Kerensa* -> RE: Uveljavljanje pravic iz javnih sredstev - sve odjednom :) (13.12.2011 14:55:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: toblerone Ali je bolje, da moji starši imetje zapustijo kar mojima hčerkama, ker potem od mene ne bosta nič podedovali in tudi vračat ne bosta rabili mojega dolga državi? Res je. In svojo nepremičnino naj tvoja starša zapustita tvojima hčerkama z oporoko, kajti če pride do zapuščinske obravnave (brez oporoke), potem si ti tam edina dedinja. Sicer se svoji dediščini lahko odpoveš v korist svojih otrok, ampak vprašanje, če ne bi vmes skočila država z dejstvom, da poskušaš ogoljufati državo. To bi bilo pa, gledano s tega vidika, kaznivo dejanje. Ne vem, če razmišljam prav, če jaz v življenju ne bom imela ničesar pisano na sebe, potem tudi otroci ne bodo imela kaj vračat? Prav razmišljaš. Vnuki pa niso nikjer omenjeni, torej tvojim vnukom ne bo treba vračati tvoje DSP. Nekje v forumu sem tudi zasledila, da bi lahko jaz ali potem otroci državo prosili za odpis dolga. Kako pa, mislim, na kakšen način? Na koga pa to nasloviš? Iskreno povedano - sanja se mi ne. Ampak najverjetnejši naslovnik je, po mojem, MDDSZ - glede na to, da se vračljivi socialni transferji izplačujejo preko njih. Imam še eno vprašanje, in sicer imam v skladih naloženega še nekaj denarja (od leta 2002). Nekdo mi je rekel, če bom to prodala po 1.1.2012, torej ko bo veljal že novi zakon, bom morala denar kar pustiti državi, saj sem njihov dolžnik. Tudi, če bi kdaj v prihodnosti zadela na lotu neki večji znesek ali če mi bodo čez 20 let izplačali rento, bi se najprej poravnal dolg do države. Ali je vse to res? Če je, potem je najbrž bolje, da še letos dvignem denar iz sklada, ali ne? Odvisno. Če bi ti denar izplačali na tvoj TRR in če imaš ta TRR blokiran, potem lahko res kar pozabiš nanj. Če pa TRR nimaš blokiranega ali če bi denar dobila v gotovini, potem je pa samo na tebi, ali boš ta denar sama od sebe dala državi ali ne. Jaz osebno ne vidim načina, kako bi ti ga npr. vzeli iz rok. Kar se pa Loterije tiče, imaš pa za vse dobitke (vključno s sedmico) možnost gotovinskega izplačila. Z dobitnim listkom greš na sedež loterije in to zahtevaš. Dali ti bodo ček za banko (nazadnje je bila to A-banka) in v banki ti bodo v zameno za ček dali gotovino. Glede na višino dobitka pa moraš svoj obisk pri njih in dvig gotovine nekaj dni prej najaviti. Davek od dobitka ti bo Loterija že odtrgala sama od sebe in posledično ti tega dobitka ni treba nikamor več prijavljati, saj ni dvojnega davka na eno stvar/storitev.
|
|
|
|