|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
13.12.2011 19:47:17   
*sanela*
IZVIRNO SPOROČILO: Pikab84

No pa sem dobila datum prvega pregleda: 12.1.12...ja dolga pot je še do tja :). Namreč moja G ne dela več v PO in mi je sestra rekla, da lahko zberem koga drugega (2 mi je dala na razpolago), vendar da imajo tako gužvo da bom težko pršla kej kmalu na vrsto in zato sem se potem odločla da ostanem pri moji G in tako sem bom morala vozit do Cerknice :)...sej če bom tko poredko šla kot v prvi nosečnosti ne po panike :)

Mi mamo pa voziček jane slalom pro reverse in mi je res kul.

Coris....7 minusa...ti pa si :)...no jst mam 1 kg manj kot v prvi nosečnosti zdej na začetku tko da sem zadovoljna in upam, da se bom tudi zdej zredila podobno kot v 1 nosečnosti...takrat sem se 12 kg.

Imave isto G., tudi meni ni teško se peljat v Cerknico. G. je res fantastična user posted image

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 276
13.12.2011 19:53:21   
*pika*poka*
naia - jutri bo sigurno vse bolje in bolj pozitivno

Tinca*** - dobrodošla

(odgovor članu Tinca***)
Neposredna povezava do sporočila: 277
13.12.2011 20:21:51   
zalenka
tinca welcome

naia upam da je že večer kaj boljši user posted image user posted image verjetno vas čaka še bpljše stanovanje.

(odgovor članu *pika*poka*)
Neposredna povezava do sporočila: 278
13.12.2011 20:52:35   
naia
ok, dan se ne zaključuje...prosim za mnenje...

kot sem rekla, sem brezposelna, ampak sem do sedaj hodila na razgovore, odkar sem test naredila, sem pa kar zaključila. in danes me kličejo iz ene večje firme, da so me izbrali za delovno mesto, jutri naj pridem se vse zmeniti, potrebujejo punco za nedoločen čas, kaj naj???
ful bi rada delala v tem podjetju, a če jim rečem za nosečnosti, nimam več kaj praskati user posted image
1. povem takoj za nosečnost in pozabim na zaposlitev
2. začnem delati, sem tiho kak mesec in potem povem, če bodo z mano zadovoljni, je neka možnost, da me ne vržejo?

danes mi je svetovalka na zavodu rekla, prinesite mi nek dokument, da ste noseča, da vas damo ven iz seznama iskalcev zaposlitve. "kaj ste pa mislila, boste dobila službo, imate zdravniški pregled in vam na krvi vidijo, da ste noseča, kaj boste pa pol?"

vprašanje: na zdravniškem na urinu gledajo za nosečnost oz. pač višino hormonov? lahko bodočemu delodajalcu povejo, da sem noseča?

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 279
13.12.2011 21:09:56   
*bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: naia

ok, dan se ne zaključuje...prosim za mnenje...

kot sem rekla, sem brezposelna, ampak sem do sedaj hodila na razgovore, odkar sem test naredila, sem pa kar zaključila. in danes me kličejo iz ene večje firme, da so me izbrali za delovno mesto, jutri naj pridem se vse zmeniti, potrebujejo punco za nedoločen čas, kaj naj???
ful bi rada delala v tem podjetju, a če jim rečem za nosečnosti, nimam več kaj praskati user posted image
1. povem takoj za nosečnost in pozabim na zaposlitev
2. začnem delati, sem tiho kak mesec in potem povem, če bodo z mano zadovoljni, je neka možnost, da me ne vržejo?

danes mi je svetovalka na zavodu rekla, prinesite mi nek dokument, da ste noseča, da vas damo ven iz seznama iskalcev zaposlitve. "kaj ste pa mislila, boste dobila službo, imate zdravniški pregled in vam na krvi vidijo, da ste noseča, kaj boste pa pol?"

vprašanje: na zdravniškem na urinu gledajo za nosečnost oz. pač višino hormonov? lahko bodočemu delodajalcu povejo, da sem noseča?

jaz b tvojem primeru ne.bi povedala.. na zdravniskem pa vprasaj ko bos vse koncala ce se.vidi
oni nic ne javljajo delodajalcu..vsaj pri meni niso..
Ce poves da si noseca te verjetno ne bpdo bzeli

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 280
13.12.2011 21:11:16   
*bobika*
Jaz pa sem si privoscila vroco kopel..me je tako zeblo,da sr moram segret..
Upam da mi telefon ne pade v kad..

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 281
13.12.2011 21:21:38   
naia
bobika, si bila na pregledu pri orl-ju? maš mogoče v srednjem ušesu sluz podobno lepilu? načeloma se ta sluz nabira oz. povečuje z vnetji.

joj, mene tud ful zebe, nikoli se še nisem pokrivala s kovtrom in deko plus še z nogavicami spim user posted image

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 282
13.12.2011 21:39:28   
srečki
Tinca - dobrodošla

naia....hm imaš pa res zaj. situacijo. Za stanovanje se ne sikiri bo že kakšen boljši :) kar se tiče pa službe je pa tko....jaz ti predlagam da si iskrena, saj vendar če si noseča še ne pomeni, da ne moreš delati, bodo že našli zamenjavo k boš šla na porodniško. Mislim, da ti pa na zavodu tko glupo svetujejo HALO kr neki ta država je res v k.....no ne vem ker če te dajo na pregled bodo vrjetno videli. Ali pa, ne vem pojdi tja še enkrat in boš videla kaj oni želijo, koliko so razumevajoči. Ker če te zaposlijo te niti pod razno ne smejo skenslat. Smo tudi nosečke zaščitene.

Lep večer še naprej

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 283
13.12.2011 22:19:16   
naia
delovno mesto je za nedoločen čas s poskusno dobo, pomeni, lahko začnem delati, po enem mesecu povem, da sem noseča in ne sklenejo pogodbo za nedoločen čas, dobra stvar je, da gre meni v osnovo za porodniško te tri plače pri njih (če gledam svojo stran), če pa gledam z njihove strani, izbrali so mene, verjetno je tudi punca, ki je bila na drugem mesto, izberejo njo in ne izgubljajo časa, da mene uvajajo. je pa tako, da gre ženska, ki je na tem delovnem mestu v pokoj in bi mi predala vse zadeve, zdaj meni, potem drugi, delovno mesto je pa vodja računovodstva, se mi zdi, da delodajalec ne bi rad jemal vodjo za pol leta, potem pa drugo

joooooj, svetujte mi, rada bi imela čisto vest, a rada bi tudi zase poskrbela, še dva tedna prejemam nadomestilo, potem pa nič...prazna cunjica user posted image

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 284
14.12.2011 6:40:47   
tapeta
Dobro jutro!

Pozdravljene vse nove user posted image .

Voziček in lupinico imava midva še od tamale. Sva bila zadovoljna in bova z veseljem še enkrat ga uporabljala. user posted image Tako, da za to nama zaenkrat ne bo treba skrbet.

Naia, si pa res v eni težki situaciji. Res je, da si še čisto sveže noseča in še imaš par mesecev dela pred seboj. Ampak je vseeno mogoče boljše da ravnaš po svoji vesti.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 285
14.12.2011 7:39:18   
srečki
jutro,

naia....hm je pa res najbolje, da se odločiš sama. Je zelo zakomplicirana stvar....ponavadi je poskusna doma 6 mesecev nato šele pogodba za nedoločen čas. No pa ti jaz povem kako je pri nas, k sem jaz 1 zanosila sem rekla nadrejenemu, da sem noseča in nekaj časa za tem sem rekla, da upam, k pridem iz porodniške, da me moje del. mesto čaka in je rekel...seveda saj te jaz po zakonu ne smem odpustiti...če bi te pa že, pa pomeni, da ne smem nove zaposliti oz. bi moral spet mene hahahaa nato sem se nasmejala in rekla aja samo zato lahko pridem nazaj in je rekel, da ne da so tudi zadovoljni.

Pri nas še vedno najbolj pali iskrenost. Sicer pa mi je to tko smešno, da se nekatere ženske bojijo za del. mesto k zanosijo (ali ni to normalno da si vse ženske želijo nekoč biti mame) :)

Naia boš morala kar sama se odločit. Veliko sreče in držim pesti, da se isteče najbolje :)

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 286
14.12.2011 7:57:16   
zalenka
naia res ti en zavidam. bi pa rada izpostavila, da delodajalec lahko delavca odpusti, tudi če bi te že vzeli za nedoločen čas, ker si jim prikrivala resnico o nosečnosti. poleg tega je desjtvo, da se informacija o tkašnem delavcu zelo hitro razširi in je tudi nadalnje iskanje zaposlitve oteženo. mislim da če potegneš črto, boš imela večjo zgubo, tudi finančno, če to narediš. to je samo moje osebno mnenje.
drugače pa kot so že punce rekle, vzamejo te poskusno za dobo 3 ali 6 mesecev, potem je šele pogodba.

nova služba prinese kar nekaj dodatnega dela, ne le 8-urni delavnik (no razen če si v proizvodnji ali na kakem fizičnem delu) in ponavadi precej stresa, ki tudi za tvoje zdravje sedajle morda ni najboljše. ne vem, samo razmišljam.

pa brez zamire, res je samo moje osebno mnenje, a ker si spraševala po mnenju sem ga izrazila.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 287
14.12.2011 8:15:48   
*bobika*
naia jst  mislim da glede na to, da si šele kakšnih 5,6 tednov noseča, dejansko bi se lahko zgodilo, da sploh še ne bi vedela da si noseča.. delala boš itak lahko še do julija .. tudi porodniško boš imela potem večjo.. vsekakor pa če bodo zadovoljni s tabo, te ne bodo odpustili.. zaradi tega ker si pa zanosila med delovnim razmerjem, te pa NE SME odpustit..

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 288
14.12.2011 8:19:01   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: Pikab84

Mi mamo pa voziček jane slalom pro reverse in mi je res kul.

Coris....7 minusa...ti pa si :)...no jst mam 1 kg manj kot v prvi nosečnosti zdej na začetku tko da sem zadovoljna in upam, da se bom tudi zdej zredila podobno kot v 1 nosečnosti...takrat sem se 12 kg.

JANE je zakon user posted image

No jst sem se prvič zredila za 22 kg, pa sem šla 16 dni prej rodit user posted image .. upam da mi sedaj uspe do kakšnih 15 in ne več..

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 289
14.12.2011 8:32:08   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, nuhalna svetlina, kraj, spol 

1.8.

2.8
.

3.8.
srečki, 30, 2user posted image , 0user posted image , 20.12., sredi januarja, Lj, ?

4.8
.
M_mojca, 27, 2user posted image 1user posted image , 20.12, ?, ?, ?
_mala_, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?, ?
printemps, 26,1user posted image 0user posted image 19.12.,
?, ?, ?

5.8.
RedSonja, 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12, 27.1, Lj, ?

6.8.
urssi, ?, 2user posted image , 1user posted image ?, ?, ?, ?

7.8.
naia, 28, 2user posted image , 1user posted image ?, ?, Lj, ?
zelenka, 32, 3user posted image , 2user posted image 28.12., ?, ?, ?
Aria79, 32, 1 , 0 , 23.1., 23.1., ?, ?

8.8.
Anonimnauser posted image , 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?

9.8.

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12, ?, Lj, ?

11.8
.
coris, 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1., ?, ?, ?

12.8.
*sanela*, 322user posted image , 1user posted image , 4.1., ?, ?, ?

13.8.

14.8
Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?, ?
tapeta, 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?, ?

16.8.
crtek, 25, 1user posted image , 0user posted image , 9.1, ?, Sž, ?
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
*pika*poka*, 27, 2user posted image , 1user posted image , 6.1., ?, ?, ?

17.8.

18.8.

19.8.

20.8.
romare, ?, 3user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?

21.8.

22.8.
Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
Kratka, 27, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?

23.8.

24.8.

25.8.

26.8.

27.8.

28.8.

29.8.

30.8.

31.8.

x.8.

82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12., ?, ?, ?

Crystall, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?, ?
Tinca***, ?, 2user posted image , 1user posted image , 16.12., ?, ?, ?

user posted image  SKUPAJ NAS JE :

26 user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI :

PRIČAKUJEMO:      

Z NAMI SO POT ZAČELE:
 Zen-a

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 290
14.12.2011 8:54:48   
crtek
jutro!

naia vsak ti lahko soli pamet o temu kaj je etično in moralno in kaj je prav in zakaj, ampak js ti povem tako: glede na to, da službe ne ležijo lih na cesti, da si jo vsak vzame, če jo hoče, ti js predlagam, da vzemi to priložnost za službo. Povedat za nosečnost NE rabiš nobenemu in tudi tvojemu delodajalcu po pregledu nihče NE SME povedat za tvojo nosečnost (varstvo osebnih podatkov) in tudi na medicini dela ne delajo kr vsem puncam testa nosečnosti. Po zakonu je to prepovedano in tudi delodajalec ne sme tega zahtevat.
Ti pejdi lepo tja, zmeni se za službo, počakaj še par mescou (js zase vem, da bom nosečnost skrivala kolkor dolgo bom lahko), pol pa, če je poskusna doba za 3mesce in ko že podpišeš pogodbo za nč, poveš, da si noseča, oz. pač počakaš tolko dolgo kot lahko, da jim to poveš. Tebi uradno ni treba povedat nobenemu nič, dokler ne prideš urejat papirjev za porodniško in tudi, če te pol kdo vpraša zakaj nisi prej povedala, pač rečeš, da so ble komplikacije in se do zadnjega ni vedlo kako in kaj bo, oz. če se bo obdržalo in pol nisi hotla preveč okoli govorit, da ti nebi blo hudo, če bi se grdo končalo. Noben ti ne more dokazat, da to ni res in noben ti tudi ne more dokazat, da zdej dejansko veš za nosečnost. Nevem zakaj si svetovalki na zzzs povedala za to (js sigurno nebi), glede na to, da se VEDNO tako odzovejo na tašne novice.
In ja, res je, da se iskrenost ceni, ampak je pa tudi tako, da služba za nedoločen čas in dobra porodniška sta definitivno več vredna kot una minimalka 200€ in nadaljnje čakanje na "mogoče pa me bo nekdo vzel, tudi če sm noseča". Ne me hecat! Vse ve, ki ste takoj v službi poveadle ste mele to prednost, da ste službo že imele, ona pa te prednosti nima. In tudi poznam kr precej primirov, ki so punce takoj povedale in ble premeščene na fuuul slabša delavna mesta, alpa ble zaradi tega takoj odpuščene. Da niti ne omenjam tega, da če prideš tja in poveš, da si že noseča, te zelo vrjetno ne bojo vzeli. Vsak more poskrbet zase in, če ti v osnovi za porodniško piše 3mesce dobre plače, je to bolše zate, več kot maš, več dobiš. Poskrbi zase, za ostalo naj se pa sekirajo drugi.

čene pa... dobrodošla Tinca***

meni je pa danes spet slabo user posted image včiraj sm bla super, danes pa spet user posted image sicer ni nič kritičnega, ni pa prijetno. Bo že.

ala lepo se mejte

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 291
14.12.2011 9:43:09   
Pikab84
Tinca... dobrodošlauser posted image

Naia... ja težka je ta...jst tudi iščem službo in vem da ni lahko. to se boš pa mogla čist sama odločit kako pa kaj...jst bi verjetno povedala, sam dokler nisi zares v taki situaciji je lahko tako govorit. jst sem bila pri prejšnjem delodajalcu zelo zadovoljna...sem nadomeščala eno na porodniškem in ker je bilo težko verjetno da bom takoj dobila drugo službo sva se odločla za dojenčka...nisem zanosila takoj ko sva hotela in tako bi bla po preteku pogodbe več kot 1 mesec nato še na zavodu, vendar so mi podaljšali za ta čas in tako sem šla iz delovnega razmerja na porodniško...hotela sem povedat da še obstajajo fajn delodajalci...le da so redki...sva mela z šefom pa vedno odprte karte in sem mu vse povedala kot je. sedaj pa iščem sam za 6 mesecev, kr vem, da me noben drug ne bo vzel...taka je realnost

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 292
14.12.2011 9:44:17   
srečki
Crtek se strinjam popolnoma s tabo....razen ene stvari vse te ki jih ti poznaš in so bile odpuščene zaradi nosečnosti, lahko svoje (bivše) delodajalce tožijo.....seveda je odvisno kakšno pogodbo so imele. Delodajalec te ne sme noseče odpustiti.
Če pa je že tko glup delodajalec pa naj zaposli same dedce....in oni ne bodo šli na porodniško :)))

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 293
14.12.2011 9:58:50   
pin
nosečnost NI BOLEZEN, na zdravniškem pregledu tega ne preverjajo.

Novemu delodajacu ne povej za nosečnost. Sicer pa lahko si na porodniški prvih 105 dni (nekaj takega), ostalo pa je doma partner. Pa saj hočeš službo???

Da še dam en slab primer: najdla si službo, nisi noseča...(pa bog ne daj) hudo zboliš 3 mesece od nastopa službe in te v službo zaradi operacij ni 1 leto..no, lahko to predvidiš??

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 294
14.12.2011 10:42:39   
crtek
srečki sm delala v računovodskem servidu in vem kako delajo firme user posted image čisti podn od podna, za se zjokat! In niso jih odpustili točno zato, ker so ble noseče, vedno je bla fora, da so mele al delo na pogodbo in pol ko preteče, vadla niso podaljšali (glej ga zlomka, to je blo pa lih med nosečnostjo al med porodniško, prej pa 15x podaljševali in menjavali nazive delovnega mesta, da ni blo treba pogodbe za nč), alpa so mele za nedoločen čas, pa ble premeščene zaradi kao "ustreznejših pogojev" na drugo delavno mesto (kjir VALDA najprej napišejo poskusno dobo in šele potem naprej pogodba za nč) in se je isto zgodilo, da po preizkusni dobi niso dobile pogodbe. Vse je blo legalno izpeljano, samo točno veš zakaj in s kašnim namenom, tko da v bistvu tožit nebi melo smisla, ker bi se oni lahko obakrat izmazali. V primerih premestitve pač tako, da bi rekli, da prejšnje mesto za nosečnico ni blo primirno, novega pa ni fajn opravljala...KAO. In ker sm tašnih vidla preveč, js ne mislim it na poštenje, moralo in etiko, ker če sama zase ne poskrbim tako kot je treba, tudi noben drugi ne bo.

pin user posted image fajn primer! Točno tako je kot praviš. Noben ti ne more in nima pravice česarkoli očitat.

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 295
14.12.2011 10:59:43   
naia
odločila sem se, da delam pošteno, seveda sem zaradi tega še zmeraj brezposelna user posted image

ni mi žal, da sem povedala, takoj je rekel, ja žal se bomo morali za drugo punco odločiti

moja prvo in edino službo, ki sem jo imela, sem pa izgubila zaradi nege ( s tem se je začelo), nažalost smi imeli vsak mesec ali večkrat vneta ušesa in sem zaradi tega ostala doma z njo, riskirali smo mojo službo, nisva hotla od deca, ker ima on večjo plačo, sva rekla, če kdo zgubi, naj jo jaz...in tko je tudi bilo...letos ostala brez user posted image

mam že druge plane, upam, da se bodo iztekl kokr je treba

punce hvala za mnenje, sem vesela, da vas imam user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 296
14.12.2011 11:37:36   
printemps
hello in dobrodošle vse nove srečke nosečke user posted image Jaz sem imela včeraj nor dan. Ful zasedena v službi, doma en milijon opravkov, sprehod z mojo najljubšo psičko, večerja pri mami in na hitro crklanje z mojim in je bilo že konec dneva. Noro, kako gre hitro dan. Danes sem pa kar nekaj časa prebirala vse vaše komentarje. Res imate zelo zanimive komentarje. Jaz po pravici še nisem nič gledala za raznimi vozički, me pa veseli, da imate druge že kar nekaj izkušenj, katere bodo vsekakor prav prišle. Zelo mi je žal zate Naia, da si v taki situaciji, ampak za vsakim dežjem posije sonček user posted image . Sicer pa res žal tudi jaz poznam kar nekaj takšnih primerov izkoriščanj na delovnem mestu. Dandanes si lahko delodajalec marsikaj privošči. Jaz vsekakor nimam podobnega primera s teboj, ampak je pa pri meni tako, da sem pa ravnokar dobila službo (sicer polovični delovni čas), pa tudi še nisem nič povedala. Bom tudi jaz čim kasneje povedala, saj delodajalcu nisi dolžan posredovati tega podatka. Ah, res je zelo slaba situacija na trgu dela, zato upajmo, da bo tudi ta čas enkrat minil in bo posijal sonček. Se morda že katera veseli snega user posted image Sem ravnokar gledala, da naj bi med vikendom morda celo snežilo, mogoče bomo pa celo imeli bel božič user posted image . Nič še naprej pridno pišite, jaz pa šibam obveznosti naprotim. Pozdravček

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 297
14.12.2011 11:53:39   
srečki
Crtek tudi jaz delam v računovodstvu in pri teh podjetjih ni takega načina. Stranke so zelo fajne in razumevajoče. Smo pa imeli eno stranko k je zaposlil punco in takrat je bila noseča in on tega ni vedel in celo rekel, da ga čudi da to niso povedali pri dr. pregledu, tako, da punca je izkoristila vse možno in je ni mogel odpustiti po zakonu.
No sicer nočem biti ravno pametna a vendar do sedaj v vseh mojih službah je bil odnos normalen in vedno so me razumeli. :) Mogoče pa imam samo srečo :)

naia žal mi je zate, da si ostala praznih rok,  verjemi bo tudi sonček posijal.

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 298
14.12.2011 15:45:23   
zalenka
naia jaz ti dam en zares velik user posted image user posted image user posted image , da si naredila kot je pošteno in prav.

me kr malo čudi večinsko mnenje okoli tega, ker izpade tako da nosečke lahko "nategujemo" delodajalce, ki imajo z zaposlitvijo noveg aveliko stroškov in dela, na drugi strani pa se vse pritožujete čeznje ker oni isto delajo nosečkam. ani tako da moramo bit boljši ne pa enaki. vem da si naia v tem primeru ostala brez službe, ampak jaz vem, da te nekje čaka vse in še več ko bo pravi čas in bo pošteno. pošteno se s poštenim vrača. lahko rečete in si mislite da moraliziram, tako pač iskreno čutim. Jaz sem za, da smo ženske zaščitene v službi in imam veliko z apovedat, če se ženski zgodi krivica in je odpuščena zaradi bolezni njenega otroka, ampak isto se mi zdi na drugi strani.

in pri 4 mesecih in več nosečnosti to težko skrivaš - vsaj večina. in ponavadi pri podpisu pogodbe za nč tudi vprašajo kdaj planiraš imet otroke in s emi to ne zdi nič nemoralno in je znak dobrega odnosa s šefom. in ja še vedno obstajajo taki, ki to razumejo. in če takrat prikrivaš resnico ni pogodba vredna nič.

da pa bi rekla da je bilo rizično in nismo vedeli če se bo obdržalo - tega pa za nič na svetu ne bi naredila. takšne stvari si res en bi mogla izmislit in si nesrečo kopat na svoj hrbet.

punce ne zamerit, ampak resnično mislim da mora biti fer play na obeh straneh in najslabše je, če rečemo saj on goljufa bomo pa še mi. saj on krade zakaj ne bi še jaz. saj on izigrava zakon, pa ga dajmo še mi.

(odgovor članu srečki)
Neposredna povezava do sporočila: 299
14.12.2011 16:01:28   
naia
ma niti ne, ni treba bit zmeraj fer, sploh pa si ti na slabšem zaradi tega, ampak zdaj se tko čutila, da moram povedati. ko sem hodila na razgovoru nisem nobenmu govorila o planih za otroke, ko so vprašal, sem rekla, za enkrat še ne, ampak čez neki časa pa bi, midva sva razmišljala o otroku in delala na tem, le ni se prijelo takoj. vem, da sem lagala na razgovorih, ampak tko se mi je zdel prav...

nč, šibava s tamalo v vrtec na ustvarjalne delavnice

slišmo

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?