, ker se stanovanje segreva od cevi in sosedov. In njega zebe user posted image .

Uživajte, kjub kislemu vremenu!

(odgovor članu kaja29)
  Neposredna povezava do sporočila: 1065
28.3.2006 17:59:35   
žabica28
Hoj, punce,

Samo še kiomentar na vaš fen, preden se poslovim s tega foruma (saj brala vas bom še). Sama nisem imela fena v porodnišnici. Imam sicer relativno kratke lase (približno na paža), pa sem si jih kar oprala en dan. tam je itak tok toplo, da so bili suhi, preden je minila ena urca. Poleg tega pa itak ne sme biti nobenega prepiha ali česa podobnega, tako da ni panike. Dobro jih osušiš z brisačo, pa je. Res pa je, da če bi šla domov 3. dan, tako se gre, če je vse normalno, si las tudi slučajno ne bi umivala.

To je to, pa srečno vsem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
28.3.2006 21:54:38   
3new!yes!!
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Potenje, ja user posted image user posted image user posted image . Jaz spim odkrita v spodnjih hlačah, pa vseeno teče dol z mene, dragi je v pižami, do vratu zadekan in pokrit z dvema kovtroma! Pa še pravi, da ga zebe. V sobi imava 25 stopinj kljub zaprtim radiatorjem, ker se stanovanje segreva od cevi in sosedov. In njega zebe user posted image .

uh ja. mene tudi ubija vrocina ponoci. Vse zebe, jamrajo da jih od mraaz kosti bolijo, jaz pa pri odprtem oknu spim. groza

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
28.3.2006 22:11:21   
mojčika
No sem upoštevala vaš nasvet in se malo kopala in ugotovila, da naši miški zelo paše, kaj brcanja v bani sem morala preživetuser posted image  user posted image , bomo še prakticirali. Pa še malo mandljevega olja sem dodala za mojo že zelo suho kožo in je pasalo.
Lepo spite, jaz moram spremljat nogomet za svojega dragega, ki je v službi.

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
29.3.2006 8:32:53   
halena
Dobro jutro!
Sem že napisala mali roman,pa se  mi je kar zbrisalo vse skupej..user posted image
Nič,ne bom še enkrat nalagala stvari,ki so itak bile neumesne..
Vreme je grdo in deževno.Spala sem slabo.Verjetno bom popoldne zalegla za kako urico, čeprav nisem pristaš popoldanskega poležavanja..
V hiši imam majstre že od pol8 in upam,da hitro poštimajo svoje,ker me že očitno dol tlači ta pritisk..
Mojčika,lepo uživaj v večernih kopelih s svojo žabico,sicer pa se bosta tako kmalu resnično skupej kopali!!Kar zavidam ti,ker si že tako blizu temu prelepemu trenutku in vsem ostalim trenutkom,ki še sodijo zravenuser posted image user posted image !
Joj,sem skuhala majstru kavico,pa sem si še zase nalila(tako fino s smetanco)-zdej me pa ta user posted image zgaga daje...
Vglavnem jutro se je krasno začelouser posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
29.3.2006 10:29:22   
*zvezdica*
Hej!

Najprej user posted image user posted image user posted image zabici za malega Bora!!! Srečkica, pa ga imašuser posted image !

Drugače sem pa imela danes pregled...no, če se temu sploh lahko tako rečeuser posted image ...meni je res čudno kako se od ginekologa do ginekologa razlikujejo zadeve. Naročil me je čez 14 dni....se pravi 1 teden pred rokom...je rekel, da me bo takrat ginekološko pregledal...kakšnega CTG-ja sploh ni omenjal. A ni to mal čudno...ene imate vsak teden pregled, pa vsak teden CTG....No ja, saj ni važno...glavno da bo na koncu vse OK. Jaz res že noro težko čakam našega razgrajača da se mi predstaviuser posted image .

Ja tud jaz mam nore probleme s spanjem. Ampak ne, da bi bil mali ponoči tako živahen...enostavno ne morem spat...budna sem kot sova. najraje bi šla kar kaj pospravljat, če ne bi dragega zbudila s tem. Vsak dan grem vsaj 2x po 1 uro na sprehod...med drugim tud z namenom, da bom zmatrana in bom ponoči spala...pa nič ne pomaga. Sploh ne vem več kaj naj naredim. Očitno se moj organizem pripravlja na neprespane nočiuser posted image . Ja pa tud meni je vroče ko norcu....se lahko zbudim čisto prepotena. Pa noge me noro srbijo...ne vem a je možno, da imam ponoči ful otečene...ker me res kar žge v podplatih...da bi jih najraje v ledeno vodo namočila. Sem si šla danes kupit hladilno mazilo...bom vidla če bo kaj pomagal.

Glede poročnega lista....res mi je bosa, da moraš imet 1 mesec starega. Jaz sem ga samo prefotokopirala...sem misllila, da je to dovolj.Res mi je zoprno zdaj hodit na matični urad, pa še v drugi občini sva se poročila.

Punce....samo še 2 dni je do našega meseca!!!!!!! hudoooo a ! meni je kar tko mal "čudno" da smo že kar me na vrsti. Vedno sem samo brala aktualne potencialne kandidatke za rodit...zdaj smo pa kar same na tem! noro! Kmalu bomo že na forumu starši čvekamo user posted image !

Imejte se lepo...božajte svoje ogrooomne trebuščke....

Marcel in Zarja

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
29.3.2006 10:40:06   
*zvezdica*
Aha, še nekaj me zanima.....a so vam vsem dal napotnico za rodit? Jaz je nisem dobila, pa tud omenil ni nič da naj bi jo. A je to normalno, al je pozabil?
No, saj najbrž te sprejmejo tud brez nje...ampak vseeno me zanima kako je s tem!

tx

Marcel in Zarja

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
29.3.2006 12:02:03   
Anonimen
Zvezdica, napotnico ti bi pa res že zdavnaj moral dati. Jaz sem jo dobila v 30. tednu oz. mi jo je sestra kar notri v materinsko dala zraven drugih papirjev. Saj sprejmejo te vseeno, je pa vseeno bolje jo imeti, kot pa potem naknadno urejat papirje.

Tudi jaz sem bila danes na pregledu, še zadnjič sem dala kri za toxoplazmozo, izmerila mi je razdaljo med simfizo in fundusom, poslušala srček, vprašala, če imam kakšne probleme in to je bilo to. Sestra me je še stehtala. Če do poroda ne bom imela nobenih problemov (tako kot jih do sedaj ni bilo), potem zdravnice sploh ne bom več videla, čez 14 dni se pridem pokazat k babici. Na CTG sem naročena en dan pred PDP-jem. Moja G. se do pičice natančno drži predpisanih navodil za preglede, seveda, če je vse OK., drugače pa ne skopari z UZ pregledi in drugimi testi. Jaz sem očitno preveč zdrava (še dobro, saj ne da se pritožujem, naj kar tako ostane).

Mojčika, a se boste kaj natančno držali roka pri vaši hiši? Mora biti hecno, da imaš rojstni dan ravno na 1. april, saj ti nihče ne verjame, da je to res user posted image .
A veste, da je danes delni sončev mrk? Lepo se martinčkajte po deževni noči. LP

(odgovor članu *zvezdica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1072
29.3.2006 13:13:49   
maychika
No Ankica in spet nam ti priskočiš na pomoč, ko imamo vprašanje. Hvala za odgovor o tem kako izgleda amnioskopija. Ker res nisem imela pojma. Zdaj vsaj vem kaj me čaka.

Ja, napotnico bi ti pa res že zdavnaj morali dati. Kar reči jim naslednjič ali pa pojdi kar tja in jih prosi, da ti jo dajo. Rajši zdaj, kot kasneje, ko bo res vsako dodatno skakanje okrog in urejanje papirjev odveč.

Ja, dan postaja kar lep. Bo treba malo ven skočit. Danes upam, da se bom lotila še sajenja rožic na balkonu, da bo potem čez dva meseca lepo cvetelo vse. Ah, kako fino...

Lep dan vsem aprilkam, ki se res s svetlobno hitrostjo približujemo cilju...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
29.3.2006 13:35:05   
Marelica
Ojla, aprilčice!

Mi je danes možek prinesel domov kopijo RR - aprilke in sem bila prijetno presenečena nad vašim klepetom. Sem se še pred minuto na glas smejala nekaterim izjavam, ker sem si tako živo predstavljala Rožico z čepki v ušesih, pa heleno, kako se okorno obrača po postelji (čeprav vem, da to sploh ni smešno, ker je tudi pri meni spanje povezano z bolečinami).

Kot prvo moram čestitat novopečeni mamici Žabici za rojstvo sinka, predvsem za pogum pri težkem porodu! Lepo se cartajte!!!

V četrtek sem se vam nazadnje oglasila in omenjala, da grem 2. na CTG (v 37. tednu). Še sanjalo se mi ni, da bodo tisti dan nastali zapleti... Rezultat je bil izredno slab in babica me je z resnim obrazom napotila na UZ (sem bila čisto pos...na od strahu), kjer je zdravnik vse dobro pregledal, izmeril - baje je bilo možno, da popkovnica nima zadostne pretočnosti (mi je že zadnjič gin. rekla, da je popkovnica čisto ob glavici in je možno, da je zavita okoli). No, potem je bilo po sreči čisto vse vredu in sem morala še enkrat ponovit CTG - ki je bil potem čisto OK. So me pa potem še za naslednji dan naročili, tako da sem bila v petek spet na CTG (rezultat OK). Glede na to, da nekatere še v 38. ted. niste bile na CTG, res ne vem, čemu takšne razlike. Se mi pa zdijo ti rezultati tako zelo odvisni od dneva, otročkovega razpoloženja... Ne vem, no. Mene so malo pretirano prestrašili.

V petek je svojega prvega mladička povrgla najina ovčka - sem morala to povedat, ker je to prvi naraščaj v najinem novem domku ;). Upam da bom jaz prehitela vsaj drugo ovčko, ki je tudi nosečka.

Tudi jaz sem nabavila pleničke Babylove- newborn (DM), ker sem ravno na RR prebrala dosti pozitivnega in pa večino kozmetike iz kolekcije Bubchen. Samo inštrukcije še rabim, kako vse to uporabljat...

Glede stvari za v porodnišnico sem si jaz že enih parkrat premislila, kam in kaj spakirat, tako da sem ravno tolikokrat že vse predevala. Se zna zgodit, da nabasan rukzak dobi še kako novo vsebino. Obvezno pa sem nabavila energijske žitne čokoladice, da ne bi po porodu slučajno še stradala. Fena ne bom jemala, šampona pa verjetno tudi ne. Sem se prejšnji teden lepo spravila k frizerju, ki mi je dokaj dolgo čupo lepo pristrigel v kratko in ubogljivo pričesko.
Okoli poročnega lista jaz ne mislim komplicirat. Če ne bodo zadovoljni s staro kopijo, pa naj si gredo sami iskat novo - mislim, res ne vem v čem je štos, če pa razen datuma izdaje itak na obeh isto piše...

Zdaj sem že dva dni zelo aktivna z urejanjem okolice. Najina hiška je namreč v gozdnem območju in je bila zelenica (kljub večkratnemu jesenskemu grabljenju) še vedno polna listja. To rjavo listje mi je šlo tako zelo na živce, da sem se odločila, da ga zgrabim stran, pa če rodim zraven. No, rodila še nisem, mi je pa vsekakor dobro del svež pomladni zrak in sončni žarki. Pa verjetno je bila tudi dobra telovadba kot predpriprava na porod. Zdaj že vsakokrat, ko operem in zlikam perilo ali pa pospravim stanovanje razmišljam o tem, da bi bilo fino iti rodit, ker je zdaj vse tip-top. Edino kuham pa z vedno večjo muko in vedno manjšim veseljem, pa še vse mi leti iz rok, da se ja čim več sklanjam in pobiram iz tal...

Bi še lahko naštevala tegobe, ki me zadnje čase vedno bolj pestijo, pa saj same veste, kako je... itak je vse normalno za nosečnost. Je pa res čudno, da se naši malčki še ne umirijo, tako kot napovedujejo za konec nosečnosti. Mene ravno zdaj moj tako razteguje, da bom od sile rodila. Ne, res ni več prijetno tole čakanje.

Ostanimo optimistične in počakajmo na naslednje porodne novičke... A sem lahko zdaj jaz na vrsti, čeprav imam pdp šele 10.4. ?

Uživajte in poročajte!!!

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
29.3.2006 14:01:33   
mojčika
No dekleta, ste videle sončni mrk. Name ne deluje ne to, ne luna. Do prvega je še dva dni, a raje na prvega kot pa kasneje. Neučakanost je takšna, da moj dragi pravi, da samo zato ne pride naše detece na dan. Imam občutek, da me bo katera od vas še prehitela, moj dragi pravi, da se je vse stradanje od s...user posted image  očitno splačalo, še preveč. Sicer me spodaj ves čas nekaj zateguje, popadkov pa ni, mogoče, da se odpiram, mogoče. Potem pa berem na drugih forumih: 10 dni čez... pa me kar panika zgrabi.

Kar se poročnega lista tiče, sem se jaz odločila, da bom šla kr s kopijo, ki jo imem, če pa bodo težil, bo šel moj pa iskat, saj sva se tako ali tako poročila v Postojni.

*Zvezdica* tisto s hladilno kremo sem sprobala, pali, jaz sem kar možekov Maratonik za mišice vzela, pa me je hlajenje toliko zamotilo, da sem kar zaspala. Le probaj, mogoče bo tudi pri tebi delovalo.

Helena za zgago meni pomagajo Fidimedovi zeliščni bombončki Granobil za zaščito ust v nosečnosti, dobiš v lekarni, pa še dobri so.

Kar pa se mojega G tiče, je pa zelo priden, pri vsakem pregledu sem imela UZ, v 37. tednu CTG in potem enkrat na teden, vaginalen pregled pa sedaj ne dva meseca, saj ni hotel šlatat, da ne bi poslabšal situacije. Pa sem mu rekla včeraj, da nima kaj poslabšat, zdaj bi tako že šla. No če čez vikend ne bo nič, potem pa se zopet oglasim pri njem v pon. Napotnico je meni dal v 36. tednu, da ne bi v glavi preveč hitela v porodnišnico, sicer pa lahko prideš v porodnišnico tudi brez in ti jo napiše naknadno.

Zdaj pa še malo ven, ker je tako lepo, tako napovedujejo samo dež.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?