|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
23.3.2012 23:06:59   
trnuljčica
Lili tebi se počasi izteka porodniška? Če se ne motim...user posted image
Nimamo nekega seznama in grem bolj na spomin... Majčica?

V prvi porodniški mi je bilo tako hudo, da sem štela dneve do naslednjega meseca v upanju, da bo kaj boljše. Vse se je vleklo. Ta porodniška mi pa kar leti, pa sploh ne vem, da imam malo (v primerjavi s prvim seveda). In se mi zdi, da bom kmalu spet v službi...user posted image user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
24.3.2012 9:28:33   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Lili tebi se počasi izteka porodniška? Če se ne motim...user posted image
Nimamo nekega seznama in grem bolj na spomin... Majčica?

Ja, naša punca je majčica user posted image in moja porodniška se izteka.user posted image Joj, meni so v obeh porodniških meseci kar zleteli mimo.

V prvi sem veliko časa porabila za organiziranje najine poroke, zidali in urejali smo stanovanje pa še delat sem šla že, ko je mala imela 9,5 meseca, saj me je ravnateljica prosila, če lahko pridem, ker je imela krizo s kadrom zaradi dolgih bolniških.

Tokrat vse poteka brez kakšnih prelomnih dogodkov, a gre vseeno zelo hitro. Trenutno sem zelo utrujena, saj malo že skoraj dva meseca skoraj nonstop matrajo zobki in se pogosto zbuja ponoči in sem čisto neprespana. user posted image Občasno je za dan ali dva bolje, potem pa spet zbujanje na uro ali dve in jok, dojenje ... Se tolažim s tem, da je vsaj zdrava, prva je namreč pri vsakem zobku zbolela, a vseeno molim, da bi kmalu pokukali na plano. Postanem kar malo fovš, ko berem o kakšnih zaspančkih, ki prespijo celo noč. user posted image

Večjo sem dala z marcem v vrtec in prvih 14 dni je bilo super, zdaj pa ima krizo in joka, ker bi bila rada z mano doma, zato se ji moram še malo več posvečat, da bi bilo bolje in da bi krizo prebrodili do mojega odhoda v službo.

Neposredna povezava do sporočila: 1352
24.3.2012 9:37:10   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

kok bi se ti smejala ce bo bla stara 3 leta pa jo bos mela se zmerm u plenicah...oprosti, ampak ko berem tvoje komentarje dobim pike....

Smeh je pol zdravja, tako, da... izvoli user posted image
Ne vem kaj se vsi lepite toliko okoli mojega komentarja.. Omenim, da bom začela odvajat otroka od plenic (kar pomeni, da bom poskusila, nisem pa rekla, da bom otroka silila v to, če ne bo pokazoval interesa za to) in dvignete cel halooo.. Vem, da vas je veliko izkušenih tukaj gor, ki imate že 2, nekatere tudi 3 otroke, ampak ni zato potrebno metati vse otroke v isti koš.. Ne glede na to kdaj bo moja tamala pokazala zanimanje, da je plenice več ne zanimajo, ji bom glede tega svetovala že prej in ji govorila o tem..

nism vedla da tko bo in pika pomeni poiskusiti...mal SSKJ prelistej...user posted image user posted image user posted image

urshek me veseli da nism edina ki se tko "pocuti"user posted image user posted image user posted image user posted image

Joj no punce user posted image sej niti ni pomembno, pač če ji bo uspelo, ji bo uspelo, če ne pa pač ne ... jaz se zdej ne obremenjujem s tem kdaj jo bomo odvajal od plenice, ko pač bomo pač bomo .. poznam ene, ki so pri letu in 3 mescih že začele in jim je uspelo, ker so bli otroci res pridni, poznam pa tud par jih, ki so staru zdej že 3 leta pa so še vedno v plenicah user posted image Kakor se komu da in kakor je kater otrok pridn jaz pravim ... tko da u iziiiiii pa bo user posted image

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
24.3.2012 9:39:08   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Mene je pa prej popoldan prijelo, da bi user posted image  ko dež. Sem mela vsega polno glavo pa sem vse tri otroke pustila MM in si privoščila sprehod čez Šišenski hrib, na poti navzdol me je pa prijelo, da bi user posted image , ko sem začutila utrujenost v stegnih, pa zame to nikoli ni bil nek vzpon, pa še hitro nisem šla. Ta nosečnost mi je res veliko pobrala. Res skrajni čas, da se priključim kakšni telovadbi. Sem se odločila za: http://www.aktivnamamica.si/vadba-z-otrokimi-voziki-v-naravi-2012 Kokosh in ostale Ljubljančanke a se še katera priključi. Jaz sem se prijavla za Tivoli ob devetih.

Kimica: mene so sprva tvoji posti tudi na nek način motili, to pa zaradi načina na katerega so napisani. Svoja mnenja, ideje, načrte napišeš tako, da praktično ni prostora za dvom ali drugačno mnenje, možnost. Zelo odločno in jasno. Kar seveda pri tistih, ki imamo/-jo drugačno mnenje ali izkušnje sproži večji odziv, kot bi ga bolj fleksibilna varianta. Glede na to, kaj se običajno dogaja po raznih forumih, klepetalnicah, ipd. kaj drugega kot energičen odziv drugače mislečih ob takem načinu ni za pričakovati. Ljudje smo si različni HB. Odpreš pa s tem debato o marsičem, ki je verjetno drugače ne bi bilo, ali pa vsaj ne-bi bila tako obsežna.

Vidš betka ... jaz sem se pa včerej tko počutila in sem kar jokala in jokala kot dež .. pol sem zvedla, da nimajo več ene omare ( kar je čista banalna stvar ) in sm kr jokala ko dež user posted image zgleda pridejo taki dnevi, včerej je bil tud mlaj, tko da me to tolaži ... Jaz bi šla takoj k telovadbi, sam kaj ko ne nimam varstva vedno za otroka user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
24.3.2012 9:41:31   
Janchek81

Ehhh, to kakor kdo razume.. Zagotovo ni bil tisti prvi stavek mišljen, da bom vztrajala pri tem postopku.. Res, da sem tako napisala, da je marsikatera razumela drugače kot sem mislila.. Zato sem se pa potem popravila in povedala malo bolj razločno user posted image

Vsake oči majo svojga malarja user posted image jaz sem na primer res vidla samo tisto 'varijanto' in se nism spotikala v tisto TKO BO IN PIKa user posted image Tko, da ... dejmo jo rajs vzpodbujat kot da jo pa nekak grajate kako piše oz. kako se izraža user posted image Sej smo vse mamice noooooo user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
24.3.2012 10:44:53   
kimica86

Že 2 dni se spravljam točno tole napisati. Pa si me prehitela.

Kimica ananunez je hitro prebrala in je verjetno spregledala, da si omilila prvo trditev... A mislim, da je imela bolj v mislih to zgoraj. Verjetno si tudi v živo direktna itd...
Jaz sem iz izkušenj branja tvojih postov (avto sedež, dojenje, uspavanje...) ugotovila, da je tvoja prva trditev vedno neomajna, jasna, kasneje pa jo umiliš ali pa ugotoviš, da ni čisto tako kot si mislila. In me več , ne motiš,. user posted image Nekako kot je Lili napisala.

Sicer pa smo tu, da si pomagamo. Zorimo pa vsi, tako ali drugače.

Ne vem na katero od naju si mislila, ampak jaz sem direktna.. Povem kar si mislim v obraz in me sploh ne interesira kdo si bo kaj mislil- pač, čisti računi, duga ljubav, kot pravijo user posted image To sem se z leti naučila.. Sem bila vedno tiho in trpela v sebi, drugi so se pa smejali in ogovarjali kako naivna sem (še iz časa srednje šole).. Znam fulll trpet v sebi in nabirat, ma 1x pride tudi do vrha in takrat explodiram (sem tipična riba, kaj čmo user posted image )
Sej ne rečem, vsak ima svoje mnenje in razmišlja drugače.. Kar se tiče avto sedeža mi je bilo takrat logično, da moram svojo bučko videt med vožnjo, nisem pa vedla, da zaradi vratu mora biti obrnjena v nasprotno smer vožnje.. Ok, to je pač ena tašna stvar, ki jo moraš obvezno tako naredit, da preprećiš najhuje.. Dojenje, uspavanje je pa recimo stvar posameznika.. Vsaka mama se sama odloči katera opcija se ji zdi najbolj primerna.. Meni je do sedaj vedno uspelo in sem ponosna nase user posted image Če pa ne bi šlo tako, bi pa izbrala kašno drugo opcijo, samo, da bomo vsi srečni in zadovoljni user posted image
Ampak, kot si tudi sama napisala, smo tukaj, da si pomagamo in če kaj ne razumemo, pač vprašamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1356
24.3.2012 10:52:23   
kimica86
Janchek81, hvala za vzpodbudo user posted image
Mamice se itak vedno trudimo, da je našim malčkom vedno dobro in poskrbimo, da jim nič ne manjka.. Tudi, če si zadamo kašen cilj, ni rečeno, da nam bo uspelo.. Pa se ne bomo sekirale in poskušale 1x kasneje user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
24.3.2012 10:53:56   
trnuljčica

Ne vem na katero od naju si mislila, ampak jaz sem direktna.

Tebe sem mislila. Vidiš, da sem zadela.user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
24.3.2012 11:10:50   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

zbujanje na uro ali dve in jok

Tako je bilo pri nas celo porodniško z izjemo prvega meseca.Katastrofa. Še sedaj ko tole pišem mi pridejo solze kar same v oči... Po 1,5 letu je bilo izboljšanje ( samo 2x se je zbudil ponoči+ 1 urno histerično uspavanje z jokom).
Zobki pa so našega mučili od 3 mes do 9 mes, ko so naenkrat prišli 4 zobki. A Calgel si probala? To sem uporabljala pri prvem- saj ne vem, če je še v prodaji? Tak gel za dlesni. Mislim, da je imel not nek lokalni ,anestetik, da je malo umiril situacijo. Če ni pa sem se tolažila, da sem vsaj probalauser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
24.3.2012 12:08:18   
Janchek81

Janchek81, hvala za vzpodbudo user posted image
Mamice se itak vedno trudimo, da je našim malčkom vedno dobro in poskrbimo, da jim nič ne manjka.. Tudi, če si zadamo kašen cilj, ni rečeno, da nam bo uspelo.. Pa se ne bomo sekirale in poskušale 1x kasneje user posted image

Mislm, da vsaka mamica zase ve kaj je najboljše za svojega otroka .. tko, da... GO GO GO user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
24.3.2012 14:05:28   
lily32
lily..nisem slavistka, ampak se mi zdi da sm cist pravilno prebrala kot je napisala, ce je pa misnla drugace kot je napisala, pa njej svetuj kako naj pise vejice pike ipd. da se jo bo tko razumelo kot si je zamislila

Mi ni treba dajat nasvetov, kako naj piše vejice in pike, ker je v tem primeru kimica (za razliko od tebe) vsa ločila povsem ustrezno uporabila. user posted image
Če hočeš strokovno utemeljitev, zakaj je tvoje raumevanje napisanega napačno, ti jo lahko pošljem na zs, da ne bomo več smetile teme, ki ni temu namenjena. user posted image

A Calgel si probala? To sem uporabljala pri prvem- saj ne vem, če je še v prodaji? Tak gel za dlesni. Mislim, da je imel not nek lokalni ,anestetik, da je malo umiril situacijo. Če ni pa sem se tolažila, da sem vsaj probala

Hvala za predlog, a sem probala že vse, kar mi je padlo na pamet: calgel, gangigel, dologel. Kakšen večer ji dam calpol in potem je malo bolje ali pa se mi samo zdi, da je bolje, tako kot ti praviš. user posted image

Enke so prikukale na dan pri 3 mesecih in nismo niti opazili. Sem se že veselila, da pri tem otroku pa ne bo nobenih težav z zobki. user posted image
Ko so prodirale dvojke, je podnevi štrajkala z dojenjem in je jedla le ponoči. Potem je bilo nekaj časa mir, zdaj pa se že od 8. meseca vleče ...user posted image Si podnevi tlači rokice in vse, kar ji pride v roke, v usta. Ponoči pa kot sem že napisala.

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
24.3.2012 15:59:13   
kimica86

Enke so prikukale na dan pri 3 mesecih in nismo niti opazili. Sem se že veselila, da pri tem otroku pa ne bo nobenih težav z zobki. user posted image
Ko so prodirale dvojke, je podnevi štrajkala z dojenjem in je jedla le ponoči. Potem je bilo nekaj časa mir, zdaj pa se že od 8. meseca vleče ...user posted image Si podnevi tlači rokice in vse, kar ji pride v roke, v usta. Ponoči pa kot sem že napisala.

Ajejjj user posted image Kaj me še čaka.. Tega me je najolj strah- kako bo z zobki user posted image Ene otročke matrajo fulll, druge manj.. Če se bo tamala vrgla po meni, ne bo problemov- pa še prvi zobek sem dobila šele pri 13 mescih.. Če se pa vrže na atija, bo problem- on je prvi zobek dobil pri 4 mescih.. Čeprav, konc koncev, ni rečeno, da bo karkoli od tega user posted image Pustimo se presenetit.. Upam samo, da ne bo preveč grozno kot pri tebi lily32..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
24.3.2012 16:20:42   
lily32
kimica, kako je zdaj z vajinim dojenjem? Ji še vedno dodajaš le enkrat na dan?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
24.3.2012 16:25:22   
kimica86
Ne.. Po vsakem obroku ji moram malo dodat, ker je lena za vlečt in ne spije zadosti..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
24.3.2012 16:29:59   
lily32
Ali pa brihtna in si misli, zakaj bi se matrala, če po flaškici hitreje priteče! user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
24.3.2012 16:33:11   
kokosh
da se jaz pristavim svoj loncek - meni se je cist cist na zacetku debata o januarskih nosecnicah 2012 zdela malce kokosja (crtice, pa pluski in pikice :D, pa NS gor in dol, ene punce cist prestrasene in boge), kasneje sem pa prav z veseljem zacela vkljucevati zraven, ker se mi zdi, da je za razliko od kakih drugih debat tukaj zbrana ena prav fajn cetica prizemljenih zensk. Tko, sem morala povedat :)

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
24.3.2012 16:46:48   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

da se jaz pristavim svoj loncek - meni se je cist cist na zacetku debata o januarskih nosecnicah 2012 zdela malce kokosja

Potem bi ti morala biti všeč, saj si vendar kokosh!user posted image user posted image Se malo hecam, da me ne boš vzela preveč resno.

Čeprav mislim, da v začetno obdobje pričakovanja dobre novice sodijo tudi take teme in tako klepetanje. Sama sem zelo racionalna, a če pogledam nazaj sem se v času pričakovanja user posted image in na začetku le-te obnašala vse prej kot racionalno.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 24.3.2012 16:48:23 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
24.3.2012 16:50:19   
kokosh
kokosh sem zato, ker sem se zdela sama sebi kokosje prismojena v trenutku slabosti, ko me je zamikalo clanstvo in sodelovanje na (kokosjem) forumu :P

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
24.3.2012 17:00:17   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

kokosh sem zato, ker sem se zdela sama sebi kokosje prismojena v trenutku slabosti, ko me je zamikalo clanstvo in sodelovanje na (kokosjem) forumu :P

user posted image user posted image user posted image Upam, da ti ni žal in da si ugotovila, da nismo same "kokoši".

MM je obe deklici odpeljal ven, jaz pospravljam po hiši, vmes sodelujem na kokošjem forumu in uživam v trenutkih samosti, kot bi rekla Svetlana Makarovič. user posted image

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
24.3.2012 18:28:34   
beti 1
Lily, Janchek: hvala za tolažbo. Sem bla pa žalostna zarad pomanjkanja kondicije, glavo sem si hitro spraznila.

Janchek: saj ravno v tem je point, ne rabiš varstva, ker telovadiš z vozičkom in user posted image  v njemuser posted image . Kam drugam tudi jaz ne morem.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
24.3.2012 18:34:29   
kimica86

Ali pa brihtna in si misli, zakaj bi se matrala, če po flaškici hitreje priteče! user posted image

Tudi možno user posted image user posted image Ma ne, po mojem je res bolj lena, ker na vsaki zizki vleče skoraj 10min in potem, ko začne teči tisto bolj gosto mleko, nekaj časa vidim, da še vztraja, potem pa se ji ne da večuser posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
24.3.2012 19:54:10   
kimica86
Moja miška pa ima vneto učko user posted image user posted image user posted image Zjutraj se je zbudila in imela polno učko "krmeželjčkov" (zaspančkov).. In v lekarni so mi rekli naj umivam s fiziološko in večkrat spiram tudi noska, ker se je najbrž zamašil kanalček in potem udari tudi na učke.. In če se ne izboljša v roku 2-3 dni pa moramo iti h doktorci user posted image user posted image Grozaaaaaa user posted image user posted image In sedaj ji vsaki 2-3 urce čistim učko in noska..

Eno vprašanje punce: glede vrtca.. Kašno vlogo je potrebno izpolniti za znižanje plačila vrtca in komu je to potrebno poslat??? Ker, ko je dragi šel kupit obrazec za otroški dodatek, je prosil, če mu da še obrazec za znižanje plačila vrtca in je rekla, da je vse gor pa jaz nisem nikjer videla, da to tam gor piše user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
24.3.2012 20:15:45   
lily32
Eno vprašanje punce: glede vrtca.. Kašno vlogo je potrebno izpolniti za znižanje plačila vrtca in komu je to potrebno poslat??? Ker, ko je dragi šel kupit obrazec za otroški dodatek, je prosil, če mu da še obrazec za znižanje plačila vrtca in je rekla, da je vse gor pa jaz nisem nikjer videla, da to tam gor piše user posted image user posted image

Poglej na drugo stran, pod točko II označiš, katere pravice uveljavljaš: 1. je otroški dodatek, 5. je subvencija vrtca, a to boš lahko uveljavljala šele, ko bo mala vpisana v vrtec. Boš takrat dala novo vlogo, zdaj oddaj le za otroški dodatek, pa pohiti, ker če se ne motim moraš vlogo oddati v 90 dneh po rojstvu. Čeprav nisem 100% prepričana in ne bi dala roke v ogenj. Mogoče ima kdo drugi več informacij glede rokov. Vedno pošlješ na center za socialno delo.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 24.3.2012 20:22:05 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
24.3.2012 20:55:56   
kimica86
Hvala lily32 user posted image
Sej vlogo za otroški dodatek sem že oddala.. Sem sicer obkrožila tudi za subvencijo vrtca pa mi je gospa na CSD- ju prekrižala to in rekla, da se to sedaj ne izpolnjuje.. In jaz "bjonda" pozabila vprašati kdaj moram potem to izpolniti.. hehehe user posted image
No, no samo, da vem kdaj in kako in da mi ni treba klicati okoli v ponedeljek user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
24.3.2012 21:41:13   
trnuljčica

Kakšen večer ji dam calpol in potem je malo bolje ali pa se mi samo zdi, da je bolje

Ja saj jaz sem mu tudi, ko je bilo hudo zvečer dala kar paracetamol svečko. Kasneje pa v obliki sirupa (Calpol). Nam je paracetamol deloval vedno okoli 4 ure.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......