|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   martinova goska
12.11.2011 8:19:35   
TDTP
moj dragi je včeraj na kmetiji kupil domačo gosko, kjer so mu svetovali, da bi jo bilo dobro obkuhati od ene pol ure do ene ure, da je potem boljša pečena! Ima katera kakšne izkušnje s tem in naj mi prosim napiše katera, kako naj jo pripravim, da bo res dobra! Pečenke začinim, dan prej in pustim stati čez noč. Gosko pa ne vem s čim bi začinila, oziroma, če bi kuhala, če se kaj da zraven v vodo, poleg soli seveda! pl.s. pripravila jo bom samo pol- ne bom je filala! Hvala za pomoč! lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: martinova goska
12.11.2011 9:34:36   
KT
Gos natri s soljo in majaronom (nekateri dodajo tudi malo mlete kumine - meni kumina ne sede) znotraj, zunaj pa samo s soljo. Pusti stati uro, dve, potem pa v pekač ali pa večji lonec dodaj 3 cm vode in kuhaj 30 - 45 min. Meni osebno se to ne da, in kar v pekač nalijem vodo in postavim v pečico. Če boš prej pokuhala, lahko dodaš korenje in čebulo ni pa nujno potrebno. Ko gos pečeš (najprej jo daj v pečico s prsmi navzgor - čeprav boš pri različnih receptih prebrala, da jo nekateri obračajo s prsmi navzdol, pa se meni osebno zdi, da potem ves sok takoj izteče) jo vseskozi polivaj s sokom, ki se nateče v pekač, še bolje pa je s kokošjo juho, in nato proti koncu z mešanico medu in piva, da bo koža lepo hrustljava (namesto tega eni gos na koncu polijejo celo z žganjem).
Kar se tiče nadeva, je super, če gos nafilaš s kislimi jabolki (eni dodajo tudi suhe slive) in kuhanim kostanjem, če ga imaš - če ga nimaš tudi ne bo nič strašnega.
Ko je gos pečena, naj vsaj 20 min počiva predno jo začneš rezati, da se sokovi lepo porazdelijo. Sok, ki je ostal v pekaču, precedi in pokuhaj, da se malo zgosti. Ne ga polivat po pečeni gosi, ampak postrezi zraven, če komu pač paše še malo omakice. Tudi nadev lahko postrežeš - meni je všeč, ker da ravno prav kiselkast okus k goski.
Pa dober tek!

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: martinova goska
12.11.2011 9:58:05   
TDTP
Hvala za tako izčrpen odgovor, res mi bo prav prišel! Filala jo žal ne bom, kakor sem že prej napisala, ker jo bom pekla samo pol - jo imamo dovolj za dva otroka in dva odrasla! se držim vašega recepta! hvala!

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?