|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in kilogrami
13.12.2011 14:55:22   
Anonimen
Drage moje nosečnice,

tudi jaz sem ena izmed srečnic ki čez nekaj mesecev pričakuje svojega prvega novorojenca.

Problem je ker se nenormalno redim.
Sladkorne nimam, moja prehrana ni preveč obilna ampak meni gre kila na teden gor..bojim se da se bom do poroda zredila 30 kg :(

kaj ve jeste, da se ne redite.

Naj povem da zelenjave res skoraj nič ne jem (krompir) to je vse.

dobrodošla vsaka ideja
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in kilogrami
13.12.2011 15:39:43   
kimica86
Jaz sem v 34. tednu in sem šla že 17 kg gor, tako, da ne obremenjuj se preveč.. V katerem tednu si in koliko si šla gor do sedaj??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.12.2011 16:49:15   
Anonimen
Sedaj sem v 20t in sem šla že skoraj 20kg gor :(
startala sem z 88 kg, tako da je res že nevzdržno.

(odgovor članu kimica86)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.12.2011 17:05:09   
kimica86
Hmmm.. Potem je najbolje, da se obrneš na svojega ginekologa, ki ti bo priporočil tašno nosečniško dieto.. Vedi pa, da moraš jesti večkrat na dan po malem, čim manj packarij dat usta (ala pizza, hamburger in vse kar je fast food in cvrto), pit in jest čim več mlečnih izdelkov, sadja in zelenjave in pit izključno SAMO VODO.. Jaz sem se v 2 mescih zredila 7kg in ko sem vrgla ven z jedilnika sladke pijače, sem se malo ustavla redit.. Logično pa je, da se boš še zredila, saj plod pridobiva na teži in tudi plodovnica itd.. Za dodatno mnenje se pa obrni na svojega ginekologa in malo povprašaj kaj in kako..
Pa vso srečo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.12.2011 22:24:02   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sedaj sem v 20t in sem šla že skoraj 20kg gor :(
startala sem z 88 kg, tako da je res že nevzdržno.

Pa kaj pa ginekolog pravi? Ker to je odločne preveč. Kako pa kaj pritisk in sladkor?
Ker oprosti, ampak bolj kot tvoji kg je mene zmotilo dejstvo, da skoraj ne ješ zelenjave. Če si šla toliko gor je torej skoraj sigurno kriva napačna prehrana. Svetujem ti, da se primeš v roke in držiš zdrave prehrane - zavoljo otroka!
Pa posvetuj se z ginekologom!!! Čimprej.
Glede predvidevanja, da boš šla 30 kg gor... Če si šla do 20. tedna 20 kg, boš šla po vsej verjetnosti še 20 do konca, če ne narediš nekaj na tem področju!

Oprosti, če sem bila prekruta!
Želim ti srečno nosečnosti in zdravega otročka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2011 22:33:50   
kajajaka
Aja, še prehrana, po kateri sprašuješ.
Jaz sem štartala z malo manj kg, kot ti (še vedno pa preveč user posted image ) in sem se do 32 tedna zredila 7 kg, kar je preveč. Kljub temu, da pazim na prehrano. Do konca pričakujem še 2-3 kg, če se jaz ne bom nič redila, ampak bo rasel le otrok.

Jem 3-4 obroke na dan in sicer:
- samo polnozrnate izdelke (kruh, testenine, rjavi riž,...)
- mleko in ml. izdelke z največ 1,5 mm
- sadje z malo sladkorja (jabolka)
- vsa zelenjava v velikih količinah
- meso samo pusto piščančje in ribe

Imam tudi visok pritisk, ki pa ni posledica nosečnosti, ampak sem ga imela že prej. Sladkor je na meji, ni pa previsok, vendar sem vseeno dobila navodila za dieto- hrana napisana zgoraj.

Še najbolje pa je, da se posvetuješ s svojo gin.
lp

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2011 22:48:24   
naia
nočem biti nič nesramna, ampak veš, kako je težko dati to kilažo potem dol.

glede diete, ki jo navaja kajajaka, se mi zdi top. v prvi nosečnosti sem imela povišan sladkor, držala sem se diete, mislim, da od 20.-22. tedna, do takrat sem se zredila 4 kg, od začetka diete pa do poroda pa le 1 kg, iz porodnišnice sem prišla 5 kg lažja kot preden sem zanosila, čist postavna user posted image seveda sem se vmes spet malo poredila pa pravi dec, kaj pa če bi ti spet zanosila user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2011 23:18:48   
kimica86
No, no.. Sej ni hudega, če prideš do nekje 30. tedna celo +10kg, ker normalno je, da gre nosečnica v celi nosečnosti do 15kg gor (to je mišljeno za normalno visoke ženske z normalno kilažo itd..), do 20kg pa lahko grejo nosečnice, ki so bolj suhe.. Jaz sem do sedaj šla 17kg gor pa sem v 34. tednu in 3/7, sem pa drugače bolj drobne in suhe postave..
Ampak obvezno se je potrebno pozanimati pri svojemu ginekologu- ČIMPREJ!!!

Jaz pač jem kar mi pride pod roke, v zmernih količinah, večkrat na dan, ampak v nosečnosti mora bit na jedilniku obiloooo SADJA in ZELENJAVE!!!!

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2011 8:28:37   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore,

ampak problem je, ker jaz nikakor ne spravim zelenjave dol. To mi je tako zanič, da bi bruhala še predno bi jo prinesla do ust. Samo krompir imam rada, za solato, brokoli, papriko,..slišati ne smem. Tako da moj jedilnik res vsebuje večinoma meso in testenine.

Res sem že obupala user posted image

(odgovor članu kimica86)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2011 8:48:08   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO:

Kakor za koga.. jaz sem se zredila 22kg, in prišla nazaj na svojo težo po 6 mesecih, vse samo z dojenjem, brez hujšanja..

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2011 9:09:51   
kimica86

Hvala vsem za odgovore,

ampak problem je, ker jaz nikakor ne spravim zelenjave dol. To mi je tako zanič, da bi bruhala še predno bi jo prinesla do ust. Samo krompir imam rada, za solato, brokoli, papriko,..slišati ne smem. Tako da moj jedilnik res vsebuje večinoma meso in testenine.

Draga moja, jaz tudi marsičesa ne maram jest, ampak zavoljo tega ubogega bitja, ki raste pod mojim srcem, sem bila primorana se vzet v roke in začet sodelovat!!! Povej nekaj.. Bi rada imela bolanega otroka????? Z nezdravo in nepravilno prehrano bo trpel posledice kasneje tvoj otrok, ker bo imel zanič imunski sistem in bo vsaka 2-3 mesce bolan.. Poznam par primerov mamic, ki so isto počele kot ti in zdaj trpijo otroci!!! Prisili se, zapri nos, karkoli.. Jaz 12 let nisem jedla rdeče pese, ker se mi je enostavno zagabila!!! Odkar sem noseča, sem se pač prisilila tudi njo pojest!!! Če hočeš normalno nosečnost naprej in zdravega otroka, se potrudi!!! Jemlješ kašne vitamine?? Npr. Elevit tablete s folno kislino???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2011 9:14:57   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

IZVIRNO SPOROČILO:

Kakor za koga.. jaz sem se zredila 22kg, in prišla nazaj na svojo težo po 6 mesecih, vse samo z dojenjem, brez hujšanja..

Ja, ma naša gospodična se je 20kg zredila do 20. tedna nosečnosti.. To pomeni, da se bo lahko v celi nosečnosti zredila tudi za 35-40kg, če bo nadaljevala tako!!! To pa bo malo večji problem za dat dol!!!

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2011 10:45:28   
kajajaka
Podpis pod oba zgornja posta kimice86.

Preveliko kilažo je res zelo težko spraviti dol po porodu, še večji problem pa je, kaj s tem povzročaš svojemu otročku.
Zaradi maščobe na trbuhu je slaba transoničnost UZ -slaba vidljivost, večja kot je teža, večji je pritisk (sploh proti koncu nosečnosti) in večji kot je pritisk - manjši so pretoki čez glavne žile, ki otročka oskrbujejo s hrano in kisikom user posted image
Poleg tega se po 24 tednu zelo rada pojavi še nosečniška sladkorna. Posledica je še večji porast teže tebe in otroka (posledično težji porod) in večje tveganje, da kasneje v življenju ti in otrok zbolita za drugo obliko sladkorne user posted image

Kar se pa tiče prehrane - kot že napisano - se je treba potrudit!
Ker imam tudi jaz to dieto (za povečan pritisk in sladkor v nosečnosti) lahko (če želiš) sodelujeva in si izmenjujeva recepte. Boš videla, da se da zelenjavo pripraviti tudi tako, da bo šla dol user posted image
Odvisno pač kaj je tisto kar še najlažje poješ... Krompir pa ne sodi ravno med zelenjavo, ki bi se močno priporočala, ker ima veliko škroba in malo vitaminov, mineralov v primerjavi z ostalo zelenjavo.

Če želiš, ti napišem moj današnji jedilnik, pa boš videla kaj od tega bi šlo.. Kar pa ne, bom pa kaj podobnega poskušala napisati. Napiši prosim katero zelenjavo bi še spravila dol in katero nikakor ne.

Boš videla, da bo šlo! user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2011 11:16:14   
~Biba~
Draga anonimna...

Pa poskusi takole:

Če ne moreš jest zelenjave, pa probaj jest vsaj zelenjavne juhe (seveda ne iz vrečke, ampak skuhane doma)

Če imaš rada testenine, le te jej polnozrnate, in pazi na omake, naj bojo zelenjavne!

Če imaš rada krompir, ga poskusi kombinirat s kakšnim kislim zeljem, repo,....kuhanega na kocke zraven pa kakšen dušen korenček in grahec
Seveda pa veliko pij, soli skoraj nič (dobijo se zeliščne soli)..in pa poskusi vmesne obroke zapolnit s sadjem (jabolka, mandarine, pomaranče, suhi oreščki...banane in grozdje vsebujejo veliko sladkorja).

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.12.2011 11:24:42   
kajajaka
točno Biba

Pa še to:
če je tvoja šibka točka kruh, si speci črnega (2/3 črne moke,  1/3 bele) NESLANEGA ali čisto minimalno soljenega. Verjemi, špojedla ga boš pol manj user posted image

Pa zelo pomembno je, da te ostali člani gospodinjstva podpirajo in jejo podobno kot ti. Sladkarije, peciva, čipsi, sokovi in sladke pijače morajo stran. Pijte vodo in nesladkan čaj, kavo. Hrana naj bo prilagojena dieti -Torej kuhan krompir v kosih, ne pa pire ali pečen, meso suho pečeno, ne pa pohano,...
Zelenjavna juha je res dobra ideja za skrivanje zelenjave. Okus lahko prikriješ z malo kisle smetane z manj maščob.

Saj ni tako težko, ko si razčistiš, da to delaš v dobro drobižka, ki ga pričakuješ user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.12.2011 11:30:43   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Jem 3-4 obroke na dan in sicer:
- samo polnozrnate izdelke (kruh, testenine, rjavi riž,...)
- mleko in ml. izdelke z največ 1,5 mm
- sadje z malo sladkorja (jabolka)
- vsa zelenjava v velikih količinah
- meso samo pusto piščančje in ribe

to je moj plan za leto 2012 - pa če zanosim ali ne user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.12.2011 11:50:41   
ronja
seveda sem se vmes spet malo poredila pa pravi dec, kaj pa če bi ti spet zanosila

hehe, saj tu pa lahko on kaj pomaga, a ne?user posted image

Ja, če boš vztrajala na prehrani brez zelenjave, ti pa lahko po moje vsi obljubimo, da se boš vsaj še 1x toliko zredila. Kakor češ, telo je tvoje, otrok tudi... Jaz se ne bi zezala, samo nisva isti, vsak se po svoje odloča.

Kar se mene tiče - imam rada sladko. pa imam zdaj sladkorno dieto in j* ga, pač ni sladkega. Za otroka pač to narediš. Sem pa po tej sladkorni dieti jaz v 1 tednu shujšala 1 kilo, pa sem noseča 34 tednov (torej shujšala sem iz 33 na 34 teden, ko bi se mela "pravico" celo zredit kajuser posted image ). Sicer so ugotovili, da je to pač premalo hrane zame, ampak vseeno.

Še to: krompir NI zelenjava. Je botanično gledano rastlina, seveda, tako kot pšenica, vendar zato kruh še ni zelenjava in tudi krompir ne - to je čisto škrob. Kar ima krompir vitaminov, so v gl. v olupku, ta pa veš, kam gre. POleg tega moraš krompir ornk toplotno obdelat (verjetno veš, da surov ni užiten;), tako da tudi če je kaj not, se vse uniči, ker ga moraš bolj obdelat kot pa kako zelenjavo, ki jo na hitrco podušiš. Krompir bi bil ob taki obdelavi neužiten oz. lahko celo strupen, pač mora bit kuhan/pečen.

En namig: moj brat tudi ni jedel nobene zelenjave, ko je mami kuhala. Ko se je ona odselila in sem jaz kuhala, je pa marsikaj probal. Še več je probal potem za svojo punco (motivacija, hehe). Odvisno je, kako zelenjavo pripraviš. Če jo razkuhaš v vodi, uporabljaš samo zamrznjeno in jo razpacaš do nerazpoznavnosti, potem bo gotovo neužitna. Če pa jo narediš zanimivo, je pa zeloooooo dobra. Itak se moraš navadit kuhat dobro zelenjavo, če misliš imet otroke - to je najboljša popotnica zanje!

Kar se kil in postave tiče: to je res malo preveč, kolikor si dobila, sploh ker nisi štartala ravno suhica in imaš še tahujše pol do konca... Res nekaterim ni problem dat kil dol, enim tudi 30 kil ni problem dat dol - vendar so take, ki se toliko zredijo, pa potem nimajo problemov, po moje v manjšini. Kljub temu pa postava potem ni več ista. Razmisli: koža se pač raztegne za svojih ... cm - in tudi če shujšaš - ne bo isto. Kar nekaj časa lahko traja, da se vse povrne v prvotno stanje, že če se ne zrediš tako zelo - samo da takrat not leze samo trebušček, pri 30+ pa zelo verjetno še stegna, boki,... vse skup. Tako da je to že kar napor za telo...

Se po moje bolj splača zdaj malo poizkusit, delat zelenjavo na 1001 način, dokler ne najdeš enega, ki ti bo sprejemljiv in od tam štartat dalje.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.12.2011 12:00:56   
Paštetka
2 x sem šla cca. 26 kilogramov gor, mogoče še več, saj me zadnja 2 tedna niso tehtali.
Obakrat sem v roku pol leta vse zgubila brez hujšanja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.12.2011 12:37:35   
amyZ
Mislim, da tukaj sploh ni potrebno govora o tem kaj bo po porodu s temi kilogrami, ampak se gre za to kako je sedaj z njimi. Normalno je, da se od OH rediš. Sploh če še migaš ne nič zraven, kar je v nosečnosti bolj ali manj priporočljivo.
Poleg tega, da ne ješ raznovrstno hrano in ne vnašaš zelenjave se mi zdi problematično tudi to koliko kilogramov boš imela in kako bo vse to skupaj vplivalo na otroka. Nobeno prekomerno pridobivanje kilogramov ni zdravo. Tudi zate osebno ne. Tako da ti priporočam, da se vzameš v roke in vsaj malo prilagodiš hrano. Ker si šele na polovici poti, in v bistvu od te polovice naprej naj bi pridobila največ kilogramov. Poleg vpliva na zdravje boš imela probleme tudi z vstajanjem in hojo, bolj kot druge. Pa v primeru da se ženska res preveč poredi, da ima res ornk šlauf okrog pasu ali pa da ga je imela že prej je tudi ta nevarnost, ker ima posteljica ful placa za premikat se (kot da bi recimo rodila že ene 2 ali 3 otroke). Tak primer je imela moja znanka, ki je bila že apriori močnejša.
Sicer je pa od tebe odvisno kaj boš storila, če sploh boš kaj. Da ti kdo očita je brez pomena, ker se gre zate, za tvojega otroka in vajino zdravje, in mi tukaj ti lahko samo rečemo kaj bi bilo dobro, kaj boš pa ti s tem storila je pa tvoja odločitev, ki jo bomo sprejele kot tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.12.2011 12:42:33   
mojamura
v prvi nosečnosti sem se zredila za 26 kg, dol mi je šlo z porodom ene 10 kil ....ostalo je pa ostalo....ne in ne dol spravit.
v drugi nosečnosti sem zanosila težja kot sem šla pri prvi rodit. Zredila sem se zadnja 2 meseca za 2 kg to je bilo vse. vendar shujšat vsaj meni ne gre tak easy.

moja svakinja je pridelanih 30 med nosečnostjo spravilo dol dok si rekel keks, jaz pa pač ne.

jem pa največ sadja in zelenjave.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2011 12:57:28   
mateyka
Itak se moraš navadit kuhat dobro zelenjavo, če misliš imet otroke - to je najboljša popotnica zanje!

vedi da si z zelenjavo šele na začetku. kaj pa ko boš uvajala gosto hrano? moraš znat skuhat ok, da to bo otrok sploh hotel jest. če te bo videl da se ji izogibaš, ti bo lahko začel počet isto - si mu le zgled. in kaj bo potem jedel - samo krompir, polento in meso? mislim, da jo otrok rabi - nujno vsaj nekaj. probaj jo narest da bo okusna. mislim, da je namanj kar si lahko želiš, da ti bo otrok mel revno prehrano zaradi tvoje navade.

mogoče bi probala s tem da jo "skriješ" v mesne omake? jaz npr. naredim tako da pol kile korenčka zmiksam v bolognese omako in je omaka ful okusna, korenčka pa se sploh ne čuti, niti vidi, ker je zmiksan med čebulo meso in paradižnik. samo kot predlog - probaj. gre se tudi za to kaj ti bo otrok jedel, ko ga uvajaš in za kasneje.

glej na vse skupaj dolgoročno in da tvoje odločitve sedaj ne vplivajo samo nate ampak tudi na tvojega otroka.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 14.12.2011 12:59:44 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.12.2011 20:23:18   
cilla
Zmiksana zelenjava je (tako so nam glih danes razložili na diabetološkem oddelku) isto kot škrob user posted image , torej nekega pozitivnega haska od miksanja zelenjave v omako ne bo. Bistven je vnos čim manj predelane, po možnosti surove zelenjave. Sadje je priporočljivo jesti največ do popoldanske malice, pa še to le po en sadež na obrok.

Če te ginekolog ali osebni zdravnik še nista ostro privila zaradi tvoje teže, je skrajni čas, da se priviješ sama. Zavoljo sebe in predvsem zavoljo otroka. Pa brez izgovorov, kako česa ne maraš. Prosi svojega zdravnika, da ti da katero od žnjtih brošur o prehrani za diabetike. Tudi če slučajno (še) nimaš povišanega krvnega sladkorja, je glede na tvoje prehranjevalne navade in kilažo to še najbolj primeren način prehrane zate. In drži se tistih jedilnikov.

Kar ješ, ne ješ za trenutni užitek, ampak za svoje dolgoročno dobro, predvsem pa za otroka. Ob taki teži imaš ogromno možnosti za pretežkega otroka še v maternici. To pa lahko pomeni zaplete pri porodu, potrebo po carskem rezu, zaplete po porodu (tako pri tebi kot pri otroku).

Če ti kaj pomaga, tole je "vzorčni" jedilnik iz diabetološke ambulante:
Zajtrk:
200 ml jogurta 1,6 mm
1 hruška (150 gr)
60 gr polnozrnatega kruha
14 lešnikov

Malica:
200 ml mleka 1,6 mm
40 gr ovsenih kosmičev
1 jabolko (150 gr)

Kosilo:
200 gr endivije
100 gr zelenega radiča
150 gr bučk
60 gr testenin (kuhane al dente, tehtano surovo)
100 gr teletine (brez maščobe, pripravljeno brez kislih smetan in drugih konkretnih omak)
15 gr olivnega olja (to je vse, kar lahko maščobe porabiš za kosilo, tako za kuho kot za zabelit solato)

Malica:
1 grenivka (200 gr)
60 gr polnozrnatega/graham kruha

Večerja:
150 gr surove paprike
150 gr svežega paradižnika
100 gr cvetače
90 gr polnozrnatega kruha
25 gr sira (manj masten, max 30% mm)
15 gr olja

Povečerek:
200 ml mleka 1,6 mm
30 gr polnozrnatega kruha
6 gr masla

Jesti moraš vsaki dve do tri ure. Prepovedane so vse predelane mesnine (salame, paštete, konzerve, hrenovke, klobase...), predelani siri, smetane, polnomastni mlečni izdelki,... Od škrobnatih živil so poleg polnozrnatega/graham... kruha priporočljivi še polnozrnat riž in testenine (oboje mora biti skuhano al dente, ne prekuhano). Pa še bi lahko naštevala pravila... user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.12.2011 21:11:21   
naia

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

seveda sem se vmes spet malo poredila pa pravi dec, kaj pa če bi ti spet zanosila

hehe, saj tu pa lahko on kaj pomaga, a ne?user posted image

smo uredili user posted image , smo avgustovčki 2012

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.12.2011 21:23:53   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hvala vsem za odgovore,

Draga moja, jaz tudi marsičesa ne maram jest, ampak zavoljo tega ubogega bitja, ki raste pod mojim srcem, sem bila primorana se vzet v roke in začet sodelovat!!! Povej nekaj.. Bi rada imela bolanega otroka????? Z nezdravo in nepravilno prehrano bo trpel posledice kasneje tvoj otrok, ker bo imel zanič imunski sistem in bo vsaka 2-3 mesce bolan.. Poznam par primerov mamic, ki so isto počele kot ti in zdaj trpijo otroci!!! Prisili se, zapri nos, karkoli.. Jaz 12 let nisem jedla rdeče pese, ker se mi je enostavno zagabila!!! Odkar sem noseča, sem se pač prisilila tudi njo pojest!!! Če hočeš normalno nosečnost naprej in zdravega otroka, se potrudi!!! Jemlješ kašne vitamine?? Npr. Elevit tablete s folno kislino???

ojej.se malo vmešavam.
res je preveč za anonimno,ker do konca nosečnosti lahko dobiš še 1x tok.in vsak dan  ti bo težji.na koncu je kar težko(preverjeno 3 otrok).

tako da obvezno jej zelenjavo in sadje.če te sprejmejo npr.v porodnišnico LJ (tam delam)te bodo dali na tako dieto da bodo šle 2 kg v enem dnevu dol.pa z otročkom ne bo nič narobe.zna se zakomplicerat na koncu.

ampak pa še nekaj.

če je otrok bolan kasneje v otroštvu,ni bolan zaraddi tega ker v  nosečnosti nisi pazil pri prehrani.zato je ta trditev neresnična.je pa super odlično če ti otrok zboli na 2-3 mesece.ker to je skoraj nemogoče,ker od 1 leta naprej so vsi vrtčevski otroci bolni na 1 teden okvirno.....user posted image če so pa pač doma do npr.3 leta pa so potem kasneje  pač bolni.torej če bi bil to recept da če ješ in živiš ful zdravo med nosečnostjo,potem bi bili danes vsi otroci zdravi.

resnica pa je: da ima otrok že prirojen imunski sistem od mame,očeta pa tudi od babic in dedkov.dozori mu do 3 leta nekako z obolevanjem-žal ampak resnično.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.12.2011 21:29:36   
kimica86
Ne vem, no.. Tako kot so vse punce napisale, se strinjam!!! Zaželjeno je, da se držiš naših navodil, vendar te mi ne moremo prisilit v to.. Da ne boš na koncu imela ti probleme in otrok še večje..

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?