Moretta -> RE: avgustovke 2012 (2.8.2012 23:50:40)
|
Čestitke novim mamicam!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jaz sem danes bila na G pregledu... razočarana 100%. Zaradi dopusta ginekologa nisem bila na pregledu en mesec. Sedaj sem v 36 (2) tednu in sem pričakovala, da mi bo naredil UZ, pogledal plodovnico, izmeril [sm=duda.gif]. Prosila sem ga za samoplačniški bris za streptokok B, ki mi ga je naredil. Nič od UZ-ja (zadnji je bil v 30. tednu), čeprav sem od samega začetka vodena kot rizična (splav dvojčka v 6 tednu in krvavitev do 17 tedna, pozna leta, zanositev po IVF-ju). Preveril je srčni utrip (to lahko tudi sama naredim z Angel soundom), izmeril trebuh, rekel, da je dobro postavljena in konec. Omenila sem mu, da se mi zdi, da se je kar spustila. Potrdil je. 3x sem ga vprašala za UZ, pa je rekel, da zavarovalnica ne krije stroškov UZ-ja po 30. tednu in da ga on gratis ne bo delal, ter da so jim itak plače znižali... Kaj pa naslednjič? Ne! Halo!!! A je tako težko umirit nosečnico z parminutnim UZ-om?! Vprašala sem ga koliko stane samplačniški UZ pa je odgovoril okrog 30 evrov (preverila 35). Skoraj sem ga hotela vprašati, da ga opravi pa sem si mislila, da bi itak to na hitro zrihtal. Tako sem se že naročila samoplačniško v Umagu (zadnjič sem tudi tako naredila, ker nisem bila mirna. Veliko sem probala v tej nosečnosti...[sm=smiley13.gif]), ker vem da mi bo naredila kompleten UZ in da bo pregled trajal dobrih 30 min. Zdravstveni sistem me pa tako jezi [sm=grrr.gif]. Plačaš obvezno zavarovanje + dodatno in si pol moraš doplačat še kup drugih pregledov. Ne vem. Če denarja nimaš, lahko samo prosiš, da rodiš zdravega otroka. A ni to žalostno? Mislim, koliko stane en aparat za UZ? Če ne bi bila na koncu nosečnosti, bi ga sama kupila in bi potem prostato možu pregledovala! [sm=jezicek.gif] Na koncu mi je dal karton, jaz pa: "kaj pa napotnica za P?" On: "Saj se vidimo čez 2 tadna... Je še zgodaj..." Še dobro, da mi je sestra rekla, da so izvidi hemoglobina in urina v redu, ter da je pritisk ok. Za težo pa je rekla, da je 3 kg v enem mesecu mal preveč. Pokazala sem ji roke in noge. Drage so[sm=nosecka.gif], ne morem stisnit pest od zatečenosti in bolečin!!! Zjutraj je najhuje. Vse bom pretrpela za mojo pikico! [sm=smiley36.gif] Lahko noč!
|
|
|
|