RE: Ticina masa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


tulpek -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:40:58)

Z bomboni  je bilo meni super za delanje figur, razvaljat je pa nikakor nisem mogla tako, da bi oblekla celo torto, oz. bi šlo, če bi imela več mase in bi bila bolj na debelo navaljana. Ker je nisem imela, so bile potem samo figure gor in mali je bil vseeno navdušen.

Shakira, za lepe figurice rabiš veliko talenta, moj dela takšne, da vsaj js dol padem, js pa nikakršne, ker nimam občutka. Lahko pa najprej vadiš na plastelinu. Ena 7 letna punčka, ki jo poznam, dela takšne umetnije, da sem ji lahko do neba fauš.... pač talent, če ga ni preveč, pa vaja.




pety78 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:44:02)

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

čokoladno glazuro pa narediš kako? jedilna čok. verjetno, maslo pa sladkor v prahu al kako? pa v kakem razmerju?
To potem namažem čez torto pa dam v hladilnik al takoj dam maso čez?



Brez sladkorja!!!

Samo čokolado stopiš nad paro ali v mikrovalovni in dodaš belo olje ali maslo, pa mešaš, da je fajn tekoče, ampak ne preredko (gosto tekoče :)), poliješ po torti, daš v hladilnik. Tičino daš gor pa ko se čokolada strdi.




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:44:08)


IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Z bomboni  je bilo meni super za delanje figur, razvaljat je pa nikakor nisem mogla tako, da bi oblekla celo torto, oz. bi šlo, če bi imela več mase in bi bila bolj na debelo navaljana. Ker je nisem imela, so bile potem samo figure gor in mali je bil vseeno navdušen.

Shakira, za lepe figurice rabiš veliko talenta, moj dela takšne, da vsaj js dol padem, js pa nikakršne, ker nimam občutka. Lahko pa najprej vadiš na plastelinu. Ena 7 letna punčka, ki jo poznam, dela takšne umetnije, da sem ji lahko do neba fauš.... pač talent, če ga ni preveč, pa vaja.



talenta pa nimam [sm=smiley36.gif]. eh neki bo že
kolk mase si pa imela? upam, da jo bom jest imela dovolj, delala sm pa iz 450g bombonov, bo pa pravokotna torta




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:46:02)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

čokoladno glazuro pa narediš kako? jedilna čok. verjetno, maslo pa sladkor v prahu al kako? pa v kakem razmerju?
To potem namažem čez torto pa dam v hladilnik al takoj dam maso čez?



Brez sladkorja!!!

Samo čokolado stopiš nad paro ali v mikrovalovni in dodaš belo olje ali maslo, pa mešaš, da je fajn tekoče, ampak ne preredko (gosto tekoče :)), poliješ po torti, daš v hladilnik. Tičino daš gor pa ko se čokolada strdi.



Hvala. jutr grem v akcijo upa, da rata. Ali bo bolje , da v soboto to naredim?




tulpek -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:49:06)

Shakira, se ne spomnim, ker je eno leto nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Iz enega celaga paketa bonbonov iz mullerja, so bili pa samo beli noter. AMpak je bilo več barv, če bi vse šlo v zeleno, bi bilo dovolj, tako mi je pa drugih ostalo...




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 11:50:05)


IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Shakira, se ne spomnim, ker je eno leto nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Iz enega celaga paketa bonbonov iz mullerja, so bili pa samo beli noter. AMpak je bilo več barv, če bi vse šlo v zeleno, bi bilo dovolj, tako mi je pa drugih ostalo...


Potem bom imela verjetno dovolj mase[sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: Ticina masa (10.11.2011 12:57:18)

Jaz sem kupila 2 paketa belih bonbonov (600 g sta oba) ter enega roza rumenega cca. 150 g. Pa sem dobila bele za 3 torte oblečt 26 cm premera. Iz tistih roza sem pa potem pobarvala z različnimi barvami in naredila razne oblike. Zdaj sem naredila gusarja torto. Še dve me pa čakata. [sm=smiley36.gif]

Za namazat sem pa kar stopila čokolado, ohladila, noter dala maslo in sladkor v prahu. Pa se je lepo premazalo in zalepilo.




Hope2 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 14:00:48)

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

Prvič delam pa bom samo manjše naredila. Enega sm že probala pa je tak smešen[sm=smiley36.gif] . Ne vem kako enim take lepe figurice ratajo.
Mogoče kakšen nasvet?


Veliko idej boš našla na internetu, vprašaj strica gugla. Imaš celo napisane in narisane napotke, kako figurco naredit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Jaz sem delala belo torto. Oblate sem pa namazala z jagodno marmelado- doma sem zmrznjene jagode dala na štedilnik, ap mleti cuker in kuhala- zmiksala in kuhala, da je ratalo gosto. S tem sem namazala oblat, pa čez vanilijevo kremo. No pol sem pa kar celo torto premazala še s tole marmelado in kremo, ki je rinla ven-mešanica. Če bi delala čokoladno torto, pa bi tudi glazuro kot so ti že druge napisale.

Sem pa jaz imela v vrečki roza, zelene in rumene, pa sem samo roza ven pobrala, pa sem imela za celo torto, ap še figure in za vstran je šlo.




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 18:34:19)

Sm gledala že pa nč najdla, no kako se roža dela sm vidla za kake figurice pa ne. A ma mogoče katera link?




pety78 -> RE: Ticina masa (10.11.2011 18:41:26)

http://www.youtube.com/watch?v=Jh-3BjdIVoU&feature=related

Maš en kup zadev. [sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: Ticina masa (10.11.2011 18:57:49)

Punce, a mogoče veste kje bi za manj denarja dobila šablone za črke in to do petka? Tole mi je čist predrago :(
http://www.peki.si/trgovina/orodja-za-fondant-in-marcipan/set-crk-in-stevilk-za-izdelavo-napisov-iz-sladkorne-mase




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 19:23:27)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

http://www.youtube.com/watch?v=Jh-3BjdIVoU&feature=related

Maš en kup zadev. [sm=smiley1.gif]


ja to[sm=smiley1.gif], hvalaaaaaaaaa

Otika tud jest sem že iskala pa nič našla , da bi blo cenej, men je tud predrago.




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 19:28:06)

Edin zanima me še kaj ma to v skledici, nimam zvočnikov[sm=smiley13.gif]




shakira -> RE: Ticina masa (10.11.2011 21:15:10)

ker men z vodo ne rata




Hope2 -> RE: Ticina masa (11.11.2011 5:14:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Punce, a mogoče veste kje bi za manj denarja dobila šablone za črke in to do petka? Tole mi je čist predrago :(
http://www.peki.si/trgovina/orodja-za-fondant-in-marcipan/set_-crk-in-stevilk-za-izdelavo-napisov-iz-sladkorne-mase


Probaj improvizirat. Naš mali ima magnetne črke za na tablo, sem hotla s tem naredit. Samo smezdaj kupila sveče happybirthday in ne bom črk letpila, lahko bi pa tudi te sveče dala na maso in z oštrim nožčičem izrezala. Tretja zadeva, ki sem jo opazila v teh trikih za torte. Prekopiraj črke iz interneta (magari list položi na ekran), izreži iz papirja, daj na maso, si zariši in izreži. Opazla sem, da tudi veliko figuric (2D, ne 3D) delajo po tem principu.

Tista, ko dela zajčka, ima v skodelici vodo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ticina masa (16.11.2011 23:56:19)

Eto, torta bo v soboto na tapeti ... jaz sem pa zdejle fertik z dekoracijo iz te bononaste mase ... takole bo sedaj zgledala naša princeska:

[img]http://www4.slikomat.com/11/1116/xv5-cukras_thumb.jpg[/img]

Ni čisto tako zelo hudo, kot sem si zamislila, ampak za prvič bo super [sm=smiley36.gif] Jo bo pa treba pred rezanjem dol s torte dat, da je slučajno ne bo šel kdo jest, ker je polna zobotrebcev [sm=jezicek.gif]




StrawberrY -> RE: Ticina masa (17.11.2011 8:35:23)

Bravo Otika![sm=bravo.gif] Res lepa princeska!





thaiss -> RE: Ticina masa (17.11.2011 9:54:03)

bravo!!!!




Anonimen -> RE: Ticina masa (19.11.2011 0:33:38)

Ok, punce ... torte sestavljene, jutri me čaka dekoriranje ... naredila sem 1 čokoladno in 2 skutino-jagodni. Vse tri bom oblekla s smetano in potem na vrhi tole maršmelou dekoracijo ... zdaj me pa nekaj zanima ... v receptu na kulinariki piše, da se na smetani ne topi ... tu je ena napisala, da se ji je stopilo, samo se mi zdi, da je napisala da je dala sveže figurice gor ... no jaz imam figurice v hladilniku že od srede, tako da mislim, da se bodo konkretno strdile do takrat ... a mislite, da je varno jih dat direkt na smetano ... ali naj raje spodnjo stran dekoracije z maslom namažem (kar mi ne diši)?




Anonimen -> RE: Ticina masa (21.11.2011 14:16:20)

Živjo ... no da poročam ... masa se je rahlo zmehčala na smetani ni bilo pa nobene katastrofe [sm=smiley1.gif]

Tortice so pile pa takale:

1. čokoladna: [img]http://www4.slikomat.com/11/1121/d77-torta1_thumb.jpg[/img]

2. in 3. jagodno-skutini (3. sem v bistvu pozabila slikat, samo je ista kot 2., le da pod rožicami ni zelen prtiček, ampak malo večji in roza): [img]http://www4.slikomat.com/11/1121/8ij-torta2_thumb.jpg[/img]

Torte so vsi pohvalili, tako da imam sedaj prav zagon za peko [sm=smiley36.gif]

... no in tu je že moj nslednji problem ... bratec bi rad za njegov 25. RD torto z zmajem gor [sm=jezicek.gif] ... kako za vraga naj naredim zmaja [sm=zmeden.gif]




Hope2 -> RE: Ticina masa (21.11.2011 15:29:17)

Bravo otika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] , a rožice si tudi delala?  tu maš nekaj idej za naslednji projekt http://www.google.ae/search?q=dragon+cake&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fV_KTsO8EceEhQebnqDvDw&sqi=2&ved=0CC4QsAQ&biw=1440&bih=736 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Jaz sem tudi dobila ponudbe, ampak no way, preveč živcev, to ni zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Blagor paty in ostalim ki pečejo za druge[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ticina masa (21.11.2011 15:36:16)

Hvala [sm=smiley1.gif]

Ne rožic pa nisem delala ... sem šla v Pekarno Vrhnika na Brnčičevo pa sem modelčke za rožice že v roki držala, pa sem zagledala pol tele in sem jih kar kupila [sm=smiley36.gif] ... so pa sicer užitne (hostija), samo niso pa dobre.

Tale zmaj je pa čisto preveč kompliciran [sm=zmeden.gif] ... ajoj v kaj sem se spustila ...




StrawberrY -> RE: Ticina masa (22.11.2011 20:36:03)

Lepe tortice Otika, sploh tale s princesko![sm=bravo.gif]




Anonimen -> RE: Ticina masa (22.11.2011 20:49:52)

Hvala [sm=smiley14.gif]




shakira -> RE: Ticina masa (23.11.2011 20:12:08)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

No naj povem, da je met tud ratala dobra torta, so jo full pohvalili. NI bla ravno profi tko kot od pety78 ampak za prvič sem bila zadovoljna, sploh otroci so bili full veseli.,
in kot je napisala Otika sem jaz isto dobila zagon in ponudbe[sm=smiley36.gif].




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>