beti 1
|
Janchek: super, da sta doma. Samo ne se bat pri čiščenju popka, pa bo vse OK. Tudi če se bo malo pritoževala ga fino sčistita, pa bo. Spanje: naša tudi še vedno nekaj trokira, zadnje dni najlepše oziroma zares lepo spi, le če je pri meni v postelji. Se je včeraj ob 11-ih tolko najedla, da je nisem upala dat na ravno v posteljico, sem jo imela rajši v polsede na svojih prsih. Pa je mene prej zmanjkalo, preden je zaspala. Me je zbudila okoli enih, ko se je res orng pokakala, tako da sem jo morla previt. HB se ni do konca zbudila in jo je duda z mojo roko na ličku uspavala še do pol petih zjutraj. Hrana: brokoli zna bit hudo problematičen, grah in ostale stročnice tudi (sem sprobala v porodnišnici, ko sem mela vege prehrano in so mi 2 dneva zapored poleg priloge prinesli za kosilo grah s korenčkom namesto mesa). Jaz brez nekih hudih posledic pojem 1 jabolko na dan. Banana ji ne paše najbolj. Včeraj sem si privoščila 1 krhelj mandarine, pa melono, kivi in grozdje sem tudi že, pa ni bilo hudega. Ampak res vsakega po par koščkov. Mleka in mlečnih izdelkov, pa čokolade in čokoladnih piškotov pa jaz veliko pojem. Trenutno jemzase zelo nezdravo hrano, ker se ne predstavljam, da bi morala toliko kalorij kot jih rabim pojest v obliki zelenjave in polnozrnatih izdelkov. Bi mi želodec razneslo. Sem se morala prav prisilit, da sem začela več jest, ker sem bila sicer preveč švoh, pa še želodec me je ful matral. Tako da mam vsaj 6 obrokov na dan, če kakšnega zamudim za pol ure to takoj občutim. Glede krčkov, kakanja,... Naša jih je imela že v porodnišnici, ker sem prebrala, da probiotične kapljice pomagajo sem ji jih začela dajat drugi dan, ko sva bili doma. Po 2 dneh je imela zopet lep oranžen kakec (ne sluzastega zeleno rumenega), sprva je veliko prdkala, potem pa še to ne več. Ker jih ne mara popiti, ji jih sedaj par dni nisem dajala, pa jo prebava bolj muči, pa tudi kakec je spet zeleno rumen, tako da sva danes začeli nazaj. V glavnem meni se zdi, da so ji precej pomagale, tako da priporočam. Kilogrami: jaz sem na nuli, glede na stanje pred nosečnostjo. Me pa žalost prime, ko se pogledam v ogledalo. Nekdo mi je ukradel tazadnjo (kar je ostalo je pa pod vplivom gravitacije), pa vse mišice s stegen (sem jih mela pred ravno v top formi zaradi poškodovane vezi v kolenu). Trebuh: glede na to, da je bil že tretjič raztegnjen, pa tudi sicer nikoli ni bil ravno raven, se nimam kaj dosti za pritoževati. Miami se mi pa zdi tvoja ideja o porabi olja do konca dobra. Masaža kože vedno pomaga pri povrnitvi elastičnosti. Telovadba: zadnji dan v P je v našo sobo prišla fizioterapevtka in nam razložila načela vadbe za medenično dno in trebušne mišice po porodu. Začneš lahko takoj, najprej medenično dno, nato medenično dno skupaj z globoko trebušno mišico na boku (potegneš not del pod popkom), postopno dodajaš obremenitev še za ostale trebušne mišice (na hrbtu: najprej tiščanje križa k tlem, nato dvig glave, nato dvig glave in ramen, nato stegnjene roke do kolen in nazadnje k temu dodaš še obrat v vsako stran (roke ob kolenih)). Menda po principih pilatesa. Začneš 3-5x vsak položaj zadržiš za 5s, cilj je 10_x_ 10s. Upam, da je vsaj približno razumljivo napisano. Je tud povedala bolj na hitro. Menda so v Lj. P delili tudi zloženke z navodili, a jim jih je ravno zmanjkalo. Kopanje: mi še čakamo, da nam popek neha rositi . Sicer lahko daš malo olja kar v vodo, ali pa nežno zmasiraš z oljem po končanem kopanju. Pozimi malo večkrat recimo 1x tedensko, sicer pa, ko vidiš, da sili biti koža suha. Pleničke: mi imamo že od začetka 2, najprej sem imela Fixies, sedaj mam Pampres premium, ki ji glede na izgled kože bolj pašejo. Tudi nam v zadnjih dneh večkrat spuščajo kot prej. Je pa res, da tud več poje. Na FB sem na Pathra-inem profilu videla da je, verjetno včeraj, rodila. ČESTITKE!!!
< Sporočilo je popravil beti 1 -- 3.2.2012 16:08:37 >
|