Hope2 -> RE: Ticina masa (8.11.2011 5:19:49)
|
Tale recept z marshmallowsi sem jaz naredila in je še najboljša za poskusit in čist simpl. Probaj naredit en dan, ap se naj drugi dan mala dva igrata- tolk da vidiš, kolk simpl je. Pojdi v bio štacuno po naravne barve- no ne vem če jih imajo pri vas, pri nas sem jih videla. Drugače pa komot lahko kupiš kako umetno, ker not daš res minimalno barve- pa itak vsi dol pobirajo. Ali ap če kje dobiš že obarvane marshmellowse- kot sme npr jaz roza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pod to maso sem jaz namazala marmelado, se ni nič topilo, celo 3 dni se je obdržala. Nategneš brez problema, b bistvu ne nateguješ. Razvaljaš, potem si z valjarem pomagaš, da dvigneš zadevo in položiš na torto. potem pa samo z roko gladiš. Zdi se ti da bo težko, ampak gre spet zelo simpl. Če boš probala naredit maso, potem lahko na drug dan razvaljaš, pa en pisker obrni in ga obleči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz sme zadnjič našla belo tičino maso v naših trgovinah od dr oetker, v modri kartonasti škatli- mal pokukaj, če slučajno je tudi pri vas. Se je lepo valjala, obstojna, se ne topi. Je pa slabšega okusa kot domača. Pa figurice pokajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], medtem ko masa na torti ni nič pokala, je bila zelo lepa. Pakirana je 1kg, jaz sme za tisto belo veliko torto porabila samo pol- sem še eno večjo figuro dinozavra naredila in nekaj je še šlo v smeti- pol pa je ostalo. http://www.oetker.co.uk/oetker_uk/html/default/debi-7nrfuh.en.html Kupit moraš tudi mleti sladkor, da lažje valjaš, ap tale masa je premehka. O črni barvi, pa se veliko pritožujejo, oz kokr sem zasledila, jo boš težko našla- bo vedno bolj sivkasta prišla.
|
|
|
|