pelin -> RE: Naj imam otroka ali ne (12.1.2012 19:01:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Ne vem zakaj toliko govorite o posledicah......nekateri jih čutijo....drugi jih pa ne čutijo....in živijo mirno naprej po splavu..... ja, avtorica je vprašala za mnenje....za mnenje je pa vprašala zato, ker je splošna družbena klima taka, da skoraj mora vprašati, da mora občutiti krivdo, ker sploh pomisli na besedo splav....družba žensko uči, da je to narobe, da pomisli na splav, ji vzbuja občutek krivde.....zakaj že? Ker lahko nasprotniki splava, ki sicer nimajo nič proti splavu in ga načelomo odobravajo pridejo do izraza s svojimi moralnimi nauki, s tem da nabijajo krivdo ženski, ki je v dilemi, ali otroka da ali ne.......in gredo celo tako daleč, da dajo vzgled, naj rajši da v posvojitev otroka (ne sicer dobesedno, vendar namen je bil tak).....da naj ženska občuti še večjo krivdo, ker bo šla na splav, druge ženske pa ne morejo zanositi, pa bi rade..... torej se mora vsaka ženska počutiti krivo vsakič, ko vzame kontracepcijsko tableto, vsakič ko natakne partnerju kondom, ker obstajajo ženske, ki nikoli ne morejo zanositi me pa svoje rodne potenciale uničujemo in mečemo v koš zdrave spermije moškega.....ali kako? Se počutite krive, ko uporabljate kontracepcijo? Namesto tega bi vendar lahko vsaj ene dvakrat rodile in dale otroka v posvojitev staršem, ki ne morejo zanositi....... In napisala bom še enkrat, sem sicer že večkrat, ženske, ki ste v dilemi ali splaviti ali ne, nikoli ne sprašujte tega po forumih, kjer se zbirajo mamice otrok.....ker tu dobite samo odgovore v stilu "obdrži otroka, imela boš psihične travme, kako si lahko tako brezčutna, da pomisliš na splav".....druga stran sploh nima možnosti povedati svojega mnenja, ker moderatorji temo takoj izbrišejo, verjetno na prošnjo kake uporabnice, ki je mnenja, da t.i. zagovornik splava javno ščuva ženske, da gredo na splav......presenečena sem, da niso teme že zaklenili, glede na frodine poste....je pa verjetno prevladalo to, da se je avtorica dobesedno posipala s pepelom, ker se je čutila krivo....... Lilijana...meni pa tole deluje na nekoga z rahlo preganjavico...že kar lep čas se sprehajam tule gor, pa mi še ni uspelo zaslediti, da bi kakšno temo zaklenili, če so ljudje povedali svoje mnenje...niti pri eni temi glede splava nisem tega ugotovila, pa jih je bilo že kar precej...Osebno nimam nič proti ženskam, ki gredo delat splav...v bistvu se v teh zadevah nerada opredeljujem, ker je stvar zelo osebnega značaja in ponavadi povem svoje mnenje le takrat, ko me zanj vprašajo ...kot tokrat...Imam pa veliko proti takim, ki si niti pod razno ne priznajo, da so za kaj sami krivi, ki nimajo hrbtenice povedat tisto kar si mislijo in potem stati za tistim, temveč se v nedogled izgovarjajo na vse mogoče načine.... Kar pa se tiče posledic o katerih sem pisala zgoraj... s tem ne mislim na fizične in psihične posledice samega posega, saj je vsaka ženska pač svet zase...Govorim o morebitnih posledicah čez leta...o osamljenosti, o obžalovanju, ko se bo nekega dne morda zbudil materinski nagon, pa žal "aparat" ne bo več funkcioniral zaradi let, ....mogoče vsega tega ne bo....resnično upam , da ne...
|
|
|
|