lepapepa
|
Pozdravček! Tudi jaz sem imela ta teden pregled (UZ) v 32. tednu in je bilo vse OK. Mere so varirale do 4 dni in za ene 4 dni je otroček manjši od predvidene starosti, tako da sem bila kar zadovoljna z rezultati. Tudi jaz sem potožila ginekologu, da me ščipa/špika v nožnici, še posebej med hojo ali med stanjem, a med pregledom ni ugotovil nič posebnega, tako da je zaključil, da je z nosečnostjo zaenkrat vse v redu. Vodilni plodov del je glavica, kar je tudi super. Moj bejbi se čedalje bolj giba in suva iz vseh strani in ko se vsedem se ful vidi, kako spakuje moj trebuh. Včeraj sta prišla mami in foter na obisk in sta mi prinesla kompletek za iz porodnišnice za bejbija. Tako lepe oblekice še nisem videla tu pri nas (onadva stva nakupovala v Italiji)! Prodajalka jim je rekla, da take kupujejo za krst... Všeč mi je, ker je bombažen, ampak tkan iz cvirna (ne tist običen bombaž), s srajčnim ovratničkom, v celoti bele barve, jopica je pletena v karo vzorcu, spredaj pa ima zašitega enga spečega medvedka z mašnico. Žabice so tudi pletene in imajo pri stopalkah tudi mašnice (izgledajo kot čeveljci). Res lepo! Še moj partner se ga ni mogel nagledati V nedeljo greva še za en teden na morje, potem pa začnem finiširati s pripravo 'vse za dojenčka': vse oprati, urediti previjalno za na pralni stroj, narediti prostor v spalnici za nove kose pohištva, nakupiti še zadnje malenkosti itd. Da potem samo še čakamo Kako ste se odločali pa za priimek za otroka? Midva sva na koncu dorekla, da bo imel oba (čeprav je bila partnerjeva želja, da bi imel samo enega - in to njegovega , jaz pa imam tako redek priimek (edini v sloveniji), in ga nisem hotela zanemariti, tako da sva se zedinila, da ni nič narobe s tem, ko bo imel dva. Mi je pa edino hecno, ker je partner na socialni ( kjer je ob priznanju očetovstva treba povedati priimek otroka) potem malo zakompliciral, ker je predlagal, da se med priimkoma postavi vezaj. Jaz sem se kar strinjala, čeprav sem kasneje razmišljala, da v primeru, če bova imela še kakšnega otroka in da bo hčer, bo izgledalo po podpisu, kot da je že poročena.. Ma so lahko kar dileme s temi priimki, tudi po otrokovi poroki, pa po imenovanju njihovih otrok... Ampak, kaj čmo, tradicionalna družina (poroka, prevzem moževega priimka, preselitev pod okrilje moževe familje itd.) ni več edina pot ustvarjanja nove družine, tako da s tem ni nič narobe... Bejbe, lepo se imejte in lahkotno nosite svoje kengurujčke, vas berem, baaj!
|