Iz lune
|
juhuu..končno se mi je uspelo prijavit, da še jaz kaj napišem. Najprej čestitam vsem mamicam. Berem, da vsi lepo rastete, napredujete. Super. Mi smo tudi stari mesec in štiri dni. Imamo se super. Starejša 2,5 let stara sestrica jo je super sprejela, tako da sedaj imamo dve princeski. Seveda je več dela s starejšo... Nekako se ji poskušam enako posvetit kot prej, vendar mi to dojenje vzame precej časa, tako da se mi včasih prav smili ko sedi zraven in čaka, da jo stisnem...revica Dojimo se kakor ji paše, na eno, na dve, na tri, na štiri ure...če pohajamo v vozičku spi dlje, vendar se mi zaradi tega ne da pohajat cel dan. Ve? Kako kaj pohajate, kako s sprehodi? Vsak dan? Imate kake urnike že? Dojiva se po deset minut na eni, nato previjanje in še deset, dvajset minut na drugi. Zvečer je maraton, ki traja tri ure, jest, previjat, se pogovarjat in tako dalje do devetih, desetih ko zaspi...spi pa do treh štirih. poje in spi do sedmih, osmih. Tako zaenkrat, ne smem preveč hvalit, ker vsakič ko pohvalim je nato vse narobe. Kaka lula non stop, vsakič je pokakana, polulana, za tiste, ki pa vas skrbi, če preveč ali premalo kakajo, ne skrbet, taprva je kakala enkrat na teden, ta pa vsako plenico...tako da...vse je ok. In tudi kile. vsak otrok ima svoj ritem, ne se obremenjevat...prva je normalno napredovala, kilo na mesec..štiri centimetre...to zdaj pa je razneslo, naredila je točno dve kili v prvem mesecu in osem centimetrov... sedaj imamo 5.200 in 61 cm. kar nismo mogli verjet, jo je dala pedijatrinja trikrat na vago. Kaplice D sem začela zdaj dajat. Kako jih date ve? Same na žlički? z vašim mlekom, s čajem? So res grenke in ne želim, da se ji zameri žlička. in ja ena dojka je tudi pri meni večja in da več mleka, čeprav se trudim z obema enako, vendar ko mi zvečer obe sprazne, je zjutraj vedno desna ogromna, leva pa še prav boga. Kopamo se vsak drugi dan. Napenja jo pa malo proti jutru, ker ponoči ne podiramo kupčka, čez dan ga tudi velikokrat ne. Nam ne uspe, me tako hrbet začne bolet, da jo moram odložit in pol se pa malo zvija, ma nikoli joče, malo pojamra, prdne, se pokaka in je ok. Ne vem kako bi lahko kupče učinkoviteje podirale...bo že. Kdaj pravijo, da se črevca uravnajo in se zmanjša napenjanje? ah..šibam, me kliče. Lepo bodite in res čim bolj mirne, res se veeliko pozna na otročkih naše počutje, kar ne morem verjet razlike.
|