|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Katera dela, odgovornosti prevzema partner-ka...
25.10.2011 19:01:12   
Meggi
 Mnogo je mnogo opravkov, skrbi in stroškov, ki pridejo s skupnim gospodinstvom z družino?

Dela si je potrebno razdeliti, eden ponavadi težko prevzame vse ali pa bije bitko  "še to in to moram" !

Pa naj bo to odnašanje smeti, plačevanje poloćnic, skrb kdaj bo prišel dimnikar, kako do kurjave, kdaj imajo otroci šolske obveznosti, vsakodnevna prehrana, nabava živil, nabava oblek, skrb za cunje članov vsak dan....

Ok je fajn da naredi vsak kar zmore... Kako uspete razdeliti pravično po zmožnostih?

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

http://taja-tekstilneustvarjalnice.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Katera dela, odgovornosti prevzema partne...
25.10.2011 19:08:05   
mojamura
smeti nosi sin 
plačujeva položnice  oba približno isto. jaz mam kredit za hišo on pa za svoj avto
trenutno živiva še pri tastu in tašči in onadva nabavita drve pospravimo in plačamo jih skupaj
kar se otrok tiče, nalog, šole , sestankov, nogometnih treningov to je moje
vsakodnevna hrana - jaz skrbim  za to
nabavljam živila večino sama, on gre včasih po kakšen kruh ipd.
srb za cunje, pere pralni stroj obešam na štrik pa jaz

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.10.2011 19:21:59   
sanasan
pri nama je nekako takoleuser posted image :
finance: cca.2/3 on, 1/3 jaz
otroci in hiša: 2/3 jaz, 1/3 on
je pa pri nas težko določit, ker se posel in privat zelo povezujeta, pa 1/3 hiše je namenjena poslu, pa še midva poslovno sodelujevauser posted image , podnevi in ponočiuser posted image
v glavnem pri nas nekako večinom velja zakon: meni je na 1.mestu skrb za otroke (+mož) in šele služba, pri njemu pa ravno obratno....če je pa nuja ali želja pa občasno zamenjava vlogiuser posted image paše obema

CARPE DIEM!

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.10.2011 19:24:17   
čupa
Oblačila - pranje, sušenje likanje mam jaz prek,
plačevanje položnic v celoti prevzamem jaz, ker plačujem preku spleta. on ima hipoteko, pa živila, obleke,... nakupe nasploh opravimo v večini skupaj ampak z "njegovim" denarjem.
odnaša smeti on,
hišo sproti pospravljam jaz, ko je na vrsti generalka pa oba.
sesanje in brisanje tal je pa moje.
v šolo jo vozi on, jaz pa skrbim da so knjigice prebrane, da je domača naloga narejena,....
otroke spravima v pidjamo vsak enega,
tastarejša se sama odloči kdo bo jo dal spat (ponavadi ata) tamajnšega pa vedno uspavam jaz.
kuham jaz, razen za vikend to včasih prevzeme on, pa po kosilu pospravi mizo in v pomivaca zloži. pulta seveda ne obriše, če nena posebej rečemuser posted image

tak nekak to zgleda pri nas in nam je všečuser posted image

< Sporočilo je popravil čupa -- 25.10.2011 19:26:07 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.10.2011 19:26:40   
kajajaka

odnašanje smeti  - oba
plačevanje položnic - oba, kdor ima 15. v mesecu pač čas, da se vsede pred klik za pol ure...
skrb kdaj bo prišel dimnikar, user posted image  najbrž on, jaz o tem še nikoli nisem razmišljaja user posted image
kako do kurjave, - naročimo že spomladi hlode - razžaga, razcepi on, v drvarnico zvozimo vsi, pozimi do kurilnice vedno on poskrbi, da so drva ob peči
kdaj imajo otroci šolske obveznosti, - je še v vrtcu. Obvestila vidim jaz, ker jo jaz vodim v vrtec, sestankov, delavnic, izletov se udeležujeva oba, če se le da.
vsakodnevna prehrana, - sem na bolniški (noseča) zato kuham jaz, drugače je precej deljeno - kdor ima pač čas. Ko zunaj pečemo na žaru pa peče možek. 
nabava živil, - nabava zjutraj takoj po odddaji v vrtec - jaz -trgovina tik ob vrtcu (kaj nujnega...), sobota zjutraj pa je dan za fasngo gremo vsi do trgovine in potem še na kavico-sok ali sladoled...
nabava oblek, - največkrat gremo vsi v nabavo, ker v našem malem kraju ni izbire in se odpeljemo do LJ
skrb za cunje članov vsak dan... - v stroj zmečem jaz, stroj pere sam (dobra izjava mojamura user posted image ), obesiva, zloživa, v omaro dava oba ali kakor nanese

naj dodam še
pometanje, pomivanje posode (pomivalc), sesanje - oba, kakor kdaj, rože na oknih zalivam jaz, zunaj pa oba.

Mislim, da imava kar fer razdeljeno delo. Nikoli pa ne štejeva koliko je kdo naredil... pač, če ne naredi eden, bo pa drugi... res nam gospodinjstvo ni prioriteta v življenju user posted image . Če se nam bolj lušta biti kje zunaj na svežem zraku tudi posoda, cunje, prah počakajo... Mi smo bolj na izi družina.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.10.2011 20:04:01   
chupsy
no tudi mi smo bolj na izi družina, kot je napisala moja predhodnica user posted image
ampak drugače imamo pa razdeljeno nekako takole:
kar se financ tiče imava približno vsak pol pol, moj plačuje vse položnice in bencin za avto vsak mesec, jaz plačujem privat varstvo, ta večje nakupe fasnge in vse kar se tiče ostalih stvari, oblačila, plenice , uglavnm vse kar je potrebno kupit...
gre pa moj večkrat v trgovino po kakšne malenkosti, ki jih zmanjka, kruh,mleko ipd...no pa tako je, on da denar za položnice-na pošto plačat jih grem pa jazuser posted image
rože zaliva partner, vsakodnevna opravila opravljam jaz, generalke mi pa pomaga tudi on. Kuham med tednom jaz, za vikend on. Tamalo pelje v varstvo tisti, ki gre kasneje od doma, ponavadi je to partner, kar pomeni da jo grem jaz potem iskat. Kar se ostalih stvari tiče, zdravniki ipd. si datume in te stvari zapisujem jaz, prav tako jaz tamalo vozim okrog,do zdravnikov ipd.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 20:12:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.10.2011 20:15:41   
Anonimen
Hja pri nas je tako da imamo glede financ tako nekako da sta 2/3 na njem 1/3 pa na meni. On ima tudi tak posel, da je privat kar pomeni, da dela zelo veliko, zato pa jaz doma več naredim ... cunje so komplet na meni, potem kuham tudi večinoma jaz in skrbim za tedenski jedilnik in da so taprave stvari vedno v hladilniku. Potem sesam in tla pa okna jaz pomivam, prah brišem ... on po kosilu pospravi kuhinjo, odnaša smeti, ko imava generalko, se loti kopalnice itd. itn. Tamalo pa zjutraj on pelje v vrtec, popoldne jo grem pa jaz iskat ... skrbi za domačo nalogo pa hb še ni user posted image ... se mi zdi kar ok, čeprav se mi včasih zdi, da bi lahko naprimer smeti večkrat povsem samoiniciativno dol nesel user posted image

(odgovor članu chupsy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.10.2011 20:25:44   
Jada82
Uf, pri nas pa je tako: položnice plačuje on, kuhava vsak malo, malo pa tašča, ki ima hčerko v varstvu včasih pri nas. Generalno pospravljam večinoma jaz (sesanje, pomivanje po tleh, prah, kopalnica), on včasih posesa, pomije okna ... kar se tiče del okoli hiše večinoma on. Posteljo pospravlja večinoma on, tudi kamin. S tamalo se večinoma on igra, jaz pa imam na čez bolj hranjenje, večerna rutina, kopanje, skrb, da dobi kar rabi. Nakupi za tamalo - jaz, špecerija - pol, pol, skrb kdaj je treba oddati za otroške doklade in ostale podobne fore - on, dimnikar - on, skrb za oba avtomobila - kar on .. jaz ju včasih operem, perem jaz, obešam tudi, pa ravnam cunje, pegla pa dostikrat on, odnašanje smeti - v kanto oba, kar je pa ločevanja in je treba peljat na komunalo pa večinoma on, nakup cunj - jaz (on edino zase, pa še to včasih jaz, al pa grem zraven), ...

Nekako tako ... se mi zdi, da je precej priden user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.10.2011 20:28:45   
Anonimen
Redni stroški gredo z mojega računa, izredni z njegovega, jemljeva pa oba računa oziroma vse premoženje kot najinega, četudi je napisano na enega ali drugega. Hišna opravila naredi tisti, ki ima čas (posoda, kuhanje, sesanje, opravila okoli hiše, nakupovanje hrane, likanje, okna...), določene delam samo jaz (perilo, nakup oblek za vse družinske člane, zdravnik, cepljenje psa, govorilne ure, vrt - to mi je bolj hobi kot obveznost..), določene mož (smeti, košnja trave, sekanje drv, betoniranje stopnic, komunalne zadeve, zdaj dela recimo nadstrešek za avto, ipd..), vse več pomagata tudi hčerki (recimo zlaganje v stroj in iz njega, čiščenje kopalnice - to jima je oh in sploh zabavno, priprava mize, sesanje, zlaganje nogavic in brisač...). Dokumentacija, položnice ipd. so izključno v moji domeni. Nekako pridemo potem na pol - pol oziroma po zmožnostih posameznika, oziroma da smo vsi zadovoljni in imamo čas zase. Pa ne vem, kako smo prišli do tega, ampak je kar fajn.
V službi pa imava že od začetka razdeljeno, jaz večinoma papirologija, logistika in backup, on večinoma prodaja in poprodaja ter tehnične zadeve. Je utečeno in nama fajn tako funkcionira.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.10.2011 20:29:01   
Felicita
finance: vsak prispevava pol plače na skupni račun, kar v končni fazi znese nekje 1/4 (jest) in 3/4 (on)
položnice: jest
kuhanje: jest (če bi blo po njegovo bi itak zuni jedla skoz)
fasunga: jest (če ga že zvlečem s sabo ni nobene koristi)
dimnikar ipd: nimava skrbi, sva v bloku
otrok nimava
cunje: jest
sesanje: on
pomivalc: bolj ko ne jest, sicer nej bi oba
kopalnica: on (zaenkrat)

sicer pa po dogovoru, tut glede na to kok je kdo utrujen oz. do kdaj kdo dela...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.10.2011 20:29:41   
ZARA
Jst imem denar od obeh. Ostalo ima on. Maaah, zelo ne vem, vem pa, da se zelo trudim da imava približno enako. (Ljubi Jezus, kakšni stavki meni ratajo...) Čeprav imam jst mogoče maaalo več. Ne da si mi pa definirat tako zelo, skratka, nimamo seznama opravilc...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.10.2011 20:38:01   
Kerensa*
Hmmm... takole nekako...

- finance = 2/3 k hiši prinese g. Mož, 1/3 jaz. Kreditov in/ali leasingov in/ali trajnikov nimava.
- položnice = ponavadi jih grem plačat jaz, ker grem pač jaz večkrat na Pošto, kakor on. Kadar pa jaz pozabim oz. kadar je njemu bolj usput, kakor meni, gre pa g. Mož.
- smeti = odnese jih tisti, ki gre po tem, ko je vrečka polna, prvi ven iz stanovanja. Če pozabi, jih odnese pač drugi po vrsti. user posted image
- najemnina = plača se od plače od g. Moža, kdo pa dejansko da gotovino iz rok oz. jo odnese lastniku, je pa čisto odvisno od meseca.
- stanovanjski stroški = plačujejo se iz mojega denarja.
- potomca in šola = kadar g. Mož dela zjutraj (od 6-ih do 14-ih), ju v šolo odpeljem jaz, kadar pa on dela popoldan (od 14-ih do 22-ih - to je samo 1 teden v mesecu), ju pa odpelje on. Pubertetnik iz šole prihaja sam, gre pa tudi on po Mladiča v šolo (obe šoli sta v neposredni bližini). Na govorilne ure in roditeljske sestanke za Pubertetnika hodim jaz, za Mladiča pa greva ponavadi oba (izjemoma samo jaz, če so ravno takrat, ko g. Mož dela popoldan).
- nakupi za gospodinjstvo = vse večje nakupe opraviva z g. Možem skupaj v BTC-ju. Greva peš, ker ga imava čez cesto. Manjše stvari, ki jih sproti zmanjka, tudi sproti kupiva in kupi tisti, kateremu je pač usput (npr. meni iz šole ali g. Možu iz službe). Občasno gre kakšno malenkost iskat tudi Pubertetnik.
- nakupi oblačil in obutve = jaz zase z veseljem kupujem sama (da mi g. Mož ne gleda pod prste, koliko zapravim user posted image ), bolj family nakupi pa so v domeni mene in g. Moža skupaj. Kadar je nujno, potomca vzameva s sabo, Pubertetnik pa si gre kakšno stvar tudi že kupit sam.
- pranje in sušenje perila = pere pralni stroj user posted image , pripravi pa tisti (jaz ali g. Mož), ki in ko se spomni. Edino jaz sem zdaj začela štrajkat - ne pobiram več cunj po stanovanju, ampak dam v pranje samo tisto, kar je v kopalnici. user posted image Enako je z obešanjem (na stojalo ali na vrv na balkonu). Likamo samo, kar in kadar je extra nujno, tako, da lahko komot rečem, da nihče ne lika. user posted image
- pospravljanje = zadnje čase pospravljamo dokaj sproti in to vsi. Potomca svoji sobi, jaz in g. Mož ostalo. Detajle v sobah potomcev seveda popravljava midva z g. Možem. user posted image Pometanje in sesanje spada v to rubriko.

Načeloma se vse dogovoriva sproti. Če se nikomur ne da, pač nihče ne naredi (simpl k pasulj).

Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2011 20:53:27   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

- položnice = ponavadi jih grem plačat jaz, ker grem pač jaz večkrat na Pošto, kakor on. Kadar pa jaz pozabim oz. kadar je njemu bolj usput, kakor meni, gre pa g. Mož.

Jaz že par let plačujem položnice na bankomatu. Provizija je 1/3 od tiste na pošti oz. banki, pa še vse skupaj traja precej manj časa kot na okencu.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 21:19:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2011 21:45:23   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hmm.. naj pomislim... torej, kolikor mi matematika pravi, 99% delam jz user posted image  se tisto, kar naredi on, zahteva ene 3x vec mojega vlaganja v prepricevanje in prosnje - tko da lahko recem, da je v njegovem delu doma 75% mojega vlozka, torej sm prakticno sama za vse user posted image

končno ena ki mi je podobna,..user posted image user posted image
v glavnem, da se izjasnim,.. čez teden sama za vse,.. ampak res za vse,..user posted image
čez vikend ko je doma, gre mogoče po kruh, pospravi posodo iz pomivalca, nese smeti, in mi gre natankat avto,.(in še to enkrat na mesec, ker avto rabimo samo za vikend, in kdaj jaz pač skočim kam v trgovino,... dostikrat se zgodi da med tednom sploh ne vžgem avta).. in ob nedeljah večinoma kuha kosilo on, ki je že na pol napravljeno,..user posted image

< Sporočilo je popravil enea -- 25.10.2011 21:47:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
25.10.2011 22:33:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2011 23:09:53   
Meggi
Metulj333- Aleluja, da si se javila.... da se ne bi jaz razpočila.. prehitro! ;)

V planu, da tale poročila podturim mojmu pred očmi... da obstajajo dokazi, da je možno tudi drugače kot pri nas! In vedno je nekaj nujnega v službi,... da smo mame tiste rezervne Fate od a do ž!
Čeprav strast obstaja, ko narediš "kljukico na seznamu" a vseeno, opazijo samo tisto kar ni narejeno ne pa tisto kar JE!

V nove zmage punce!

malo igrivosti in veliko barv nam polepša dan... pa tudi če je samo firtuh... prijetno poletje

Neposredna povezava do sporočila: 18
26.10.2011 9:39:50   
ronja
Uf, veliko.
- finance: to ureja samo on, meni pove vsake pol leta, kako stojivauser posted image ali pa me vpraša, koliko denarja naj da vezat oz. kam naj ga dava za šparanje (itak nimam pojma). Jaz res nimam pojma o teh rečeh, znam živet z malo, to je pa tudi vse. Bi znala tudi plačat položnico, valjda, samo je v bistvu praktično, če ima en pregled nad vsem skup.
- smeti: tudi to dela skoraj samo on - včasih jih je namreč še tehtaluser posted image , pa je od takrat ostalouser posted image . Res imam tudi jaz navadno prikolice s seboj, ko grem od doma, on pa ima roke fraj, ko gre v službo. Zdaj ima pa tudi ločene dvoje organske odpadke (eni so za na biovrt, drugi pa za v kanto za organske), tako da se potem sam s tem ubada, jaz samo ločujem, naredim vrečo, ki je koš za papir, pa eno za jajčne luščine, porišem smetnjake,... take luštne stvariuser posted image .
- pomivanje posode: pomiva stroj, zlagava not oba, jaz verjetno več, ker pač več kuham in to počnem sproti. Po kosilu tisti, ki se prvi spomni ali oba skupaj. IZ njega zlagam jaz, ker prej pridem iz službe / zdaj sem pa itak na bolniški.
- pranje perila: sortiram in dajem prat v gl. jaz, obeša in potem dol jemlje pa večinoma on, kadar je pač dovolj lepo vreme, da se kaj blagovoli posušit zunaj. Kadar poje sušilec, da not tisti, ki je prvi slišal stroj oprat (to sem navadno jaz). česar sušilec ne posuši do konca, pa navadno jaz razobesim okoli po stanovanju. Obeša zunaj pa res v gl. on, ker ima na balkonu vedno ene reči naložene in se meni ne da čez tisto hodit;).
- zlaganje perila: suho perilo v gl. zlagam jaz, se mi pa tudi pridruži, če ne dela kaj drugega. Meni to ni problem, sploh ker mi gre to hitro in se mi zdi brezveze, da se on s tem matra, ker mu ni v tak užitek.
- nakupovanje: greva navadno skupaj, jaz skrbim za to, da je vse doma (beri: pišem listek, kaj rabimo;), on pa vse odnese, oba poizušava otroke kanalizirat v trgovini na pravo pot - to je itak najtežji deluser posted image
- sesanje: sesa robi - robotski sesalec, umikava mu stvari oba, kadar sva oba doma, navadno on dviga stole, ker je meni to trenutno malo težje, kadar ga ni, se pač znajdem sama, če hočem met čista tla
- kuhanje: rada kuhava skupaj - on navadno naredi "prep", torej nareže zadeve, jaz pa potem skončam - začinjam, delam omakice, ipd... praktično vedno jaz, ker je meni to v užitek, njemu pa je hrana potem bolj všeč:). Meni se zdi ta razporeditev nekoliko nefer, ker je kuhat luštno, prat in lupit zelenjavo pa ne toliko, ampak on pravi, da mu je to ok in da mu je všeč, ko skup kuhava.
- darila za rdje, novo leto, ipd... skrbim jaz - tudi za to, kdaj je kak ta datum, za moje in njegove, ker on ni za te datume najbolj;) no, moj rd si je zapomnil, za tamali mora pa že pomislit - njegove besedeuser posted image (pa je bil zraven, hehe)
- plani: kaj vse je treba naredit, to mam v gl. jaz čez, ker imam od nekdaj milijon planov v glaviuser posted image . On pa potem poskrbi, da jih malo oklestim, ker moji plani nikoli niso blizu realnegauser posted image .

Tako da večino stvari delava skup oz. oba. Tudi meni ni problem zamenjat žarnice ali zabit žeblja, pod pogojem, da omara z orodjem ni v stanju "po tornadu" (torej da je on nekaj prej delaluser posted image ). Če ne morem najt stvari, me pa jezi in potem kar njega počaka. Ko bomo imeli več prostora in bo to lahko bolj urejeno in ne bom noseča ali 6 tednov po porodu, kar sem bila v zadnjih 5ih letih polovico časa, takrat pa upam, da bom tudi jaz lahko malo več "moških" del naredila.

Kadar nisem noseča, sem precej bolj uporabna, kadar pa mi je non stop slabo, pa mi res tudi z gospodinjstvom olajša življenje! Če nič ne morem, tudi on skuha in prav dobro kuha, čeprav ni doma nikoli imel priložnosti poizkusit. Zdaj pa tudi če me ni, bo otrokoma naredil pravo kosilouser posted image . Ko se človek tega navadi, sploh otroci, je težko brez;).

Imam srečo, vem. Malo je res sreča, malo pa tudi to, da sva se prilagajala en drugemu - meni je vseeno, kako on obesi perilo. Včasih me katera heca zato, ker se mi pozna ščipalka na majici ali ker vse ni tipitopi čisto, ampak meni to res dol visi, mi pa veliko pomeni, da to tudi on dela. Če je nekaj za naredit, ne težim, da je narejeno tisto sekundo, ko sem to opazila. Spustila sem svoje standarde in on je svoje zvišal, tako da sva se našla nekje na sredi, čeprav sva štaratala na zelo različnih koncihuser posted image .

Veliko je pa pomagala nosečnost z Lejlo, ko res nisem smela nič (oz. karkoli sem probavala, se je slabo končalo) in je ugotovil, da to, da je nekaj treba, ni moja kaprica, ampak da stvari res težijo h kaosu (sploh z malimi otroki) in da imaš potem še več dela, če se svinjarija raznese okoli. Meni je bilo sicer takrat kar težko živet pod svojimi (že spuščenimiuser posted image ) standardi, vendar pa se mi je zdelo, da mu nimam pravice težit, kako naj bi bilo, če pa sama nič ne naredim... In potem je tudi njega začelo motit, tak da zdaj sploh ni problemov. Tak da pri nama se je res obnesla tista taktika, ki jo dostikrat svetujejo, da pač pustiš tako dolgo, da njemu ni več všeč - samo da sem bila v to taktiko prisiljena iz zdravstvenih razlogov (vseeno boljše bit doma, pa tudi če ni tipitopi, kot v bolnici, ne? Za vse 3:).

Tudi se veliko prej loti karkoli zrihtat, kar je treba, ne odlaša vedno bolj. Malo verjetno pripomore tudi samozavest, da zdaj ve, da to zna oz. mu bo na koncu ratalo.

< Sporočilo je popravil ronja -- 26.10.2011 9:46:45 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.10.2011 9:46:00   
ronja
Aja, kar se otrok tiče - roditeljski sestanki, govorilne ure, kaj rabijo za oblečt/obut, zrihtat te stvari, ki jih rabijo, darila zanju, ipd... to mam pa jaz čez. On nima živcev za rod. sest. in podobono, meni pa to ni problem. Ok, včasih se ti ne da it, ampak ni mi to neka muka. Ker imam več prijateljic z otroki kot on, tudi večkrat dobim obleke od prijateljic za tamale in je to moja stvar. Še njegova mami rajši mene vpraša, kaj rabita, če jima hoče kaj kupit, ker je to bolj praktično.
Kar se izletov ipd. tiče: navadno jaz iščem ideje, predebatirava jih skup in gremo tudi skup:) Pakiranje za izlete je pa v glavnem moja reč, ker potem manj stvari kaj pozabimouser posted image . On še zase dostikrat pozabi stvari, pa hodi vsak teden na teren, pa vedno mu kaj faliuser posted image . pri otrocih je to malo bolj smotano, če recimo fali vetrovka, tako da sva oba čisto za, da za to jaz skrbim. Vem, da bi se navadil, če bi bilo treba, je pa tudi čisto ok, če mu ni treba. Tudi jaz bi se navadila položnice plačevat, če bi bilo treba, pa mi je fajn, da mi ni trebauser posted image . Za na morje pakirava skup, večinoma pa jaz, on v glavnem nosi, je že to dostuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.10.2011 9:50:31   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: Meggi

Mnogo je mnogo opravkov, skrbi in stroškov, ki pridejo s skupnim gospodinstvom z družino?

Dela si je potrebno razdeliti, eden ponavadi težko prevzame vse ali pa bije bitko  "še to in to moram" !

Pa naj bo to odnašanje smeti, plačevanje poloćnic, skrb kdaj bo prišel dimnikar, kako do kurjave, kdaj imajo otroci šolske obveznosti, vsakodnevna prehrana, nabava živil, nabava oblek, skrb za cunje članov vsak dan....

Ok je fajn da naredi vsak kar zmore... Kako uspete razdeliti pravično po zmožnostih?

V 99% vse jaz,ker dela od jutra do večera. težja dela opravi on( recimo kalanje drv ipd)

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.10.2011 9:51:15   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hmm.. naj pomislim... torej, kolikor mi matematika pravi, 99% delam jz user posted image  se tisto, kar naredi on, zahteva ene 3x vec mojega vlaganja v prepricevanje in prosnje - tko da lahko recem, da je v njegovem delu doma 75% mojega vlozka, torej sm prakticno sama za vse user posted image

no, resno: prihodke tezko razdelim, ker imava obrt. ampak v hisi pa res ne naredi kaj dosti (se zarnic ne menja on), pa tud z mulcema se bolj malo ukvarja. je pa zato toliko bolj angaziran v firmi, celdan dela.

Nekako tako je pri tudi pri nas. metulj nisi edina user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 22
26.10.2011 9:55:05   
ronja
Denarja nimava ločenega, tako da nimam pojma, kaj gre iz katerega računa, itak se presežki stekajo za isti cilj:).
pospravljam na splošno v gl. jaz, z otroki igračke pa zadnje čase v gl. on (tekmujejo kdo bo prej - punce proti fantom, tega se jaz ne morem ituser posted image ).
V vrtec in iz vrtca ju vozim jaz, na igrišče gremo tudi v glavnem same, če kaj manjka, skočimo še v trgovino vmes, ker pač on dela dlje kot jaz.
prebere pravljico zadnje čase on, na morju sem jo pa jaz. Uspava taveliko velikokrat on, tamalo pa v gl. še jaz.
kurimo na plin, tako da ni skrbi z dobavo, dimnikar pa včasih sam pove, da bo prišel, ker smo v bloku.
rož ni zalival nihče oz. oba premalo, zato sva jih ukinila - ker so se nama smilile. Vrt je pa njegov hobi, šivanje pa moj, tako da imava oba nekaj od obeh;).

(odgovor članu čupa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.10.2011 10:13:16   
Meggi
Stara in Naja... postajam bolj žilava.. ko preberem vajino poročilo.... Drugim pa carice zadele ste na lotu...

... in pravkar se počutim osvobojeno.. naredila prvi korak.. ki  bo spremenil stanje.... ! ;))

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.10.2011 10:31:28   
ronja
Drugim pa carice zadele ste na lotu...

Ma, ni da bi se taki rodili oz. da bi jih v take vzgojile njihove mame: lubiju doma ni bilo treba NIČ, ampak res NIČ delat (še svoje sobe ni pospravljal, je imel bombo, čiste obleke mu je mami zlagala v omare). Tudi ko se je enkrat hotel naučit likat, ga mami ni hotela - je rekla, da to pa res ni treba, da to bo pa že onauser posted image . Jaz seveda nisem mela teh zadržkov in sem mu z veseljem pokazalauser posted image . Likam sicer zelo redko res samo jaz, ampak zato, ker mi gre 100_x_ hitreje (nisem mela take mame, ampak ravno obratno - pri nas sem jaz likala za 5 člansko družino z veliiiiiiiko kapricami kar se likanja tiče... mi je zdaj aleluja, ker mi skoraj ni treba).

Meni se zdi ključnega pomena, da VIDIŠ, kadar pa kaj naredi. In si vesela - če se človek trudi, pa čeprav je na začetku še vse na tebi, mu je treba dat en feedback, da se splača it v to smer (sicer se trudi, pa nič za to ne dobi - ti si jezna v vsakem primeru)... Saj potem se bo navadil, videl, da je to res treba naredit in ga ne bo treba pohvalit za vsakič, ko nese smeti. Še vedno pa dobro dene, ko nekdo vidi, da se trudiš - in je fajn, da si povemo, s čim nam je kdo olajšal delo.
To in pa to, da ni treba, da delajo tako kot bi naredile me. Ne mu vsiljevat svojih standardov in svojega načina dela - naredi po svoje, mogoče tudi rezultat ni glih isti (itak, če pa ti pucaš verjetno že od zgodnjega najstništva, ker naše mame pri hčekrah niso imele nobenih zadržkov glede tegauser posted image , on pa je zadnjič prvič probal...), ampak se ti bolj splača malo spustit standarde, pa ne težit, kako in kdaj mora nekaj bit, samo da je. Jaz sem se na srečo to naučila že v otroštvu, saj imam tako mamo, ki je imela kup kapric, kako naj bo nekaj narejeno (in seveda tudi kdaj) in res ni bilo v užitek pomagat in sem se zaklela, da sama ne bom taka. Se mi zdi, da mi je to zelo koristilo.

PS: v prejšnjih postih našteta delitev velja, kadar je doma, seveda - če je cel dan na terenu (kar ni malokrat, pač taka služba), takrat ga seveda ne čakam, da olupi čebulo, ampak sama skuham, grem v trgovino, itd... Ker nakupujemo max. 1x na teden in se ta dan navadno poklopi s terenom, se tako dostirkat zgodi, da cel mesec on ne gre v štacuno. POčakajo ga edino položnice, ker se to da plačat tudi zvečer in ker se navadno ne mudi tako zelo.

< Sporočilo je popravil ronja -- 26.10.2011 10:37:52 >

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

otroci
mami_1979

koliko otrok si želite imeti?

nič (1%)

1 (8%)

2 (40%)

3 (40%)

4 ali več (11%)

Število vseh glasov: 347

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!