|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečnost in kilogrami
14.12.2011 21:36:03   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

ampak pa še nekaj.

če je otrok bolan kasneje v otroštvu,ni bolan zaraddi tega ker v  nosečnosti nisi pazil pri prehrani.zato je ta trditev neresnična.je pa super odlično če ti otrok zboli na 2-3 mesece.ker to je skoraj nemogoče,ker od 1 leta naprej so vsi vrtčevski otroci bolni na 1 teden okvirno.....user posted image če so pa pač doma do npr.3 leta pa so potem kasneje  pač bolni.torej če bi bil to recept da če ješ in živiš ful zdravo med nosečnostjo,potem bi bili danes vsi otroci zdravi.

resnica pa je: da ima otrok že prirojen imunski sistem od mame,očeta pa tudi od babic in dedkov.dozori mu do 3 leta nekako z obolevanjem-žal ampak resnično.

Mahhh, glej.. Kot sem omenila, poznam nekaj mamic, ki so se nepravilno prehranjevale med nosečnostjo in se zelooo zredile in njihovi otroci so sedaj bogi.. In so zbolevali že pred 1 letom starosti na 2 mesca in to skozi- vleklo se je po 10 dni!!! Jaz osebno sem bila samo 3x bolna do svojega 14 leta in to sem imela vodene koze, ošpice in 1x lažjo angino.. Tako, da se pozna!! Je tudi zelooo velika razlika med dojenimi otroci in nedojenimi.. Nedojeni otroci zbolevajo več- to je dokazano!!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.12.2011 21:37:31   
kimica86
2x objavljeno!!

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 14.12.2011 21:38:18 >

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.12.2011 21:40:53   
ronja
Jaz je ne bi vrgla takoj na tole dieto - ta je kruta še zame, pa obožujem zelenjavo! Naj punca počasi spreminja svoj stil prehrane, bo bolj učinkovito in bolj dalnoročno. Naj si začne kuhat zelenjavo na način, ki ji bo sprejemljiv, tudi če bo to najprej zmiksana - boljše to kot pa samo meso in krompir (ja, zmiksana zelenjava je nekoliko drugačna, vseeno pa ima not še vedno veliko več vitaminov in ne, ni isto kot čisti škrob - gospe diabetologinje so par predavanj biologije prespaleuser posted image ).

Mislim, da ne bo dolgo zdržala, če se bo morala silit s hrano, ki ji je odurna. Naj spreminja postopoma, namesto krompirja kdaj skuha testenine in te bolj al dente, ob mesu postreže še zelenjavo, lahko jo naredi v omaki, postopoma povečuje delež zelenjave in manjša deleže ostalega. nič ni narobe, če poje sadje namesto posladka, pa čeprav bi bilo to sredi noči. Treba je gledat malo širše - pač izbirat, kaj je boljše: ali jabolko ali čokolada - nekaj bo pojedla. Če ji oboje prepoveš, potem bo seveda vzela čokolado.

paštetka, ona ima še pol nosečnosti pred sabo in to tadruge pol, ko gre navadno največ gor, ker se otrok največ zredi in ima že zdaj 20 +. Če ji do konca uspe dobit samo še 6, potem bo verjetno že precej spremenila svoj jedilnik, da ji to uspe. Sicer pa saj pravim: nekaterim uspe hitro vršt dol tudi veliko kil, vendar pa navadno koža in postava vseeno nista isti. Poznam par takih punc, pa se kar pozna, čeprav so športne in so vse kile hitro zgubile - enostavno postava potem ni več ista, kar je škoda. Ok, saj čisto enake itak ne bomo, ampak mislim to, da si pa čisto drugačen ali postaran od viseče kože - to je pa škoda, večina si pri nas tega namreč ne želi...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.12.2011 8:24:58   
Anonimen
Drage moje,

res najlepša hvala vsem vam za vse nasvete.

Sem se včeraj potrudila in pojedla polovico krožnika segedina. Mi je kar šlo. Sadja pojem kar dosti, ampak o cvetači, brokoliju, solati, pesi res niti slišati ne morem. Se bom potrudila jesti še surovo papriko, v goveji juhi bom pojedla korenje.

Kar se kruha tiče, že vse življenje jem polnozrnati ali temni kruh.
Problem, da sem se toliko zredila je moje zdravje..kronično vnetje želodca in črevesja, tako da me skoraj vsak dan boli trebuh in driskam, zato namesto da bi se gibala veliko preležim.

Nekaj let nazaj sem bila prava suhica, ko pa so se začele težave je vse skupaj postala katastrofa user posted image

Spoštujem vsako vaše mnenje in res se bom za voljo svojega otroka poskušala čim bolj pravilno prehranjevati, ampak verjemite da je to res zelo težko.

Sovraštvo do zelenjave sem dobila v otroštvu, saj me je mati s tem silila. Velikokrat sem bruhala zaradi raznih zelenjavnih juh, ter ostalih stvari, zato jo verjetno tako težko spravim do ust user posted image

še enkrat..hvala vsem!!

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
15.12.2011 10:15:11   
kajajaka
Anonimna me veseli, da si se spet oglasila.
Sem se že bala, da smo te tako prestrašile, da si zbežala user posted image

Poglej, čisto te razumem, da imaš tegave s težo tudi zaradi bolezni in slabih izkušenj z zelenjavo v preteklosti... ampak se da kaj spremeniti, verjemi! Vse je odvisno le od tvoje volje in ljubezni do otročka!

Tudi jaz se ne smem skoraj nič gibati v celi nosečnosti (v 3. mesecu sem imela hudo krvavitev- odstopanje posteljice in hematom in zapovedano strogo ležanje, da se je vse skupaj ustavilo in nisem izgubila otročka) Sedaj imam dovoljen le počasen, omejen sprehod. In posledica tega seveda je, da se več redim, kot aktivne nosečnice. To pač poskušam omejiti s hrano. Druge možnosti pač ni.
KOt smo že napisale, vse imemo šibko točko, ki pa jo LAHKO PREMAGAMO!
Ronja se je odpovedala sladki bajaderi, ker se pač mora zaradi otročka. Jaz od vsega na svetu najbolj obožujem svež puhas kruh s hrustljavo skorjico, bolj slan, po možnosti še topel... Pa že 6 mesecev jem le črnega, zbitega, skoraj neslanega... Vse se da, če se hoče! in še to v majhnih količinah.

Praviš, da bi papriko še lahko jedla. Ok, za kosilo si speci velik piščančji, puranji zrezek (na suho, brez omak in pohanja) poleg pa pojej papriko (na solato ali samo očiščeno, kakor ti gre bolj dol). Če bo pomagalo, si jo naredi na solato in prelij z jogurtom. Mogoče dodaj še paradižnik? Poleg si skuhaj rjavi riž, vanj jaz dam še malo graha in korenčka (če ješ koren iz juhe, boš tudi tega lahko). Sadje je ok, ampak nekatero in veliko sladkorja in fajn redi. Poskusi ostati pri jabolkih, agrumih in jagodičevju.

A ti napišem moj včerajšnji jedilnik? Ker nimam noseč. sladkorne ampak sem le na meji nimam točno na grame razdeljene obroke in lahko bolj svobodno oblikujem jedilnike.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.12.2011 10:30:11   
ronja
Sadja pojem kar dosti, ampak o cvetači, brokoliju, solati, pesi res niti slišati ne morem.

Sadje ima v primerjavi z zelenjavo veliiiiko več kalorij. Je zdravo, ima vitamine, sploh je super, ker ga uživamo v gl. surovega, samo ima pa tudi cuker in kalorije. Še vedno boljše sadje ob napadih lakote kot pa čokolada ali junk food, seveda. Ampak vseeno, poizkusi še z zelenjavo, daj ji priložnost.

Sovraštvo do zelenjave sem dobila v otroštvu, saj me je mati s tem silila. Velikokrat sem bruhala zaradi raznih zelenjavnih juh, ter ostalih stvari, zato jo verjetno tako težko spravim do ust

To je super, da veš, od kod izvira tvoja sovraštvo do zelenjadi. Zdaj je pa čas, da to traumo presežeš. mene je mami silila z mlekom, pa sem laktozno intolerančna, kot otrok sem bila še bolj (to z leti gre na boljše, ker dobimo v telo encime za razgradnjo) in imam astmo in je mleko čisti strup zanjo - ker povzroča več nabiranja sluzi. No, jaz sem tudi po mleku bruhala, driskala,... ampak mami se ni dala prepričat, to ni od mleka, mleko je zdravo, sploh tisto iz kmetov (po katerem sem mela seveda največje težave, ker je ful bolj koncentrirano) in me je z njim veselo silila še celo SŠ. Moja astma se je neprimerno izboljšala, ko se je mami odselilauser posted image , ker mi zjutraj ni bilo več treba pit mleka. Ampak zdaj ga lahko pijem, intoleranca je boljša, sploh če uporabljam lahko mleko, ki je bolj vodeno. Še vedno včasih driskam po njem, če ga preveč popijem, ampak sem pa uspela presešt to, da se mi je mleko upiralo. In to ravno med nosečnostjo. Enkrat mi je zapasalo, ravno takrat, ko se kosti začenjajo osificirat. Zdaj ga precej spijem. Tako da se dauser posted image .

Samo moraš v svoji glavi ločit, da zelenjava ni nič kriva, da te ja mami silila z njo. Da je to delala mami, ne zelenjava. Ko ti enkrat rata pretrgat tiste povezave v možganih, da ti že sam vonj zbudi vse spomine, ko si jih zavestno prikličeš in vse skup ozavestiš in osmisliš: mami mi je hotela dobro, naredila je pa štalo, j* ga, vsi delamo napake... Ti bo lažje. Pomagalo bi tudi, če bi ji lahko odpustila. Ona ti je želela s tem gotovo dobro. MOja meni tudi. Pač niso znale. Bogve kje vse ga bomo me srale;).

POtem ko to lepo razčistiš v svoji glavi, pa poizusi na zelenjavo pogledat čisto iz novega zornega kota: vzami si kako res lepo zelenjavo in jo občuduj: ker zelenjava je lahko res lepa: je zanimivih oblik, krasnih barv, zgleda mnogo bolj privlačno kot recimo en grd rjav zrezek, to se boš verjetno strinjala - čisto iz estetskega vidika, če odmisliš ves okus in vonj, ki ti nista všeč. No, potem se odloči, da boš poizkusila eno tako reč. In magari probaj najprej surovo - ker take ti mama ni dajala - surovega brokolija, recimo.
potem si jo naredi na načine, ki jih mama ni delala - recimo kak vok varianto, to so čisto drugi okusi kot smo jih navajeni in zelenjava v voku je neverjetno dobra, ker ni razpacana do nerazpoznavnosti ali pa čisto surova, kakršno so navadno delale naše mame (eno ali drugo varianto). In ker so azijske omakice precej močnega okusa, bo ta tudi prekril okus zelenjave, vsaj v toliko, da ti ne bo sprožil vseh vzorcev iz mladosti.

Lej, imaš najboljšo motivacijo pod soncem: tvojega otroka in tvoje zdravje. več kot to ne greuser posted image . In imaš ljudi, ki bi/bomo držali s tabo in ti z veseljem pomagali, če boš rabila kak nasvet. Samo upat si moraš. v nosečnotih je pač tako, da navadno moramo razčistit s preteklostjo, nekaj nas sili v to, ker hočemo, da se otrok rodi "na čisto". To navadno ni luštno delat, je pa veliko bolj luštno, ko je to rešeno. Zato uredi svoj odnos z mami in daj zelenjavi priliko. Boš videla, da zelenjava tu ni bila nič kriva in da je čisto ok puncauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.12.2011 10:41:20   
kajajaka
ah, bom kar naspisala kaj jem, mogoče boš vmes našla kaj, kar bi lahko tudi ti spravila po grlu user posted image

zajtrk:
- 2 tanka kosa črnega kruha
- 4 rezine piščančjih prsi (samo to od salam, druge so bolj mastne in slane)
- kisle kumarice
- bela kava (ječmenova s posnetim mlekom)
ali
- koruzni kosmiči (sem komaj našla ene brez dodanega sladkorja...)
- posneto mleko
- jabolko

dop. malice nimam, ker zajtrkujem šele okoli 9h, kosilo je pa že ob 14h... Tiste s potrjeno noseč.sladkorno morajo bolj strogo paziti na ure.

Kosila:
- zelenjavna juha (sveže zelje, korenje, paprika, cvetača - narežem na majhne koščke in skuham, na koncu dodam paradižnikovo mezgo. To je juha iz neke diete, malo prirejena, ker ne maram zelene in čebule in tudi solim le z malo soli, ne dodajam pa jušnih kock) - to jem včasih tudi za večerjo ali za popoldansko malico, če sem lačna.
- polnozrnati špageti (meni so Barilini zakon)
- paradižnikova mezga (mi delamo domačo in meni je še najboljše, če makarone prelijem samo s tem)
- malo parmezana
- solata (ok, če ne maraš pese in zelene selate... kaj ostane...
  - zelje in korenje narežeš na tanko in preliješ z lahkom jogurtom, kisom, oljem, malo posoliš
  - paradižnik, paprika, kimare, koruza, fižol,...
ali
- rižota s polnozrnatim rižaem in zelenjavo, ki jo ješ (grah, korenja, gobe,...) + piščanec
ali
- polnozrnati njoki s kakšno ne premočno omako (jaz obožujem zelenjavne, ampak vprašanje kako bodo tebi šle)...

Popoldanske malice: (okoli 17h)
- lahki navadni jogurt
- sadje (jabolko, mandarine,...)
- lahki navadni jogurt s sadjem (žlico zmrznjenega jagodičevja zmeljem in zmešam z jogutrom - kupljeni sadni jogurti vsi vsebujejo sladkor ali sladila user posted image

Večerja: (okoli 20h)
- zelenjavna juha
ali
- mešana solata + kos črnega kruha
ali
- paradižnik z lahko mozzarelo
ali
- kakšna zelenjavna juha ali čobra
ali
- črni kruh z namazom (jaz si delam sama liptovski namaz z nemastno skuto)
- včasih (ne prepogosto) si spečem jajce na oko.

Bi rekla, da lahko ješ ogromno stvari, edino veliko si jih moraš sama pripravljati, ker kupljene vsebujejo preveč maščob, soli, sladkorjev... (to so sadni jogurti, mlečni namazi, juhe iz vrečk, konzerve,hrenovke, paštete...)

Juhe, omake in čorbe kuham brez zabele in moke. Če so prepuste jih obogatim z žlico lahke kisle smetane. Solim zelo, zelo malo.Včasih je potem potrebno še malo dodati. ne mučim se s popolnoma neslanim, res pa pazim, da ne pretiravam.

Ko si pa zaželim sladkega si spečem polnozrnate palačinke in jih na tanko namažem z dietno marmelado. Ker tega ne počnem pogosto nimam nič slabe vesti. user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.12.2011 10:50:41   
kajajaka
oh, skoraj sem pozabila na mojo najljubšo zelenjava varianto. Še dobro, da me je Ronja spomnila: VOK.

Naj povem, da je moj možek, ko sem ga spoznala živel od mesa, mesnin, mesnih izdelkov, hrenovk, paštet,... in kruha. Vse ostalo je bilo bolj izjema kot pravilo. Zelenjava - bi rekla, da najbrž niti ni vedel kaj je to user posted image

Potem pa je nekoč poskusil piščanca v voku z zelenjavo. Sedaj imamo to pogosto na jedilniku. Še sam me všasih spomni, da je spet čas za vok user posted image

Evo, moj recept:
- piščančji file narežeš na kocke in popražiš v voku na malo olja.
- dodaš veliko količino na majhno narezane zelenjave: zelena paprika, rdeča paprika, paradižnik, bučka, por
- malo posoliš
Popečeš (ne preveč, da zeljenjava ostane čvrsta) in to je to!

Poleg jemo kruh, včasih pa posebej skuham tanke rezance (obstajajo tudi eni instant za vok) in jih vmešam med meso in zelenjavo.
In to je res edina zelenjavna jed, ki jo pri nas vsi člani z veseljem jemo (drugače vedno kdo česa ne mara...)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 33
15.12.2011 12:32:42   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86Mahhh, glej.. Kot sem omenila, poznam nekaj mamic, ki so se nepravilno prehranjevale med nosečnostjo in se zelooo zredile in njihovi otroci so sedaj bogi.. In so zbolevali že pred 1 letom starosti na 2 mesca in to skozi- vleklo se je po 10 dni!!! Jaz osebno sem bila samo 3x bolna do svojega 14 leta in to sem imela vodene koze, ošpice in 1x lažjo angino.. Tako, da se pozna!! Je tudi zelooo velika razlika med dojenimi otroci in nedojenimi.. Nedojeni otroci zbolevajo več- to je dokazano!!!

Moje mnenje je drugačno od tvojega in prav tako temelji na dejstvih. Imam 2 sina pri prvem sem se zredila za slavih 30 pri drugem le 2 kili.
prvi ni bil dojen, drugi dojen do drugega leta starosti.

Prvi sin (ta, kjer sem se zredila 30 kg in ki ni bil dojen) ni absolutno nič bolan, v mlajši letih sem ga vozila k zdravniku le, kadar je moral na sistematski pregled.
Drugi sin (v tej nosečnosti sem se zredila 2 kili, 24 mesecev dojen) pa je bil do 5-ega leta nonstop bolan, vse je pobral oz. fasal. 

tak da ne smeš preveč zadeve posploševat. Ker tvoj stavek (citiram):  Nedojeni otroci zbolevajo več- to je dokazano!!!
pri meni in mojih otrocih pade na celi črti.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 34
15.12.2011 13:13:44   
ronja
Ja, statistika je vrag - ne velja za vse. Statistično gledano dojeni otroci res manj zbolevajo, pa tisti, ki jejo zelenjavo manj zbolevajo, pa tisti, ki so na svežem zraku manj zbolevajo, pa tisti, ki imajo doma hišno žival (in s tem več svinjarije), so manj alergični itd... Ampak mi smo meli kužiko in posledično dlake povsod, nisem frik na čistočo, pojemo vsi ogromno sadja in zelenjave in smo radi zunaj... pa sta malidve vseeno ogromno bolani. Je pa res, da sta ves čas bolani za raznimi virozami, nič hujšega. In meni to zaenkrat zadošča - dokler sem na bolniški in porodniški to itak ni problem, ker ju imam lahko doma, ko sem v službi je pa res stresno.

Kljub temu, da ne velja statistika za vse - punca ma že zdravstvene težave zaradi svoje prehrane, tako da tu ni kaj debatirat - se splača probat spremenit, ker je škoda, da bi se kaka resnejša bolezen razvila.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 35
15.12.2011 13:39:41   
kimica86
No, pri nas v MŠ so tudi povedali, da so dojeni otroci veliko bolj zdravi in da je to zdravstveno dokazano, saj to drži v 90% primerov.. Res je pa da to za vsakega ne velja.. Je pa bolje, da se naša Anonimka drži vsega tega, ker se nikoli ne ve- lahko pa bo prav ona te nesreče.. Moja mami kot med. sestra (babica po poklicu) pravi, da takoj razloči dojene in nedojene otroke- ob pogledu pa tudi takoj, ko ga primeš v roke..
Sicer, to vse zdaj lahko razglabljamo v nedogled in je zdaj brezveze.. Poanta je samo v temu, da se pupa mora vzet v roke in upoštevat kašen nasvet.. Upam, da ji uspe user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.12.2011 14:24:47   
ronja
Saj jaz se strinjam s tem, da so dojeni bolj zdravi, zato sem tudi tako dolgo dojila - ker mala enostavno ni nikoli zbolela za ničemer, kar sem fasala jaz (jaz sem pa fasala vse, ker sem bila seveda bolj izčrpanauser posted image ). In prvo leto res nista bili nič bolni. Ampak kasneje v vrtcu pa, čeprav sem lejlo še dojila (res pa je, da je navadno prva zbolela Ronja, poetm se je pa včasih še lejla nalezla).
Samo hočem rečt, da včasih vsi dobri ukrepi ne pomagajo, če imaš v skupini 2 ali 3 neodgovorne starše, ki vozijo non stop bolne otroke not. Ti še tak imunski sistem ne pomaga... letos je recimo ful boljše, ker je mala v drugi skupini.

Res pa je, da smo različni: sošolec ni pojedel nobenega sadeža in nobene zelenjave, mel je pa vedno boljšo kri kot jaz, ki mi je to dvoje zelo všeč, recimo. In ni bil nek kauč potejto, precej športno bitje. Ampak vseeno je boljše jest bolj zdravo, itak, izjeme so vedno, statistika pa vseeno drži za večino.

Sploh pa če ima punca že zdaj težave - z želodcem in s težo. Predvsem se pa splača navadit kuhat dobro zelenjavo, ker je fajn, da jo otroci kar tako sami od sebe radi jejo.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 37
26.12.2011 20:44:44   
kajajaka
in potem vse tiho je bilo ... ah, kako tipično...
Toliko nasvetov in besed, potem pa se ne oglasi več...

Mogoče si užaljena anonimna, ker smo se vse strinjale, da pri otroku ni več egoizma in je včasih potrebno vsaj pojesti in narediti tudi kaj, kar nam ne diši preveč...
No, slej kot prej boš to slišala tudi od svojega ginekologa, skrajni čas je že.

Vsekakor želim vse dobro in zdravja predvsem tvojemu otročku, ki žal nima nobene besede in je odvisen od tega kar ti poješ user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
26.12.2011 21:32:57   
enea
a lahko nekaj dodam,... nekaj postov sem prebrala, nekaj samo preletela, ampak roko na srce, saj ni nujno, da je v vsem kriva hrana in prehrana,.. jaz sem se v obeh nosečnostih zredila 8,5 kg in 5,5kg,.(z veliko več podlage kot jo je imela anonimna). tiste ki ste videle moj prejšnji podpis ste tudi videle kako težke otroke sem imela (4830g in 5620g), prehranjevala sem se tako kot vsaki dan, četudi nisem bila noseča,.. največ pa sem pojedla ( v času nosečnosti) sadja, mleka in jogurtov ob 23h,... ja ob 11 zvečer,...user posted image user posted image
no, hotela sem napisat, kaj pa če anonimni ne dela prav ščitnica,.. meni je po prvem porodu začela delat prepočasi in sem se po porodu zredila 25 kg,.. user posted image user posted image
anonimna pojdi k svojemu splošnemu zdravniku, naj te da na teste za ščitnico (tsh)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.12.2011 12:04:00   
petea
enea,
anonimna je napisala, da kar veliko poje, a zelo malo zelenjave in sadja, in da mora veliko počivat, ter da se zaveda, da se ji kilogrami prehitro nabirajo

tudi jaz se strinjam, da bi morali njeni zdravniki že zdavnaj odreagirati na njeno pridobivanje mase in najti dejanski vzrok tega

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 40
27.12.2011 13:57:12   
enea
ja, saj sem vse razumela, ampak, če res tako veliko poje,in bi bila hrana kriva za vse, bi se ekstremno redila tudi če ne bi bila noseča,...user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 41
27.12.2011 14:02:49   
kimica86
enea.. Ne bi se redila toliko že prej, ker v nosečnosti se kilogrami še pa še lepijo.. Jaz sem živi dokaz za to!! Pred nosečnostjo sem imela 49kg, zdaj pa jih imam 66kg.. Jem čisto enako kot prej, mogoče malenkost, ma res malenkost več in rezultat je +17kg.. Prej pa se ne bi zaleplo prav nič.. Tako, da to ni izgovor.. Punca se dejansko NEPRAVILNO in NEZDRAVO prehranjuje in rezultat je višek kilogramov..

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 42
29.12.2011 19:23:12   
NeJa88
Joj, jz se res opravičujem ampak se ne morm zadržat da tega ne bi komentirala. Sama sem šla gor (ju3 bo točno 33tednov) za 9kg in jem samo sladkarijo, pa sem od teh 9kg pridobila 7,5 kg do 22tedna!!! Kje piše, da bo šla anonimna v zadnji polovici nosečnosti še enkrat tolko gor kot je šla do sedaj? To je samo po tabelah in tisto kar ženske rečejo-obstajajo pa izjeme pri katerih ni nujno, da se teorija potrdi. Tko da namesto, da jo napadate, kaj vse je lahko z otrokom narobe bi blo mogoče bolj pametno punco spodbuditi k malce več gibanju (lahko samo pospravljaš doma pa je to že dovolj)... Sicer pa, kaj pa boste rekle, če punca nima gestacijskega diabetesa in se redi zaradi nevemčesa? Joj, joj, mal bolj strpno, pa bo... Očitno G že ve, zakaj jo ne da na dieto...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 43
29.12.2011 19:34:52   
kajajaka
NeJa88 prosim preberi vse 3 strani. Bolj strpno in spodbujajoče kot smo pisale že ne bi mogle. Napisale smo celo jedilnike... Anonimna je bila že prej predebela, gibati se zaradi bolezni ne more veliko... več dejavnikov je.

Sklepam NeJa88, da si prvič noseča. user posted image  Boš videla zadnja 2 meseca...  kaj se bo dogajalo s tvojo težo in kako malo vpliva boš dejansko imela... Upaj, da ne boš še zatekala...

(odgovor članu NeJa88)
Neposredna povezava do sporočila: 44
29.12.2011 19:42:03   
kimica86
kajajaka.. se popolnoma strinjam s tabo user posted image user posted image

Punca se je zredila do 20. tedna nosečnosti za celih 20kg!!! To ni 7,5 kg!!!! Sem mislila, da sem se jaz preveč zredila, ma jaz sem ostala na +17kg in največ sem se zredila od 20-28 tedna (9kg)..

Po mojem ji je že G rekel, da je predebela in ji svetoval kaj naj naredi, ma, če pupa ne posluša, je potem druga zgodba!!!
Ali pa ima za G nekega degenerika, ki mu je vseeno- ne vem..

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
6.1.2012 16:53:47   
_Ajla_
Pozdravljene sonosečke user posted image

Nisem mogla da se ne bi vtaknila v debato, hehe. No, pač malo z zamudo. Predlani sem bila na kandidni dieti. Ps.: vsekakor ne priporočam dieto med nosečnostjo, je pa zato zdrava kasneje. Komentirala pa bi "sadje z manj sladkorja - jabolka". Dejstvo je, da imajo jabolka veliko sladkorja. Najmanj sladkorja imata rumena in rdeča grenivka ali kivi. Samo toliko user posted image

Sicer pa dieta temelji na naslednjih treh izhodiščih:
- izključitev skladkorja iz prehrane, kar velja tudi za med, sadje, razne sirupe in umetna sladila,
- izključitev pšeničnih izdelkov iz prehrane, kar se nanaša predvsem na kruh in testenine,
- izključitev izdelkov, ki vsebujejo kvas (pivski kvas, kruh, vegeterjanski namazi…).

Če katero zanima kaj več, z veseljem počvekam še kaj o tej temi.
In prijetno nosečnost naprej user posted image

< Sporočilo je popravil _Ajla_ -- 6.1.2012 16:56:24 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 46
6.1.2012 20:41:55   
ronja
ma jaz sem ostala na +17kg

hehe, saj še nisi koncuser posted image . Sicer tudi 17 kg ni glih malo, ampak ni pa to nekaj ekstremnega. +20 na ne ravno suhceno podlago na polovci nosečnosti, je pa vsekakor vredno razmisleka...

Ne mislim, da ima punca nujno gest. diabetes (bi bilo pa verjetno fajn, da bi šla delat test, ker je prekomerno rejenje ena od indikacij). Se pa splača pogledat razloge in če se jih zaveda, popravit. Meni se predvsem zdi,da  ni ok, da ne poje nič sadja in zelenjave - pa ne toliko zaradi same nosečnsoti, saj otrok vzame, kar rabi, ampak bolj zaradi zgleda otroku kasneje - zdaj ima lahko fajn motivacijo, da spremeni prehrano v malo bolj zdravo smer - navsezadnje se je njeno telo ŽE spuntalo - ima probleme z želodcem in črevesjem, kar pri taki prehrani ni niti čudno...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 47
6.1.2012 21:26:44   
roladica
Nisem vsega brala, tako da se opravičujem če bom s temle mogoče malo mim usekala.

V glavnem, obstaja spletna aplikacija Odprta platforma za klinično prehrano (ne temle linku: http://www.opkp.si/cms/cms/vstopna-stran ) in je, kar je meni znano brezplačna. Je pa plod dela raziskovalcev Pediatrične klinike in še neke druge inštitucije (sem pozabila katere user posted image ) in je po mojem mnenju čisto zaupanja vredna. Deluje pa tako, da izdelaš svoj profil (leta, teža, tedni nosečnosti...) in aplikacija ti izračuna tvojo dnevno potrebo po kaloričnem vnosu in po posameznih skupinah živil (OH, sadje, zelenjava). Vsak obrok moraš do potankosti stehtat, (tudi koliko g olja ali soli si uporabil na solati) in to vnašat. Če nimaš časa tehtat ker si recimo v službi, lahko napišeš tudi da si pojedel porcijo golaža ali majhno jabolko). Poleg tega vnašaš lahko tudi dneve aktivnosti, kot so ena ura sprehoda, pospravljanje, kar vpliva na potrebo po kaloričnem vnosu. Vedno tekom dneva lahko pogledaš koliko moraš pojesti še sadja ali koliko si že presegel kalorični vnos.
Izračuna ti tudi recimo koliko si zaužil magnezija ali železa. V glavnem, je kar pametna aplikacija, točna pa toliko kolikor si dosleden pri tehtanju in vnašanju podatkov.
Jaz sem za to aplikacijo izvedela v materinski šoli in mi je bilo po štirih dneh uporabe kristalno jasno kaj delam narobe.

< Sporočilo je popravil roladica -- 6.1.2012 21:27:34 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?