|
RE: Katera dela, odgovornosti prevzema partne... 30.10.2011 9:28:41
|
|
|
|
karamela
|
- finance = vsak 1/2 imava slučajno približno iste dohodke. On plača kredit in trajnike. denar je skupen - položnice = vse položnice plačujem jaz preko elektronskega bančništva, iz računa, kjer je stanje, ponavadi mojega, pa kartico eurocard pokrijem - smeti = zadnje čase - beri 2 meseca se ševercam, tako da odnese vedno M, le biološke tudi jaz, drugače pa 70% M, 30% jaz. Pa uvajava sistem, da tudi starejši, ki je že šolar kdaj pa kdaj kaj odnese v smetnjak, ta mala ga itak še niti ne doseže - vrtec šola - kadar moj dela popoldne on odpelje otroka v šolo in vrtec, jaz ju grem iskrat, se usklajujeva glede na možnosti, ravno tako s krožki, tako da nekako pride 60% on. 40 jaz. Na govorilne ure in sestanke v vrtec in šolo skušava iti oba, vendar žal se skoraj vedno zgodi, da po urniku takrat dela popoldne in grem večinoma sama. Učenje, naloge, beležka, plakati, knjižnice, skoraj izključno samo jaz, M pa 1x letno ko je potrebno kakšno stvar izdelat doma pa prinest v šolo. - nakupi za gospodinjstvo = vse večje nakupe opraviva skupaj. 1x mesečno poln voziček, po malenkosti kruh, ali če kaj manjka v bližnjo trgovinico pa največkrt on, saj vsak drug teden dela pop. in on kupi, drugače pa jaz - nakupi oblačil in obutve = kupujemo skupaj. Ko gremo za oba kupovat, si ponavadi še jaz in on kaj kupiva. On sicer občano kaj otrokom kupi "na oko" pa pol hodi menjat, če ni prav. Meni se to ne da. Jih imam zraven pa probamo - pranje in sušenje perila = pere pralni stroj , pripravim večinoma jaz. Res redko tudi M. Vsekakor tisti, ki opere tudi obesi perilo ali pa pozimi da v sušilni stroj. Likam jaz, samo nujne stvari beri srajce.... - pospravljanje = Prah brišem jaz, sesa g. i Robot sesalec, ostalo si porazdeliva. - kuhanje = večinoma jaz, zadnje čase pa se tudi M kar pridno udejstvuje tudi v tem - pranje avtomobilov, menjava gum, registracija, vse vezano na avto, menjava žarnic, popravil v stanovanju košenje trave on, mali vrtiček z zelišči in rožami jaz. - pakiranje za izlete in dopust - zase, in za otroke jaz, on spakira zase, on pa vse to pridno zloži v avto in zmonitra še kolesa gor Približno tko je pri nas. Se pa itak usklajujeva glede na zmožnosti, čas in voljo obeh. Vsak počne kar ga bolj veseli oz. mu najbolje leži.
|
|
|