Matkurja
|
IZVIRNO SPOROČILO: lily32 IZVIRNO SPOROČILO: kimica86 In ja, verjemi, da se da že tako majhnega otroka razvadit!! Nisem ne prva ne zadnja, ki to ve.. Naša že izsiljuje pa je nismo nekaj nosili preveč po rokah.. Imamo čas tudi za crkljanje, tako, da ji tega ne manjka.. Oprosti, ampak tudi jaz se ne strinjam s tabo, kar se tega tiče. Otroka v prvih mesecih ne moreš razvadit. Z jokom te ne izsiljuje, ker tega enostavno umsko ni sposobna, ampak ti hoče z jokom nekaj povedat. Jok je njeno edino sredstvo komunikacije. Joka, če lačna, če ji je mraz/vroče, če je pokakana, utrujena, jo boli po trebuščku. In menim, da je je treba na otrokov jok odzvat. IZVIRNO SPOROČILO: kimica86 Jaz recimo ne odobravam pod nobenim pogojem, da otrok spi z nama v postelji.. Prvo, ker ima svojo posteljico za spat, ki je prav fajn, drugo, nihče od naju dveh ne spi pri miru, še posebno ne dragi, ki se vrti po postelji in maha z rokami, da še jaz kašenkrat mimogrede dobim po glavi.. hehe Počakaj, da boš imela za sabo veliko neprespanih noči in boš hodila po svetu kot zombi. Se strinjam s tabo, da je bolje, da otrok spi v svoji posteljici, a sem prepričana, da bo čez čas naredila kakšno izjemo. Ko boš preutrujena ali ko bo otrok bolan. Se ne strinjam. Naš joka, ga primem, neha. Dam nazaj, joka, vzamem ven, neha in se mi smeji. Midva sva se (z malim) včeraj zvečer zmenila , tko šepetaje, da bo on zdaj sam spal v posteljici, jaz bom pa čist zraven v svoji. In se je lepo umiril in brez kakršnegakoli joka v roku 5 minut zaspal. Pa še to sva se zmenila, da bo spal vsaj 4 ure, in lej ga zlomka, je spal točno 4 ure. Danes ga budim na 3 ure, ker zna podnevi spat tudi 5 ur in več, ponoči pol pa na 3 ure jokca. Mormo mal uredit tale ritem. Naj lepo nina ponoči teh pet ur. Včeraj sem začela s tabletami Tametil, in sem se zjutraj zbudila s čist polnimi dojkami. Zgleda, da so res stranki učinki. In mal je res samo po podoju brez dodatka zaspal. No, v drugo je pa rabil dodatek spet. Aja, včeraj sva se sama prvič lotila malega kopat. Moj je skor živčnega fasal. Je malega ravno začelo zvijat in je ful glavo nazaj metal. No, ko sma ga pa ven vzela, se je pa fajn pokakal na brisačo A ve vsak večer kopate otročke? Midva ne boa vsak večer. Saj tolk umazan pa spet ni. Ga pa bom s cunjico vsega umila vsak dan.
|