metkara
|
Ja, ti ginekologi so si tako različni. Js sem že pred prvo nosečnostjo zamenjala ginekologa in sem našla res najboljšega UZ na vsakem pregledu (3 bom plačala), naročuje na 4 tedne, pove, kar te zanima in nasploh si vzame ful časa. Sicer kar precej čakaš, ampak zadovoljne smo vse, ker si res vzame čas. On pravi, da brez UZ tak nič ne moreš ekstra narest...tak nič ne vidi. Tak pa smo pomirjeni vsi... js in on. Js dam 2 x kri za tokso, hemoglobin, eritrocite, pa še nekaj (ne 3x)... Pa prvič sem še dala kri za sladkorno, pa ker ni bilo povišano, mi ni bilo treba pit glukoze Potem te več ne da za sladkorno (je rekel, da se preveč komplicira glede tega). Pa za streptokok bom še šla na pregled, v prvi sem ga imela, sem mu rekla, da tej ga sedaj tudi imam, pa je rekel, da je to čisto odvisno, da ni nujno... Pa za tiste brezposelne - moje kolegice so se prijavile kot gospodinjske pomočnice (jih je mama ali tašča), pa so prejemale višjo porodniško. Kako je pa sedaj, pa ne vem. Se je sedaj spremenil tudi "paket". Prej je vsaka nosečnica dobila isto vsoto (mislim da okrog 280 evrov), sedaj se pa gleda glede na cenzus. Js še to plačo počakam, potem pa oddam vloge (mi je kolegica socialna delavka rekla, da moram malo pogledat, kak se mi bolj izplača, da ni treba hitet- lahko oddaš tudi 1 dan pred nastopom porodniške). Pa za občino ne pozabite, nekatere so kar velikodušne . Za vloge pa mislim da rabiš potrdilo od ginekologa o roku poroda. Vročina ta me pa matra, še nikoli tak... Mi je žal, da nimava klime (prej sem bila pa proti ). Se grem parkrat stuširat al pa kopat s tamalo v bazenčka. Na dopust ne gremo, mogoč kam kopat za par dni. Itak mi že zdaj vožnja ne paše preveč... Sem najraje doma v senci
|