DrejcDrejc -> APRILKE (12.9.2005 12:00:21)
|
Uh, res je žalostno, da z nosečkami delajo kot s cotami. Punce, postavite se malo zase, če ne gre drugače, preberite drugod in povprašajte in potem seznanite razne tečne sestre s svojimi pravicami in njihovimi dolžnostmi.
Materinsko knjižico moraš povsod dobiti zastonj, ne vem zakaj jo morajo nekatere it celo same kupit v knjigarno, to je katastrofa, če pa jo že plačate, pa vzamite obvezno račun, ker vam zavod povrne stroške ob predložitvi računa (baje, sem brala po forumih).
Na prvem pregledu mora sestra izpolniti materinsko knjižico, ki je dokument o nosečnosti od začetka do konca, izprašati te mora o boleznih, vpisati prve strani, stehtati, izmeriti pritisk.
Po moje je tudi krvna preiskava obvezna na začetku, meni je takoj dala kup listkov za laboratorij, od toxoplazmoze do krvne skupine in nevemčesa še. Res me žalosti, da nekatere nimate takšnih pregledov.
Materinsko knjižico naj bi imele povsod zraven, saj je pomemben dokument, sploh če gre kaj narobe in uletiš na urgenco, da takoj vidijo potek tvoje nosečnosti.
Kar pogumno, ampak vljudno sprašujte in vrtajte v zdravniško osebje, saj so vam dolžni dajat osnovne informacije!
|
|
|
|