Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Ankica. IZVIRNO SPOROČILO: mika Saj bi rekla, če bi prišel v skrbi za njeno zdravje in dobrobit in rekel, srči, skrbi me zate, takšna teža ni zdrava. Preveč hrane ti uničuje zdravje, telo, tebe kot osebo, jaz pa bi rad, da si zdrava, da se dobro počutiš v svojemu telesu, kako ti lahko pomagam? Tako nekako, ne dobesedno seveda. Mogoče pa ji je, pa ni slišala in je ubral drugo pot , da bi ga slišala.... Čisto možno, ampak sedanji pristop tudi ne bo obrodil pozitivnih rezultatov, le ločil ju bo. Zato je treba sest skupaj in se konkretno pogovorit, se soočit, pa da padejo ven vse tiste zadržane besede, jeza, potlačena čustva, da se potem končno vidi na čem si in lahko začneš delat na rešitvi, takšni ali drugačni. Le da nas je v večini takih soočenj strah - ker kaj lahko slišimo o sebi tudi kakšno nelepo, a resnično stvar, tega pa seveda nočemo, in ker končen rezultat, pa naj bo takšen ali drugačen, zahteva aktivno delovanje in je zato marsikdaj lažje pasivno čakat, da se bodo stvari rešile same od sebe (kar se seveda ne). Velja za obe strani. Itak! Samo če predvidevam scenarij, da je vse lepo blo že neštetokrat rečeno, pa nobenega haska se ne čudim, da jo je začel poniževat. Ne pravim, da je prav...to nikakor ni! Kaj pa ima njen mož za izgubit? Ni mu privlačna v takšnem stanju kot je, zato naj ne bi naredila nič in lahko konec pričakuješ v vsakem primeru. absolutno je pa možno, da ima njen mož kaj na vesti in da se mu slučajno ne bi bilo treba branit, jo napada z izgovorom na težo. To bi pa sama morala preverit. Saj prvim, treba bo eno konkretno soočenje in dati na pladenj vse zamere, čustva, želje. In potem se bo pokazalo: je plehek bebec (moj dragi pravi, da bi si avtorica morala najti moškega, ki jo bo cenil tako kot je in ji bil v oporo, tudi če bi hotela shujšati) ali zaskrbljen mož, ki ne ve več, kako naj ženi dopove, da njena teža ni zdrava. Samo glede na napisano se mi v 99% zdi, da se gre za to, kar je napisala Vijoličarka.
|