|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2012
13.7.2012 8:14:34   
Zelvica1
Pozdravljene!

Radirka dobro vprašanje ker tudi mene zanima kako pa kaj je z zavarovanjem? Mi se odpravljamo 21.07 za 14 dni in resnično upam, da me ne bo kaj prehitelo. Drugače sem bila pri drugi hčerki še celo zadnji mesec na morju in ko sem prišla z morja sem čez en teden rodila:)

(odgovor članu radirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1726
13.7.2012 11:07:27   
Čarobnica
Bejbe

Glede zavarovanja. Jaz sem pred dopustom tudi iskala in menda (nisem 100% preverila ampak 95% pa) nobena zavarovalnica ne krije poroda po 30. tednu. Ker je takrat pač že za pričakovat kaj takega in nočejo. Gledala sem Triglav, Generali, Coris, MB, ... Č epa katera pozna oz ve za kakšno zavarovanje, ki bi to krilo, naj deli z nami, bo zelo dobrodošlo!

No, mi smo že nazaj iz Grčije in dete še pridno v maminem trebuhu! In kar naj bo še tam vsaj 5 tednov! :)

Uživajte

(odgovor članu Zelvica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1727
15.7.2012 20:57:43   
medika12
Zdravo babike,
Sicer nimam septemberčka 2012 imamo pa septemberko 2011:-)
Tudi jaz sem lani iskala zavarovanje za tujino in nisem bila uspešna.nobena zavarovalnica noče zavarovati nosečnice v zadnjem trimesečju. Mi smo šli lani na hvar.Seveda sem si hotela urediti zavarovanje, za vsak slucaj.Brez uspeha.5 tednov pred rokom.Potem Sem klicala na zavod za zdravstveno zavarovanje,kjer so mi povedali,da če imam evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, da mi morajo nuditi vse nujno in ce pride do poroda je to seveda nujna stvar.Tako da vsaj to nam ostane.user posted image

Da izkoristim.ce katero zanima, prodajam jajcko maxi cosi, pebble,(montira se z iso fix ali pa z pasom), barva rapid blue,rabljeno 7 mesecev,90 eur.
gsm 051/312-779

Pa veliko sreče vsem pri poroduuser posted image

(odgovor članu Čarobnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1728
16.7.2012 1:36:07   
zalie
živijo, nova sem tukaj :) tudi jaz bom dobila bebo septembra, pa me ježe zdaj malo strah hihi :) seznam za v porodnišnico pa že narejen! zanima me samo nekaj, imate tudi ve fuul strij na trebuhu? jaz jih mam kar nekaj, pa take temne barve so, bo to izginilo? :( slišala sem, da potem postanejo svetlejše in se jih ne vidi tolko

(odgovor članu medika12)
Neposredna povezava do sporočila: 1729
16.7.2012 13:32:07   
Zelvica1
Ojla!

Zalie kar se tiče strij je čisto odvisno od posameznice. Jest sem jih dobila v prvi nosečnosti šele zadnji mesec iuser posted image ko sem že mislila, da je to že za mano. Ja ko se ti naredijo so take modrikaste barve in sčasoma po porodu se skrčijo in so malo manj opazne še vedno pa so na žalost vidneuser posted image .
Mene pa nekaj zanima in sicer tiste, ki ste že oddale vloge za porodniški dopust in imate že otroka/e je v obrazcu S-1/1 na prvi strani pod točko 1.napisano UVELJAVLJAM DAVČNO OLAJŠAVO ZA NASLEDNJE DRUŽINSKE ĆLANE? A je to mišljeno za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine? Ker če je to to, jih sama med letom nikoli ne uveljavljam, raje na koncu pri dohodnini dobim denar, ki ga imamo za morje.

(odgovor članu zalie)
Neposredna povezava do sporočila: 1730
16.7.2012 15:10:31   
LadyMa
Joj jaz ne razumem več navodil CSD-ja. Enkrat rečejo, da moramo oddati dokumentacijo 60 dni pred roko PDP, drugič 30 dni. Enostavno nisem več pametna. Pa še jezna sem, ker sem dobila info, da od 01.06.2012 ( zaradi hitrega zakona ), osebe, ki presegajo 64% neto plače v RS niso upravičene do prejema aketov.user posted image
Kaj so naredili s socialnimi pravicami? Vračamo se v kameno dobo.

Drugače pa me zanima, če tudi vas daje nespečnost. user posted image

(odgovor članu Zelvica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1731
16.7.2012 20:20:52   
MalaNeli
LadyMa kakoe ti odgovarja ce ti bolj pase lahko oddas z 60 dni prejzadni cas pa je 30 dni.  jaz bom cakala se eno placo. tk da bom komi 15.8.oddala,ce mi no uspelo. kk pa ves ce presegas 64%? ker ro morjo pa po novi dohodnini gledat ne? ne po uji od 2010 kot so za vrtec takrat?!

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1732
17.7.2012 16:27:35   
LadyMa

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

LadyMa kakoe ti odgovarja ce ti bolj pase lahko oddas z 60 dni prejzadni cas pa je 30 dni.  jaz bom cakala se eno placo. tk da bom komi 15.8.oddala,ce mi no uspelo. kk pa ves ce presegas 64%? ker ro morjo pa po novi dohodnini gledat ne? ne po uji od 2010 kot so za vrtec takrat?!

Na CSD-ju pregledajo plačo obeh partnerjev in vidijo, če resegata 64% neto plače v RS. Sem prav jezna zaradi tega, ker so skratili toliko pravic.user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1733
17.7.2012 16:34:44   
MalaNeli
ja ampak to pogledajo na kaj? na letošnjo dohodnino al na plačo v tem trenutko?

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1734
17.7.2012 19:41:34   
LadyMa

IZVIRNO SPOROČILO: MalaNeli

ja ampak to pogledajo na kaj? na letošnjo dohodnino al na plačo v tem trenutko?

Kot sem že napisala na plačo. Podatki o 12-ih plačah pa so na obrazcih, ki jih oddata starša na CSD. Na podlagi tega ti potem pisno odgovorijo ali si upravičen do paketa ali ne.

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1735
17.7.2012 19:43:28   
MalaNeli
a za to pa lahk gledajo place,ne pa dohodnine. matr si delajo dela.

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1736
17.7.2012 19:47:10   
LadyMa
Se strinjam s tabo.user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1737
18.7.2012 6:35:46   
Ninchyy
Res je tako, kot je napisala LadyMa. Vpisati moraš 12 zadnjih plač in se na podlagi teh plač določi ali dobiš paket ali ne. Kr neki user posted image

(odgovor članu LadyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 1738
19.7.2012 15:57:06   
mariles
Po novem bodo o upravičenosti do paketa odločali šele po rojstvu otroka. Zakaj bi potem sploh še kdo naročil že sestavljeni paket, če pa so tam zadeve, ki jih potrebuješ takoj?

(odgovor članu Ninchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1739
19.7.2012 15:59:06   
metkara
Ja, js sm tut včeraj oddala papirje na csd. Moraš nest najmanj 1 dan pred nastopom porodniške (js jo nastopim 30.7). Sem čakala še zadnjo plačo, ker se mi za kak evro mogoče bolj izplača (sem do konca leta delala polovični delovni čas zaradi starševstva). Vlogo za paket mi je pa svetovala, da oddam po rojstvu otroka, da bodo kao 4 družinski člani, sedaj smo pa 3-je (ne smeš presegati 64% neto povprečne plače). Bo še potem enih papirjev, ja (rojstni list, davčno številko in zzzs kartico ti oni pošljejo (samo moraš svojemu delodajalcu nest rojstni list, če bo zavarovan po tebi in kartico zzzs dobiš, ko dobijo vlogo za prijavo v zavarovanje)). Tako da še potem ostane: nesti roj. list na csd, pa oče mora nesti vlogo za plačan očetovski dopust na csd vsaj dan pred nastopom dopusta (še prej pa na firmo, da mu vpišejo zadnjih 12 plač), pa oddati vlogo za otroški dodatek, pa dati vlogo na občino za enkratno denarno nagrado (katere občine imajo to). Ja, pa še očetovstvo morava iti sedaj prej podpisat, včeraj kao ni imela časa (prej jo ti čakaš, pol pa pride, pa reče, joj, zdj je pa malica, pridite potem nazajuser posted image )

Upam, da sem malo pomagala. Sem se še sama lovila, čeprav sem dala to že enkrat skoziuser posted image

(odgovor članu Ninchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1740
19.7.2012 16:24:05   
MalaNeli
joj,to bi si blo pa treba shranit. :-) jaz sem to pocela pred manj kot 2 letoma, pa mprm priznat da nc ne vem. vse pol sledim. 
ja res...pol bote 4je...na to se pomislala nisem. sam kk pa ves a si pod 64 al ne?!??

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1741
19.7.2012 20:21:27   
metkara
Tu je nek podatek, kakšna je bila povprečna mesečna plača za maj (skoraj 1000 evrov)
http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?id=4849

Na listu piše, da podatke pridobijo oni iz javnih evidenc, moraš pa kao napisati, če imaš še kakšno premoženje, ki ni razvidno iz uradnih evidenc (kaj v tujini). Js si bom tut mogla sama mal izračunat...

Ja, js tut pozabim take stvari. Letos sva pozabila uveljavljat tamalo za dohodnino, potem sva dala ugovor in sedaj čakama na odgovoruser posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1742
19.7.2012 20:28:04   
MalaNeli
ja sam oni to drugac racunajo. ja ce je tko,pol tk gledajo isto ko za vrtc pa otroske. ma srat se naj grejo,ocitno bomo mogli doma v stumfih spart.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1743
19.7.2012 21:13:36   
Anja024
ja punce moje drage treba se bo sprijaznit da nam bojo pobrali vse kar nam je včasih pripadalo in počasi bo tako da bomo morale plačat da bomo lahko imele otroke
potem pa jamrajo da slovenci izumirajo, ni čudno če pa poberejo vse kar lahko

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1744
23.7.2012 11:28:55   
metkara
Tako, danes se pa spravljam zraven...pripravljanja stvari za bejbijauser posted image Mi je moj cotike dal s podstrešja, zdj pa gledam, kam naj vse dam. Sj imamo placa, sam zdj je vse tak "razširjeno" na celo omaro, je treba malo stisnit, pa ne vem, kje se naj lotimuser posted image Je pa drugače, kot pri prvi. Pri prvi sem imela že dva meseca prej vse zrihtano, zdj pa upam, da me kaj ne prehiti (oz. kdo)user posted image Potem še enkrat te dni spucat voziček, pa pripravit postlco, pa zibko za v dnevno... Potem pa še po zadnjih nakupih kozmetike in drobnarij. Imam rok 27.8, pa bi rada, da je do avgusta bolj kot ne vse pripravljeno. Pri prvi sem bila prepričana, da bo prej, potem je bila pa še čez rok user posted image

Kako so kaj vaši otročeki? Ta bo še zgleda bolj divja, ko pa prva, mi tak telovadi not, skozi cel dan, da mi včasih kar želodec obrača (dobesedno)user posted image . Upam pa, da ostane z glavico navzdol, je reko, da je še veliko prostora in se zato še ful obrača. Naslednji teden pa že ctg...Uf, kako gre čas!

(odgovor članu Anja024)
Neposredna povezava do sporočila: 1745
23.7.2012 11:37:41   
MalaNeli
uf,mas rok r cel mesec pred mano. jaz pa zaenkrat sam razmisljam o.tem da se bom lotla. da bom nardila plac. drugac mam pa naprram tebi se kr velik casa. ma sploh nimam interesa se cesa prpravlat. ker pol ugotovim da bi blo fajn se kako omaro met,pa ni da ni. ta teden nama pridejo koncno kopalnci delat,da bbom mela pralni stroj,do zdaj sm pr mami prala. pa bo tut pol velik stvari lazje,pa da se lotim pospravljanja pa prpravljanja.

(odgovor članu metkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1746
24.7.2012 7:41:56   
Ninchyy
Tudi jst še nisem začela nič pripravljatiuser posted image Si govorim, da se mi nikamor ne mudi, kar je res, ker imam šele 28.9. PDP user posted image
Je pa res, da sva že skoraj vse stvari nakupila. Samo oprala pa res še nisem nič. Niti sobe še nisva začela preurejati. Tako, da se bova teh zadev lotila v začetku avgusta. Si bom pa danes uredila nekaj papirjev za CSD. Vsaj tiste k jih je potrebno urediti v službi. Danes sem končno zadnji dan v službi potem pa zaslužen dopust oziroma kasneje porodniška seveda user posted image user posted image
Aja user posted image je pa ful živahna. Skoraj vsak dan se ji kolca, včasih tudi večkrat na dan user posted image Premika se pa tudi kr dosti, posebno takrat, ko se jst umirim. A je možno, da se je že obrnila z glavco navzdol? Ponavadi čutim kolcanje bolj spodaj user posted image

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1747
24.7.2012 11:40:00   
MalaNeli
ja men je z na prejsnem.pregldu napisu da je glavicna vstava. sam jaz ne prepoznam kolcanja . tut ce je. z pr prvu nisem. je pa res da skos vrca.

(odgovor članu Ninchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1748
24.7.2012 21:20:34   
rackakrtacka
Se vam še jaz javljam malo po dolgem časuuser posted image danes sem spet nakupovala- imam že skoraj vse, samo še ene par malenkosti mi manjka:):) če nas slučajno kaj prehiti, da ne bo moj ves zmeden skakal po trgovinahuser posted image zadnji pregled sem imela prejšnji teden, so rekli, da je vse OK, je pa dete tudi že obrnjeno z glavico navzdol, tako da Ninchyy je možno;) (čeprav imam rok malo pred tabo). Mislim pa da sem nekje prebrala, da je fino, če se do 36. tedna obrne, tvoja je verjetno samo malo pohitelauser posted image bolje prej kot kasnejeuser posted image , se boš manj sekiralauser posted image
A veste, kaj pa mene zanima, če mogoče katera ve oz. je to uporabljala... Kako je s tistimi "sedali za v banje"? So priporočjivi od začetka ali je boljše malo počakat, da user posted image zraste? Imam res malo kopalnico in mi še ni uspelo poštudirat, kam bi lahko postavila banjico...

(odgovor članu MalaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1749
25.7.2012 22:29:22   
metkara
Prva se je že v 29. tednu obrnila z glavico navzdol, ta se je še do pred kratkim sukala okol. Kolca se ji tut ful, jauser posted image
Glede sedala za banjico...mislim, da to pride v poštev kasneje, vsaj ko že držijo glavico pokonci. Mi smo ga pol dali (sedalo) v našo banjo in je ful uživala, ker je bilo veliko prostora. Nismo ga pa dolgo uporabljali. Smo kupili ono blazino za okrog (kot obroč; še leži lahko gor), da je lahko sedela in ni padla (okoli 5 meseca, ko je že sedela). Za zdj sem si pa izposodila banjico s stojalom in jo bomo kar v kopalnici postavili, je pa res, da jo bom oblačila potem drugje, sam mislim da ni panike, itak jih zaviješ v brisačo, pa pol hitro oblečeš.
Že imate izbrano ime? Midva se kar ne moreva zedinituser posted image Za fantka bi bilo enostavno, ker pa pričakujemo še eno punčko, je pa težko, ker pri prvi sem točno vedela, kako ji bo ime, zdaj pa kar ne vemuser posted image Tista ko se meni dopadejo, se njemu ne, in obratnouser posted image Če pa hčerko vprašam, pa reče, da bo Miha (to ima pa iz Larine zvezdiceuser posted image ).

(odgovor članu rackakrtacka)
Neposredna povezava do sporočila: 1750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.