|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čokoladna torta
30.10.2011 7:22:06   
Tutan
Imam shranjen recept od Hope2....pa še vedno nisem čisto 100%, še iščem ideje.
V upoštev pridejo poleg navadnih biskvitov, tudi razni oreškasti biskviti - oreh, lešnik ....
1x sem delala makovo torto z mangovo skuto - tega recepta tudi ne najdem več kje, torta pa je bila odlična. Ima mogoče katera?
Nutelina odpade. Smo se je že naveličali.
Aja, pa čokoladna torta naj bi bila - sočna, mehka, da se kar topi in brez rastlinske smetance, ker je ne maramo.
Iščem tudi recept za masleno kremo, ki jo bom dala gor pred tičino - samo maslo+sladkor, ali še kaj drugega?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 8:24:41   
Sacherca
Meni je najboljsa tale cokoladna torta

http://www.kulinarika.net/recepti/5691/sladice/cokoladna-torta-noa/?offset=100

Delala tudi ze tole,zame osebno mi je bila malo presladka
http://huferka.dulmin.si/2010/09/24/popolna-cokoladna-torta/

Masleno kremo delam pa v razmerju maslo:sladkor 2:1,mi je drugace presladko.Dosti jih ,da razmerje 1:1. Uporabi sladkor v prahu. Miksas pa miksas....Vcasih pa dam na hitro kar v mikrovalovno pa s copicem premazem torto,je vseeno dovolj premaza,ko se v hladilniku strdi,potem pa ticina preko. Vsak po svoje user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 8:45:30   
Hope2
user posted image user posted image Če ti nisi 100% za mojo, sem jaz 100% da tole sprobamuser posted image user posted image

http://huferka.dulmin.si/2010/09/24/popolna-cokoladna-torta/

Sam najprej moram naredit 2 brez čokolade in lešnikov- prav bedauser posted image user posted image , mam že nočne moreuser posted image

En nasvet: če se ti ne da it skozi ves domač postopek pri lešnikih, jaz zelo rada kupim v hoferju mlete lešnike (zelena vrečka)- še v nobeni štacuni nisem našla tako aromatičnih, in okusnih, kot tile. Drugje se mi je dogajajo, da so še žarki bili in čisto nič ne dišijo

Za tičino pa ne vem, zadnjič sem naredila domačo in sem spodaj namazala kar marmelado, pa se ni nič topilo, nič lezlo- super zadeva. Men masla ali margarine ne potegnejo, sam pod pravo tičino baje ne gre kaj drugegauser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.10.2011 8:47:28 >

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 9:30:15   
mateyka
Tutan, jaz sem naredila točno tako kot jo ti hočeš tamali za roj. dan
evo recept:


Inarina torta

Testo (x 2 - za dve tortni plasti):
3 beljaki
ščep soli
2 žlice sladkorja v prahu
3 žlice kokosa ali mletih madljev
3 žlice moke
2 žlici kakava Nesquick
1 žličko pecilnega praška

Krema:
0,5 l sladke smetane
50 g surovega masla
4 žlice kakava Nesquick
4 žlice čokolade v prahu
1 ravno žličko vanilijevega sladkorja v prahu

čokoladna kuvertura za preliv


Testo naredimo 2x:
Ločimo rumenjake in beljake. Beljake s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Zmešamo suhe sestavine in jih počasi dodamo snegu. Maso poravnamo na pekač z obodom 26 cm, prekrit s peki papirjem ter jo pečemo 12-15 minut na približno 200 stopinj (odvisno od pečice). Prvo testo vzamemo ven iz pekača skupaj s peki papirjem in ohladimo. Medtem pripravimo in spečemo drugega.

Krema:
V smetano dodamo sladkor in trdo stepemo. Počasi vmešamo presejan kakav in čokolado v prahu ter nato še stopljeno in ohlajeno surovo maslo.

Torta:
Položimo prvo plast testa (polagamo z peki papirjem in ga odstranimo po nameščanju), po želji namočimo z vodo ali mlekom, če želimo zelo sočno torto. Premažemo s kremo, dodamo drugo plast in namažemo kremo še po vrhu in ob straneh. Damo za kratek čas v hladilnik, da se krema strdi. Prelijemo s čokoladno kuverturo iz mlečne čokolade, dekoriramo po želji.
Hranimo v hladilniku. Ponudimo hladno, narezano na primerne kose.

zgledala je pa takole;primerno temu kako jo okrašujemo v sodelovanju s 4 letnikom user posted image (bila je pa ful mehka in sočna):
user posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 9:35:03   
mateyka
aja, ker pečem plasti na peki papirju, jih je ful lahko polagat po plasteh - obrneš plast na torto in odstraniš peki papir; se ti plasti ne lomijo in to se mi zdi velika prednost (plus ni mi treba rezat plasti user posted image )

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 9:51:14   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

user posted image user posted image Če ti nisi 100% za mojo, sem jaz 100% da tole sprobamuser posted image user posted image

http://huferka.dulmin.si/2010/09/24/popolna-cokoladna-torta/


o šajze, ta je pa komplicirana.. sam vidi se hudo dobra; maline, lešniki, banana in čokolada.. je pa res, da tej glih ne bi rekla čokoladna..


tole bom pa delala zdaj novembra za možev rojstni dan:
http://www.kulinarika.net/recepti/13564/sladice/dvojna-cokoladna-torta-s-pistacijami/
user posted image

ali pa tole:
http://pccuisine.com/chocolate-cake-pistachio.html
user posted image

ne morem se namreč odločit kam naj dam pistacije - v testo ali v filo.. user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 30.10.2011 9:59:14 >

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 10:43:30   
Hope2
Komplicirana ja al pa tudi neuser posted image , so mi pa banane čist odveč v tej torti. Malo prirediš torto in več ni kompliciranauser posted image


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne morem se namreč odločit kam naj dam pistacije - v testo ali v filo.. user posted image


Po slikah sodeč raje v filo, una prva slika mi je tolk grozna, da si ne bi upala jestuser posted image . Ne me upoštevat, še v življenju nisem jedla pistacijine torteuser posted image



(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čokoladna torta
30.10.2011 18:36:38   
blaža
uau, tale ta druga slikica res hudo zgleda user posted image .

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trije RECEPTI za puhaste praznične sladice
Preveri tri recepte za puhaste sladice, ki bodo poskrbele za nežen in angelski prehod v novo leto.
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?