3x mami -> RE: Oktobrčki 2010 (1.2.2012 9:10:03)
|
sem najprej pomislila, da sem zgresila temo, ker je bilo toliko prijetnega branja spet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] filisa, roberta69 se je na temi januark javila se danes ponoci, tako da tam verjetno se nic novega. cakamo vesele novice! mi smo koncno preboleli eno tako smotano virozo (bruhanje, driskanje, hud kaselj, vrocina in brez energije v razlicnih kombinacijah), ki se je vlekla, ponovila, pokasirali pa smo jo cisto vsi. jaz ta najhujsi del, jupi... ni lahko, ko imas otroke ze kar zdrave, da silijo ven, ti pa se zase ne ves. na sreco se je moz vsaj malo drzal, pa tasca je dvakrat prinesla kosilo. ta vecji je prestopil prag 'prve polnoletnosti' - celih 6let ima zdaj in je res velik in glavni. sola, prihajamo! glede nasih oktobrckov. ok, da se jaz napisem povzetek. 12 zob, in mislim, da se je zacelo spet nekaj dogajat. hodi, tece in pleza. jasno pokaze, kaj hoce, razume pa cisto vse, kar mu poves. lahko mu poves "vzemi igrajo in jo nesi tja v skatlo", pa bo sel in naredil. se mi zdi, da je v teh stvareh hitrejsi od sorojencev. prva beseda "tata" (oci), druga "mama". ima pa se celo serijo zvokov in svojih besed, da tocno ves, kaj bi rad. noci prespi, razen ce ga muci zabasen nos. zadnji teden je zelo navezan na dudo (dobi, ko je utrujen, da se umiri in tudi zaspi, ko je cas) in ce je ne dobi, vcasih da noter prst, tako da se trudimo, da je duda vedno v blizini. ko se pokaka (ga vidis, ker se ustavi, napne in tak poseben poglej ima), ga vprasas "prifna rita?" in ze tece v kopalnico. ko je utrujen zvecer, ga vprasas "nini-nani?" in ze stoji pred otrosko sobo in trka, ker bi sel rad noter. zelo veliko se smeje, se pa tudi jezi, mece v tla. taka posrecena pojavica je. pocasi se zacenjajo igrati vsi trije skupaj, ceprav je on velik zivi dojencek nase ta srednje, ki ga sploh rada cese (pa ceprav ima cisto kratke lase) in mu daje gor obrocke za lase. ali pa se grejo igro, ko sta vecja dva moz in zena, ta mali pa je mali duhec. tako da imamo vsega, smeha in joka, krega in igre, tudi udarijo se, in bozajo, ljubckajo. ko so vsi naspani, nahranjeni, so prav lusni. aja, hrana. sam spije po kozarcu, po trdo hrano, koscke sadja, kar je tekocega ipd pa se vedno dajemo mi. zelo rad je vse. sadje imamo zdaj nase mandarine, kivije in jabolka. jogurte z ovsenimi kosmici. ko vidi kaj, kar mu je vsec, se kar usede na svoj stol in zacne s prstom kazat in tapkat po mizi v stilu "sem mi daj". ko kuham, pride zraven in dela "ai-ai" (ajs-ajs), pa tudi na pecico se je navadil, da samo cepi zraven in gleda noter, ker je to spet "ai-ai".
|
|
|
|