khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea razume pa težave, s katerimi se srečujejo invalidi, samo tisti, ki imajo za seboj izkušnjo pomoči takšnemu človeku oz. ki je sam invalid meni se kratkočasno parkiranje na invalidskem parkiranju ne zdi tako grozna stvar, če je npr. prostih še 10 drugih invalidskih mest; zasedba edinega invalidskega mesta npr, iz gole brezobzirnosti, lenobe ali vzvišenosti nad 'manjvrednimi' sodržavljani, ki nimajo tako nobel vozila, kot je tvoj ali so po ne vem katerih merilih nedotakljivi, pa se mi zdi nedopustno, četudi je samo za minuto ali dve meni se zdi to, da je pač parkirnih mest še toliko in toliko en priročen izgovor. jaz, ko vidim kakšno parkirno mesto, rezervirano za invalide, pa če je naslednje mesto, namenjeno "običajnim" kupcem 300 m stran, občutim samo globoko, iskreno hvaležnost, da mi ga ni treba uporabljati in grem komot tistih par 100 metrov peš. ker grem lahko. pa čeprav v eni roki nosim lupinico, v drugi pa še kakšnega mulca. in čeprav bom nazaj v treh minutah. IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 In sem 100%, da smo vse na tem forumu že kdaj pustile avto na mestu za invalide in 100%, da ne zato, ker se nam ne bi dalo dalje hodit. jaz nisem. očitno so me tako vzgojili in upam, da bom svoje mulce tudi tako navadila. da če niso za nekaj prikrajšani, ne rabijo ugodnosti, ki jih ta prikrajšanost prinaša. in naj bodo veseli tega. se mi je pa zgodilo, ja, da sem spregledala talne oznake, ker so bile že sprane. pa sem pač zavila drugam. se mi je tudi zgodilo, da sem šele kasneje, ko sem zlezla iz avta, opazila znak, da je 5 mest rezerviranih za invalide. in sem se vedno najprej okrog ozrla, v upanju, da me ni kdo videl ker bi me bilo sram. potem pa se v avto usedla in preparkirala.