|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: starejše nosečnice
3.1.2012 17:56:16   
mausikaa
tole sem našla, mogoče ti bo kaj pomagalo http://www.noseca.com/cenik.html 
no jaz imam pa drug problem, pri kakšni dolžini MV me mora skrbeti, danes (21 teden) mi je nameril 26 mm, ostajam še naprej na bolniški in še naprej počivanje, ni mi jasno, po AC je bil dolg še 40mm, ves čas sem pridno počivala,nikamor hodila, je pa res, da sem imela vmes vnetje leve ledvice - ali je možno da to toliko vpliva na MV?


(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: starejše nosečnice
3.1.2012 20:41:37   
Jassika
maretinmara moj rezultat po NS je bil 1:1586, po DHT pa skupaj 1:1556. Ne vem, meni se je to zdelo zadosti nizko razmerje (starost 36 let), da se nisem odločila za AC. Kar nekako sem prepričana, da bo z našo bibo vse OK, čeprav en delček skrbi vseeno ostaja. In tako je blo že pri sinku. Samo mislim, da me tudi AC ne bi čisto pomirila, ker še vedno pa obstaja možnost kake dedne napake, ki se jo na UZ spregleda, ali pa niti ni vidna, tako da glede vsega 100 % itak en bi mogla biti. NA 3-4D UZ sem pa tut jst šla iz istega razloga kot mateyka - da so še 1 x podrobno pregledali vitalne organe - v bistvu še ena mini morfologija, samo da se pač ta UZ dela kasneje kot MF in se tudi druge stvari vidijo kot pri 20-23 tednih na MF.
mausikaa jst sem že v 1 user posted image skorej doktorirala iz dolžine Mv, zdaj bi pa spet lahko, ampak nočem user posted image No, verjetno si prebrala da kriza je pri enoplodni user posted image 15mm ali manj in 25 pri dvoplodni - pred 24 tednom. Ampak jazs em mela pri sinku tudi v 25 tednu 18 mm, pa so me hosiptalizirali in sem dobila flosteron (za dozorevanje pljučk) - kar pa se je izkazalo za nepotrebno, ker sem rodila sicer v 37 tednu ampak sprožen prood zaradi hepotopatije. Odpirala sem se slabo, tako da je moj MV zelo "trpežen" očitno. Pri tej user posted image sem bila skoz v bolniški. Ugotovila sem, pa naj mi oprostijo dr., ki pravijo drugače - da počitek je pomagal - ker v času "še dosti miganja" se je MV zelo hitro krajšal, potem pa se je stanje ob veliko počitka zelo umirilo.
No, zdaj pri bibi pa sem imela v 23 tednu dobrih 15 mm, s tem da nisem, bila na bolniški. No, zdaj so me seveda dali, čeprav se stanje ni do 27 tedna nič poslabšalo. Sem pa spet umirla konje in sem trdno prepričana da z bibo zdrživa do 37 tedna user posted image Edino čemur se bom probala izognit je tista injekcija, drugače pa poskušam živeti dokaj normalno (pri sinu sem potem, ko sem na lastno željo odšla iz bolnice - sem mogla podpisat, da grem na lastno odgovornost - ker so me hotli zadržat do 35 tedna.  res STROGO počivala). Je pa tako, moja G je rekla, da če se je v 1 tako končalo, še ne pomeni da se bo zdaj tudi, zato je bila kar zgrožena, da hočem delat. Kot pas em že rekla, zdaj sem na bolniški, oz. kombiniram malo dopusta, malo bolniške, potem pa je že itak na vrsti porodniška user posted image
No, me je kar malo zaneslo. Hotla sem ti pa povedat, da nisem nikjer zaseldila kake povezave med vnetjem ledvic in krajšanjem MV. Samo to je itak težko dokazat, a ne?  Mogoče pa je bilo stanje samo tisti dan tako, ko si ne vem, npr. več kot ponavadi gibala ali kaj takega. Pušenjak pravi da je Mv dinamičen organ, ki se spreminja in je lahko 1 x daljši, 1 x krajši. Verjetno boš pod drobnogledom in te bodo malo bolj pogosto spremljali. Skratka, jaz bi na tvojem mestu počivala, ker za to sama vem, da pomaga - no vsaj meni je. Želim ti, da bo naslednjič Mv dolg vsaj 30 mm in bosta z user posted image še dolgo 2v1.
Ja pa da ne pozabim - vsem želim predvsem zdrave user posted image , lahke porode in po rojstvu veliko prespanih noči in uživanja ob najlepšem poklicu na svetu user posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 10:54:55   
marettimara
Jassika, hvala za rezultat. HM...jaz sem mislila, da je moj rezultat kar dober (1: 860), zdaj pa vidim, da ni glih toliko....No, dopolnila bom kmalu 37 let, pa nevem ali mi je upošteval 36 ali 37 starost. No, kot sem že omenila, v petek mi ginekolog sporoči še izvide od dvohormonskega testa in nato se bom odločila, ali grem na AC ali ne. Imam še 1 mesec časa. Sem se pa odločila, da bom šla tudi jaz na 3D UZ......mi je pa čudno, kako to, da že na tem UZ ne povejo ali je možen DSindrom ali ni, saj vidijo po nosni kosti.....baje, da je ta najbolj značilna za DS in sicer, da je nimajo.....hm.........ah, vse mogoče razmišljam okoli tega.....sem si že prav zelo tečna in zoprna in komaj čakam, da bo vse to mimo.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 10:59:57   
mojamura
hej hoj punce, kako kaj. srečno zdravo pa vsem ki ste user posted image  enega al pa dva zdrava kričačauser posted image user posted image


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 11:45:38   
Jassika
marettimara mislim, da je tvoj rezultat glede na leta kar v redu. Ker ti je sigurno upošteval starost ob PDP, to pa za ravno ene tolk zveča tveganje, kot imam jaz nižjega od tebe. Ker če se prav spomnim izračun izhaja iz background riska, ki se pri starosti 36 ali 37 let že fejst spremeni. Potem pa na to adjusted risk izračuna (+ ostale stvari seveda). Tako da tvoje tveganje ni slabo, vsaj tako mislim. Če bi imela vse iste pogoje in meritve, pa 25 let, bi imela pa tveganje 1: 5000 al pa kej takega.
No, glede 3-4D UZ in pa nosne kosti, poglej si malo na Pušenjaka. Ampak kolikor se spomin, SAMO vidna nosna kost NI pogoj za ugotavljanje DS. Ker ne vem koliko % otrok z DS ima to vidno, oz ob slabši vidljivosti nosna kost lahko ni vidna, pa je z user posted image vse OK. Vseeno pa se ponavadi pridruži še kak drug mehki marker za DS, pa še to ni nujno. Kar se tega tiče ti bo res lahko dala 100% rezultat samo AC. Ampak na 3-4D UZ sploh ne vem, če gledajo nosno kost - mislim 3-4D UZ se dela 25-30 tedna. NA 3-4D UZ gledajo (če sploh) bolj srček, ledvice, možgane, popkovne žile, plodovnico, dolge kosti ipd. Meni nikoli niso pogledali še kaj v zvezi z DS. Je pa čisto odvisno kje delaš UZ ali NS in kdo ti to gleda - eni so pač malo bolj izkušeni, drugi manj...
mojamura  tebi želim, da čimprej zagledaš user posted image in pa tko kot si rekla, enga al pa dva (no lahko tudi 3) zdarve kričače user posted image


(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 12:24:10   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: marettimara

aha..v katerem tednu pa se ponavadi dela ta 4D ultrazvok??

jaz se spomnim, da so zmerili ta mali stegnenico (dolžino) in so rekli da je stara 17 tednov. in PDP, ki so mi ga napovedal je bil točen (razlika par dni od zračunanega po metodi zadnje menstruacije) - tako da so ful točni.

kar se tiče AC - glej, jaz ti ne morem garantirat nič. ti pa lahko povem kako jaz razmišljam. in do sedaj nisem imela razloga da bi spremenila svoje mnenje. sem pa odprta za nove izkušnje in če jih dobim, se lahko zgodi da na podlagi njih spremenim trenutno mnenje. mislim, treba je bil fleksibilen.

pa še to. če ne misliš delat splava v nobenem primeru, ne vidim razloga da bi delala AC. pojdi na 4D - to je imho dovolj. jaz sem razmišljala o splavu, če bi npr. zarodek imel Patau sindrom (trisomija 13) - 80% rojenih umre v prvem letu. zato sem šla tudi delat AC. da prišparam muke vsem nam, če bi nas zadelo kaj takega.

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 13:47:19   
JanaB
Vidim, da vas je po starosti kar nekaj na istem ... prvič sem rodila pri 34-ih in drugič bom pri 36-ih in to kar dvojčka user posted image  Ja to je pa to, ko se z leti poveča verjetnost za večplodno nosečnost. NS sem delala obakrat. Tokrat je bila ta slabša 1:1000. Rezultat naj bi bil za mojo starost dober a sem vseeno zelo veliko premišljevala tudi o AC. Na koncu se za njo nisva odločila, ker je zadeva pri dvojčkih bolj komplicirana. Upava seveda, da bo vse ok.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: starejše nosečnice
4.1.2012 21:27:08   
marettimara
Jassika,

hvala, malo si me potolažila glede višine mojih rezultatov NS. :)....čeprav, mislim, da če ne bi bili vredu, bi mi ginekolog to povedal.....ampak vsaka izmed nas si želi imeti najboljše rezultate a ne? :)

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: starejše nosečnice
5.1.2012 9:23:10   
mojamura
Jassika hehehe hvala lepa za želje za user posted image . Bi pa bila čisto zadovoljna z enim zdravim kričačem, no pa če bosta 2 tudi ne bo slabo....trije hmuser posted image ....hehehe


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: starejše nosečnice
5.1.2012 11:23:44   
marettimara
katerega ginekologa priporočate za AC? slišala sem, da je dr. Pušenjak ok......
koliko časa prej se moram naročiti na AC z napotnico?
Naslednji pregled pri mojem ginekologu imam šele v 17.tednu in kolikor vem, se AC opravlja med 16 in 18 tednom.....pa me malo skrbi, da ne bom že prepozna, da bi si lahko izbrala določenega ginekologa, ker se bom očitno naročila zadnji moment......
hvala za odgovore......

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: starejše nosečnice
6.1.2012 20:37:59   
TinKkara
ja, tudi jaz sem slišala zanj, da je dober......kaj pravite ostale punce??

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: starejše nosečnice
6.1.2012 22:06:56   
Jassika
Sama sicer nimam izkušnje, ampak slišala sem, da tudi Kavšek ni "od muh"

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: starejše nosečnice
7.1.2012 9:11:42   
ovnica7
Pozdravljene, souser posted image . Tudi jaz sodim med starejšeuser posted image  (dosegla že okroglouser posted image ), PDP pa imam 9.5. Vidim, da teče debata o AC in 3D. Tudi jaz sem se veliko ukvarjala s tem ali bi šla ali ne. Razmerje sem imela dobro, skupaj s DHT, 1:1980, pa mi vseeno ni dalo miru in sem šla na AC. Ta razmerja so ne glede na dobro ali slabo razmerje le loterija.. Če razmišljaš, da se rodi na dan preko 20 otrok, si potem hitro lahko ravno v tem procentu. Lahko imaš pa tudi slabo razmerje (manj kot 1:300 pa je vse OK). Tako, da pri odločitvi gre bolj za lastno pomiritev živčkov in da si si na jasnem ali bi zmogel skrbeti za user posted image  z DS in ali bi kaj ukrepal, če bi do tega prišlo.

Tiste, ki se boste odločile, ni treba komplicirat glede zdravnikov, v LJ so vsi strokovno OK. Meni je letos delala dr.Tul, prejšnjič pa dr. Šaina in obe sta OK. O dr. Pušenjaku tudi slišim samo pozitivno, dr. Kavška pa ne poznam. Nianse so morda le v odnosu, pri čemer je pri meni na prvem mestu dr. Tul. Letošnje rezultate že imam, vse OK, pa spol tudi napišejo, če želiš.
Na 3D jaz ne bom šla, itak sodim med rizične user posted image  (en žalostno končan primer precej pozno) in imam zato vsak mesec UZ, pa se tam spremlja, ali je z organi, rastjo vse OK.

Sicer pa srečno vsem!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: starejše nosečnice
7.1.2012 10:59:21   
mausikaa
iz svojih izkušenj lahko povem da je Cerar res car za AC, jaz sem jo delala v Postojni, rezultat so mi sporočili 13 dan po posegu...
jaz in moji mali bajsek še vedno kavčkava, pijem Magnesol in ko je bolj kriza z otrdevanjem buhija popijem še Boskopan, 
danes zgleda da bo res krasen dan, pri nas je tak sonček, tako lepo nebo da me prav vleče ven...

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: starejše nosečnice
7.1.2012 16:44:25   
ovnica7
IZVIRNO SPOROČILO: marettimara

koliko časa prej se moram naročiti na AC z napotnico?
Naslednji pregled pri mojem ginekologu imam šele v 17.tednu in kolikor vem, se AC opravlja med 16 in 18 tednom.....pa me malo skrbi, da ne bom že prepozna, da bi si lahko izbrala določenega ginekologa, ker se bom očitno naročila zadnji moment......
hvala za odgovore......



AC se dela kadarkoli po 16 tednu (ni omejitve na 18. teden, je pa med 16. in 18. tednom najbolj priporočljiv termin), vendar če si odločena, da bi se v primeru slabega rezultata odločila za prekinitev, se je treba prijaviti čimprej (v LJ cca 4 tedne čakaš na rezultat, v PO je datum krajši). Jaz sem se v prvo naročila en mesec prej, v drugo pa 3 tedne prej.

Za samo naročitev napotnice ne rabiš (v LJ je tako). Zato ti svetujem, da kar pokličeš za datum in se zmeniš da ti ga določijo čimprej po datumu, ko imaš pregled pri G, na tem pregledu pa boš od svoje G dobila napotnico. Če bi rada datum že v 16. tednu pa se naroči pri svoji G za termin, da ti napiše napotnico. Napotnico namreč prineseš s sabo na dan AC.

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: starejše nosečnice
7.1.2012 20:25:58   
TinKkara
hvala punce za odgovore....

ovnica
kam pa pokličem? kar v porodnišnico lj? za pušenjaka mislim.......

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: starejše nosečnice
8.1.2012 9:04:13   
ovnica7
Ja, kliče se v porodnišnico na tel.št. 01 522 61 69. Če se le da, želje po zdravniku upoštevajo.

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: starejše nosečnice
9.1.2012 13:42:51   
marettimara
živijo punce.....
povejte mi prosim vaše mnenje oz. svetujte :))
ravnokar sem dobila izvide od NS in dvohormonskega testa in je: 1:3400
rodila bom pri 37ih in pol, prvič
naj grem še na AC ali ne???

hvala za odgovore

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: starejše nosečnice
9.1.2012 13:56:37   
mojamura
http://www.ginekoloska-ambulanta-meglic.si/nuhalna_svetlina.html


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: starejše nosečnice
9.1.2012 21:44:21   
TinKkara
marettimara,
 
jaz ti lahko povem kaj bom jaz naredila.....po vsej verjetnosti, kljub dobrim rezultatom, bom na AC šla. Pravijo, da tisti 1% možnosti, da bi šlo kaj narobe, ni sploh študijsko dokazano, da bi bila prav AC razlog......razlog za splav po AC je lahko tudi čisto nekaj drugega, ne pa sam pregled. Kot je že ena punca nekoč omenila, če si zdrava in nosečnost poteka ok, ni nobene bojazni, da bi lahko zaradi pregleda šlo kaj narobe....

To je moje mnenje, kar sem pač prebrala in slišala od drugih itd.......

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: starejše nosečnice
9.1.2012 22:26:13   
ovnica7
marettimara - kot si že sama ugotovila ti bodo eni rekli da pojdi, drugi pa da ne. Zdravniki ti bodo svetovali, da pojdi če bo razmerje slabše od 1:300, drugače je odločitev povsem tvoja. Jaz v prvo sploh nisem razmišljala, odpovedala sem se NS in šla direktno na AC. V drugo sem bolj cincala, ker imam prijateljico, ki je šla na AC za mano in očitno padla v tisti procent. Zato sem šla najprej na NS in bila odločena, da na AC ne grem, če bo rezultat dober. Toda kaj je dober rezultat, če zanesljivosti ni? Zato sem bila glede odločitve na istem kot če na NS ne bi šla (no, vseeno vidiš ali ima user posted image  2 roki, nogi..), genskih napak pa žal ne. Tudi jaz sem razmišljala ali bi si odpustila, če bi zaradi AC prišlo do SS, domov pa bi naknadno dobila rezultate, da je bilo z user posted image  vse OK. Ampak sem razmišljala tudi, ali bi si odpustila, da dobim user posted image  z gensko napako, pa sem imela vse možnosti, da to preverim.. Starši, ki imajo user posted image  z DS pravijo, da so to čudovita bitja, da se od njih lahko veliko naučiš, večkrat pa sem slišala tudi kaj vse to potegne za sabo (nekateri se odpovedo celo službi zaradi vseh tretmajev, posebnih šolanj; imajo skrbi kaj bo z user posted image po njihovi smrti, kdo bo skrbel zanje) in da nekateri starši, ki imajo takšne otroke pravijo, da če bi vedeli, bi ravnali drugače.
Moje mnenje - odmisli rezultat NS in si odgovori na vprašanje: ali bi zmogla skrbeti za user posted image  z DS? Smo pa ljudje različni, zato vsak ravna po svoje. Kakorkoli se odločiš, ti želim srečno.


(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: starejše nosečnice
10.1.2012 23:40:03   
ananaska78
Marettimata, jaz sem stara 34 let in imam PDP konec julija. Prvi dojenček.
V ponedeljek imam nuhalno.
Če bom jaz imela takšen rezultat kot ti, verjetno ne bom šla na AC.
Poglej nuhalna + dvohormonski test skupaj sta 95% zanesljiva.
Meni se zdi tvoj rezulatat dober user posted image .

Seveda je pa odločitev tvoja.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: starejše nosečnice
11.1.2012 10:30:04   
marettimara
MOJ REZULTAT NS IN DHT: 1:3426

ČE KATERO ZANIMA, NAJ SEI PREBERE: ODGOVOR DR. PUŠENJAKA MENI:

Spoštovani,

če bi obstajal neinvazivni način ugotavljanja ali izključevanja DS, verjemite, da bi postopek AC takoj bil odpravljen. žal ni tako in z nobeno UZ metodo nobenih dimenzij ni mogoče DS izključiti. Seveda z UZ lahko poiščemo še mehke markerje ampak te ima le polovica plodov z DS. Tako smo sposobni verjetnost spregledanega DS zmanjšati na kvečjemu 3 do 5%, nikoli pa ne bomo ujeli vseh plodov z DS na podlagi UZ. Tveganje za rojstvo otroka z DS pri vas je torej nizko ampak se lahko zgodi. Ste torej v dilemi ali izkoristiti pravico do invazivnega testa, ki vam pripada zaradi starosti (zaradi tveganja bi ga ne imeli) ali ne in s tem pač tako kot vsaka mlajša nosečnica tvegati, da se ji vseeno rodi otrok z DS. Sami pa morate presoditi, kaj si boste lažje odpustili, ker že tako presojate, da bi se vam rodil otrok z DS, kar bi z AC lahko preprečili ali, da se vam sploh ne rodi otrok, ker bi po AC splavili. To je prava dilema, kajti neodvisno od vaše odločitve za ali proti AC, imate > 99% verjetnost, da se vam rodi zdrav otrok. Vrag se skriva v tistem 1%, katerega vas nihče ne more razbremeniti, le izbrati morate, če se mora kaj slabega zgoditi, kaj bi izbrali: DS ali brez otroka. Ko boste to razrešili, boste vedeli, kaj storiti.

LP,

(odgovor članu ananaska78)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: starejše nosečnice
11.1.2012 20:17:28   
mausikaa
dober večer drage moje,

evo pa je še en dan mimo...jaz kar ne morem verjeti da smo že čez polovico, kako hitro čas beži...sem danes dobila odločbo in ostajam na bolniški do 11.3., potem pa dopust in nato porodniška, ko takole pogledam me pa priznam kar malo stisne kako hitro bomo na cilju...

(odgovor članu marettimara)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: starejše nosečnice
12.1.2012 14:41:03   
afnica mala
Zdravo,

tud jaz jih bom kmalu 35. Rok pa imam julija.

naročila sem se na AC. Zdaj pa nikakor ne dobim nikogar na genetiki za genetsko posvetovalnico. se je katera kaj naročala? Jaz sem klicala na 01 522 61 71 in 01 4320 024. Je katera številka ok?

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?