APRILKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

flecker1 -> APRILKE (5.9.2005 16:32:34)

Zdaj pa nisem več tako utrujena in zaspana, pa slabosti so minile. Samo v križu me bolijo, ko delam sede...
V službi sem morala povedat samo vodji in šefici, zaradi dvigovanja bremen, in zdaj je v bremenu vodje, da mi prinese, . Sicer je počutje enkratno, moteče pa mi je ZAPRTJE, . Je kakšno zdravilo proti temu? Jem sadje, pijem kar srednje,... pa nič ne pomagajo.
Zanima me če vam kdaj zalušta kokakola? Začelo mi je prejšnji teden zaluštat, pa zdaj sem mogla kupit še ene. Vem sicer da ni pretirano zdravo, samo enkrat zdaj pijem, morda pa pozabim na to pijačo...

miskaH -> APRILKE (5.9.2005 16:38:12)

Ankica, midve sva pa tam tam z datumi (po mojih izračunih). Kako, da si imela tako zgodaj pregled? Jaz ga imam šele 19.9.! Kaj si imela kakšne težave pred tem? Srčno upam, da bo ta napetost pred izpitom jutri izpuhtela. Kar bo pa bo, če ne zdaj pa naslednji rok, takrat bomo (če bo vse v redu) že v drugem trimesečju in bomo polne elana!!!
Tudi mene malo špika, trebuh raven, nič slabosti, vonj deluje 100%, kilogrami isti, torej se ni za pritoževat, če bo tako naprej bo super !

Anonimen -> APRILKE (5.9.2005 16:48:41)

Miška, pregled sem imela tako zgodaj, ker sem imela zadnjo menstruacijo 4. julija in bi bila po menstruaciji sedaj že v 10. tednu. Ker imam neredni ciklus, me je sestra zato kar naročila, da so videli kako in kaj, potem imam pa čez 3 tedne še en pregled, ki bo tisti pravi. Dobro opravi na izpitu!

petka -> APRILKE (5.9.2005 21:47:27)

Hojla,

Se ravno odpravljam spančkat, pa sem vam mogla še en dober večer voščit .

Sem si danes privoščila ayurvedsko masažo mmmmmmmm noro!

No, zdej pa res grem ker se mi že takooo

Lahko noč srečke pa lepo spite!

KMALU -> APRILKE (5.9.2005 22:38:44)

hojla
Jaz v sluzbi nisem povedala, saj ne hodim v sluzbo..
Drugace pa po moje pocakajte do dopolnjenega tretjega meseca, saj se nikoli ne ve (trkam na les)...

A gre katera med vami na nuhalno v LJ- pri stari cerkvi?

KMALU -> APRILKE (5.9.2005 22:41:31)

pa se eno vprasanje imam..
Imela sem en ss pa me je zdaj seveda malo strah kako bo tokrat...
Slisala sem ze srcek in videla plod.. Ta teden imam se en pregled, da odprem materinsko knjizico, a tokrat (vsaj mislim) brez UZ. Ce mi bo mogoce vseeno opravil ultrazvok me pa zanima, ce zdaj ze lahko slisi srcek cez trebuh ali je se vedno potreben vaginalni UZ.

Lep vecer in noc vsem..

DrejcDrejc -> APRILKE (6.9.2005 8:10:29)

Dobro jutro punce, srečke in tečke nosečke! Srečke tiste, ki se hormoni ne igrajo z vami, da bi bile tečke. Saj ni za verjet, da tisti mali centimeterski črviček postavlja na glavo vse v meni, meter sedemdeset velki tečki!
Sicer komaj čakam pregled v četrtek, sploh si ne predstavljam, kako bo to izgledalo na ekrančku, pa čeprav sem že videla nekaj UZ slikc, imam občutek, da mi bodo kar solze pritekle od sreče, a se je kateri to zgodilo?

alspor -> APRILKE (6.9.2005 8:49:52)

OJLA, PUNCE
Tukaj je še ena tečka nosečka, ki ima rok 23.4.05.
Danes sem bila že malce vesela, da bo minila tista nonstop slabost, ampak mi je že malce čudno...ampak to je to in sem VESELA, DA RASTE MALA PIKICA V MENI.
LEP,PRIJAZEN DAN VAM ŽELIM

Anonimen -> APRILKE (6.9.2005 12:52:00)

Dober dan, dekleta.
Še en zaspan, utrujen dan, zunaj pa tak lep sonček. Meni pa samo postelja hodi po glavi, hehe.

Drejc, meni so sozice prišle v oči, ko sem videla malega črvička in srček, kako utipa. Sploh nisem pričakovala, da je lahko kaj tako lepega. Še se je čisto raznežnil, ko sem mu kazala slikico in mu povedala kako se je srček videl. Mislim, da sva se prvič oba resnično zavedla, da sva ustvarila življenje.
Boš videla, res je lepo. Lep pregled ti želim.

Katjusa -> APRILKE (6.9.2005 13:05:10)

Punce, zdravo!

Vidim da ste danes bolj tiho a vas je soncek zvabu na zrak.... jst se morem pa ucit mam v petek en izpit no ampak se ucim na terasi tak da sem tud jst mal na soncku
Ju3 imam prvi pregled, tok sem zivcna pa tok me je strah hkrati se pa tako veselim, da bi sla ze danes v cakalnico se enkrat bo treba it spat, da bomo vedli kako in kaj se v meni dogaja Moj si je vzel prosto dopoldne, da bo lahko sel polek mene ce drugega ne mi bo veliko pomenilo, ko mu bom lahko takoj ko bom stopla nazaj v cakalnico, upam da povedala veselo novico!

Lepo se mejte pa uzivajte na soncku!

KMALU -> APRILKE (6.9.2005 14:36:06)

... vprasanje imam..
Imela sem en ss pa me je zdaj seveda malo strah kako bo tokrat...
Slisala sem ze srcek in videla plod.. Ta teden imam se en pregled, da odprem materinsko knjizico, a tokrat (vsaj mislim) brez UZ. Ce mi bo mogoce vseeno opravil ultrazvok me pa zanima, ce zdaj ze lahko slisi srcek cez trebuh ali je se vedno potreben vaginalni UZ.

Anonimen -> APRILKE (6.9.2005 15:07:16)

Koliko vem, večina ginekologov skozi celo nosečnost dela vaginalni ultrazvok. Vem pa, da se NS dela z navadnim.

mis -> APRILKE (6.9.2005 17:19:13)

Aprilke! Me veseli, da ste vse tako vesele in dobre volje. No, na toliko srecnic pa mora biti tudi kaksna nesrecnica Vceraj sem imela UZ, pa se moje pikice po devetih tednih ne vidi. Ni je. Enostavno je samo prazna vrecka Vzel mi je kri, da opazujejo hormon, pa jutri mi bodo se enkrat. Ce je pod doloceno vrednostjo in ne raste bom verjetno v cetrtek sla lepo na ciscenje, pa zacela vse znova. Ne zelim vas strasit, ampak vedno je treba mert 1% moznosti, da je kaj narobe, ker se tako vse lazje prenese. Zelim vam, da bi bile se naprej srecke nosecke, pa nc se bat. Tudi jaz bi bila aprilka in se vedno upam, da se bo mogoce pa jutri vse lepo vidlo.

KMALU -> APRILKE (6.9.2005 18:42:47)

jaz sem tis vetovala ze pri tvojem vprasanju, lahko le recem, da drzim pesti, da se bo plodek vseeno pokazal..

petka -> APRILKE (6.9.2005 20:30:25)

Mis, žal mi je, čeprav upanje ostaja.
Ampak jaz gledam takole: če je ali ni, ne moreš narediti ničesar

Imam pa iste strahove... - pa sem se nehala sekirat, ker na take stvari nimam vpliva.
Naj se zgodi kot je bilo namenjeno, če ne pa v nove boje!

tudi jaz držim pesti!

m_m -> APRILKE (7.9.2005 3:02:09)

Da se mal prešvercam...

Sem lanska aprilka, pa mi je fajn tole brat.

Ena je spraševala o oblekah. Jst sem bla jezna ko hudič, ko sem šla kupovat hlače. Al so ble prekratke, al tak čudn model. Ko sem našla taprave, pa so ble drage! Sam pol po 5m jih ziher rabiš. Moje majčke so mi bile prav do 3-4m. Okol 5m pa je mrtvo obdobje, ko ne morš nost svojih, nosečniške pa še visijo na tep. Proti koncu jih pa ziher rabiš, ker zgledaš v prevelikih številkah zlo grozno.

Se še beremo pa fajn čuvajte svoje pikice

*zvezdica* -> APRILKE (7.9.2005 8:05:49)

Dobro sončno jutro aprilčice!
Komaj čakam da bo ura 10, ko imam pregled !! Upam, da bom vidla pikico!
Drugač sem pa kar mal huda nase...sem že 2 dni pod totalnim stresom zaradi poroke...no, upam, da se bodo počas stvari umirile...
vam poročam kako bo šlo na pregledu..držite pesti, da bo vse OK!

pozdravček

kepica81 -> APRILKE (7.9.2005 9:28:14)

zivjo aprilcice!

sem tako vesela .. sm imela cudn obcutek in sem sla vceraj do G in sem ji rekla, ce bi lahko imela prvi pregled kaj prej - narocena sele 16.9. - pa je pogledala svoj zvezek in mi rekal, da lahko jutri - se pravi danes zjutraj - .. morm vam povedat da sem tako vesela da sem videla mojo pikico - ki ni vec tolko pikica, saj se je ze vse vidlo (glava, rokice, trebuscek, nogice, pa tudi oči) in srcek se je slisal in videl na ekranu, fuul lep obcutek - res vidis da si ustvaril eno zivljenje, komaj cakam da pride moj domou da mu pokazen slikico
aja spremenjen rok imam pa 3.4. - po M pa sele 22.4.
uzivajte v nosecnosti in lep dan vam zelim aprilke!
tudi vam zelim lepe prve in vse nadaljne preglede in zdravega otrocicka

Katjusa -> APRILKE (7.9.2005 10:47:17)

Pozdravljene punce!

Evo tud jaz sem iz prvega pregleda cist navdusena plodek je velik 15mm in se prav lepo vidi srcek mu tud lepo bije tak da je vse OK! Predvideni rok imam 21.4.... slikice pa knjizice pa nisem dobla ker mu je zmanjkalo knjizic in filma no pa nic zato vazno da je vse OK! Reku pa mi je da se nej kr cimprej narocim na NS in da bom tam dobila slikico

Lep pozdrav pa veselo in lepo nosecnost!

Katja

KMALU -> APRILKE (7.9.2005 15:58:23)

evo mene tud s pregleda. Dobila sem materinsko... Na NS sem ze narocena (komaj cakam oktober)...
Rok imam 17. aprila, ceprav ne pozanm nikogar, ki bi rodil tocno

DrejcDrejc -> APRILKE (8.9.2005 12:23:25)

Tudi jaz ravno s prvega pregleda. Same lepe novičke, 13 mm, rokce in nogce so se videle, srček utripa, vse OK, rumenjakov mehurček,... Juuuj kak je bilo zanimivo v tisti ekranček buljit! Sem bila presenečena, ko me je sestra not poklicala, pa kar na tehtanja, pritisk, takoj izpolnila materinsko knjižico, potem sem pa šele šla k zdravnici na UZ. Slikca je že shranjena, itak da jo bom skenirala in dala v album
Naslednji pregled čez 1 mesec.
Koliko prej se naročate na nuhalno svetlino? A kr že cel mesec prej? Jaz jo bom šla delat verjetno v Velenje, ve katera, kako je tam?

Nattka -> APRILKE (8.9.2005 13:54:20)

Lepo pozdravljene,
dolgo se nisem nič javila , ampak danes se pa moram, da vam povem, da sem bila danes na prvem UZ pregledu. Vse je OK . Moj flekec je velik 15 mm, vidi se utripanje srčka, gestacijska vrečka in en "rumenjak", ki ne vem kaj je. Full je blo fletno videt... tko fajni občutki in tudi slikico sem dobila (jo bom poskusila dat v album)
Edino eno težavico mam. Full, full mam slabo kri, pomanjkanje železa in moram full pazit na prehrano , ampak ok, bomo že preživel..vse za pikico. G je rekla, da me bo morala večkrat spremljat, tako, da mam naslednji pregled že čez dobrih 14 dni.
Materinsko knjižico sem pa jaz dobila že na prvem obisku, ko sem bila samo na pogovoru pri sestri, zato se mi zdi čudno, da je nekatere niste dobile takoj

Lepo sončen pozdrav vsem , pa tudi tistim, ki nas berete.
Pazite nas in na svoje pikice,
Nattka

KMALU -> APRILKE (9.9.2005 11:45:27)

DrejcDrejc a si sigurna, da si videla rokice in nogice? ce imas se rumenjakov mehurcek, potem dvomim da se je to lahko ze videlo..

DrejcDrejc -> APRILKE (9.9.2005 11:49:36)

Eh, jaz itak nisem nič detajlov videla, ker se je problem stegovati proti monitorju, pa še očal nisem imela gor... G je rekla, da spodaj je glavica, tisto tam so že male rokice, no nogice pa so tud verjetno tamle... sej po moje še sami ne vedo prav dobro, kaj vidijo na tistem malem fižolčku...
Tudi na slikci ne znam razločiti, kaj je glava in kaj je trup, pa nič ne de, če G reče, da vse vidi in da je OK, ja potem se pa res ne bom pritoževala. saj pikica bo itak rasla s svetlobno hitrostjo in naslednjič bi morala bit slikca prav perfektna.

kepica81 -> APRILKE (9.9.2005 17:00:17)

DrejcDrejc!
Predlagam ti, da se cim prej narocis na nuhalno. Jaz sem klicarila okrog, ce lahko pridem - me nobeden ni hotel, pravjo da imajo ze vse zasedeno - vsaj v Postojni in ZD Moste v Lj, odvisno pa je tudi kdaj mas 11-14. teden. Cim prej, tem bolje.
Js sm se zdaj prijavila pri Strah v DOmžalah. Komaj cakam 6.9.
Moj fizolcek je bil pa velik ze 3,4 cm. Se je vidlo ze skoraj prakticno vse, pa tudi rumenjakov jajcek - otrocicek po tem dobiva hrano - tk mi je G rekel, verjetno
ok aprilke, lepo se mejte cez vikend pa pazte nase in na svojega tamalega

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>