Ticina masa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Paštetka -> Ticina masa (7.11.2011 19:23:36)

Ali kaj je že [sm=smiley36.gif]. Dajte mi malo pomagat.
Kupim jo v Sparu. Ali[sm=zmeden.gif]
Potem jo moram razvaljati, ali kako? Kako jo potem nategnete, da ni gub na torti?
S čim jo namažete spodaj. Oz. moram torto namazati ali ticino maso, pa potem oblečem torto? [sm=zmeden.gif] Lahko namažem spodaj npr. kremo, ki bo v torti?
Rabim črno, belo in rdečo. Verjetno vseh barv ne bom dobila. Umetne barve, pa ne mislim kupovati. S čim jo pobarvati?

In še... Koliko kil je moram kupiti za 1 torto premera cca. 30 cm.

Hvala[sm=smiley1.gif]




emica2008 -> RE: Ticina masa (7.11.2011 20:10:28)

http://www.kulinarika.net/recepti/13212/sladice/marshmallow-fondant/

Jaz doma sama naredim tole gor. Dela se kot s plastelinom, pa če figuro pustiš par dni se strdi.
Za maso porabim pa cca pol ure ali pa še manj.
Spodaj namažem stepeno penasto margarino s sladkorjem, pa čim tanjše.
Barve kupim v šparu tekoče ali pa dam v prahu-jedilne.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2011 22:05:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Ticina masa (7.11.2011 22:19:08)

Uh pri nas praznujemo čez 14 dni 3. rojstni dan in sem si zadala nalogo, da letos pa sama torto naredim ... sicer naši ne marajo torte oblečene v tičino maso, samo pomoje bom tole vseeno naredila in porabila za okraske ... naredit moram nekak eno princesko/vilo pa rožice okrog ... pa nimam pojma kako [sm=zmeden.gif] sem mislila naredit pač znotraj klasično čokoladni torto, ker jo pač vsi obožujemo (sploh slavljenka), oblečt jo pa v na svetlo zeleno obarvano smetano, ne gladko namazano, ampak tako na grobo, da bo zgledalo kao trava, pol pa rožice gor napikat pa eno vilo/princesko gor dat ... samo tale princeska me živcira ... kolk mase pa pride iz tega recepta?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2011 22:23:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2011 22:24:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Ticina masa (7.11.2011 22:31:40)

ujej ... tiste torte z barbiko zapičeno v sredini so mi bile od nekdaj prav bljak ... na sploh mi niso všeč torte s plastično dekoracijo [sm=zmeden.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.11.2011 22:34:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Ticina masa (7.11.2011 22:40:44)

Misliš tole varianto?

[img]http://farm3.static.flickr.com/2309/2188735494_41876a65e9.jpg[/img]

joj ... oprosti, ampak meni je to res grdo [sm=zmeden.gif]




ninocka26 -> RE: Ticina masa (7.11.2011 22:57:16)

Pod tičino maso ni potrebno, da je suha torta. Jaz delam tako sadne kot čokoladne, paziti moraš samo, da smetana ne pride v stik s tičino maso (le-ta namreč topi maso).

Jaz bi spekla kaj takega: http://bakingyummies.wordpress.com/cakes/princess-cake-3-2/

Tičino maso lahko pa tudi kupiš v Pekarni Vrhnika na Brnčičevi v Ljubljani (sedaj jo lahko kupiš tudi v manjših količinah od 1 kg dalje).
Pod maso jaz namažem masleno kremo (stepeš maslo in sladkor jaz dodam tudi vanilij - da boljši okus).
Kar se pa barve tiče je pa bolje, da jo kupiš ali v prahu ali v gelu, ker tekoče ne bodo dale tako intenzivne barve, pa še tičina postane preveč lepljiva, ker dodaš preveč tekočine.
Aja še to jaz ko tičino valjam, vedno uporabljam škrob, da se ne prijemlje na pult in valjar (meni se najbolje obnese silikonski valjar).
Če te še kaj zanima pa vprašaj.




petarda -> RE: Ticina masa (7.11.2011 23:17:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ali kaj je že [sm=smiley36.gif] . Dajte mi malo pomagat.
Kupim jo v Sparu. Ali[sm=zmeden.gif]
Potem jo moram razvaljati, ali kako? Kako jo potem nategnete, da ni gub na torti?
S čim jo namažete spodaj. Oz. moram torto namazati ali ticino maso, pa potem oblečem torto? [sm=zmeden.gif] Lahko namažem spodaj npr. kremo, ki bo v torti?
Rabim črno, belo in rdečo. Verjetno vseh barv ne bom dobila. Umetne barve, pa ne mislim kupovati. S čim jo pobarvati?

In še... Koliko kil je moram kupiti za 1 torto premera cca. 30 cm.

Hvala[sm=smiley1.gif]


V Šparu je še nisem zasledila. Jaz sem jo kupila v Pekarni Vrhnika, enkrat v eni štacuni v Zagrebu, enkrat sem jo delala iz MM, enkrat pa po receptu iz kulinarike.

Lepo razvaljaš in daš čez torto, jaz sem rezala kar z nožem, lahko tudi s kakim koleščkom, bo lepše prišlo...

Namažeš torto z masleno kremo čisto natanko, na kulinariki imaš par namigov...Če misliš delat nutelino kremo, je jaz ne bi mazala po torti, ker je nevarnost, da se ti tičina masa stopi.






Hope2 -> RE: Ticina masa (8.11.2011 5:19:49)

Tale recept z marshmallowsi sem jaz naredila in je še najboljša za poskusit in čist simpl. Probaj naredit en dan, ap se naj drugi dan mala dva igrata- tolk da vidiš, kolk simpl je. Pojdi v bio štacuno po naravne barve- no ne vem če jih imajo pri vas, pri nas sem jih videla. Drugače pa komot lahko kupiš kako umetno, ker not daš res minimalno barve- pa itak vsi dol pobirajo. Ali ap če kje dobiš že obarvane marshmellowse- kot sme npr jaz roza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Pod to maso sem jaz namazala marmelado, se ni nič topilo, celo 3 dni se je obdržala.

Nategneš brez problema, b bistvu ne nateguješ. Razvaljaš, potem si z valjarem pomagaš, da dvigneš zadevo in položiš na torto. potem pa samo z roko gladiš. Zdi se ti da bo težko, ampak gre spet zelo simpl. Če boš probala naredit maso, potem lahko na drug dan razvaljaš, pa en pisker obrni in ga obleči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Jaz sme zadnjič našla belo tičino maso v naših trgovinah od dr oetker, v modri kartonasti škatli- mal pokukaj, če slučajno je tudi pri vas. Se je lepo valjala, obstojna, se ne topi. Je pa slabšega okusa kot domača. Pa figurice pokajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], medtem ko masa na torti ni nič pokala, je bila zelo lepa. Pakirana je 1kg, jaz sme za tisto belo veliko torto porabila samo pol- sem še eno večjo figuro dinozavra naredila in nekaj je še šlo v smeti- pol pa je ostalo. http://www.oetker.co.uk/oetker_uk/html/default/debi-7nrfuh.en.html Kupit moraš tudi mleti sladkor, da lažje valjaš, ap tale masa je premehka.

O črni barvi, pa se veliko pritožujejo, oz kokr sem zasledila, jo boš težko našla- bo vedno bolj sivkasta prišla.












Paštetka -> RE: Ticina masa (8.11.2011 8:16:48)

Kaj pa nutelo ali kakšno Viki kremo lahko namažem? Namažem verjetno torto in dam tičino maso gor. Ali namažem tičino maso?

Torta bi pa bila iz čokoladne mousse kreme.
a to lahko naredim 2 dni prej pa potem počaka v hladilniku do takrat, ko jo bom valjala? Bo še OK?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.11.2011 8:37:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Ticina masa (8.11.2011 8:39:45)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
joj ... oprosti, ampak meni je to res grdo [sm=zmeden.gif]


a dej no? men je pa fora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  ocitno se dobr, da imam samo fanta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pa res no [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... grem ta teden v pekarno Vrhnika na Brnčičevo pogledat kaj imajo kaj pametnega pa če imajo kako primerno figurico že narejeno jo bom kupila, če ne bom pa pač sama s tol emaršmelov maso neki spacala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




shakira -> RE: Ticina masa (9.11.2011 20:03:27)

s čim pa figure med sabo lepite ( roke , noge)?




Hope2 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 5:56:01)

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

s čim pa figure med sabo lepite ( roke , noge)?


Jaz sem tak probala naredit, da ni bilo treba lepit, tam ko pa nisem mogla, pa sem z vodo in je držalo. Z vodo tudi zalepim ostale okraske, krogce, trakce... na maso. Prst namočim in namažem-ne velik, glih tolk da je vlažno




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 7:44:52)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

s čim pa figure med sabo lepite ( roke , noge)?


Jaz sem tak probala naredit, da ni bilo treba lepit, tam ko pa nisem mogla, pa sem z vodo in je držalo. Z vodo tudi zalepim ostale okraske, krogce, trakce... na maso. Prst namočim in namažem-ne velik, glih tolk da je vlažno


hvala.




Hope2 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 9:08:31)

Če maš kako večjo figuro, debelo, težjo... pa bo treba najbrž kak zobotrebec zapičit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , sam pol moraš še kako opozorilo napisat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] to bi ti mogle kake pekarce rečt, jaz nisem prišla tako daleč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 9:10:24)

Prvič delam pa bom samo manjše naredila. Enega sm že probala pa je tak smešen[sm=smiley36.gif]. Ne vem kako enim take lepe figurice ratajo.
Mogoče kakšen nasvet?




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 10:59:39)

Hope2 kako marmelado si pa dala spodaj? ker jest bi tud raje dala marmelado kot pa masleno kremo, je boljši okus. Me je pa strah, da ne bo vredu[sm=zmeden.gif].
Delala bom pa nutelino torto?




pety78 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:05:41)

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

Hope2 kako marmelado si pa dala spodaj? ker jest bi tud raje dala marmelado kot pa masleno kremo, je boljši okus. Me je pa strah, da ne bo vredu[sm=zmeden.gif] .
Delala bom pa nutelino torto?


Torto oblij s čokoladno glazuro, potem pa tičino čez!




Paštetka -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:25:13)

Evo, moja je gotova [sm=bravo.gif]. Super je tale zadeva z bonboni.
Na,azala sem pa mešanico z masla, čokolade in slakorja v prahu in je dosti bolj okusno, kot samo maslo in cuker.




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:31:26)

čokoladno glazuro pa narediš kako? jedilna čok. verjetno, maslo pa sladkor v prahu al kako? pa v kakem razmerju?
To potem namažem čez torto pa dam v hladilnik al takoj dam maso čez?




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:32:51)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Evo, moja je gotova [sm=bravo.gif]. Super je tale zadeva z bonboni.
Na,azala sem pa mešanico z masla, čokolade in slakorja v prahu in je dosti bolj okusno, kot samo maslo in cuker.


jest sm tud delala z bomboni maso, res je super :).
Barve sm pa kupila tuki http://pekis.si/recept/kako-naredite-sliko-iz-mase-ticino




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>