vrtnica00
|
MV: meni ga je že decembra merila moja G, potem januarja in pred dvemi tedni. to pa zato, ker sem mela hude bolečine v spodnjem delu trebuha. sploh ob hoji. tako kot si ti napisala. samo tebi se prenehajo, ko nehaš hodit. meni pa kljub počitku niso prenehale in je blo res hudo. zato mi je zmerila,da ne bi bla slučajno odprta in kak dolg je MV, da ne bi prišlo do prezgodnjega poroda... drugač eni merijo MV na morfologiji, meni ga takrat ni, ker mi ga je glih pred dva tedna pred tem... glede teh bolečin mi je pa dala nasvet, da naj pijem Mg, drugač pa počivat!!! sm ji rekla kaj pa naj z gibanjem, je rekla, pa če smao par min na dan, pa je to dovolj, telo ne zmore več... hodiš tuk kolko lahko. če te boli po pol ure hoje, hodi manj in moj nasvet hodi počasi, štartaj počasi, pa se da dlje časa hodit..jaz sm par msecev zmogla samo po 10min počasne hoje, če sm prehitro začela hodit, me htelo raztrgat spodaj. več kot 15min pa isti učinek. če ob prenehanju hoje ti boljše, potem je vse ok. lahk pa vseeno oneniš, pp ti bojo MV zmerli... jaz šele zdj pri 7 mescih sem sposobna se sprehajat dlje časa, seveda ob zmernem tempu, pe vedno, ko grem hitro, me boli. oprema: mi moramo še po posteljko in vse kar spada zravn, bomo dobili... nabavila sm večino stari. ostale so mi še stvari za nabavit iz lekarne, pa še par dodatkov, pleničke za enkratno uporabo. glede oblačil, sem jaz kupovala samo par 56, drugo pa 62 in 68. je pa fuuul razlika med firmami glede številk. npr en pajacek, ki je veliost 68 je manjši kot drugi, ki je 56. kuplejni v različnih trgovinah... in ker nism bal an začetku pozorna na to, mam zdj res vseh velikosti cunjic :P zdj kuk pa česa rabiš pa nevem. jaz mam nekaj stvari doma še od mene in sester, bo čist kul za preoblečt, nekaj sm dokupila. različne veliksoti bodijev, pajackov, hlačk, nogavičke, kapice, žabice. pol bomo pa vidli, ko se dete rodi kuk je sploh velko, če še kaj rabimo al se bo dalo s kakimi večjimi št se prešvercat...če bo ap res mala beba, bomo pa še dokupli manjše... sej dokler si v porodnišnici gre lahk nekdo kupit ti še kaj v trgovino. magari si rpej ogledaš kaj bi še, pa jih potem pošlješ...
|