RE: Ticina masa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

shakira -> RE: Ticina masa (11.4.2012 9:09:19)

Živjo, spet jaz[sm=smiley1.gif].

Upam, da bo lahko katera pomagala.

Kako narediti krožnik in skodelico za na torto? razmišljala sem, da bi dala maso med dva krožnika, da naredim odtis samo ne vem, verjetno se bo prijela[sm=zmeden.gif].

Kako narediti trakce iz te mase,npr travo? Kaki modelčki so to? Bi se dalo s tistimi modelčki , ki so za plastelin? S čim ve to delate?

Paštetka -> RE: Ticina masa (11.4.2012 9:31:43)

Jaz sicer ne delam iz ticine mase, ampka jo naredim iz munchmelov bonbonov.
To maso oblikuješ kot plastelin. LAhko uporabiš tudi modelčke za plastelin.
Ne razumem te čisto kako bi oblikovala skodelico in krožnik.
A želiš imeti iz mase oblikovano skodelico in krožnik? potem pač oblikuješ skodelico in krožnik kot iz plastelina, lahko daš malo več sladkorja v prahu, da bo bolj trda, jo pustiš par ur dan na zraku, da se malo strdi, pa potem oblikuješ.

PinaNina -> RE: Ticina masa (11.4.2012 9:54:09)

Travo naredim iz Tičine s pomočjo tega krasnega pripomočka, pa še druge stvari. Na linku imaš še druge pripomočke.

shakira -> RE: Ticina masa (11.4.2012 10:21:41)

tole bi bilo pa fajn kupi, pišuka sm tolk notr padla, da bi vse imela hehe.

Paštetka tole https://www.facebook.com/photo.php?fbid=192195530803543&set_=a.186929161330180.45666.149961771693586&type=3&theater sm mislila.

Ne vem kako naj naredim, da bo oblika ostala, ker zadnjič sem delala ovratnik in sem dve uri študirala kako ga naj naredim , da bo oblika taprava in bo lepo stal. Po dveurnem tuhtanju sem izrezala iz kartona kao ovartnik in ga prilimala na eno posodo in dala to maso čez, da se je posušila.

Za tole skodelico pa iščem najlažjo možnost kako jo naredit, da ne bom spet probavala....[sm=smiley36.gif]

thaiss -> RE: Ticina masa (11.4.2012 11:30:24)

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

Kako narediti trakce iz te mase,npr travo?

probaj stiskalec za česen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kliki -> RE: Ticina masa (11.4.2012 13:17:41)

Živjo, spet jaz[sm=smiley1.gif] .

Upam, da bo lahko katera pomagala.

Kako narediti krožnik in skodelico za na torto? razmišljala sem, da bi dala maso med dva krožnika, da naredim odtis samo ne vem, verjetno se bo prijela[sm=zmeden.gif] .

Kako narediti trakce iz te mase,npr travo? Kaki modelčki so to? Bi se dalo s tistimi modelčki , ki so za plastelin? S čim ve to delate?

Enostavno kupiš jedilne barve, naliješ malo pregneteš če ni dovol npr. zelana pa dadajaš do željenega odtenka.
Nato pa enostavno z valarjem zvalaš in daš na torto.

Paštetka -> RE: Ticina masa (11.4.2012 13:28:35)

podobno pištolo imata moja dva za plastelin [sm=jezicek.gif]

Jaz bi najprej naredila odtis, potem bi pa na rahlo dala na skodelico, ko se na drugi dan malo bolj strdi, bi pa dokončno popravila in oblikovala, pa dala dalje sušit.

shakira -> RE: Ticina masa (11.4.2012 14:04:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

podobno pištolo imata moja dva za plastelin [sm=jezicek.gif]

Jaz bi najprej naredila odtis, potem bi pa na rahlo dala na skodelico, ko se na drugi dan malo bolj strdi, bi pa dokončno popravila in oblikovala, pa dala dalje sušit.

Skodelico pa podobno,naredim odtis pa ko se malo posuši vzamem vn? Recimo, upam da bo ratalo [sm=smiley1.gif].

Thaiss hvala za idejo.

Kliki ja to vem kako se barva, nism vedla s čim bi vrvice naredila.

shakira -> RE: Ticina masa (11.4.2012 14:26:11)

Zdej sm se spomnila, da lahko uporabim tud tist za krompir stiskat [sm=smiley1.gif]

Kliki -> RE: Ticina masa (11.4.2012 14:58:14)

IZVIRNO SPOROČILO:

Ja sem opazla kasneje sem sam na hitro prebrala pa še to samo napol.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Paštetka -> RE: Ticina masa (11.4.2012 14:59:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ja sem opazla kasneje sem sam na hitro prebrala pa še to samo napol.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

joj, kak si citirala. ponarejaš citate. Tega nisem jaz napisala [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Paštetka -> RE: Ticina masa (11.4.2012 15:00:11)

pa kaj je zdaj s temi citati?

[sm=jezicek.gif]
jaz pišem namesto tebe, ti pa namesto mene [sm=smiley36.gif]

Kliki -> RE: Ticina masa (11.4.2012 15:01:00)

Sori sej vem da nisi ti napisala 

shakira -> RE: Ticina masa (11.4.2012 15:59:50)

[sm=jezicek.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]