|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
3.2.2012 9:47:17   
vrtnica00
helo,
glede poroda. sem vprašala kako in kaj mojo sestrično, ki je prejšnji mesec rodila. mi je rekla, da ni planirala nič. začeli ji dajat umetne zjutraj, ker se ni odpirala. popoldan je rekla, da je mislila, da bo hin kk jo trgalo prosila za EA, na srečo je bil anestiziolog in ji dal. rekla da so ji dajali po injekcijah na 1-2 uri. da je v tem času prišla k sebi, se spočila, malo pospala. ko je bla pa dost odprta, so ji nehali dajat in da so se bolečine vse vrnile. par min pred polnočjo je rodila. je rekla, da ni tk, da bi bil brez bolečin, da na koncu čist vse čutiš in da boli. le tistih 6 ur vmes ji je EA tok prizanesla, da se je vsej malo spočila in nabrala moči za iztis.
tk da če je porod res tk ful dolg in da na koncu vse res čutiš, le da se vmes počiniš in pridš fizično spet k sebi, se mi ne vdi slaba stvar. zdj kako pa dozirajo v drugih porodnišnicah pa nevem. pri nas je tako, da bolečini ne uideš na koncu in vmes vse čutiš. če gledam v njenem primeru je blo bolše, da jo je dobila in je mela pol dovolj moči za iztis kot da bi se mantrala še ves ta čas, pol ko bi pa treba pa ne bi več zmogla pritiskat.
če je pa porod hitr, pa se pomoje že nekk da tist čas potrpet. tako da, želim vsem zeeeeelooo hitre naravne porode, da ne bo niti časa vmes razmišljat, če bi kaj proti bolečinamuser posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
3.2.2012 10:11:14   
Ninch7
Pozdravljene nosečke,

včeraj smo imeli morfologijo in so nam potrdili, da pričakujemo fantka user posted image . Vse je bilo v redu, samo otrokov trebušček je velik za 23 tednov (sem pa v 21. tednu). Zaradi tega, imam 17.02.2012 predčasno testiranje za sladkorno....sm že začela paničarit user posted image

Vidim, da se že pridno pogovarjate o porodu, zaenkrat me je strah sploh razmišljat o tem, ker se pol preveč sekiram in strašim

kale: lahko dodaš na seznam, da sem stara 28 let, 1 nosečnost, rodila bom v Izolski porodnišnici.

Lepo se imejte, ciaouser posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
3.2.2012 12:09:28   
kale
Ninch7- sploh ni nujno, da je za večji trebušček kriv sladkor, mogoč gre pač  tvojemu user posted image  preveč dobro v trebuhu in se lepo redi user posted image .

Glede poroda pa si punce ne preveč belit glave, ker ponavadi pride čist drugače, kot si predstavljate (mo). Pa še kar nekaj časa je do takrat....

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , 24.2., KP/Izola

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/
bimbasi- 1 user posted image , 21.2., Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 27.2., Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 26.1. morfo., KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ
top secret- 26 let, 1 user posted image , 3.2. morfo., MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image , 6.2. morfo., 14.2., MB/
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/
Ninch7- 28 let, 1user posted image , 2.2. morfo., Portorož/Izola, user posted image

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 1.2. morfo., MB/
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo, 27.2 3D,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,
MiaLi- 26 let, 1user posted image , 3.2. morfo., LJ/
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , 3.2. morfo.,  LJ/, user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
ananaska87- 24 let, ? user posted image , 7.2. morf., NM/LJ
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Malinova- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 10.2. morfo.,
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , 29.2., okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., 21.2. morfo., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo., štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 7.2. morfo., /
hinavkica- 34 let, 3 user posted image , 2user posted image , 10.2. morfo., LJ/ , user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image , 18.2.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,
jancheee- 1user posted image , okolica CE

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica_bom- 1user posted image

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo.,
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/

SKUPAJ NAS JE : 65

NOSEČKE Z DVOJČKI : /

PRIČAKUJEMO:      6   user posted image
                              11   user posted image
                              4  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
3.2.2012 12:52:02   
vrtnica00
kk nekdo veselo brca, ko mamica na ves glas vrti muzikouser posted image user posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
3.2.2012 13:49:30   
KajaNagaja
pr nas danes vrtimo Bacha :) da bo mel otrok posluh, da ne bo tko k mami user posted image

kale - meni lahko dodaš na seznam, da mam naslednji pregled 1. 3. 2012

Drugače sem se pa danes slikala po dolgem času in mam že kr fajn okrogel trebušček, sploh če primerjam s tistim pred zanositvijo...upam da bo še kdaj tak :)

Neposredna povezava do sporočila: 1280
3.2.2012 14:37:37   
vrtnica00
heheheuser posted image to bo pol bodoči glasbenikuser posted image
ja moj je že kr pošten, ni več mali bušekuser posted image , mi je glih zdj sestra rekla, ko je prišla iz lj, da mam res vsak dan večjegauser posted image
sm meni se tk dopade, prvič v življenju hodim okrog navdušena nad buškom, vse cunje ful lepše stojijo, ko je bušek in ga ne rabim not vleč in skrivat, se ful boljše počutim, ko je vse lepo komotuser posted image user posted image user posted image ko pa dete še malo pobrca zravn, je pa še tuk lepšeuser posted image user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
3.2.2012 14:52:53   
tejci1981
Dan!

Porod - vsak je zgodba zase, tako njegov začetek, potek in konec, zato je težko planirat,....upanje na naravni porod, brez pripomočkov (umetnih popadkov) pa ostaja user posted image
Ko se spomnim na prvega sem vseeno pozitivna, kljub temu, da vem kakšne bolečine me čakajo, ker ko ti položijo otročka na prsa se v tisočinki sekunde pozabijo vse muke in bolečine in se zaljubiš kot še nikoli prej v življenjuuser posted image user posted image

EA v Mb P - na voljo le v dopoldanski izmeni, tak da če ne prideš rodit do 15 ure si brez user posted image

Punce ne mi zmrznit user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1282
3.2.2012 15:27:35   
KajaNagaja
Uf, na Jesenicah pa kadarkoli lahko dobiš EA, majo skos anesteziologa tm, tud ponoč.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
5.2.2012 10:34:52   
kale
No pa samo končno dočakali sneg user posted image , samo naših novih sank še ne moremo sprobat, saj je naša žaba včeraj dobila vročino user posted image . Upam, da bo čimprej vredu-še preden se sneg stopi... Midva z user posted image  v bušiju si bova kljub temu privoščila malo zimske idile in se šla s user posted image  sprehajat in lovit po snegu user posted image .

Če katero zanima imajo do torka v DM-u akcijo, kjer si lahko natisnete za 30 točk bon za 30 % popust na vso ves otroški program in program za nosečnice in 15% popust na plenice. Lahko si jih natisnete tudi več, porabiti pa jih morate do konc marca.

Lepo preživite to nedeljo!

Neposredna povezava do sporočila: 1284
5.2.2012 11:37:53   
vrtnica00
kk pol ta popust. a to maš en popust pol npr na en paket plenic al lahk vzemeš več plenic in koristiš popust?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
5.2.2012 11:44:15   
vrtnica00
jaz mam pa 16.2. testiranje za sladkorno, wiiiii kk mi bo fajn sedet tamuser posted image doma prosim folk kdo gre z mano, da magari tam kartamouser posted image .takrat bom v 24.tednu, zgleda da delajo ta test kasneje, sm da pol majo zimske počitnice pa ne delajo....
sestra mi na zadnjem pregledu napisala dve uri in jo vprašam kdaj naj pol pridm in ona meni, da naj kr ob 7h, da nem do 15h tamuser posted image , da mi je znat kaj mi bojo vse tuk delali, da bo to tuk trajalo, da bi se znalo tk zavlečtuser posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
5.2.2012 15:57:05   
pika001
Jaz pa uporabljam Eucerin olje za nosečnice in olje navadno otroško od Bübchen (na deklaraciji piše da je tudi proti strijam in vsebuje E vitamin). Kombiniram - ko se stuširam zvečer namažem Eucerin, zjutraj pa Bübchen. V prvi nosečnosti sem uporabljala samo Bübchen olje, pa nisem nič sritj dobila (tam kjer sem mazala - trebuh). Ker mi ni bilo preveč jasno seveda nisem mazala kože v predelu križa in prsi in tu pa sem dobila strije.

Mislim, da je pomembno predvsem da koža ni suha. Nekaj lahko pomagamo, ne moremo pa preprečiti strij, če je naša koža že po sami strukturi taka, da ni tako elastična.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
5.2.2012 16:18:38   
kale
35

kk pol ta popust. a to maš en popust pol npr na en paket plenic al lahk vzemeš več plenic in koristiš popust?

Koristiš lahko za kolikor hočeš plenic oz. ostalih izdelkov  do max. 200 evrov zneska, za enkraten nakup.

< Sporočilo je popravil kale -- 5.2.2012 16:19:17 >

Neposredna povezava do sporočila: 1288
5.2.2012 16:24:48   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica00

jaz mam pa 16.2. testiranje za sladkorno, wiiiii kk mi bo fajn sedet tamuser posted image doma prosim folk kdo gre z mano, da magari tam kartamouser posted image .takrat bom v 24.tednu, zgleda da delajo ta test kasneje, sm da pol majo zimske počitnice pa ne delajo....
sestra mi na zadnjem pregledu napisala dve uri in jo vprašam kdaj naj pol pridm in ona meni, da naj kr ob 7h, da nem do 15h tamuser posted image , da mi je znat kaj mi bojo vse tuk delali, da bo to tuk trajalo, da bi se znalo tk zavlečtuser posted image

Zgleda ti bodo delali test s 75 ali 100g glukoze. Najprej jo boš morala s čajem spit in nato ti po 1 in 2 urah zmerijo sladkor v krvi. Zato je potrebno tako dolgo čakat. Vmes se pa lahko greš malo sprehodit, če ti ne bo slabo. Meni recimo ni bilo...

Neposredna povezava do sporočila: 1289
5.2.2012 17:36:05   
Ploha
malinova: ZS!

aja čaki sam mal, a ni buggypod un k otrok stoji? ker to gre na frestayle, ker mi ga lahko komot namontiramo?

< Sporočilo je popravil Ploha -- 5.2.2012 17:40:04 >

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
5.2.2012 17:39:38   
Ploha
cukr test mam na dan naslednega pregleda, mislim da 7.3. in bo verjetno 100g glukoze, popiješ tisto zeloooo sladko reč, v drugi nosečnosti sem jo z lahkoto na eks hehe...pol pa vzamejo kri, pa pol čez eno uro in čez dve, se mi zdi da je tko, mal sm že pozabla, morš pa točn na uro nazaj pridt...

ma to mi je mala šala, sedela pa čakala bom pa že user posted image , bom kaj za brat sabo uzela, pa keke križanke...bo že...

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
5.2.2012 17:43:26   
Ploha
malinova: aha vidm da je buggypod un k otrok sedi...kolk maš pa starega otroka? ker jst sm mela 18 mescov razlike, pa tamala je pozn shodila, pa se mi ni splačov ta buggypod, sem raje uzela uno k stoji, sam je pa res da mi ne hodmo ne vem kam na sprehod, ker smo bolj okol bajte je dost placa za tekat gor in dol, se lahko tud dol usede, leži na mrvi user posted image , pa spotoma sm še kaj naridla lahko, recimo krompir prebirala user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
5.2.2012 23:55:06   
Malinova
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

malinova: aha vidm da je buggypod un k otrok sedi...kolk maš pa starega otroka? ker jst sm mela 18 mescov razlike, pa tamala je pozn shodila, pa se mi ni splačov ta buggypod, sem raje uzela uno k stoji, sam je pa res da mi ne hodmo ne vem kam na sprehod, ker smo bolj okol bajte je dost placa za tekat gor in dol, se lahko tud dol usede, leži na mrvi user posted image , pa spotoma sm še kaj naridla lahko, recimo krompir prebirala user posted image

Hja, kaj pa vem, saj sem kolebala med buggy boardom in buggypodom, ampak se mi zdi, da bo za naše razmere buggypod bolj primeren. Razlike bo dobrih 24 oz. slabih 25 mesecev. Naš je sicer dober hodec, ampak ni nek uboglijivček. Pravi fant, akrobat, pobalin. In z vidika varnosti glede na to že samo, če hočem iti do prve štacune po banane, prečkam dve cesti, od tega je ena zelo prometna, ter progo, se mi zdi buggpod primernejši. Do tja pa dve tretjini poti sploh ni pločnika (ja, tudi take imamo v ljubi prestolniciuser posted image ). Se mi zdi bolje, da je tudi večji, dokler ne pridemo do varne lokacije, kar lepo privezan, ker vozit enega ter lovit drugega, se mi zdi nemogoče oz. precej nevarno in stresno v naši situaciji.
Bom pa imela oba doma in sem večino dneva sama, zato si ne predstavljam čisto ves čas biti prišraufana na tistih par kvadratnih metrov pred hišo. Sicer smo na mirni lokaciji (kor ena mini mini vas v mestu), ampak je v radiju 100 metrov v vseh smereh en prometni đumbus.
Še malo tuhtam ...

Vsem pa eno lepo noč!

< Sporočilo je popravil Malinova -- 5.2.2012 23:58:09 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
6.2.2012 10:32:12   
KajaNagaja
Evo, sem šla danes po tiste kupone za plenice in otroško opremo... :) jeee!!!

Nekaj me spet zanima...koliko od vas lika otroške bodije oz. jih ima namen? Od mojih kolegic jih nobena, pa tud js mislm, da ni več potrebe po tem, ker so zdj praški že tok močni, da vse bakterije uničjo. Ampak mam doma dva (fanta in taščo), ki se jima to zdi samoumevno in pričakujeta, da se bo to delalo.

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
6.2.2012 10:56:42   
vrtnica00
prvič bom zlikala, ko se opere. pol pa ne več, nism mela namena to delat... zdj smo z mami malo poiskale naše stare cunjice kar bi nam prav prišlo za bebo, da vidim kuk treba dokupit in kaj, in smo pač oprale in zlikale. sm to zato, ker je to stalo skor 20 let, da se vidi, če so šli madeži stran itd. potem pa dvomim, da bi se v to spučale...razen, če se bo kdo v bajti ponudil uslugeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1295
6.2.2012 11:05:31   
genovefa
Živjo souser posted image !
Kajanagaja a veš, da se to tudi jaz sprašujem, predvsem zato,ker bom najbrž sušila v sušilnem stroju?!
Mene pa že ta teden čaka pregled za sladkorno in imam kar malo tremeuser posted image , upam da bo vse uredu!
Imam pa vprašanje glede vozička, po vsej verjetnosti bom kupila rabljenega, ker zaenkrat kaže da bom dobila lupinico in posteljico za ostalo pa dvomim, o.k. vprašanjeuser posted image : Ali se vsaka košara spremeni v sedalni (športni del) ali to posebej piše, če je možno? Ali je dovolj, če imaš voziček s sedalnim delom in vrečo za noge, glede nato, da bo dete jeseni že par mesecev staro?
Ne vem, če sem prav razumela svojo gin., po 20 tednu se gre ob komplikacijah direkt v porodnišnico in ne več na urgenco?
Se mi pozna, da bom prvič mama in, da sem malo starejša pa kompliciram,a ne?!user posted image
Aja, še to, a že kaj o imenih razmišljate?
Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 1296
6.2.2012 11:09:25   
KajaNagaja
genovefa - jaz bom tudi v sušilcu sušila cotice. Sva z mojim dobila včeraj 3 ogromne škatle cunj, rabljenih 2 leti nazaj, opranih in sortiranih po vrečkah. Pa jih bom vseeno oprala in zlikala samo prvič, pa še to ne vem če. Ne vem, se mi zdi potrata časa tole likanje.

Glede urgence in porodnišnice pa ne bi vedla kako je...nisem še nič slišala o tem :)

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
6.2.2012 12:39:02   
Malinova

IZVIRNO SPOROČILO: genovefa

Ne vem, če sem prav razumela svojo gin., po 20 tednu se gre ob komplikacijah direkt v porodnišnico in ne več na urgenco?

Ja, prav si jo razumela. Ob komplikacijah do 20. tedna greš po pomoč na urgenco, kasneje pa v porodnišnico (vsaj v LJ je tako). No, upajmo, da nobeni ne bo to potrebno!

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
6.2.2012 12:48:08   
genovefa
@Malinova: Hvala!user posted image
Ja, upajmo da nobena tega ne bo potrebovala!user posted image

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
6.2.2012 14:51:20   
buba1982
ojla srečke nosečke!

LIKANJE BODIJEV-jaz jih likam tudi tetra plenice, ker sem se sploh na začetku izogibala mehčalcu, zdaj ga dam glih za vzorec in zato likam, da so cotike bolj mehke, pa še perem jih v povprečju le na 40 ali celo 30 (tetra plenice tudi na 90, da ne bo pomote) tako da jih s tem še malo razkužim... Namesto mehčalca pri Racmankah pa uporabljam alkoholni kis kot naravni mehčalec, včasih ga dam tudi k cotikam, nič ne smrdijo po kisu-preverjeno!!!...

VOZIČEK- ker bomo imeli zelo majhno razliko (14 mesecev) in predvidevam, da punčka še ne bo zmožna hodit na neke dolge sprehode pa še mogoče se ji bo zaluštalo kdaj pa kdaj zadremat-tiste ki imate toliko stare otročičke že doma mi na to vprašanje verjetno znate odgovoriti iz prve roke, sem se že dogovorila z kolegom, da nam posodijo voziček za dvojčke, vsaj do zime, ki se da kombinirat (košara+športni del), tako da bom mobilna tudi ko bom sama z obema navihančkoma... :) drugače pa nameravamo dokupiti buggyboard (rolkico upam da sem prav napisala), da bomo na kakšne kratke izlete in ko vozička za dva ne bomo več potrebovali, lahko uporabili naš voziček (imamo Mutsyja).

POROD- če bo drugič tako kot prvič se nimam kaj pritoževat. Od prvega popadka do konca so minile dobre tri ure, kljub velikemu otročičku (4270g in 56cm). Porod je bil naraven, dobila sem le mislim da eno injekcijo Tramala 50, ki je pa sploh zaznala nisem ;)... V drugo pravijo, da gre še hitreje, sploh ker bosta poroda tako skupaj-upam da bo statistika veljala tudi zame in bomo rešli vse skupaj na en dva tri... ;)!!!
So me pa zbudili popadki takoj na pet minut, ki so bili znosni, potem ko so mi v porodni predrli mehur pa so se začeli oni ta drugi (jaz jim pravim kar pritiskači ;)), ki pa so bili za znoret ampak jih je bilo le eno par pred iztisom, ki pa me ni več nič bolel... Drugače pa, saj ko se spomnim, kaj me spet čaka, me malo stisne, ampak se hitro pomirim, da bom že, če sem enkrat bom pa še enkrat (za vse ki greste rodit prvič pa, če so vse druge bom pa še jaz ;)). Imam pa dve kolegici, ki sta vzeli epiduralno, pa so se obema popadki ustavili, tako da so jima morali epiduralno vzet pa porod se jima je obema zavlekel-verjetno je to res naključje, da poznam dve s takima izkušnjama, je pa to potrebni vzeti v zakup...
Aja pa med porodom mi ni pasalo da se me kdo dotika, niti govorila nisem mislim da tri ure nič ;), mi je pa zelo zelo zelo pasalo, da mi je mož močil brisačo, ki sem si jo polagala na čelo, obraz, prsi, zatilje...
Sicer pa, do poroda je še daleč...

Idiličen zimski dan je zunaj, gremo se kepat!!! ;)

Božajte bušije!!!

Lep dan!

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......