|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Katera dela, odgovornosti prevzema partne...
26.10.2011 10:31:34   
Katy78
Položnice in vsi ostali stroški - plačujeva vsaak približno pol (za vrtec prispevajo tudi stari starši, samoiniciativno, da ne bo pomote user posted image )
Kuhanje, pranje perila - jaz; hlače ali kakšno majico si velikokrat sam zlika
Brisanje prahu, sesanje, pomivanje po tleh - mož
Ostalo čiščenje stanovanja (kopalnica, okna, zavese ipd.) - jaz
Odnašanje smeti - 99% mož
Popravila ipd. - mož, prav tako pokliče serviserja (edino, če se v PS zatakne od modrca kost, takrat sem morala sama poklicat in obrazložit zadevo user posted image )

V vrtec vozim otroka jaz, on ga gre iskat, imam pa jaz "čez" vse kar se tiče otroka, se pravi ga peljem k zdravniku, na razne preglede ipd. Za oblečt si mož kupuje sam (ima zelo dober okus, še meni velikokrat izbere boljše, kot bi si sama user posted image ), za tamalega tudi velikokrat on kupi kaj za oblečt.
Trgovina - jaz hodim 1x na teden ponavadi ob petkih (špecerija) on pa dokupi med tednom, če je treba. V Mullerja (plenice, prašek, čistila itd), hodi on.

Priden je, ni kaj. user posted image Je pa res, da dela v šolstvu in ni cele dneve v službi, tako da ima več kot dovolj časa za vsa našteta opravila.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.10.2011 10:39:40   
Zoja Lara
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hmm.. naj pomislim... torej, kolikor mi matematika pravi, 99% delam jz user posted image  se tisto, kar naredi on, zahteva ene 3x vec mojega vlaganja v prepricevanje in prosnje - tko da lahko recem, da je v njegovem delu doma 75% mojega vlozka, torej sm prakticno sama za vse user posted image

no, resno: prihodke tezko razdelim, ker imava obrt. ampak v hisi pa res ne naredi kaj dosti (se zarnic ne menja on), pa tud z mulcema se bolj malo ukvarja. je pa zato toliko bolj angaziran v firmi, celdan dela.
No... pol pa nisem edina. Jaz tud- med tednom za vse sama- občasno gre po kruh v pekarno in po mleko (ca. 1x na teden). Otroka sama spravljam v vrtec in iz vrtca. Gosp. opravila so vsa moja, oblačila za otroka nabavljam sama.

Čez vikend, ko so gospod doma pa grejo včasih v trgovino po živila.

Finančno: položnice si deliva napol (jaz plačam preko neta), za trgovino pa da mogoče on malo več.

Pa še otroški dodatek je pisan na njega in pol mu morem prkrat gnjavit, da ta denar sploh da od sebeuser posted image

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
26.10.2011 11:06:28   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Stara in Naja... postajam bolj žilava.. ko preberem vajino poročilo.... Drugim pa carice zadele ste na lotu...

... in pravkar se počutim osvobojeno.. naredila prvi korak.. ki  bo spremenil stanje.... ! ;))

In kakšen je prvi korak?
Pa sej ne smem posploševat, naredi karsikaj tudi on, oz. zelo veliko naredi sam tule je vprašanje glede gospodinjstva. Tukaj jaz kraljujem. user posted image V vrtec in iz vrtca ju vozim 3/4 jaz, ukvarjam se z njima na splošno bolj jaz... on ima pa druge stvari v glavi.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.10.2011 11:45:45   
liliana
Pospravljam jaz, kuha on.....user posted image

Lika se pa pri nas samo tisto najbolj nujno, večjo pozornost posvečamo samemu obešanju perila in hitremu zlaganju iz sušilca.....

Dimnikarja itak naganjamo in ga ni treba klicat, ker pride sam od sebe......

Račune plačujeva oba, kakor pač nanese, nimava ne skupnega fonda in si ne deliva položnic striktno na pol....prav tako hodiva v trgovino oba, včasih skupaj, včasih vsak posamezno.....

v bistvu je pri nama celotno vodenje gospodinjstva organizarano bolj po načelu "prosto po prešernu".....pač tisti, ki lahko in ki ima do česa posebno veselje......če te moti smet na tleh pač vzameš metlo ali sesalec in počistiš......

ker pa sva oba, preden sva začela živeti skupaj, živela tudi nekaj časa sama, sva že v tistem času osvojila osnove Hausekeeping Managementa, tako da sva se v te vode podala že oba z izkušnjami in ni bilo preveč stresno ne za enega in ne za drugega......

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
26.10.2011 12:22:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
26.10.2011 14:45:10   
josephine27
položnice - plačuje mož z izjemo varstva, ki ga plačam jaz
avto- zavarovanje plača ponavadi on, gorivo in gume pa jaz (imava samo en avto in v glavnem ga uporabljam jaz, ker se vozim daleč v službo in ga on uporablja samo občasno)
kurjava - ima on čez, dimnikar pa kar sam pride
kuhanje -  nekje pol pol ( zadnje čase se mi zdi, da on večkrat kuha kot jaz)
nabava hrane - večji nakupi so vedno moji, mož pa skoči po kakšno malenkost napr. kruh
oblačila -  kupujem samo jaz za vse družinske člane ( če moža vprašaš nikoli nič ne rabimo), grejo pa včasih še ostali z mano
v vrtec vozi otroka v glavnem mož, iskat pa ga hodiva oba ( odvisno od dneva), na sestanke tudi greva oba,če imava čas
smeti - odnaša 99% mož
pranje in likanje - je v glavnem moje. včasih pomaga obesiti perilo, če ne utegnem.
pospravljava - oba ( nekako 70% jaz)
posoda - oba ( kdor se prej spomni)
otroke sparvljava spat trenutno vsakega eden (on 3 letnika, jaz pa 1 mesečnika)...
kuža je bil včasih moja skrb, zdaj pa ga ima v glavnem on čez vsaj kar se sprehodov tiče.
rože -  nimamo nič razen kaktusov ker nam vse crkne
vrt  - imasta pa tast in tašča čez ( sta itak cele dneve tam) razen poleti ko gresta na dopust takrat zaliva mož 2 uri zjutraj pa zvečer

Neposredna povezava do sporočila: 31
26.10.2011 21:14:42   
Meggi
Prišle smo tudi do strokovnega naziva... Hausekeeping Managementa--- pa le ni tako mim grede tole a ne! ;))

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 32
26.10.2011 22:45:09   
Pupa1
Vsa gospodinjska dela so na meni, torej kuhanje, psopravljanje, sesanje, pač vse, kar paše zraven. Enkrat na teden imam čistilko, hvalabogu.Tudi kupujem jaz več ali manj vse: hrano, oblačila, kakšna darila. Enega otroka vozi on v vrtec, drugega jaz, po oba hodim ja... Je pa res, da ne delam toliko kot on, s tem, da on zasluži 5 x več od mene- ima res zelo visoke dohodke. Zato so tudi njegovi finančni prispevki v družinski proračun precej višji... Imava tak tihi dogovor - on se bolj posveti karieri, jaz bolj družini. Oba ne moreva biti karierista in delati do šestih zvečer. Meni tudi tako paše, čeprav da ne bo pomote- imam univerzitetno izobrazbo in uživam v svojem poklicu, samo še rajši sem s tamalima in zato sem dala kariero na stranski tir ozroma tako bom rekla: koristim skrajšani delavnik. Zelo dobra odločitev, moram reči...Če vam finance in služba to dopušča, vsaki predlagam. Vprašanje je namreč, koliko časa bo še ta socialna pravica- to pravim zaradi krčenja mnogih socialnih pravic, ki se pričakuje v teh časih.. Da ne govorim o neprecenljivem času, ki ga preživiš z otroci. Meni je super.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.10.2011 8:47:17   
Tutan
Položnice - ima preko mož
Hrano - imam na spisku jaz.
Pospravljanje hiše, urejanje hiše, kuhanje, pranje - to vse delam jaz. On edinole sesa.
Dela okrog hiše (zelenica, če je treba kako drevo posadit, polaganje tlakavcev itn.) - ima vse na grbi 'ubogi' gospod mož user posted image ...
Šoping - načeloma jaz, v orng fansgo grem 1x na mesec, takrat ponavadi vzamem s seboj mamo user posted image , enkrat tedensko dokupujemo, če kaj zmanjka (takrat greva ali jaz ali on).
Avtomobili - zavarovanje, tehnični, gume - ima preko vse možek.
Vrtec - načeloma jaz, tu pa tam vskoči moj, oziroma najini starši, če midva ne moreva.
Ukvarjanje z otrokom - oba. Povsem enako časa preživiva z njim, čez vikend pa smo resda skupaj (razen, če je možek odsoten službeno - to se občasno zgodi tudi ob sobotah, ob nedeljah je doma).
Šoping za cunje - JAZ. Glede na to, da on nosi večinoma finančnega bremena user posted image za hišo in položnice, jaz pa samo za hrano, oblačila nakupujem jaz. Tudi zanj. On sploh ne gre v trgovino s cunjami, ker mu je grozno, tako da ga od glave do pet oblačim jaz (ok, tu pa tam si gre po kako športno cunjo, če je ravno usput....) Sicer pa rada nakupujem user posted image
Preostanek denarja gre tudi pri nama na skupni račun - iz tega se potem napajajo dopusti, izleti, ko je potrebno za doma kaj dokupit, nova okna, nova fasada itn, trenutno šparava za en malo večji avto.
Smeti - tukaj je pa res čisto vseeno - kateri gre prej dol, tisti jih nese, včasih tudi tamali (za moje pojme 4,5 letnik brez problema loči kante pred hišo in da smeti v tisto kanto, kjer ga prosim (so pa to kakšne manjše zadeve).

(odgovor članu Pupa1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.10.2011 11:28:25   
ksenija12
Luštna tema:) Zdaj ko berem druge, se mi zdi, da večino stvari dela moj dragi:) Položnice plačuje on (tiste katere jaz, praviloma zamujajo, jih pozabim), on je zmeraj pozoren, česa več nimamo na zalogi glede hrane (kupiva potem skupaj), posodo pereva na roke izmenično(tisti, ki se spomni oziroma ki prej potrebuje kozarec:), smeti odnaša on, avto vozi on, pospravlja on..za 'užent' je, ja:) Saj sem imela prav:)
In potem se čudim, ko mali, ko jih kdo vpraša, kdo jih je rodil, rečejo: oči:))

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.10.2011 17:02:12   
Anonimen

Kako uspete razdeliti pravično po zmožnostih?

Odlično.
Vsak počne, kar ga veseli in kar mu leži.
Na koncu ostane samo pomivanje posode - kjer se grebemo vsi user posted image .

Gospodinjstvo je pač must in nima smisla, da se nekaj hudo vrtimo okrog njega. So pač druge boljše stvari.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
27.10.2011 17:40:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
27.10.2011 18:16:00   
tehnofil
.. Kako uspete razdeliti pravično po zmožnostih?

Pravična razdelitev se doseže z ljubeznijo. Če nekoga ljubiš, potem ga čutiš in čutiš tudi njegov trud in utrujenost. In če je tisto kar ti ljubiš utrujeno potem ni najmanjšega problema prevzeti dela da se telo, ki ga ljubiš odpočije.

Če pa nekoga ne ljubiš ampak ljubiš sebe in svojo komoditeto, potem te utrujenost drugega ne gane in si nikoli ne vzameš časa.

Torej ni stvar ali sta si dva "pravilno" razdelila opravila ampak je to stvar ali se ljubita.
.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.10.2011 18:57:52   
Tutan
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Pravična razdelitev se doseže z ljubeznijo. Če nekoga ljubiš, potem ga čutiš in čutiš tudi njegov trud in utrujenost. In če je tisto kar ti ljubiš utrujeno potem ni najmanjšega problema prevzeti dela da se telo, ki ga ljubiš odpočije.

Če pa nekoga ne ljubiš ampak ljubiš sebe in svojo komoditeto, potem te utrujenost drugega ne gane in si nikoli ne vzameš časa.

Torej ni stvar ali sta si dva "pravilno" razdelila opravila ampak je to stvar ali se ljubita.
.

Sori, sam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
27.10.2011 20:35:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
30.10.2011 9:28:41   
karamela
- finance = vsak 1/2 imava slučajno približno iste dohodke. On plača kredit in trajnike. denar je skupen
- položnice = vse položnice plačujem jaz preko elektronskega bančništva, iz računa, kjer je stanje,  ponavadi mojega, pa kartico eurocard pokrijem
- smeti = zadnje čase - beri 2 meseca se ševercam, tako da odnese vedno M, le biološke tudi jaz, drugače pa 70% M, 30% jaz. Pa uvajava sistem, da tudi starejši, ki je že šolar kdaj pa kdaj kaj odnese v smetnjak, ta mala ga itak še niti ne dosežeuser posted image
- vrtec šola - kadar moj dela popoldne on odpelje otroka v šolo in vrtec, jaz ju grem iskrat, se usklajujeva glede na možnosti, ravno tako s krožki, tako da nekako pride 60% on. 40 jaz. Na govorilne ure in sestanke v vrtec in šolo skušava iti oba, vendar žal se skoraj vedno zgodi, da po urniku takrat dela popoldne in grem večinoma sama. Učenje,  naloge,  beležka, plakati, knjižnice, skoraj izključno samo jaz,  M pa 1x letno ko je potrebno kakšno stvar izdelat  doma pa prinest v šolo.
- nakupi za gospodinjstvo = vse večje nakupe opraviva skupaj. 1x mesečno poln voziček, po malenkosti  kruh, ali če kaj manjka v bližnjo trgovinico pa največkrt on, saj  vsak drug teden dela pop. in on kupi, drugače pa jaz
- nakupi oblačil in obutve = kupujemo skupaj. Ko gremo za oba user posted image  kupovat, si ponavadi še jaz in on kaj kupiva. On sicer občano kaj otrokom kupi "na oko" pa pol hodi menjat, če ni prav. Meni se to ne da. Jih imam zraven pa probamo
- pranje in sušenje perila = pere pralni stroj user posted image , pripravim večinoma jaz. Res redko tudi M. Vsekakor tisti, ki opere tudi obesi perilo ali pa pozimi da v sušilni stroj. Likam jaz, samo nujne stvari beri srajce....
- pospravljanje = Prah brišem jaz, sesa g. i  Robot sesalec, ostalo si porazdeliva.
- kuhanje = večinoma jaz, zadnje čase pa se tudi M kar pridno udejstvuje tudi v tem
- pranje avtomobilov, menjava gum, registracija, vse vezano na avto, menjava žarnic, popravil v stanovanju košenje trave on,  mali vrtiček z zelišči in rožami jaz.
- pakiranje za izlete in dopust - zase,  in za otroke jaz, on spakira zase,  on pa vse to pridno zloži v avto in zmonitra še kolesa gor

Približno tko je pri nas. Se pa itak usklajujeva glede na  zmožnosti, čas in voljo obeh. Vsak počne kar ga bolj veseli oz.  mu najbolje leži.

Neposredna povezava do sporočila: 41
30.10.2011 10:12:00   
Izabelina
pri nas je pa tko:

finance moj user posted image  vse ostalo jaz (čeprav se včasih neki trudiva razporedit večinoma ne gre in na koncu enostavno js naredim)... pač ne morm bit izbirčna kaj bom delala in kaj ne, ker nimam službe in živi mene in najinega user posted image  izključno on...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 42
30.10.2011 15:14:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Pravična razdelitev se doseže z ljubeznijo.

Se strinjam.

Meni ni jasno, kje najdete toliko besed okrog pospravljanja, pomivanja posode in podobnega.
Vsa filozofija življenja ni skrita v razdelitvi po excel tabeli, ampak na eni strani v veselju, da nekaj naredimo tako za sebe kot za tiste, ki živijo z nami, po drugi pa v motivaciji, četudi minimalni, da to naredi za sebe in za njih.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
31.10.2011 13:58:30   
jakipaki83
Mi2 ne komplicirava - naredi tisti, ki ima čas/možnost/raje dela/.... Recimo sesam skoraj vedno jaz, ker rada to počnem (zakaj - ne pa vem user posted image ). Posodo ureja kdorkoli ima čas, pomivamo po tleh bolj po potrebi, ko je čas. Denarne zadeve - vsak nekaj, ampak nimam pojma koliko kdo. Smeti - tisti, ki gre prej mimo kante. Nakupi oblek - so moji user posted image Tudi večino oblek zanj nakupim, ker on pač sovraži nakupovanje, jaz pa ne.... Skrb za otroke - oba, ker so od obeh user posted image

O tem, kdo bo v hiši kaj naredil se ne pogovarjava sploh. Razen kakšna večja dela. Vse narediva mimogrede, ko sva na poti k bolj zabavnim dejavnostim. Je pa res, da sem jaz glede čistoče precej sproščena (nekateri bi rekli površna) user posted image Vd mož pa tudi ni picajzl. In gre....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
31.10.2011 20:37:41   
frupka

IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina

pri nas je pa tko:

finance moj user posted image  vse ostalo jaz (čeprav se včasih neki trudiva razporedit večinoma ne gre in na koncu enostavno js naredim)... pač ne morm bit izbirčna kaj bom delala in kaj ne, ker nimam službe in živi mene in najinega user posted image  izključno on...

Pri nama je popolnoma enako.

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.11.2011 10:35:46   
artista7
Otroci: nimava

Avto: je samo 1, jaz, če kaj ne dela (beri: prej vem da je kaj narobe in tudi pokličem mehanika kaj bi lahko bilo), moj pove, pa ga pelje tisti ki lahko, plača popravilo se tudi nekako pola pola

Nabava: manjše stvari kakor ima kdo čas, 1x tedensko v večjo nabavo, greva skupaj, da znosi on, ker jaz naj ne bi pretežko dvigovala

Sesanje in pomivanje tal: deljeno, pomijem ponavadi jaz

Pranje: stroj pere, pralni gel delam sama, večinoma sama obesim in zlikam kar je potrebno, če ima čas pa on naredi, lika praviloma ne

Denar: damo pola pola, zmeraj ga je bolj  premalo kot preveč, položnice plačam preko neta, on pridene potem kje drugje

Pomivanje: pomivala sem jaz, zdaj bo baje stroj, on briše, moramo še sprobat to prakso

Smeti nosi on (spet isto kot pri trgovini)

Vrt si deliva, zelo ga zanima da kaj tudi sam posadi, preštiha mi, manjše stvari pa bolj jaz

Kuham večinoma jaz, kar ne pomeni da on ne zna presenetiti.
Trudiva si razdeliti, obema dom pomeni dosti, rada imava domače stvari. Kako bo, ko nas bo več bomo pa videli, vse s časom :)

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu frupka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
3.11.2011 14:38:33   
Poka
Hm... Pri naju položnice plačuje moj, za hrano pa dava vsak polovico, približno. Nekako 2/5 financ prinesem jaz, ostalo moj, pa včasih še kaj zraven. Bencin mi približno polovico plača moj. Včasih mi je kupoval še oblačila, kake res fajn stvari, zdaj je pa ugotovil, da je to že pa mal preveč. user posted image Kredit plačueva vsak nekaj, moj mogoče malo več, ampak bom tudi še prišla na svoj račun. Lika si moj sam, večinoma, jaz pa sebi. Kuham jaz, razen če on naredi kako juho iz vrečke. Pomivanje večinoma jaz, čeprav moj trdi drugače user posted image Sesanje, prah, postelja... Ma vse te stvari zaenkrat delava oba. On opere avte, kdaj tudi mojega, če ga ne peljem v pralnico - ker mi je brezveze, da sama. Živali pa vozim jaz k veterinarju, plačujem, kupujem hrano, jim čistim... Okolica hiše - še ni urejena, skupaj pospraviva, ampak nekako ful več moj naredi. Pospravljava sicer vsak svoje stvari in npr. njegova omara je veliko boljše pospravljena. V bistvu še nisem videla ženske s takim redom.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 47
3.11.2011 15:08:48   
november2010
kar se gospodinjsva tiče - nimava posebnih dogovorov, je pa tako da recimo smeti vedno odnaša on (ker je to men res takoooo odveč), medtem ko likam vedno jaz (ker je njemu to težko, pa tud če že gre likat, je to s tako polžjo hitrostjo, da kar živčna ratam) :) Pa v bistvu ni bil to kak dogovor, ampak se je ka samo po sebi razdelilo... aja, kopalnio tudi on ponavadi zglonca :)
Ostalo pa po dogovoru in potrebi.

Denar: zavarovanje za avto mam ponavad jaz, ker je itak name pisan, vse ostalo pač plača tisti, ki ima, denarja ne deliva ampak je vse skupno.

www.petjenaporoki.si

FB http://www.facebook.com/porocnaglasba

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 48
4.11.2011 8:50:49   
Ploha
gospodinstvo: jaz
šoping: jaz
plačevanje položnic: jaz
okoli bajte kosim in plejem jaz
otroci: jaz

občasno mi kaj pomaga pri gospodinjstvu, mogoče kaj posesa, smeti nese, odnese vrečke, ki sem jih prnesla iz trgovine...

finance: večinoma on, en čiiist majhen delež jaz

vse ostalo: zidanje, poprava avtomobila, popravila v hiši, mizarstvo, elektrika, vodovod pač od A do Ž: dela on, ker naredi vse sam, redko koga najame, da recimo položi ploščice...

< Sporočilo je popravil Ploha -- 4.11.2011 8:51:51 >

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 49
4.11.2011 9:34:03   
Massa26
U, ravno te dni razmišljam, kako imamo pri nas to urejeno in potem vidim tole temo user posted image

Razmišljam pa zato o tem, ker imam slabo vest, da predvsem finančno premalo prispevam..

Torej položnice - cca vsak pol..
Ostali stroški (kurilno olje, zavarovanje in registracija za oba avta, servisi, dimnikar, letne karte za zoo user posted image , družinski izleti) on
Pospravljanje - jaz - priznam pa, da nisem prav nadarjena pospravljačka - recimo okna pomivam na svete cajte, tudi prah me ne moti, kjer ga ne vidim, imamo pa kolikor toliko v redu no..
Likanje, obešanje, zlaganje - jaz
Hčerki - v vrtec ju vozim jaz, iz vrtca tudi, v bistvu sem tudi večino časa z njima jaz, on pač pride domov ob petih, jaz pa delam krajši delovni čas, da nista tamalidve od zore do mraka v vrtcu.
Hrano iz trgovine nosi on, jaz kupujem cunje zase in za tamalidve..

Ma, pri nas je problem v tem, da jaz zaslužim zelo malo (ko plačam položnice in kupim kaj za tamalidve, mi praktično ne ostane nič), čeprav bi glede na izobrazbo kao lahko precej več in to dobim vsake toliko servirano.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

starost
jana k

Koliko si bila stara, ko si prvič zanosila?

do 20 (13%)

20- 25 (35%)

25-30 (36%)

30- 35 (11%)

35- 40 (2%)

več kot 40 (2%)

Število vseh glasov: 2720

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!