StrawberrY
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 uf na to temo bi imela kaj za napisat, sploh ker sem en mali živčko za volanom. Se je pa začelo že v avtošoli, ko sem padla izpit zaradi enega šip...on se je napačno pripeljal ampak sem na koncu padla jaz, ker sem mu kao vzela prednost. Ded se je sredi ceste zaustavil pred avtom in skočil ven, pa mi jeb_al vse po spisku. Moški iz komisije mi je rekel, da če se mi to zgodi, ko bom vozila sama, naj se zaklenem. Ali pa ko se ne znajo razvrščat v križišču , pa jaz potegnem naprej, te pa mi trobijo pa kažejo neke frise...priznam, takrat samo dvignem en prst. Ok pri parkiranju...dosti hodim v Evroparka in se ne spomnim, kdaj sem nazadnje videla napačno parkiran avto na invalidih. Tam so sedaj naredili tudi parkirišča za mame z otroci in eno! za nosečnice. Sem pa tudi sama nekaj dni nazaj parkirala pred Lecl. na invalidih, ker res težko nesem tamalo v jajčki, pa še taki mraz je bil. Čakanje v vrsti. Se mi je že zgodilo, da se je katera hotela vrinit na tak način, da se je dobesedno naslonila na mene ali pa mi dihala za ovratnik. Večkrat sem že katero vprašala, če se bo vlegla na mene al kaj. Se pa bila 1x ful kulturna in pobrala štoparko, ki sem jo potem spravila iz avta s pomočjo policije in se odpeljala domov z dolgim nosom Bom samo to komentirala. Boga si res. V glavo mislim. Res žalostno, da nisi sposobna nesti otroka v lupinici. Pa še mraz. Res se mi smiliš. In kaj zdaj hočeš s tem povedat? Od mamice invalida bi pričakovala vse prej, kot tako sovražen odgovor. Če je to zate sovražen odgovor, prav. Tvoj problem. Pa ne vem kaj ima tukaj veze, ali sem mamica invalida, ali mamica zdravega otroka. Jaz sem samo povedala svoje mnenje. In ga bom še enkrat. Žalostno, da nisi sposobna svojega otroka nesti v lupinici, v tem mrazu tistih nekaj metrov več. Lahko te pa povabim enkrat, ko bom šla s svojim otrokom v trgovino in ko ne bom imela zaradi takih primerkov kot si prostora na inv.mestu. Pa ti bom prepustila otroka, da ga boš dala na ozkem, navadnem parkirnem mestu najprej na inv.voziček. Potem ga boš pa lahko še do trgovine peljala. V tem mrazu, tistih nekaj metrov več. Mislim, da ti nikoli več ne bo na misel prišlo, da bi parkirala na posebej označenih mestih. Se pa opravičujem, če sem slučajno narobe presodila in imaš, ter tudi potrebuješ invalidski znak. Oprosti če se motim, ampak kot mama te sprašujem...zakaj bi mi moral biti tvoj otrok bolj pomemben kot moj? Prvo kot prvo, sem to naredila 1x in ja, težko mi je bilo nesti jajčko nekaj metrov dlje, ker je težka z našo babiko v njej in ja, zaradi vetra in mrazu me je bilo strah, da se ne bi prehladila ker pri 2.mesecih ravno ne bi rada letala po kakih bolnicah. Bi pa imela zate še eno vprašanje....v čem je razlika dati otroka v invalidski voziček, ali pa v "navaden" voziček? Konec koncev gre za otroka in ne zame in ne zate, ampak za otroka, ki še ne zna sam hodit. Torej sem poskrbela za njo, pa še meni je bilo lažje...tako kot je pri tebi. Gre za isto stvar se ti ne zdi? Obe lahko komot parkirava pol kilometra vstran, pa bova obe morali vzeti iz avta najprej voziček, nato otroka in ga odpeljati recimo do trgovine. Ali se mogoče motim? Saj ne morem verjeti kaj berem. Res ne. Nikjer nisem napisala, da je moj otrok bolj pomemben kot tvoj. Edina razlika med mojim in tvojim in otrokom je (če se greva že primerjavo), da ima moj invalidski znak in lahko uporablja mesto, ki je zanj in njemu podobnim namnjeno. In zame ni opravičila, pa čeprav si to naredila le enkrat. Če se greva pa že primerjave med mojim in tvojim otrokom, pa čeprav je to popolnoma neprimerno in si me izzvala. Enkrat pojdi na Sočo (rehabilaticijski center), ali še bolje, komot lahko prideš do mene. In preživi dan z mojim otrokom. Pa bomo videli, če boš še naprej tako pametna in neobzirna do invalidov. In ja, je razlika nesti oz. preložiti otroka invalida, ki ma recimo ca.25 kg v inv.voziček, kot recimo tvoj otrok, ki ima pri dveh mesecih nekaj kg. In res si lahko samo vesela, da je tvoj otrok zdrav. Upam, da boš zdaj dojela o čem ti pišem. In naslednjič, ko te bo zamikalo parkirati na inv.mestu, pomisli raje samo nato, da je TVOJ otrok ZDRAV. P.s. Pa bolje, da otroka dobi mraz in veter, kot pa bacili v Leclercu.
< Sporočilo je popravil StrawberrY -- 13.2.2012 17:13:07 >
|