PERSIDA
|
Čer babike. Danes imam malo časa ,ker sem bavca dala v varstvo ,da se malo skupaj poberem,ker me nekaj daje ,pa ne vem kaj v glavnem samo spala bi .To že traja drugi teden ,teta z amerike bi mogla prit ,pa je ni od nikoder ,tri tedne me že bradavice bolijo ,da še jih gledat ne smem kaj šele tipat,jajčnike mi bo vtrgalo ,pa nič od menstruacije.V glavnem imam lenitis že cel teden.Tako,da sem res prvič izrazla željo pri babici od kar imam otroke ,če jih vzame za en dan ,da se jaz malo skuliram.Ne vem ali je to od vsega tempa ali skrbi v glavnem malo me zmanjkuje.Bavca sta ta teden spet doma ,ker je Tomaž spet bil neznosno žnodrav in z noska in iz oči .Kašljal ponoči ,pa tako,da sem mislila da bo pljučnico fasal.Malo sta še žnodrava sicer je bolje.Zabasanega nosa nista imela očitno kremica vendarle nekaj pomaga.Ampak zunaj bi lahko kompostnik delali kaj svinarije spihata zadnje čase.Tako,da ja skoz se še prebijamo. Za jutri sem imela v planu kofetkat ampak bom izkoristila kar sem si zadala in preležala dopoldan.Jutri bosta bavca v planet tušu na miklavžu ,če bo mogoče katera tam naj naredi kako fotko prosim ,ker jaz delam. Sicer sem,pa dolžna povedat kako je bilo na 60-letnici.Kljub temu ,da nas je bilo samo 16 je bilo res lepo.Babica bila zelo vesela presenečenja tako,da je samo pravla ne morete vi mene ,ne morete vi mene ,to je kar naprej ponavljala .Vedela je ,da se nekaj dogaja ni ,pa imela pojma kaj in kje in to jo je nenormalno žrlo. Ko smo prišli smo nazdravili ,beri tudi bavca vsak svoj pecljati kozarec in veselo nazdravljala.Tekom večerje ,pa sta pri mami spila toliko rdečega vina s kokakolo ,da sem jima zmes mogla uturit sok ,ker bi ju sicer začelo nosit.Kosilo je trajalo od pol enih do pol štirih .Za mojega je to itak nekaj novega in že pol slovenije ve,da je on kosilal 4ure .Res bavca kot največja kulinarika bila pridna edino ves servis sta si dala na svojo desno stran. Drugač,pa res ne vem ,da sem ju imala zraven.Vsak je imel svoj fotoaparat in sta slikala celo popoldan beri fotiča preživela.Res kolko smeha je bilo okrog malih fotografov .Malo sta zmes lego kocke sestavlala to,pa je bilo tudi vse.Fotič je naredil svoje.Tako,da drage moje ,če grete kam sam fotiča v roke ,pa ne boste poznale svojih otrok .Vredno je omenit ko smo dobili sladico so vse luči pogasnili in nam prinesli vsakemu na krožniku sladico s prižgano svečko.Tako,da niti romantike ni manjkalo .Samo ne vprašajte ko so se prižgale lučke ,kje so mi imeli vse čokolado .Še dobro ,da smo šli domov .No drugač sta ,pa res probala vse kar smo dobili tako ,da glavne jedi res boga bavca nista več zmogla.Sladica na koncu ,pa je še šla ,ker je bil zraven sladoled .Tako,da ja nabasani smo še po kosilu šli na vikend mojih staršev in tam nadaljevali večer do desetih.Z ratom sva na grafoskop pripravila pregled celega maminega življenja v slikah,veliko ,pa je tati zraven povedal kje se je kaj dogajalo tako,da je res bilo zanimivo.Na koncu sem v parih besedah povedala mamici kako hvaležna sva ji z bratom ,da jo imava ,da tako skrbi za naju in najine najbljižje.Da posebnega darila za njo nisva izbirala ,želiva ji pokloniti le en dan razvajanja ,da se bo vsaj za en dan počutila brez bolečin (ker v zadnjem času jo res zdravje zajebava) in da ji nebo dolgi čas sva še tatija poslala zraven . Tako nekako se je še ob bifteku,hladnemu narezku in torti zakljućil večer.Tomaž je spal uro na vikendu,Anže ,pa samo na poti na vikend.Če potegnem črto ves trud in ponočevanja zarad priprav so se izplačala ,posebno sem ,pa ponosna na bavca ,da sta sploh zdržala v gostilni ,ker sicer ju je nemogoče pripravit do tega ,da ostaneta na mestu .Hrana ,družba,ambient ,kelnar fenomenalna .Moj trebuh je malo maj fenomenalen od vseh dobrot . No in tu je tudi razlog ,da se ga je Maži prehladil ,ker je pil mamino pijačo ,ki je seveda bila hladna ,ker se mami ni folgala otoplit .Spila sem res preveč glede na to ,da sem vozila ampak pasalo je fuuuuul ,ker res nisem nič čutila ,da kaj pijem ,ker smo res nonstop jedli. Tako,drage moje sedaj sem vam dala gradiva . Upam,da res zastopite ,da enostavno zraven bavcov ne morem na komp ,ker sta v šusu oba na meni .Zvečer pogledamo kmetijo in pol vija postelja,beri mami prva zaspi.Medtem ko se onadva odločata ali bosta pokrita ali ne jaz že smrčim tako ,da sem jezna ko ju moram pokrivat ,pa pol odkrivat ,pa še žejen je mogeče kateri .V glavnem sem koma.Drugač sem še vedno mala,debela,vesela .No zadnje dni manj vesela od tega depresivnega vremena ,pri nas imamo sonce ko je seveda sončno v povprečju dve do tri ure ostalo megla.Zadnjič zjutraj smo bili zunaj ko je bil sonček nakar preden grem v službo ob pol dveh taka megla kot da zunaj sneži.Ne moreš verjet ,če ne vidiš.Samo tako še nobeno leto ni bilo res ne. No toliko od nas .
|