Vijoličarka
|
Mojcaziga, zelo si osvetlila situacijo. Res je. Neumnost, zaplankanost, nesramnost, zloba, lenoba, škodoželjnost... vse slabe karakterne lastnosti, vse to je nula proti temu, če je kdo debel. Slednji naj se kar v najtemnejšo luknjo skrije. Pretreslo me je, da so nekateri 'prijatelji' prenehali biti tvoji 'prijatelji', samo zato, ker si se zredila. No, kar se tiče našega 'junaka', ima, po moje, polno pravico, da si za glavni in vsemogočni kriterij v partnerstvu postavi zunanji videz, točneje, primerne kg in nič celulita. Ima tudi polno pravico, da to lepo pove svoji partnerki in tudi lepo izrazi željo, da 'nej ona naredi kej za sebe' ter poudari, kako je njemu to pomembno. Partnerka pa ima tudi pravico, da tej lepi prošnji ugodi ali pa tudi ne. Če ji ne, ima naš junak polno pravico, da prežaga posteljo in mizo, spakira kovček in odskaklja na pašnike s privlačnejšimi kravicami. V nobenem primeru pa naš junak nima pravice, da partnerko (in mater svojih otrok) ponižuje, ji ukazuje in zlorablja. Zdi se mi zelo verjetno, da sploh ne gre za kilažo, ampak bolj za potrebo vladati nad nekom, ga tlačiti, poniževati, mu zagospodariti. Ker če bi bila njemu sama kilaža tako zelo pomembna, potem bi se mu resnično telesno gnusila in ne bi mogel seksati z njo. Kilaža je zelo verjetno samo izgovor. Če ne bi bilo tega, bi bilo pa kaj drugega.