DrejcDrejc
|
Oj Halena, a vsak dan šlukneš deci terana al kako? Jaz sem včasih skoraj vsak dan pri malici spila deci refoška, zdaj pa se vseeno držim nazaj in sem pristala na recimo 1x na teden. Pa revno včeraj, ko sva z dragim selila zadeve v nov hladilnik, sem našla še flaško teranovega likerja in naredila dva šluka - joj kak je meni ta like carsko dober, pa sploh s temi klinčki in cimetom je pravi decemberski okus. Dobim pa danes en kanisterček domačega terana s Krasa - tak da se ti pridružim, he he. Vsake toliko časa malo za dobro kri! Aprilske zadeve, kaj? Toooo bo še pestro, ampak noben še ni ostal not, tak da bomo vse preživele, ene bolj druge manj boleče, se pa strinjam, da je čisto pri vsaki nosečki drugače. Lahko si zdaj planiramo in predstavljamo porod, pa lahko, da bo res tako, ampak po vsej verjetnosti pa čisto drugače. Prvič noseče si itak ne znamo predstavljati, kako izgleda popadek - kakšne vrste krčenje mišic je to in do kakšne bolečine te pripelje in kako to bolečino prenašaš. Ne morem reči, da me je strah poroda, zaenkrat si ga predstavljam kot nujno bolečino, ki pa se jo da delno obvladati, če se nanjo dobro pripraviš. Ženska, ki jo je ful strah in je napeta, jo bo bolj bolelo in bo porod dlje trajal. nekako se je pač treba sprostiti, čutiti, kaj ti telo govori, pustiti popadku prosto pot in ga ne zavirati samo zato, ker pač boli. Saj teorije je kar dovolj že v revijah, ki sem jih prebirala, pa na forumih, ampak kako bo pa v praksi, pa...? Meni je všeč trenutno stanje nosečnosti, imam trebušček, ki me še ne ovira, čutim otroka, ki brca in razgraja po meni, počutje je fino v primerjavi s prvimi meseci, lahko še počnem skoraj vse, kar se mi zahoče, skratka - res se nimam kaj pritoževati. Potem v zadnjem mesecu, ko pa je trebuh že ogromen, ko začneš zatekati, ko si ne moreš še čevljev normalno obuti, potem pa verjamem, da komaj čakaš, da mali pokuka na svetlo, pa ne glede na bolečine, ki pridejo pri porodu. Saj večinoma nas je strah le bolečine. Jaz zaupam osebju v porodnišnici in o zapletih sploh ne razmišljam. Upam na vse najboljše, vem, da je lahko zelo težko, ampak upam, da bo porod prijetna izkušnja in ga nekako pozitivno tudi jemljem. Ja kaj pa ostale, a vas je strah poroda in česa vas je sploh strah?