|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
30.1.2012 13:41:26   
Morgan
Ninočka, a veš, da sem gledala tole Mustelino kremo v Mullerju, pa se nekako nisem mogla odločit. A se hitro vpije? Zvečer se itak namažem z oljem in mi sploh ni panike, ampak pred službo pa bi rada nekaj kar se bolj hitro vpije.user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
30.1.2012 13:46:31   
ninocka26
Jaz se namažem po tuširanju in se takoj oblečem, pa niso oblačila nič mastna. Tako, da pomojem se hitro vpija. Mi je pa tak smešen občutek, ko se greš tuširat, se ti zdi, kot, da si s silikonom namazan (voda kar drsi mimo). Meni ta krema res odgovarja, pa imam drugače izredno suho kožo.

(odgovor članu Morgan)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
30.1.2012 13:56:52   
kale
Danes sem imela pregled- moja ginekologinja mi je naredila kot neke vrste morfologijo, čeprav me prava še čaka čez dobre 3. tedne v porodnišnici . V glavnem; vse je ok, user posted image  lepo raste, vsi organi, žile, itn. lepo vidni - tud lulči user posted image . Tehtamo pa že okoli 300g user posted image .

Kar se pa tiče kreme proti strijam, je pa tako, da če si k temu nagnjen, ti jih žal nobena ne bo 100 % preprečila. Jaz imam zgleda to srečo, da je moja koža kar prožne in v 1. user posted image  nisem staknila niti ene user posted image . Uporabljam pa dm -ovo babylove olje proti strijam.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
30.1.2012 14:29:00   
mamica_bom
pozdravljeni trebuščki! že nekaj časa prebiram nosečniške forume, zdaj pa se vam pridružujem :) rok poroda imam 30.6., na naslednjem pregledu imam morfologijo, takrat izvem spol user posted image . to je moja prva user posted image , počutim se fizično zelo v redu, nič ne kompliciram in delam vse po občutku in ne poznam slabosti, zaprtosti in zgage. samo toliko da vas pozdravim, več pa drugič!

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
31.1.2012 7:52:05   
kale
Dobrodošla mamica_bom !

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

29.5.
mina88- 23 let, 1user posted image , 24.2., KP/Izola

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , 2 user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/

3.6.
genovefa- 37 let, 2 user posted image , LJ/, user posted image

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/
bimbasi- 1 user posted image , 21.2., Bled/Jesenice, user posted image
Daisy_- 28 let, 3 user posted image , 1 user posted image , /, user posted image

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image
ancyka- 24 let, 1user posted image , MB/
pika001- 35 let, 2 user posted image , Postojna/ , user posted image
Nives28- 28 let, 1 user posted image , okolica LJ/

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 2.2., Štajerska/
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 26.1. morfo., KR/Jesenice, user posted image
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB

9.6.

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ
top secret- 26 let, 1 user posted image , 3.2. morfo., MB/ , user posted image

11.6
nimanorwen- 26 let, 2user posted image , 1user posted image , 2.2. morfol., okolica LJ/LJ, user posted image

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 

noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image , 6.2. morfo., 14.2., MB/
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/
Ninch7- ?user posted image , ?user posted image , 2.2. morfo., Portorož/

14.6.
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 1.2. morfo., MB/
mary12- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo, 27.2 3D,  /  user posted image

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,
MiaLi- 26 let, 1user posted image , 3.2. morfo., LJ/
LiliMia- 28 let, 1 user posted image , 3.2. morfo.,  LJ/, user posted image

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Malinova- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , 10.2. morfo.,

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/
ninocka26- 32 let, 1user posted image , /

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., 21.2. morfo., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 15.2. morfo., štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 7.2. morfo., /
hinavkica- 34 let, 3 user posted image , 2user posted image , 10.2. morfo., LJ/ , user posted image

24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.
Pikica80- 31? let, 2user posted image , 18.2.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , LJ/ LJ, user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,
jancheee- 1user posted image , okolica CE

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica_bom- 1user posted image

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2. morfo.,
bUbAmAmA- 28 let, 1 user posted image , Savinjska/

SKUPAJ NAS JE : 64

NOSEČKE Z DVOJČKI : /

PRIČAKUJEMO:      6   user posted image
                              9   user posted image
                              4  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
31.1.2012 10:47:45   
pikalonca
Pozdravljene iz mrzle dolenjske. Joj je bilo zjutraj -10 in se mi zdi, da čeprav konkretno kurim me kar nekaj zebe.
Komaj čakam sončka in pomladno martinčkanje, kajti priznam, da nisem tip za zimo.
Ves čas vas redno berem, ampak neke volje za pisat pa kar ni bilo. Se že kar nekaj časa borimo z virozami... najprej sine, potem hčerka, potem itak še jaz in sedaj imam spet doma sina user posted image .Še dobro da sem doma in da se ne rabim ukvarjat z bolniškami...recimo, da je iz tega vidika vsaj malo lažje.
Zamašen nos imam jaz že tri tedne...najprej od viroze, zdaj je pa kar tako ostalo user posted image . Jaz si pomagam z otroškimi kapljicami Operil, vsaj zvečer preden grem spat.Najhuje mi je pa bilo, ko me je bolelo grlo in nisem smela lizati medu ali pa si na sladkor nakapljati propolisa zaradi nosečniške sladkorne.Ampak na koncu ravno tako preživiš user posted image . Kar se tiče vse te diete in odvzetega sladkorja sem res že čist notri padla. Enostavno vem kaj lahko in kaj ne in ne sprobavam več, če me mali grehec lahko kaj tepe.Trebuh je res iz dneva v dan večji in se mi zdi, da sem v prejšnji nosečnosti imela takšnega šele nekje proti koncu 7 meseca. Ampak zanimivo je pa to, da kilogrami pa kar stojijo. In imam praktično isto kilažo kot na začetku nosečnosti. Očitno dieta dela svojeuser posted image .
Zato res komaj, komaj čakam 7.2. ko imam morfologijo in da me potolažijo, da je z bebico vse ok.
Trebuha si načeloma ne mažem z ničemer, ker v obeh nosečnostih sem si ga in sem vseeno fasala strije. In tako se tokrat občasno po tuširanju namažem z body mlekom. Jaz mislim, da je res veliko odvisno od same elastičnosti kože.
Imejte se lepo, čimmanj virozic in bodite na toplem.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1231
31.1.2012 11:49:04   
kale
Hej junijke, kje pa ste vse? A vas je mraz odgnal z RR user posted image . Dajte  se mal opogumit in kaj napisat, ko nas je že toliko user posted image .

user posted image  Eno vprašanje imam. Ker vem, da nas je kar precej z majhnimi otročki me zanima, a že kaj razmišljate, kje bodo vaši navihanci, ko boste na porodniški; doma, v vrtcu, vartsvu,...?

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
31.1.2012 12:22:00   
hinavkica
Pozdravček vsem user posted image !

Mal sm brala vš čvek o pralnih pleničkah.Js jih nism in jih tut nebi uporabljala. Imela jih je moja nečakinja. Rdeča ritka ,polno plenic, smradek, pranje non stop, ...user posted image

Glede razpokanega trebuha pa lahk povem da sm se prvo nosečnost zrdila 17 kg,drugo 23kg imela sm res velik trebuh. Dobila sm nekaj razpok ki so čez čas posvetlele in sploh niso tako opazne.Nisem se nikoli mazala z nobeno kremo.Prijateljica pa je uporabljala same tiste drage kreme proti strijam in morm reč da niso pomagale čisto nič.Mogoče je to odvisno od vrste kože.

Drugace pa se počutim superuser posted image . Komej čakam morf.

Zanima me a je katera premišljevala o nakupu rabljenega vozička.Js mal gledam po oglasih pa vidim da se da dobiti zelo lep skoraj nov voziček za zelo ugodno ceno. 

Ja js nimam kej premišljevat k bosta mela že počitnice ker hodta že v šolouser posted image .Bom mela pa mal vač pomoči doma.Drgač pa mislm da se iz vrca prnese povn virusov, še posebi pozimi.

< Sporočilo je popravil hinavkica -- 31.1.2012 12:28:15 >

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
31.1.2012 12:31:41   
waiting
Jaz imam pa vprasanje glede sole za starse.
Rodila bom v Ljubljani.
Namrec v neki knjigici sem prebrala, da je sola obvezna
in to je pisalo samo pri LJ porodnisnici drugje samo zazeljeno..
je pa zelo slabo definirano ali je to misljeno za oceta ali tudi za nosecnico.
Kajti jaz nisem imela namena obiskovati sole, ker moj ni iz pravega "testa"
in zato ne bo z menoj.

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1234
1.2.2012 8:47:43   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: waiting

Jaz imam pa vprasanje glede sole za starse.
Rodila bom v Ljubljani.
Namrec v neki knjigici sem prebrala, da je sola obvezna
in to je pisalo samo pri LJ porodnisnici drugje samo zazeljeno..
je pa zelo slabo definirano ali je to misljeno za oceta ali tudi za nosecnico.
Kajti jaz nisem imela namena obiskovati sole, ker moj ni iz pravega "testa"
in zato ne bo z menoj.

Kolikor jaz vem, je šola za starše samo pogoj, da  partner lahko prisostvuje pri porodu, tako da tebi ni potrebno hodit. Saj drugač bi to pomenilo, da če nimaš opravljene šole, potem  ne moreš rodit user posted image  user posted image

(odgovor članu waiting)
Neposredna povezava do sporočila: 1235
1.2.2012 9:15:02   
škratka 007
Dobro jutro vsem junijkam!

Jaz sem danes doživela najlepše prebujanje in sicer po groznem zvonjenju budilke je sledil pozdravček našega Juniorja v mojem bušiju. Res neverjetno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem se kar raznežila in na enkrat vstajanje iz tople postelje ni bil problem.

No zdaj se bom pa počasi odpravila na pregled in upam, da bom videla Juniorčka na ekranu, čeprav dvomim, ker sem za morfologijo naročena čez dva tedna in verjetno ne bo danes delala UZ.

Lep mrzel dan vam želim in se oglasim po pregledu.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
1.2.2012 9:19:31   
KajaNagaja
Dobro jutro vsem... user posted image

A vam ne naredi vsakič UZ? Meni ga vsakič in se vedno veselim pregleda, ker vem, da bom videla pikico malo :)

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
1.2.2012 9:46:51   
vrtnica00
you wish, da bi dobila vsakič UZ... pri nas so sm 3. prvi, morfologija in v 32.tednu. tk da si lahk ful srečna, da ga vsakič dobiš! ;)

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1238
1.2.2012 10:09:17   
googica
ola. ta šola za starše je obvezna za očeta, za mamo pa priporočljiva, če nočeš da te vsi grdo gledajo v porodnišnici in podobno. znajo bit babice in sestre kr tečne, če ni tistega štempla v materinski. no, vsaj v ljubljani je tko no

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
1.2.2012 10:20:40   
waiting
IZVIRNO SPOROČILO: googica

ola. ta šola za starše je obvezna za očeta, za mamo pa priporočljiva, če nočeš da te vsi grdo gledajo v porodnišnici in podobno. znajo bit babice in sestre kr tečne, če ni tistega štempla v materinski. no, vsaj v ljubljani je tko no

Ja saj tocno tega se bojim, da bom imela popadke vse me bo bolelo,
potem me bodo pa se babice grdo gledale...pa se sama bom.
Ko nebi imela tako dalec pa se cas bo problem bi ze slo,
poleg taga pa cisto vse izves ze na internetu.
Hmm casa imam se kaksen mesec, da se narocim na aprilski termin...

(odgovor članu googica)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
1.2.2012 10:24:52   
vrtnica00
pri nas je zaželena materinska šola. in sm bla zdj janurja v materinski, dobili so samo moški potrdilo, da so jo obiskovali in to že na prvem predavanju, ko je blo govora o porodu. me pa nismo nič dobile...nobenga potrdila ali štempla...

(odgovor članu waiting)
Neposredna povezava do sporočila: 1241
1.2.2012 11:07:53   
KajaNagaja
Midva imava termin 4.4. v Kranju...še katera? Ma kera izkušnje s kranjsko materinsko šolo...pravjo da je čist bedna user posted image

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
1.2.2012 12:01:40   
hinavkica
Šola za starše za mamice ni obvezna.Ti pa priporočam da greš saj na prve dva predavanja še posebej če si prvič noseča.

(odgovor članu waiting)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
1.2.2012 12:15:28   
kale
škratka007- čestitke za brcike user posted image .

Moja gin. tud zmeraj opravi UZ, čeprav ti uradno pripadata le 2; 1. za potrditev user posted image  in 2. morfologija...

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1244
1.2.2012 13:29:45   
noelina
Čestitke škratki 007!
Moje dete je tudi že pravi akrobat,brca večino časa. Včeraj zvečer na postelji sem začutila da se obrača,to ni najbolj fajn občutekuser posted image .....No danes sem bila na kontroli pri diabetologu. Rezultati mojih meritev so v mejah normale,do zdaj še ni bilo treba posečt po inzulinu. Sem pa dobila lističe za kontrolo ketonov v urinu,ki se preverja vsako jutro.Na podlagi teh lističev se vidi,če otrok dobi dovolj hranilnih snovi vase. Če je test pozitiven,potem moram povečat vnos OH,kakšen kos polnozrnatega kruha več pojest. Se bo pa na morfologiji videlo,kako napreduje in komaj čakam ponedeljek,6.2.,pa da vidim al bo rozika ali plavkecuser posted image user posted image user posted image .
Lepo se imejte,pozdravčke vsem novim user posted image .

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
1.2.2012 15:16:28   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: KajaNagaja

Midva imava termin 4.4. v Kranju...še katera? Ma kera izkušnje s kranjsko materinsko šolo...pravjo da je čist bedna user posted image

pa je res...če bi vedla kaka bo, ne bi šla...

v prvo je itak dec zamudu in so ga notr spustil nekaj minut po porodu, nič kompliciral, niti za potrdilo sprašval...

Neposredna povezava do sporočila: 1246
1.2.2012 15:42:56   
Babybee81
ojla

Vidim da vas user posted image  že pridno brckajo user posted image , mene tudi vsaki dan bolj.

- nama še velja od prvega poroda user posted image  in nama ne bo treba še 1x. sva pa delala v LJ porodnišnici in smo sedeli po par ur brez odmora, jaz pasem bila takrat v 8. mesecu user posted image

UZ - meni ga je do zdaj vsakič naredila, prvič celo zaračunala pol pa ne več

3D/4D UZ pa ne bova šla, za tistih par minut dati čez 100 eur - no way, raje otrokoma kaj kupim

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
1.2.2012 19:17:16   
Malinova
Materinska šola: Tudi meni tokrat ne bo treba it, ker je še prezgodaj.user posted image Sva pa prvič z veseljem hodila v Porodnišnico LJ. In res se je splačalo! Vse pohvale! Super predavanja, res izveš mnogo koristnega - predvsem, če je prvi otrok v igri. Sva šla potem celo še na uro previjanja (na plastičnem dojenčku) v babiško šolo. user posted image

V glavnem priporočam prvorodkam, ker prve dni si tako ali tako malo izgubljen, če imaš dodatne informacije iz pravih rok, pa zna kar olajšati zadevo v določenih situacijah.

Uživajte!

(odgovor članu Morgan)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
1.2.2012 19:30:02   
bimbasi
Uf, sploh ne najdem časa, za brskanje in pisanje na temle forumu.

KajaNagaja - mogoče se pa res vidimo v porodnišnici, kdo ve, kako se otročički odločijo - kdaj bodo privekali na svet ;)

Glede strij - bojda je čist odvisno od tipa kože, tak da če je ful neelastična bojo nastale ne glede na to, s čim se mažeš, je pa sigurno fajn, da se, marbit jih je pa vsaj malo manj

Midva tud razmišljama o pralnih plenicah, se morma pa še mal pozanimat, kaj in koliko se jih rabi.

Tud moja gin. nardi samo najnujnejše UZ - zaenkrat sta 2 za mano, pa nism čist prepričana, če me še kakšen čaka. Prav zanimivo, kako so si gin. med sabo različni.

< Sporočilo je popravil bimbasi -- 1.2.2012 19:41:08 >

Neposredna povezava do sporočila: 1249
2.2.2012 9:05:37   
pikalonca
Noelina pa si drugače doma meriš sladkor? Kakšne imaš kaj vrednosti?
Drugače pa blagor se vsem, ki imate Uz pri vsakem pregledu. Tukaj se spet vidi kako je nepošlihtano v tem zdravstvu.user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu bimbasi)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......