Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 hehe, zanimivo kako se nekateri obešate na nekaj, kar sploh nisem napisala. Kje pa piše, da izbiram družbo glede na zunanjost oz. izgled? Res je, da v moji družbi v otroštvu, srednji šoli ali pa kasneje nikoli nisem bila obkrožena s takimi, oz. debelimi, ampak ne zaradi tega, ker jih ne bi hotela zraven sebe, ampak ker jih enostavno nisem poznala (niti se noben ki sem ga poznala ni družil s takimi). Edina ženska, ki jo torej sem poznala, mi je pa bila blizu zato, ker je bila super za pogovore in dajanje prepotrebnih nasvetov okoli materinstva. Nisva se pa družili, ker ni bila mojih let. Imela je 130kg, jih v pol leta zgubila 40, hitro dobila vse nazaj, na koncu pa se je njeno življenje žal končalo in bi simtome opazila že prej, če ne bi vsega pripisala svoji debelosti in slabemu počutju, Raho če že komentiraš kar nekdo napiše, to vsaj dobro preberi. Seveda so ljudje, ki so debeli zaradi bolezni (že samo problemi s ščitnico lahko privedejo do debelosti, ali pa hormonske spremembe), ampak vsako prenažiranje pa tudi ne pomeni bolezni. Ronja, kot sem že napisala, nikoli nisem izbirala prijateljev po izgledu, tako da dvomim, da sem karkoli v ževljenju, vsaj kar se tiče prijateljstva izgubila. Verjamem, da je vsak človek poglavje zase in vedno sem se in se družim s takšnimi, ob katerih se dobro počutim in ki me znajo nasmejati. Podcrtano - tebi povezava ostaja nevidna ali... samo kot hipoteticen primer: homoseksualno usmerjeni so ti za . Njihova homoseksualnost nima s tem nobene zveze, ampak nikoli se nisi druzila s homoseksualno usmerjenimi, pa ne zato ker ne bi zelela ampak zgolj zato ker jih ob tebi nikoli ni bilo... morda pa jasno dajes vedeti dolocenim ljudem, da niso zazeljeni v tvoji druzbi, da niso zadosti fit za tvojo druzbo... Ko napises to kar je v citatu povdarjeno in istocasno, da so ti celulitni in debeli za ter, da moz ima pravico zahtevati od zene, da se uredi... ni potrebno biti posebej pameten, da prides do povsem jasnega sklepa. Sicer pa mocno dvomim, da ko vidis takega, ki ti je za premislis, da morda je pa res bolezen v vprasanju in ti neha bit za . A potem ti je vsec ali kako? Zanima me pa slednje: ali ima po tvojem mnenju moz pravico zahtevati, da vsake toliko gres na lepotni poseg zategovanja koze, ker si takrat ko te je spoznal imela zategnjeno kozo... ali je refenca izgleda takrat ko te je spoznal ali se dovoli in sprejme, da zivljenje pusti sledove tudi na telesu.