ronja -> RE: nosečnost in kilogrami (14.12.2011 11:50:41)
|
seveda sem se vmes spet malo poredila pa pravi dec, kaj pa če bi ti spet zanosila hehe, saj tu pa lahko on kaj pomaga, a ne?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak problem je, ker jaz nikakor ne spravim zelenjave dol. To mi je tako zanič, da bi bruhala še predno bi jo prinesla do ust. Samo krompir imam rada, za solato, brokoli, papriko,..slišati ne smem. Tako da moj jedilnik res vsebuje večinoma meso in testenine. Ja, če boš vztrajala na prehrani brez zelenjave, ti pa lahko po moje vsi obljubimo, da se boš vsaj še 1x toliko zredila. Kakor češ, telo je tvoje, otrok tudi... Jaz se ne bi zezala, samo nisva isti, vsak se po svoje odloča. Kar se mene tiče - imam rada sladko. pa imam zdaj sladkorno dieto in j* ga, pač ni sladkega. Za otroka pač to narediš. Sem pa po tej sladkorni dieti jaz v 1 tednu shujšala 1 kilo, pa sem noseča 34 tednov (torej shujšala sem iz 33 na 34 teden, ko bi se mela "pravico" celo zredit kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Sicer so ugotovili, da je to pač premalo hrane zame, ampak vseeno. Še to: krompir NI zelenjava. Je botanično gledano rastlina, seveda, tako kot pšenica, vendar zato kruh še ni zelenjava in tudi krompir ne - to je čisto škrob. Kar ima krompir vitaminov, so v gl. v olupku, ta pa veš, kam gre. POleg tega moraš krompir ornk toplotno obdelat (verjetno veš, da surov ni užiten;), tako da tudi če je kaj not, se vse uniči, ker ga moraš bolj obdelat kot pa kako zelenjavo, ki jo na hitrco podušiš. Krompir bi bil ob taki obdelavi neužiten oz. lahko celo strupen, pač mora bit kuhan/pečen. En namig: moj brat tudi ni jedel nobene zelenjave, ko je mami kuhala. Ko se je ona odselila in sem jaz kuhala, je pa marsikaj probal. Še več je probal potem za svojo punco (motivacija, hehe). Odvisno je, kako zelenjavo pripraviš. Če jo razkuhaš v vodi, uporabljaš samo zamrznjeno in jo razpacaš do nerazpoznavnosti, potem bo gotovo neužitna. Če pa jo narediš zanimivo, je pa zeloooooo dobra. Itak se moraš navadit kuhat dobro zelenjavo, če misliš imet otroke - to je najboljša popotnica zanje! Kar se kil in postave tiče: to je res malo preveč, kolikor si dobila, sploh ker nisi štartala ravno suhica in imaš še tahujše pol do konca... Res nekaterim ni problem dat kil dol, enim tudi 30 kil ni problem dat dol - vendar so take, ki se toliko zredijo, pa potem nimajo problemov, po moje v manjšini. Kljub temu pa postava potem ni več ista. Razmisli: koža se pač raztegne za svojih ... cm - in tudi če shujšaš - ne bo isto. Kar nekaj časa lahko traja, da se vse povrne v prvotno stanje, že če se ne zrediš tako zelo - samo da takrat not leze samo trebušček, pri 30+ pa zelo verjetno še stegna, boki,... vse skup. Tako da je to že kar napor za telo... Se po moje bolj splača zdaj malo poizkusit, delat zelenjavo na 1001 način, dokler ne najdeš enega, ki ti bo sprejemljiv in od tam štartat dalje.
|
|
|
|