|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:40:58   
tulpek
Z bomboni  je bilo meni super za delanje figur, razvaljat je pa nikakor nisem mogla tako, da bi oblekla celo torto, oz. bi šlo, če bi imela več mase in bi bila bolj na debelo navaljana. Ker je nisem imela, so bile potem samo figure gor in mali je bil vseeno navdušen.

Shakira, za lepe figurice rabiš veliko talenta, moj dela takšne, da vsaj js dol padem, js pa nikakršne, ker nimam občutka. Lahko pa najprej vadiš na plastelinu. Ena 7 letna punčka, ki jo poznam, dela takšne umetnije, da sem ji lahko do neba fauš.... pač talent, če ga ni preveč, pa vaja.

(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:44:02   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: shakira

čokoladno glazuro pa narediš kako? jedilna čok. verjetno, maslo pa sladkor v prahu al kako? pa v kakem razmerju?
To potem namažem čez torto pa dam v hladilnik al takoj dam maso čez?



Brez sladkorja!!!

Samo čokolado stopiš nad paro ali v mikrovalovni in dodaš belo olje ali maslo, pa mešaš, da je fajn tekoče, ampak ne preredko (gosto tekoče :)), poliješ po torti, daš v hladilnik. Tičino daš gor pa ko se čokolada strdi.


_____________________________



(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:44:08   
shakira

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Z bomboni  je bilo meni super za delanje figur, razvaljat je pa nikakor nisem mogla tako, da bi oblekla celo torto, oz. bi šlo, če bi imela več mase in bi bila bolj na debelo navaljana. Ker je nisem imela, so bile potem samo figure gor in mali je bil vseeno navdušen.

Shakira, za lepe figurice rabiš veliko talenta, moj dela takšne, da vsaj js dol padem, js pa nikakršne, ker nimam občutka. Lahko pa najprej vadiš na plastelinu. Ena 7 letna punčka, ki jo poznam, dela takšne umetnije, da sem ji lahko do neba fauš.... pač talent, če ga ni preveč, pa vaja.



talenta pa nimam user posted image . eh neki bo že
kolk mase si pa imela? upam, da jo bom jest imela dovolj, delala sm pa iz 450g bombonov, bo pa pravokotna torta

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:46:02   
shakira

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

IZVIRNO SPOROČILO: shakira

čokoladno glazuro pa narediš kako? jedilna čok. verjetno, maslo pa sladkor v prahu al kako? pa v kakem razmerju?
To potem namažem čez torto pa dam v hladilnik al takoj dam maso čez?



Brez sladkorja!!!

Samo čokolado stopiš nad paro ali v mikrovalovni in dodaš belo olje ali maslo, pa mešaš, da je fajn tekoče, ampak ne preredko (gosto tekoče :)), poliješ po torti, daš v hladilnik. Tičino daš gor pa ko se čokolada strdi.



Hvala. jutr grem v akcijo upa, da rata. Ali bo bolje , da v soboto to naredim?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:49:06   
tulpek
Shakira, se ne spomnim, ker je eno leto nazaj user posted image Iz enega celaga paketa bonbonov iz mullerja, so bili pa samo beli noter. AMpak je bilo več barv, če bi vse šlo v zeleno, bi bilo dovolj, tako mi je pa drugih ostalo...

(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ticina masa
10.11.2011 11:50:05   
shakira

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Shakira, se ne spomnim, ker je eno leto nazaj user posted image Iz enega celaga paketa bonbonov iz mullerja, so bili pa samo beli noter. AMpak je bilo več barv, če bi vse šlo v zeleno, bi bilo dovolj, tako mi je pa drugih ostalo...


Potem bom imela verjetno dovolj maseuser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ticina masa
10.11.2011 12:57:18   
Paštetka
Jaz sem kupila 2 paketa belih bonbonov (600 g sta oba) ter enega roza rumenega cca. 150 g. Pa sem dobila bele za 3 torte oblečt 26 cm premera. Iz tistih roza sem pa potem pobarvala z različnimi barvami in naredila razne oblike. Zdaj sem naredila gusarja torto. Še dve me pa čakata. user posted image

Za namazat sem pa kar stopila čokolado, ohladila, noter dala maslo in sladkor v prahu. Pa se je lepo premazalo in zalepilo.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ticina masa
10.11.2011 14:00:48   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: shakira

Prvič delam pa bom samo manjše naredila. Enega sm že probala pa je tak smešenuser posted image . Ne vem kako enim take lepe figurice ratajo.
Mogoče kakšen nasvet?


Veliko idej boš našla na internetu, vprašaj strica gugla. Imaš celo napisane in narisane napotke, kako figurco naredit. user posted image

Jaz sem delala belo torto. Oblate sem pa namazala z jagodno marmelado- doma sem zmrznjene jagode dala na štedilnik, ap mleti cuker in kuhala- zmiksala in kuhala, da je ratalo gosto. S tem sem namazala oblat, pa čez vanilijevo kremo. No pol sem pa kar celo torto premazala še s tole marmelado in kremo, ki je rinla ven-mešanica. Če bi delala čokoladno torto, pa bi tudi glazuro kot so ti že druge napisale.

Sem pa jaz imela v vrečki roza, zelene in rumene, pa sem samo roza ven pobrala, pa sem imela za celo torto, ap še figure in za vstran je šlo.


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.11.2011 14:01:54 >

(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ticina masa
10.11.2011 18:34:19   
shakira
Sm gledala že pa nč najdla, no kako se roža dela sm vidla za kake figurice pa ne. A ma mogoče katera link?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ticina masa
10.11.2011 18:41:26   
pety78
http://www.youtube.com/watch?v=Jh-3BjdIVoU&feature=related

Maš en kup zadev. user posted image

_____________________________



(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ticina masa
10.11.2011 18:57:49   
Anonimen
Punce, a mogoče veste kje bi za manj denarja dobila šablone za črke in to do petka? Tole mi je čist predrago :(
http://www.peki.si/trgovina/orodja-za-fondant-in-marcipan/set-crk-in-stevilk-za-izdelavo-napisov-iz-sladkorne-mase

(odgovor članu shakira)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ticina masa
10.11.2011 19:23:27   
shakira

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

http://www.youtube.com/watch?v=Jh-3BjdIVoU&feature=related

Maš en kup zadev. user posted image


ja touser posted image , hvalaaaaaaaaa

Otika tud jest sem že iskala pa nič našla , da bi blo cenej, men je tud predrago.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ticina masa
10.11.2011 19:28:06   
shakira
Edin zanima me še kaj ma to v skledici, nimam zvočnikovuser posted image

(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ticina masa
10.11.2011 21:15:10   
shakira
ker men z vodo ne rata

(odgovor članu shakira)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ticina masa
11.11.2011 5:14:07   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Punce, a mogoče veste kje bi za manj denarja dobila šablone za črke in to do petka? Tole mi je čist predrago :(
http://www.peki.si/trgovina/orodja-za-fondant-in-marcipan/set_-crk-in-stevilk-za-izdelavo-napisov-iz-sladkorne-mase


Probaj improvizirat. Naš mali ima magnetne črke za na tablo, sem hotla s tem naredit. Samo smezdaj kupila sveče happybirthday in ne bom črk letpila, lahko bi pa tudi te sveče dala na maso in z oštrim nožčičem izrezala. Tretja zadeva, ki sem jo opazila v teh trikih za torte. Prekopiraj črke iz interneta (magari list položi na ekran), izreži iz papirja, daj na maso, si zariši in izreži. Opazla sem, da tudi veliko figuric (2D, ne 3D) delajo po tem principu.

Tista, ko dela zajčka, ima v skodelici vodouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 11.11.2011 5:17:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Ticina masa
16.11.2011 23:56:19   
Anonimen
Eto, torta bo v soboto na tapeti ... jaz sem pa zdejle fertik z dekoracijo iz te bononaste mase ... takole bo sedaj zgledala naša princeska:

user posted image

Ni čisto tako zelo hudo, kot sem si zamislila, ampak za prvič bo super user posted image Jo bo pa treba pred rezanjem dol s torte dat, da je slučajno ne bo šel kdo jest, ker je polna zobotrebcev user posted image

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Ticina masa
17.11.2011 8:35:23   
StrawberrY
Bravo Otika!user posted image Res lepa princeska!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Ticina masa
17.11.2011 9:54:03   
thaiss
bravo!!!!

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Ticina masa
19.11.2011 0:33:38   
Anonimen
Ok, punce ... torte sestavljene, jutri me čaka dekoriranje ... naredila sem 1 čokoladno in 2 skutino-jagodni. Vse tri bom oblekla s smetano in potem na vrhi tole maršmelou dekoracijo ... zdaj me pa nekaj zanima ... v receptu na kulinariki piše, da se na smetani ne topi ... tu je ena napisala, da se ji je stopilo, samo se mi zdi, da je napisala da je dala sveže figurice gor ... no jaz imam figurice v hladilniku že od srede, tako da mislim, da se bodo konkretno strdile do takrat ... a mislite, da je varno jih dat direkt na smetano ... ali naj raje spodnjo stran dekoracije z maslom namažem (kar mi ne diši)?

(odgovor članu thaiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Ticina masa
21.11.2011 14:16:20   
Anonimen
Živjo ... no da poročam ... masa se je rahlo zmehčala na smetani ni bilo pa nobene katastrofe user posted image

Tortice so pile pa takale:

1. čokoladna: user posted image

2. in 3. jagodno-skutini (3. sem v bistvu pozabila slikat, samo je ista kot 2., le da pod rožicami ni zelen prtiček, ampak malo večji in roza): user posted image

Torte so vsi pohvalili, tako da imam sedaj prav zagon za peko user posted image

... no in tu je že moj nslednji problem ... bratec bi rad za njegov 25. RD torto z zmajem gor user posted image ... kako za vraga naj naredim zmaja user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Ticina masa
21.11.2011 15:29:17   
Hope2
Bravo otikauser posted image user posted image user posted image , a rožice si tudi delala?  tu maš nekaj idej za naslednji projekt http://www.google.ae/search?q=dragon+cake&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fV_KTsO8EceEhQebnqDvDw&sqi=2&ved=0CC4QsAQ&biw=1440&bih=736 user posted image user posted image

Jaz sem tudi dobila ponudbe, ampak no way, preveč živcev, to ni zameuser posted image . Blagor paty in ostalim ki pečejo za drugeuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.11.2011 15:30:14 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Ticina masa
21.11.2011 15:36:16   
Anonimen
Hvala user posted image

Ne rožic pa nisem delala ... sem šla v Pekarno Vrhnika na Brnčičevo pa sem modelčke za rožice že v roki držala, pa sem zagledala pol tele in sem jih kar kupila user posted image ... so pa sicer užitne (hostija), samo niso pa dobre.

Tale zmaj je pa čisto preveč kompliciran user posted image ... ajoj v kaj sem se spustila ...

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Ticina masa
22.11.2011 20:36:03   
StrawberrY
Lepe tortice Otika, sploh tale s princesko!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Ticina masa
22.11.2011 20:49:52   
Anonimen
Hvala user posted image

(odgovor članu StrawberrY)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Ticina masa
23.11.2011 20:12:08   
shakira
user posted image user posted image user posted image

No naj povem, da je met tud ratala dobra torta, so jo full pohvalili. NI bla ravno profi tko kot od pety78 ampak za prvič sem bila zadovoljna, sploh otroci so bili full veseli.,
in kot je napisala Otika sem jaz isto dobila zagon in ponudbeuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen v...
photo
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praz...
Čokoladni mafini z malce drugačno dekoracijo
photo
Bi radi letos popestrili praznično mizo in ustvarili malce drugačne sladičke za svoje najdražje. Ponujamo vam nekaj idej...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?