|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
31.5.2012 19:11:59   
tinxi
top secret, moj mv je tudi nekaj takega in mi je G rekla, da to pomeni, da bo porod čez cca. 2 tedna. Bomo videli, če res.. user posted image Sicer sem pa tudi jaz začela piti malinov čaj, me prav zanima, če bo kaj pomagalo user posted image

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu top secret)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
31.5.2012 22:44:31   
cokolada
No, pa je že čisto blizuuser posted image - meni tako lep mesec JUNIJ... Vsem vam želim vse najlepše in najboljše!!! Uživajte v teh najlepših trenutkih v življenju, ko dobiš v naročje nežno, dišečo štručkouser posted image   In pazite nase in na malo bitje, se crkljajte in imejte kar se da lepouser posted image !

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
   [Brisano sporočilo]
1.6.2012 0:07:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cokolada)
  Neposredna povezava do sporočila: 2553
1.6.2012 7:14:20   
Monika 23
Živjo punce user posted image
Jst sem drgač bla majčica rok sem imela 28.maja (ponedeljek). Ampak moj user posted image se je odločil še malo pocartat se v trebuščku preden pride ven user posted image In evo danes je petek 1.junij tako sem tudi jaz postala junijka user posted image . Danes imam pregled in bomo videli kko je na stvari. Čestitam vsem bodočim mamicam user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
1.6.2012 8:12:23   
mkranjec
welcome Monika user posted image

Tudi jaz imam danes pregled v P, da vidijo kakšno je stanje..user posted image

(odgovor članu Monika 23)
Neposredna povezava do sporočila: 2555
1.6.2012 9:22:47   
malina86

IZVIRNO SPOROČILO: cuero76

No, Junijke - dobro opravite, držim pestke za vas :)

Hvala cuero76! Upam, da si tudi ti v redu in da že lahko delate na novem +. Srečno!

(odgovor članu cuero76)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
1.6.2012 11:14:50   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: malina86

IZVIRNO SPOROČILO: cuero76

No, Junijke - dobro opravite, držim pestke za vas :)

Hvala cuero76! Upam, da si tudi ti v redu in da že lahko delate na novem +. Srečno!

Tud jaz držim pesti, da čimprej zagledaš plusek (če ga še nisi ) in se vse izteče, kot mora user posted image !

Top secret- če se ti je res čep odluščil, si odprta vsaj za en prst. Povprašaj svojo gin., da preveri na naslednjem pregledu. Sem pa tud jaz imela podobno sluz, a ni bil čep, saj mi je gin. rekla, da sem še zaprta.

< Sporočilo je popravil kale -- 1.6.2012 11:17:22 >

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2557
1.6.2012 11:17:13   
Rina2
Ojla drage moje!
Junij je tukaj user posted image user posted image user posted image ! Komaj sem ga čakala in vesela sem da sem ga dočakala. Sam kale ne pi prosim šlogat čez rok, ker sedaj pa že komaj čakam, da vidim našo user posted image in da ne bom večtako okorna.
Monika dobrodošla v juniju!
Tixi in Top secret tako kot pravi Vrtnica, pri porodu MV ni več. Skrajša se na 0 in odpre. Sicer pa dolžina ne more napovedati, kdaj boš rodila. Jaz sem imela v 26 tednunMV dolg samo 1,1 cm. potemtakem bi morala v 27 rodit. V 32 t je bil pa daljši. Dr. mi je takrat razložil da se MV lahko skrajša oz "izgine" v enem dnevu. Je pa res, da je pomembno tudi to, kako je mehek. V P so sprožali porode tako, da so najprej v nožnico vstavili svečko za mehčanje, ko je ta prijela (mv se je torej zmehčal in skrajšal) so se začeli popadki in to je bilo to. V moji sobi sem videla 3 tako sprožene porode. Pri eni je šlo tako hitro, da niti ni dobila nič proti bolečinam. V parih urah se je čist odprla in komso jo odpeljali iz sobe je v porodni v15 minutah rodila. Ma kaj vse sem tam videla in doživela...

Pupe, lepo bodite in ena user posted image za vse!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2558
1.6.2012 11:22:11   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: LeJo

Ojla drage moje!
Junij je tukaj user posted image user posted image user posted image ! Komaj sem ga čakala in vesela sem da sem ga dočakala. Sam kale ne pi prosim šlogat čez rok, ker sedaj pa že komaj čakam, da vidim našo user posted image in da ne bom večtako okorna.
Monika dobrodošla v juniju!
Tixi in Top secret tako kot pravi Vrtnica, pri porodu MV ni več. Skrajša se na 0 in odpre. Sicer pa dolžina ne more napovedati, kdaj boš rodila. Jaz sem imela v 26 tednunMV dolg samo 1,1 cm. potemtakem bi morala v 27 rodit. V 32 t je bil pa daljši. Dr. mi je takrat razložil da se MV lahko skrajša oz "izgine" v enem dnevu. Je pa res, da je pomembno tudi to, kako je mehek. V P so sprožali porode tako, da so najprej v nožnico vstavili svečko za mehčanje, ko je ta prijela (mv se je torej zmehčal in skrajšal) so se začeli popadki in to je bilo to. V moji sobi sem videla 3 tako sprožene porode. Pri eni je šlo tako hitro, da niti ni dobila nič proti bolečinam. V parih urah se je čist odprla in komso jo odpeljali iz sobe je v porodni v15 minutah rodila. Ma kaj vse sem tam videla in doživela...

Pupe, lepo bodite in ena user posted image za vse!

Ma saj ti ne, to je bil bolj hec, ko vem kakšne skrbi si si delala, da nebi prehitro rodila. Tud jaz sem bila potencialni kandidat za prezgodnji porod, zarad posega, pa sem dočakala konec (oz. ga bom (upam da user posted image ) vsak čas)  brez kakršnihkoli težav...

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 2559
1.6.2012 11:56:33   
Monika 23
Hvala za lepo dobrodošlico user posted image
No iz pregleda, odprta 1 cm, mv dolg 1,5. Popadki so ampak ne redni, tudi ctg jih je že zaznau user posted image . No vsak čas bi se moglo začeti, upam bi raje rodila brez umetnih!
Bo katera rodila v Lj in ima mogoče v kratkem rok? user posted image

mkranjec : Potem sva se pa mogoče videli če si v Lj porodnišnici?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2560
1.6.2012 12:17:51   
genovefa
Pozdravljene user posted image !

No, jaz to več nisemuser posted image ,tudi dogovorjenega datuma za CR nisem dočakala.
V petek, 25.5. zjutraj sem šla na pregled od tam pa kar v porodnišnico, ker sem bila že 4 prste odprtauser posted image .
Tam smo malo počakali, ker nisem bila tešča, v tem času sem dočakala prve močnejše popadke, ob 14.30 sem šla na CR in ob 14.53 se je rodil LOVROuser posted image , velik 50 cm in težek 3070g!
V torek so naju že spustili domov in v sredo sem že začela dojit, najprej sem se kar ustrašila, da ne bo šlo...

V glavnem lepa izkušnja in prijazno osebje v Lj. porodnišnici!

Vsem želim lep dan in uspešno finiširanjeuser posted image user posted image user posted image !

Zdaj grem pa počivat...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2561
1.6.2012 12:23:22   
mkranjec
čestitam Genovefa!!!!! user posted image user posted image user posted image

Mionika 23: jaz grem šele danes zvečer po 21h. Rodila bom v LJ in če bom danes bo super user posted image

drgač imam rok v ponedeljek, lažnih popadkov pa bolj malo..

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2562
1.6.2012 12:29:20   
hinavkica
genovefa -iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
1.6.2012 12:57:33   
Monika 23
Genovefa čestitke ob rojstvu sineka user posted image user posted image user posted image

mkranjec: Meni pa so rekli da mi mogoče v ponedeljek sprožijo. No držim pesti da bo danes user posted image

(odgovor članu hinavkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
1.6.2012 13:51:02   
pika001
Monika 23 - dobrodošla pri nas! Držim pesti, da se tvoje čakanje čim prej konča, saj se ti verjeno vleče za p... user posted image
Genovefa - bravo user posted image , bravo user posted image , bravo user posted image veliko lepih trenutkov z vašim user posted image .
Čep - pa bo najbolj vedel gin. ocenit če se ti je odluščil ali ne. Mislim, da je prozorna ali rumena sluz izcedek, ki je normalno proti koncu močnejši, tudi jaz ga imam že 2 tedna in sem zaprta (pregled točno 1t nazaj), rok imam pa 5.6. maternični vrat je pa bil zmehčan. Tako da verjetno je pri vsaki drugače, naj se samo že enkrat začne.

Danes sem pa bila prvič na CTG-ju, vse je v mejah normale, popadkov še nimam. Moj gin. ni delal, pa me drugi ni pregledal, je rekel, da me ne bo matral sem se takoj strinjala (mi tudi ni dišalo da bi me gledal neki mladi gin., se mu še mleko cedi iz brade... sem nesramna, vem, ampak tako sem se počutilauser posted image ) da če do roka ne bo nič, naj pridem na rok spet na CTG.

Aaaahhh, pa se počutim bolje, sedaj ko sem malo potarnala... user posted image pa srečno vsem skupaj. V pon. je menda polna luna...

Neposredna povezava do sporočila: 2565
1.6.2012 13:58:53   
megiTT
hej souser posted image !

Genovefa: Jupi! čestitke user posted image

Danes spet s pregleda v APRN. G se je odločila, da mi v ponedeljek sprožijo porod user posted image user posted image
tako da Monika 23 morda bova v ponedeljek obe postali mamici.

Priznam, da je bil malo šok, ampak sedaj pa že komaj čakam.

Evo, da še popravim seznam želja:
- da bi bil miren vikend (kar se tiče pritiska in ostalih stvari)
- da bi že prva vaginaleta prijela in bi 4.6. držala v roki našega user posted image
- seveda pa najbolj pomembno: da bi blo pred/med/po porodu z obema vse ok

Ciljna črta, here I go! user posted image

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 2566
1.6.2012 14:04:45   
mkranjec
jaaa ob polniluni grejo baje hitreje ven!!! user posted image

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
1.6.2012 14:16:36   
ninocka26
Genovefa čestitke. user posted image

Megi držim pesti, da bo šlo tako, kot si želiš. Ti bodo sprožili zaradi pritiska? Meni namreč tudi to grozi, mi je konstantno rinil navzgor (jem Methyldopo 3x2 na dan), sedaj si dajem pa inzulin in se mi je umiril (ga imam 120/85) in upam, da bomo še malo zdržali. Poročaj kako bo šlo, da vem kaj pričakovati.

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
1.6.2012 16:18:13   
megiTT
ninocka26: Ja, najbrz zaradi pritiska. Ko me je vprašala kako je, sem pač rekla, da mi skače in da se mi je začela pojavljati tesnoba in da mi gre res na živce, ker se slabo počutim. Rekla je, da če se strinjam, mi v pon sproži.
Jaz jem Methyldopo 3x 1 na dan. Pa včasih se mi zdi, da ne prime oz. bi morala še kakšno vzet. Sicer ga imam večino dneva v mejah normale (pod 140/90), ma popoldne ali proti večeru mi kar skoči - ali spodnji ali zgornji. Redko imam povišana oba (kr neki)

Mene zanima pa tole (nanaša se na tiste, ki ste/imate tudi pritisk): Kakšne izkušnje imate s pritiskom med porodom? Ali ti dajejo tudi kakšna zdravila vmes za pritisk?

Oh, saj res - polna luna... zdej bodo pa vsi pametni, če rodim ravno na polno lunouser posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
1.6.2012 16:23:29   
ninocka26
Potem se ti dogaja to kar meni. Pri meni je ponavadi povišan spodnji, ampak zaenkrat je pod 90. Se pa drugače v redu počutim, edino popoldne moram odspati kakšno uro. Je pa res, da imam jaz že od prej težave s pritiskom.

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
1.6.2012 16:28:57   
Monika 23
megiTT Ja upam. Tale vikend še nabereva moči pol pa akcija v ponedeljek :)

pika001 : Ja je! sm imela v 29 tednu krče sm bla tri dni na odelku in jih umiril..od takrat mam vse pripravleno če bo slučajno prej no na koncu sm pa čez rok.

No jst mam pa probleme z nizkim pritiskom. ponavadi okol 85/60. Tud zoprna zadeva ampak baje nenevarna!

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
1.6.2012 17:10:47   
Taany
Lep pozdrav vsem Junijkam:)

Tudi jaz se vam bom pridruzila in sicer moj PDP je 29.junij:) Pridruzil se nam bo novi clan druzine,drugi fantek (prvi je bil rojen 27.2.2000) prav tako fantek:)

Moram reci, da je bilo prav fantasticno prebrati vseh 103 strani forumo o junijkah:)

Čestitam vsem novopecenim mamicam:)

Neposredna povezava do sporočila: 2572
1.6.2012 17:34:50   
KajaNagaja
Hey hey...sporočam vam veselo novico...28. 5. 2012, smo postali družinica. Najina mala Zoja je pohitela na svet 11 dni prej in naju popolnoma osrečila. Porod je bil fenomenalen, bi šla lahko takoj danes še enkrat. Princeska je bila težka 3470 g, ima 52 cm in obseg glavice 33 cm. Je super pridna, veliko je in spi... :)

Čestitke vsem, ki ste prav tako postale mamice vmes ko me ni bilo :)

(odgovor članu Taany)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
1.6.2012 18:13:53   
kale
Čestitke genovefa in kajanagaja user posted image . Lepo se crklajte!

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
1.6.2012 18:20:08   
kale

user posted image

datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina

1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm

6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.)  JULIAN   2880g   49cm

16.5.2012

user posted image    nives28 (PDP 5.6.)   TAJA    2420g   44cm

25.5.2012

user posted image    genovefa (PDP 3.6.)   LOVRO   3070g   50cm

28.5. 2012

user posted image     KajaNagaja (PDP 8.6.)   ZOJA   3470g   52cm

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?