APRILKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

Katjusa -> APRILKE (9.9.2005 18:27:40)

Zdravo!

Jaz sem se tud kr narocila na NS in tud pri Strahovi v Domzalah sem pa dobla datum 10. 10. in komi cakam. Mi je G reku da najboplje da se kr narocim k se zna zgodit da je guzva! tak da predlagam da ko pridete iz prvega pregleda da se takoj narocite seveda ce imate namen it!

Lepo se mejte uzivajte in naj bo vsak dan najlepsi v vasi nosecnosti!

Katja

Katjusa -> APRILKE (9.9.2005 18:32:23)

punce neki sem vas se pozabla vprasat, ko se isce po tem forumu a se da kako prit kr direkt na zadno stran (stran4) ko kliknes APRILKE al je treba vedno najprej prvo odpret pol pa zadnjo! no ce katera to ve prosim da mi pove k me prav jezi tole da morem vedno tako dolgo pot preklikat da pridem do zadnjih sporocil

LP Katja

kepica81 -> APRILKE (9.9.2005 20:30:19)

ko odpres 1. stran... gres do konca dol, potem vidis ikoncu - stran 1 od 4ih, in tam odpres tisto od 1 - se ti pokaze 1,2,3,4 in kliknes 4. in ti gre avtomatsko na 4. stran
upam da ti bo ratalo, srecno

miskaH -> APRILKE (9.9.2005 21:20:42)

Ja, Katjusa, mene tudi to razjezi, sicer ti je kepica81 razložila tako, kot ti že delaš, torej nič novega. Mislim, da se ne da, v starem RR se je dalo, saj so bile na začetni strani številke strani. Bo potrebno kaj v uredništvo RRa positnarit, da to uredijo!!!
Lep vikend.

Katjusa -> APRILKE (9.9.2005 22:38:07)

Ja mogoce pa se niso cist dokoncal pa se bojo! k je res brezveze da mores tolkrat klikat!
kepica81 to ze delam in ravno to me jezi

Lepo se mejte uzivajte pa cartajte pikice in njihove atije

LP Katja

Anonimen -> APRILKE (10.9.2005 10:09:50)

Dobro jutro, aprilčice!

Pred dvemi dnevi sem povedala novico mami, malo drugaqče kot sem načrtovala. Sedeli sva pred hišo in se pogovarjali same življenjske stvari, pa kako sem si fajn uredila življenje, kakšno krizo je imela, ko sem odšla od doma,... tak zelo odrasel pogovor. Potem me pa vpraša, kdaj bova pa otročke imela, če sva se o tem že kaj pogovarjala, jaz ji pa odgovorim, da konec aprila. Me je gledala kot tele v nova vrata, potem pa začela na prste na roki šteti mesece in sem ji rekla, da sem v 7. tednu. Potem ji je šele resnično potegnilo, no pa sva se malo zjokali, se smejali in je bilo prav lepo. Potem je pa še naši psički razlagala, da sedaj ne bo več v središču pozornosti, ker bomo dobili dojenčka. Zvečer je na mizo dala sporočilo za očeta in bratca, da bosta postala dedek in stric.

Glede strani sem že sama nekaj spraševala in bodo popravili, samo še ne vejo kdaj, ker imajo najprej druge stvari v planu. Sama pridem na zadnjo stran tako, da kliknem na tisto ikonco zraven imena avtorja zadnjega sporočila.
Rumenjak ima isto funkcijo kot rumenjak pri jajcih kokoši (samo da ženske nimamo beljaka, imamo samo rumenjak). To je prehrana naših črvičkov v začetnem obdobju, ko se posteljica in popkovina šele razvijata in zarodek še ne more črpati hrane direktno iz materinega telesa.

Katjusa -> APRILKE (10.9.2005 10:25:40)

Dobro jutro, punce!

Ankica ful mi je vsec kako si mamo nic sluteco presenetla z novico..... No pr nas je blo seveda drugace k mi2 stanujema pri meni doma in sma se ze dve leti trudla tak da v hisi so vsi vedl in pol ko je bil test pozitiven je moj sel v sluzbo in na dvoriscu srecal mojo mamo in ji reku "danes je pa en prav posebno lep dan" in seveda moja mama je takoj vedla kaj je in me poklicala ce je res

In kako se kej pocutite? Meni je rahlo slabo ce kej pojem (ze razmisljam kaj bom jedla da bo vredno slabosti) No za pikico bomo tud to prezivel! in pa nonstop mi gre na jok ponoci so me komarji pikali in sem se zacela kr jokat kr brez razloga, pa tud drgac me vsaka malenkost takoj spravi v jok pa cetud gre za kej fajnega ... Bo ze minlo sem slisala da so take stvari za nosecnice normalne

Lepo se imejte in uzivajte vsak dan nosecnosti posebej, saj biti nosec in postati mati ni kar tako to je nekaj posebnega!

LP Katja

kepica81 -> APRILKE (10.9.2005 10:38:48)

ja Ankica so mi prisle kar solzice v oci, si tako lepo napisala. Ful lepo si presentla svojo mamo, pa verjtno tud ostale. LEpo da je po dveh letih ratalo
nama z je kar hitro uspelo, zato sva se bolj vesela.
ja upam da bo RR ustimal malo blje - da ne klikas in zapravljas casa, da prides na zadnjo stran.

zelim vam lep vikend in uzivajte v vsakem dnevu nosecnosti... saj to je nekaj lepega lepega

Katjusa -> APRILKE (11.9.2005 13:36:51)

Punce, zdravo!

Kak ste kej? Verjetno uzivate lepo nedeljo Jst sem pa sama dragi cel dan dela na tem smotanem MOS v Celju.... in ga ne bo do vecera pa je sel ze mal cez 7 zjutraj.... Ma tak smotano sluzbo nonstop je sam tam cele dneve skoraj ga nic ne vidim in ce bo vse posreci bo delala se sam drug teden pol pa 14 dni dopusta in pol nova sluzba.... Komi cakam da boma mal vec skupaj od kar vema da sem noseca se mi zdi da se se manj vidma k prej noci so pa tak al tak prekratke

A ze mate datume za NS? A gre katera v domzale k Strahovi?
Lepo se mejte uzivajte pa piste kej, da ne bomo aprilcice najbolj tihe Cuvajte svoje busije in pustite se razvajat iz strani !

Katja

kepica81 -> APRILKE (11.9.2005 19:56:44)

Zivjo, tudi jaz sem sama doma, moj je pa sel na sluzbeno pot v tujino in ga ne bo cel teden
sm pa sla s prijatelco v Portoroz in je bil kar lep dan, sva se sprehajali in jedli sladoled . Po poti nazaj pa sem se ustvla na Crnem kalu in sem kupla fige - dva zaboja - 7 kil za 1500sit, pa se mi je zdelo poceni pa sm jih kupla - sj doma smo vsi nori nanje, pa nekaj se nesem noni, ker jih ima tud rada.
js ze imam datum za NS, jupi! grem pa k dr. Strah v Domžale ja. 6.10. . predlagam ti, da jo kar poklices, da te naroci. da bos vsaj mirna, da imas datum.
js pa komaj cakam 2. pregled pri G, da vidim mojo se kar ne morem verjet da sem , ampak mi trebuscek nekaj raste, sej ze prej sem imela busija tko mal ven, sam zdj pa se mi zdi kot da je od
aprilke, dajmo kaksno debato udart, da res ne bomo najbolj tihe - kot misli tudi KAtjusa

*zvezdica* -> APRILKE (12.9.2005 9:00:51)

Dobro jutro aprilčice!

Tudi jaz sem bila prejšnji teden na pregledu...pikica je velika 17 mm...pa srček se je lepo videl kako utripa . Ampak mi je pa čudno...nisem dobila materinske knjižice...nič...samo navaden ginekološki pregled + ultrazvok. Zdaj sem pa šele 3.10. naročena na nov ultrazvok. Res mi je čudno kako različno politiko majo . Zdaj se želim prijavit v Domžale na nuhalno in bi bla zelo zelo hvaležna če ima katera tel. številko. Bi rada čim prej poklicala ker je baje gužva! Hvala

Katjusa -> APRILKE (12.9.2005 9:31:22)

Zdravo!

Zvezdica nc se ne sekiraj zaradi materinske jst je tud nisem dobla k jim jih je zmanjkalo pa jo baje dobim na naslednjem pregledu 19.10. tko da bo treba tud s emal pocakat!
Evo ti se stevilko od Strahove v Domzalah: 01/7245221 ali 01/7245222!
Jst sem dobla datum 10.10 komi cakam pa moj lubi tud k bo sel polek.... se sestra k se je oglasla je rekla da nej partner pride zraven ce lehko tko da komi cakama!

Danes sem bla se v laboratoriju sem sla dat kri pa vodo in je vse super! sem vesela k sem vedno bla slabokrvna zdej pa ocitno nisem

Lep pozdrav in uzivajte!

Katja

elze -> APRILKE (12.9.2005 9:59:03)

evo da se jaz napisem:
NS imam 29.09.
matrinsko knjizico si moram sama kupit in jo takrat prinest s sabo
V labaratorij me se ni poslal

Vidim da resnicno vsak zdravnik dela po svoje...

Nattka -> APRILKE (12.9.2005 10:07:48)

Elze, kolikor jaz vem, bi materisko knjižico morala dobiti in ne kupiti. V eni brošurici, ki sem jo jaz dobila na prvem obisku, piše, da knjižico dobiš. Jaz sem knjižico dobila že na prvem obisku na pogovoru pri sestri, saj mora notri sproti zapisovati podatke. Če vidiš, da ne gre drugače, pa bodi malo tečna.
LP Nattka

Nattka -> APRILKE (12.9.2005 10:09:50)

Aja, pa še za laboratorij te mora tud dat čimprej, da se vidi če je vse ok. Mene so dali takoj.

*zvezdica* -> APRILKE (12.9.2005 10:10:46)

Hvala Katjuša za telefonsko!
a vam so že kar kri pa vodo jemal...meni niso nič..povrh vsega so me še v totalen jok spravl...OK, priznam da majo mal nosečniški hormoni prstov vmes..pa vseen...ne morjo s tabo tko delat...še najmanj pa sestra k je bla...grrr sploh nimam besed...res brezbrižna!!! No, sej ni važn..glavn da je s pikico vse OK!

DrejcDrejc -> APRILKE (12.9.2005 12:00:21)

Uh, res je žalostno, da z nosečkami delajo kot s cotami. Punce, postavite se malo zase, če ne gre drugače, preberite drugod in povprašajte in potem seznanite razne tečne sestre s svojimi pravicami in njihovimi dolžnostmi.
Materinsko knjižico moraš povsod dobiti zastonj, ne vem zakaj jo morajo nekatere it celo same kupit v knjigarno, to je katastrofa, če pa jo že plačate, pa vzamite obvezno račun, ker vam zavod povrne stroške ob predložitvi računa (baje, sem brala po forumih).
Na prvem pregledu mora sestra izpolniti materinsko knjižico, ki je dokument o nosečnosti od začetka do konca, izprašati te mora o boleznih, vpisati prve strani, stehtati, izmeriti pritisk.
Po moje je tudi krvna preiskava obvezna na začetku, meni je takoj dala kup listkov za laboratorij, od toxoplazmoze do krvne skupine in nevemčesa še. Res me žalosti, da nekatere nimate takšnih pregledov.
Materinsko knjižico naj bi imele povsod zraven, saj je pomemben dokument, sploh če gre kaj narobe in uletiš na urgenco, da takoj vidijo potek tvoje nosečnosti.
Kar pogumno, ampak vljudno sprašujte in vrtajte v zdravniško osebje, saj so vam dolžni dajat osnovne informacije!

alspor -> APRILKE (12.9.2005 15:04:30)

OJLA, PUNCE
Vidim,da vas gre kar večina na NS. Jaz ne vem, sem se pa nekako odločila, da ne grem. Pikca imam in itak nimam kaj narediti, če bo kaj narobe... Jaz sem razumela to NS tako, da preverijo, če je vse OK z zarodkom. To naj bi bilo oktobra, jaz sem sedaj v 8 tednu...torej bi tudi, če bi hotela ,bilo prepozno za splav..a je tako?
prosim vas za odgovor, ker res ne vem a bi šla ali ne?
Lep pozdrav in lep dan še naprej
Alenka

Anonimen -> APRILKE (12.9.2005 15:21:37)

Nuhalna svetlina je malo bolj podorben ultrazvok, kjer zarodek podrobno pregledajo in določijo verjetnost za genetske napake, predvsem za Downov sindrom. Ne določijo torej dejstva temveč zgolj verjetnost. S splavom je pa tako, da ga ne moreš več delati normalno, torej da bi se sama odločila in šla na kliniko, ker je ta način po zakonu dovoljen samo do 10. tedna. Se pa, če se ugotovi veliko verjetnost za genetsko napako, skliče zdravniški konzilij in kolikor vem, potem oni dajo dovoljenje za splav, čeprav je že 12. teden ali še kakšen več.Torej splav je možen tudi po 10. tednu vendar pod posebnimi pogoji.

Tudi sama verjetno ne bom šla na NS, čeprav ima moja G. uradno licenco za opravljanje NS, ker sva se z odločila, da bova otroka sprejela in ga imela rada, neglede na vse. Upava, da bo vse OK, vendar bo tudi otrok z Downovim sindromom najin in ga bova imela rada. Pa tudi mlada sva še oba in je verjetnost, da bi bilo kaj narobe majhna.
To je odločitev vsakega posameznika, vsak se odloči po svoji vesti in kakor čuti, da je prav. Nobena odločitev ni napačna.

žabica28 -> APRILKE (12.9.2005 15:53:06)

Hoj, punce!

Naj se še jaz malo oglsim na ta lep sončen dan. Sama imam prvi pravi nosečniški pregled 19.9., torej naslednji ponedeljek. Sem pa imla že 2 pregleda, ker sem v 6t krvavela. Takrat mi je G. rakla, da se lahko na NS naročim po 19.9. (takrat bo 10t), mene pa sedaj skrbi, če ni to prepozno. Ker ne vem, če nimajo prevlike gužve, da ne bo potem vse skupaj že prepozno. Ne vem. Sem že razmišljala, da bi kar danes poklicala.

Drugače pa sva včeraj povedala najinima najboljšima prijateljema. Bilo je tako smešno. Onadva začneta razlagat, da ji je M že full zamujala in da sta že delala teste (zaenkrat še ne delata na otročku), potem skoraj doktorirala pri ugotavljanju, kaj tiste črtice pomenijo, no ampak je bila potem samo ena črtica in tudi M je po 3 tednih zamude prišla. Pol pa moj reče, da če jima manjka kakšna črtica na CB, lahko midva kakšno odstopva. Onadva naju gledata, pa KAKO?, A že?. Pol smo se pa sam še smejal in objemal. Je blo prov simpatično.

Joj sem se razpisala, še ve se kaj oglasite in uživajte v sončku.

Katjusa -> APRILKE (12.9.2005 15:56:21)

Se cist strinjam, in tud jaz sem se dolgo odlocala a bi sla na pregled NS al ne. pa sem se odlocila da grem ceprav seveda upam in mislim da bo vse OK grem zato k bo imel tud moj priloznost videt otrocicka v trebuscku in ker je to mal bolj podroben ultrazvok pomeni da si bom lahko svojo pikico mal bolj podrobno ogledala Tega ne vidis vsak dan... Ce bom pa zvedela da je kej narobe pa tud ne vem kako bi se odlocila vendar kot sem rekla upamo da je vse ok! In glede na to da sma tud mi2 mislim da se vedno med mlajsimi (24/23) ne pricakujem kakih tezav!
Vsaka se mora sama odlocit oz. s partnerjem se moreta o tem skupaj odlocit! Tko da punce kakorkoli se odlocite bo najbolj prav!

Lepo popoldne!
Katja

petka -> APRILKE (12.9.2005 18:49:59)

Drage moje

Jest se pa selim med majke

moja tetka se je mal poigrala z mano in so mi premaknili rok iz 18.4. na 3.5. - ne morem verjet da se mi je tako premaknil vse skupaj!!!
No sem pa videla pikico (bol zmazek) in srček je utripal, tako da je zaenkrat vse v redu.
Sem na bolniški do poroda
šefa bo kap - se prpravlam da mu povem, zdej sem doba zaradi vnetega grla....

Ufff

Radi se imejte,
papa

Katjusa -> APRILKE (13.9.2005 9:52:25)

Dobro jutro Aprilke

Kako ste kej?
Kaj pocnete a ste vse pridne v sluzbi al je katera tko k jst doma in se uci za izpite? In tiste k se studirate kolk se mate kej do konca, jst upam da mi do januarja uspe nardit diplomo k bi se pol res rada popolnoma posvetila koncu nosecnosti in pol seveda zlatemu soncku, rada bi bla brez skrbi in brez obveznosti kot so diploma.....

Petka tvoja pikica bo mal kasnej prisla pa nic zato pac ne bo oven in bo bik Moj je bik in je super Edin kar je da bo treba mal dlje cakat

Lepo se mejte in poskusajte cim vec uzivat

Katja

DrejcDrejc -> APRILKE (13.9.2005 9:54:26)

Tudi jaz sem se danes naročila za NS, v Velenju, 13.10. jo imam. Jaz to jemljem bolj kot podroben UZ pregled, na katerega vzameš še svojega dragega in skupaj uživata v slikcah na monitorju. V bistvu sploh ne razmišljam, da bi lahko bili slabi rezultati, če pa slučajno bodo, se bova pa takrat ubadala z mislimi, kako naprej. Zaenkrat pa verjamem, da je vse tako, kot mora biti.

alspor -> APRILKE (13.9.2005 12:34:37)

Nekaj heca tale internet...kar blokira mi...
Hvala vsem za odgovor za NS
Lep dan

Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>