|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
2.2.2012 11:27:36   
ananas87
živjo,

mene lahko tudi dodate na seznam junijskih nosečnic. PDP imam zaenkrat 18.6.2011, stara sem 24 let, ginekološke zadeve pa opravljam v NM (dosedanji ginekološki pregledi) in LJ (porod, pa upam da tudi ginekološki pregledi v zadnjem trimestru). v torek, 7.2. imam morfologijo in (upam, da) končno zvem, kaj bova dobila:)

a mogoče katera ve za kakšno dobro ginekologinjo v ljubljani, ki še sprejema paciente?

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
2.2.2012 11:29:31   
nimanorwen
Ojla souser posted image

evo, jest sm mela dons morfologijo in je vse super in sm čist presrečnauser posted image  vseee nama je pokazala, obrazek, hrbteničko, rokice, nogice, stopalčkauser posted image  smo prstke šteluser posted image  skratka vse je super, edin prestavla mi je pdp nazaj na 19.6. ... user posted image  je sicer nadpovprečtno težek (itak vem, da mi 4 kile ne ginejo), ampak po vseh ostalih meritvah je pa za 19.6. za spol nisva vprašala, je rekla če hočva vedt, najbrž se je vidl, me je tisto sekundo kr premamil skor, pa je moj reku da neuser posted image  pa ful se je premikov user posted image , se je mogla kr namatrat, da je srček ornk pogledalauser posted image  sm čist v nebesih zdej, polna motivacije za jutrišnji izpituser posted image  naslednji pregled mam 29.2, cukr test pa 23.2.
UZ-  v prvi nosečnosti mi je delala po mofrologiji vsakič skor ... zdej mi bo pa najbrž tut še kšnga, spoh pol bl nakonc, da preveri težo pa lego. je pa to res čist odvisn od vsazga g. enkat sm ga mela še v porodnišnci, k je bla na dopustu, ampak si tega ne želim več, ker čakaš k sijonja po par ur na vrstouser posted image  na 3D ne bova šla, škoda dnarja. to bi šla samo, če bi fuuuul hotla vedt spol, pa se bejbi do zadnga ne bi pokazou.
šola za starše - men je bla kr neki, na srečo mojmu še vela, k se mi res ne bi dal še enkat hodt. so pa vprašal za potrdilo v sprejemni k sm pršla rodit - v lj. mislim, da mora moški met to opravlen, če hoče bit zravn.
starejši otrok - jest jo bom mela doma, kot zdej. itak prva 2 mesca bo moj skor skos doma (očetovski plus ure si bo nabil plus kolektivc), tk da ne bo panike. 2 otroka bom pa že shendlalauser posted image  po vseh mučkah po prvem porodu sm res prpravlnena na vse, če sm tist prežvela, bom vseuser posted image
rabljen voziček - ni slaba ideja, dobiš ful dobre in lepo ohranjene za manj denarja.
strije - fasala sm jih zadn tedn (res sm bla ogrooooomnauser posted image ) in to ful, tk da se zanalašč ne bom mazala z ničemeruser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1252
2.2.2012 11:55:09   
KajaNagaja
Mene pa zanima kakšen porod boste izbrale? Ste že razmišljale o tem (1. user posted image ) in kakšnega ste izbrale v prejšnjih nosečnostih, tiste, ki že imate doma bejbije?

Zadnjič mi je ginekologinja rekla, naj začnem razmišljat o načinu poroda in da ona je ful za naravno, ampak me je strah, da me bo preveč bolel in pol si ne moreš kr premislt. Po drugi strani pa statistika kaže da se 50% žensk odloč za naravni porod, 50% pa za epiduralno, tko da že ne more toook zlo bolet. Ampak ne vem no...argumenti za in proti dobrodošli user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
2.2.2012 13:58:40   
nimanorwen
user posted image  a veš kk je to, tista k je mela ea je ne bo mogla prehvalt ... če bi men v tapravem momentu rekli če bi ea, bi jo vzela, prznamuser posted image  lej porod pač boli, to je dejstvo. boli k svina ubistvuuser posted image  ampak to je ena taka bolečina, ki jo lahko vzdržiš, ker je naravna. mene je npr. ful bl bolel, k sm mela gnojno angino in sm mela v grlu gnojne mehurje in so mi mogl na živo prebadat, da je gnoj steku vn (lahko bi se razširl na možgane al pa na pluča in bi lhk umrla). tist je mene 10000000000000000x bl bolel k pa porod. rojevala sm 3 ure, s tem da me je uno res zverinsko za umret bolel ene 3 minute. mi ni žal, da sm rodila naravno, tako mislim tut v drugo, ker na splošno ne maram kemije ... pa tut hrbtenjača+igla? ne hvala. nočem tvegat, že itak je porod tveganje. smo si pa različne in prav je tako!user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
2.2.2012 14:04:45   
vrtnica00
eno vprašanje. to ko govorite naravni porod.
a to mislite čist čist naravno brez vsega al mate vi v mislih še kake protibolečinske in masko? kr to pol ni čist naravno. zdj katera bi vzela EA, protibolečinske in masko in katera bi čist naravno. mislim,da je razlikauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1255
2.2.2012 14:10:07   
nimanorwen
mela sm masko. samo to nč ne omili bolečine, samo zadeta si in ti je mou bl vseen kot siceruser posted image  protibolečinskega pa nič. joj jest kumej čakam da grem spetuser posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
2.2.2012 14:43:45   
KajaNagaja
Ja sj mene tud tale igla v hrbtenjačo ne mika preveč...je bla sošolka zarad mjhne napake dva mesca čist nesposobna kej delat user posted image . Pr nam je mami vse nas štiri rodila brez epiduralne, je pa res da je ona precej večja od mene pa velik širše boke ma. Mene skrbi, ker sm bl majhna pa drobna, sicer v formi sem in tud zdaj hodim na vadbo za nosečke in pilates, pa tud bolečinski prag imam kar visok...ampak reeees ne vem :D A tisto masko pa dobiš v vsakem primeru?

Neposredna povezava do sporočila: 1257
2.2.2012 15:20:08   
kale
Dobrodošla ananaska87!

porod- moja sorodnica je anestezist in dejansko, da se ti pri EA kaj zgodi, je zlo zlo mala verjetnost- v bistvu ona osebno ne pozna takšnega primera. Kot sem že 1x omenla sem imela v prvo EA, in dobro, da sem jo, saj so mi sprožli porod in dali umetne popadtke, ki so si sledili eden za drugim. V drugo se verjetno ne bom odločila za EA, če bo šlo za povsem naraven porod, brez umetnih popadkov in sprožitve. Bom pa najverjetneje spet hodila na akopunkturo, saj pomaga....

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
2.2.2012 15:23:38   
kale

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , 24.2., KP/Izola

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/
bimbasi- 1 user posted image , 21.2., Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 2.2., Štajerska/
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 26.1. morfo., KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ
top secret- 26 let, 1 user posted image , 3.2. morfo., MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image , 6.2. morfo., 14.2., MB/
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/
Ninch7- ?user posted image , ?user posted image , 2.2. morfo., Portorož/

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 1.2. morfo., MB/
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo, 27.2 3D,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,
MiaLi- 26 let, 1user posted image , 3.2. morfo., LJ/
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , 3.2. morfo.,  LJ/, user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
ananaska87- 24 let, ? user posted image , 7.2. morf., NM/LJ
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Malinova- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 10.2. morfo.,
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , 29.2., okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., 21.2. morfo., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo., štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 7.2. morfo., /
hinavkica- 34 let, 3 user posted image , 2user posted image , 10.2. morfo., LJ/ , user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image , 18.2.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,
jancheee- 1user posted image , okolica CE

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica_bom- 1user posted image

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo.,
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/

SKUPAJ NAS JE : 65

NOSEČKE Z DVOJČKI : /

PRIČAKUJEMO:     6   user posted image
                              9   user posted image
                              4  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
2.2.2012 15:46:53   
noelina
pikalonca vsak dan se 6x piknem tako,da imam ponavadi zjutraj okoli 4,7,po zajtrku 5,5,pred kosilom 4,6,po kosilu okoli 6,pred večerjo 4,7 in po večerji malo čez 6.

Neposredna povezava do sporočila: 1260
2.2.2012 16:00:14   
Morgan
Jaz sem za naravni porod in tudi v prvo sem tako rodila, čisto brez vseh protibolečinskih zadev.
Sicer pa je moj prvi porod bil precej ekspresen in upam, da bo tudi v drugo tako. Ni bil čisto brezboleč, seveda je bil boleč, ampak če mene vprašate grem vedno raje še 1x rodit kot pa zobe popravljat (npr. vrtanje ali čiščenje kanalov) user posted image .

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
2.2.2012 16:08:34   
Babybee81
Porod - v prvo so mi ga morali sprožiti in sem šla naravno brez vseh protibolečinskih zadev. In ja bolelo je ko 100 hudičev, pa še presredek so mi prerezali. Dajo ti samo en plin da te malo zadane in to je to... V drugo pa še nevem. Malo sem skeptična glede EA se bojim da ne bo šlo kaj narobe....

(odgovor članu ananas87)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
2.2.2012 16:32:48   
tejci1981
Dan dan!

Danes malo lažje diham, ker sem včeraj spet odkljukala en izpit.....rezultatov še sicer ne vem, ampak sem pozitivna da bo pozitivno user posted image ......še 4 in končam z prvim letnikom user posted image
Počutje - odlično, zaprtje, zgaga, razne bolečine me za enkrat pustijo pri miru!
Kg-ji - +1,5
Brcike - močnejše in pogostejše - enkraten občutek user posted image

Pleničke - sem pamperspleničarka in bomo tudi zdaj na pamperskah kot pri prvem (samo tako za info tiste iz Lj in MB, ki jih boste uporabljale imajo v eLeclercu cca 2x na mesec akcijo ekonomsko pakiranje in je cena na pleničko enaka kot če kupiš hoferjeve, muellerjeve ali dm-ove) user posted image ......... ja vse smo preračunali user posted image
Za umivanje ritke pa jaz prisegam na toto baby soft krpice - suhe krpice, ki jih navlažiš z vodo, ko je treba pa na brzino pa so pač aktualni robčki za ritko user posted image
Trebušček - mažem ga z navadnim olivnim oljem ali afroditinim makadamija
Žile - meni grejo dosti bolj na živce žile na moji levi nogi kot strije na trebuhu - od kolena proti notranji strani se prav fajn vidi ena velika, ki še ni izstopila in en kup malih žilic.....si bom mogla nabavit preventivne kompresijske nogavice, sam moram počakat na plačo, ker sem trenutno bosa, so pa skoraj 40€ - pač vejo kje zaslužijo....

Eno vprašanje imam. Ker vem, da nas je kar precej z majhnimi otročki me zanima, a že kaj razmišljate, kje bodo vaši navihanci, ko boste na porodniški; doma, v vrtcu, vartsvu,...?

Pojma nimam,....doma, pri babici, pol bomo vidli kak bomo shendlali vse skupaj in če bo kriza bo šel septembra v vrtec......

UZ - ga ne naredi vsakokrat,....na začetku mi je merkala hematom je bil vsakokrat UZ, nazadnje mi je samo srčka poslušala,...za naprej bomo pa vidli......v 1 user posted image je malega kar dosti gledala ker je bil na ritki in je preverjala če se je obrnil, nas je pa itak hecal, ker se je cel obračal čisto do konca, sem bla naročena v 38t na CR, pa me na sprejemu pregledajo in glej ga falota se je v treh dneh obrnil okoli in okoli user posted image

materinska šola v mb (porodnišnica) - tudi ni obvezna, sploh če partner nima namena bit zraven pri porodu, je pa kar dosti koristnih informacij, sploh za prvorodke, pa če želiš EA ti dajo tam dosti info in tudi kontaktne podatke kjer se dogovoriš za preventivni pregled, ponujajo pa tudi akupunkturo proti bolečinam......

Porod - če bo vse po sreči naraven brez kakih olajševalnih okoliščin - EA, akupunktira...... tega 100000000% nebo, kaj se bo pa na koncu zgodilo in kako bo potekalo pa nihče ne ve....... user posted image v 1user posted image mi je dala sicer neko inekcijo za mehčanje materničnega vratu, pa me je opozorila da me bo "malo" odneslo, bla sem zadeta ko user posted image , sam bolečine ni omililo..... po moje podobno ko maska......

IZVIRNO SPOROČILO: nimanorwen

mela sm masko. samo to nč ne omili bolečine, samo zadeta si in ti je mou bl vseen kot sicer  protibolečinskega pa nič. joj jest kumej čakam da grem spet

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobrodošle nove!
Čestitke vsem za uspešne preglede, brcike in pridnim študentkam za opravljene izpite!

Odštevamo do morfologije - še 13 dni user posted image

Lep in ne preveč mrzel dan vam želim, primorke primite se da vas ne odnese user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
2.2.2012 18:57:17   
Ploha
2x rodila naravno, brez protibolečinskih, brez maske. Tretjič bo upam, da enako. Boli ko svinja, res je...ampak to pol tisti popadki na koncu, pa iztis. Ampak uni na začetku so pa tko no,niso glih za živjo upit, jih čutš, ni pa primerjave z unimi k so za iztis prštimani.

Računam na še en hitr porod, še hitrejši kot drugi in vsaj eno kilo lažje dete, pa kak centi manjša glavca otroka...idealno.

POL PA SVIZEC ZAVIJE ČOKOLADO V FOLIJO

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
2.2.2012 19:02:39   
Ploha
rabljen voziček, ITAK. sem ga v prvo kupla, quinny freestyle 3xl comfort (madona se sliš k spejš šatl) no in zdej smo ga kr dost zguncal, tko da bom spet ta model kupla rablenga...ker košaro imam, maxi cosi lupinca paše gor...pač tam do 200 € reskiram pa je...

ko bom v P bosta dečvi pr babici, ko bom doma, bosta mogoče kak dan, mogoče kak teden doma, pol pa via vrtec...tko zdej razmišlam, bom vidla kako bo...dec mi ne more nč pomagat, ker dela ceu dan, tko da če imata vrtec, pa še sred poletja bo, ko ne bo tistih bronhitisov, pa virusov...mami mi bo mal pršla pomagat...to je to.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
2.2.2012 19:32:24   
Babybee81
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

2x rodila naravno, brez protibolečinskih, brez maske. Tretjič bo upam, da enako. Boli ko svinja, res je...ampak to pol tisti popadki na koncu, pa iztis. Ampak uni na začetku so pa tko no,niso glih za živjo upit, jih čutš, ni pa primerjave z unimi k so za iztis prštimani.

Računam na še en hitr porod, še hitrejši kot drugi in vsaj eno kilo lažje dete, pa kak centi manjša glavca otroka...idealno.

kako smo si različne user posted image . Meni so bili peklenski popadki čez celi čas poroda, iztis mi je bil pa svetoven user posted image nič boleč pravi balzam glede na popadke. edino presredek je šel v maloro user posted image . No ko je finale me je tako na kakanje tišalo da groza user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
2.2.2012 19:39:46   
žogica81
No pa je še en pregled za mano. Naš fantiček pridno raste, ne vem zakaj ampak rok mi je napisala da imam sedaj 08.06. - kr neki no. Skratka otroček je super pridno brca mamico v rebra je že 5 tednov na glavico obrnjen - no naj kar tako ostane do konca. Naslednji pregled imam 27.02.
Sem imela pa dans testiranje za cukr - itak da sem pozitivna 5,3 - lih tolk da sem pozitivna - sem prav žalostna da so tako poostril kriterije - je rekla moja ginekologinja da večje bedarije ne bi mogli naredit - se strinjam z njo user posted image .

En lep pozdravček vsem skupaj

(odgovor članu Babybee81)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
2.2.2012 19:41:20   
žogica81
user posted image - še RR mi nagaja

< Sporočilo je popravil žogica81 -- 2.2.2012 19:42:11 >

Neposredna povezava do sporočila: 1268
2.2.2012 19:54:10   
pikalonca
noelina hvala za odgovor. No jaz se pikam 4 krat na dan in imam podobne meritve kot ti, razen zdaj je bilo ene parkrat po obroku okoli 7,9 sladkorja in moram iti jutri diabetologinji, da se bova pogovorili kako naprej.
Tole mi je že ena psiho vojna user posted image . Imam občutek, da mi do konca nosečnosti ne bo inzulin ušel. Pa se paziš kaj ješ?

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
2.2.2012 20:13:45   
ancyka
žogica81- tudi jaz sem imela danes morfologijo in je tudi meni iz 5.6.na 8.6 prestavla, drugac pa na vseh pregledih ostajalo 5.6. no bomo vidli, saj mam jutri pregled pri moji gin in sem ful vesela, ker meni vedno dela uz, taka da moje dete vidim na 3 oz. 4 tedne. je pa pravi nagajivcek, saj vedno ko vprasam zaspol, se obrne tak da se ne vidi. danes se je ob koncu pregleda, ko sem vprasala za spol vsedel po tursko user posted image lepo bodite papa

Neposredna povezava do sporočila: 1270
2.2.2012 23:21:24   
škratka 007
Dober večer user posted image

Evo, končno našla malo časa da javim kako je bilo na pregledu. Kot sem napovedala UZ mi ni delala user posted image , je poslušala user posted image , ki ga je tokrat hitro našla in je bilo lepo čut utrip našega Juniorčka user posted image .
Sem pa dobila napotnico za ponovni test toksoplazme in urina, pa še za sladkorno. No toliko o pregledu.

Glede poroda, pa še nisem kaj dosti razmišljala. Moram priznat, da me je strah in bi najraje zaspala in se zbudila, ko bi bilo že vse opravljeno. Po drugi strani pa si želim doživet naravni porod z vsemi dodatki ki spadajo zraven user posted image Upam, da niste vse tako zmedene kot jaz user posted image

Lahko noč in lep petek vsem.

(odgovor članu ancyka)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
3.2.2012 0:03:36   
Malinova

rabljen voziček, ITAK. sem ga v prvo kupla, quinny freestyle 3xl comfort (madona se sliš k spejš šatl) no in zdej smo ga kr dost zguncal, tko da bom spet ta model kupla rablenga...ker košaro imam, maxi cosi lupinca paše gor...pač tam do 200 € reskiram pa je...

Mi ga bomo kmalu prodajali, ker se nanj na žalost ne da namontirat buggypoda. Je brezhiben, le še v stroj ga je treba prej vržt konec zime, pa bo. Zraven najverjetneje zimska vreča, cena pa razumna. Pod 200 € vsekakor. Je bež-safari barve. Če te zanima, lahko ostaneva v stikuuser posted image - ZS pa to.

Tudi mi bomo nabavili rabljenega - bolha je zakon!

Kako bom pa rodila, pa tokrat preveč ne razmišljam, ker prvič sem imela mnogo idej in želja okoli poroda sede, ki bi bil popolnoma naraven, ampak ko se je pričelo, me je med popadki tako zvijalo, da sem še komaj ležala - kako bi sedela, si niti ne predstavljam. Dali so mi (brez da bi rekli, ampak ajde, itak sem bila z glavo v Avstraliji) dve protibolečinski injekciji pa masko sem imela, ampak se mi zdi, da je bila bolj za psiho. Prvi vdih je res malo zadel, potem pa nisem čutila, da bi kaj pomagalo - je pa preusmerila misli med popadki in malo bolj uredila dihanje med njimi.

Tokrat bom najverjetneje uporabila Dianatalgel (naravna maščoba, včasih so podmazali z olivnim oljem, da je porod lažje tekel za mamo in otročka), ki je bil prvič premalo časa zunaj, da bi se ga upala uporabiti (saj o tem sem že pisala), pa če bo le čas, bom tako kot prvič hodila na abdominalno dekompresijo po 35. tednu. --> Tiste, ki ste iz Ljubljane ali okolice (pa tudi druge, ki se vam da vozit), ne pozabite, da vam jo zavarovalnica 10X časti. Na žalost jo v Sloveniji izvajajo le v Porodnišnici LJ.

Krasno noč vsem!

< Sporočilo je popravil Malinova -- 3.2.2012 0:13:05 >

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
3.2.2012 9:20:22   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: Babybee81

kako smo si različne user posted image . Meni so bili peklenski popadki čez celi čas poroda, iztis mi je bil pa svetoven user posted image nič boleč pravi balzam glede na popadke. edino presredek je šel v maloro user posted image . No ko je finale me je tako na kakanje tišalo da groza user posted image user posted image user posted image user posted image

Tud pri meni je bil iztis fenomenalen user posted image  - bolečine, kot da bi povsem izginile, jaz pa polna adrenalina in veselega pričakovanja, da stisnem k sebi svojo štručko user posted image . Mi je pa bilo kar hudo, ko sem morala čakati dobre pol ure (odprta 10 cm) in nisem smela pritiskat, saj še naša mala žaba ni bila dovolj spuščena.

Joj, to vreme mi gre pa že zares na živce user posted image . Še na spšrehod ne moremo; -10˝C in zraven še močan veter je tud zame too much user posted image .

Upam, da bo nam šel buggyboard na voziček namontirat user posted image . Še nisem poskusila, saj čakam na kolegico, kaj bo ona nabavla, ki ima enak voziček in bo rodila malo pred menoj...

Neposredna povezava do sporočila: 1273
3.2.2012 9:21:09   
googica
ola. velik ste napisale, komi vem kaj vse napisat :))
glede vozičkov. midva sva kupila novga, ker sva planirala 3 otroke in pol se ne splača kupovat nečesa, kar je že drug otrok dal čez. no, po mojem mnenju vsaj. sploh pa GT3-jev na bolhi ni :)
komi čakam pregled, da se spet mal vidmo. upam da je vse v redu, zdi se pa, kot da mali pridno raste, tko kot moj buhi :))
tamal bo šel seveda v vrtec septembra, če bomo dobili. predvsem zato, ker bom js  večinoma sama doma, moj namreč prihaja domov okrog štirih, kadar je popoldne mu pa gre itak skori cel dan, štarta že pred dvanajsto. plus da mu ful manjka družba, zlo rad je med otroki, zato s res res želm da bi dobili vrtec. itak bo ša že star skori tri leta, torej je to že skrajni čas, da gre v vrtec, da se primerno socializira še s strani druge avtoritete in skupine otrok. najrajš bi ga mela že letos v vrtcu, ča bi vedla da bo tak sranje z varstvom. pr nas ga namreč mami tolk preveč razvaja, da mamo pol trojno delo z njim, pa še nič se ji ne da dopovedat. vsakič ko se ga vzgaja naju grdo gleda, zmajuje z glavo in podobno. jokat ga sploh ne sme slišat, ker revček ne sme jokat, ane.. no, tko da si lahko predstavljate kakšne boje mamo doma, da mali ne postane razvajenc in da njegovo kuhanje trme ne preraste v kaj hujšga...
aha porod... prvič sem rodila s pomočjo umetnih popadkov, ki bolijo ko p... plus da so mi zraven dali protibolečinsko.. no, bolelo je ful, kljub plinu k sm ga skos tiščala na nos :)). no, tud zdej ne bom vzela ea ker nočem tvegat s premalo močjo za potiskat in podobno. porod je pač naravna stvar in tistih par ur bolečine bom že prežvela. to je pač del materinstva in če bi ne mela umetnih popadkov, bi verjetno tud plina ne rabla. 
a mate za na vozičke montirat lupino, al boste uporabljale košaro? moja kolegica je babica, in ko so še študiral na faksu, so za vaje delal raziskavo o tem, kolk vpliva lupina na količino prejetega zraka v otročkova pljuča. no ona in vse tiste ki so takrat sodelovale so PROTI lupinam za dolgo časa, naprimer za sprehode. ker, otrok je že v istem položaju kot v buhiju, ampak v buhiju je brez težnosti in se mu pljuča, ki itak niso uporabljena, ne stiskajo. tu se mu. zato otroci v lupinah ponavadi ful velik spijo in so ful pridni. no  sm rekla, da vam to napišem, pol se pa same odločite. pri nas smo jo mel samo za vožnjo in se to ne za dolgo, samo prve tri/štiri mesece, ker je itak prerastel in se je joku za vsakič ko je zagledu lupino.. 
aja glede maske, mislm da je nimajo povsod. kranj je mislim da nima? se je za pozanimat no.

(odgovor članu Malinova)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
3.2.2012 9:23:11   
kale

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , 24.2., KP/Izola

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/
bimbasi- 1 user posted image , 21.2., Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 27.2., Štajerska/ , user posted image
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 26.1. morfo., KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ
top secret- 26 let, 1 user posted image , 3.2. morfo., MB/ , user posted image

11.6

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image , 6.2. morfo., 14.2., MB/
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/
Ninch7- ?user posted image , ?user posted image , 2.2. morfo., Portorož/

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 1.2. morfo., MB/
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo, 27.2 3D,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,
MiaLi- 26 let, 1user posted image , 3.2. morfo., LJ/
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , 3.2. morfo.,  LJ/, user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
ananaska87- 24 let, ? user posted image , 7.2. morf., NM/LJ
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Malinova- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 10.2. morfo.,
nimanorven- 26let, 2user posted image , 1user posted image , 29.2., okolica LJ/LJ, user posted image

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., 21.2. morfo., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo., štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 7.2. morfo., /
hinavkica- 34 let, 3 user posted image , 2user posted image , 10.2. morfo., LJ/ , user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image , 18.2.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,
jancheee- 1user posted image , okolica CE

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica_bom- 1user posted image

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo.,
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/

SKUPAJ NAS JE : 65

NOSEČKE Z DVOJČKI : /

PRIČAKUJEMO:      6   user posted image
                              10   user posted image
                              4  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......