ronja
|
spontan, nihče ne pravi, da mu mora biti njena postava všeč. In po moje si lahko tudi povemo, če nas kaj na partnerju moti - sploh če je to nekaj, kar se da spremenit (in to se načeloma da). Ampak - je pa velika razlika v tem, kako to poveš. To, da non stop ponižuješ svojo izvoljeno žensko, gotovo ni pravi pristop. Ne gre za to, da bi bile jezne, da hoče spremembe - ampak način, na katerega hoče prit do njih, je pa žaljiv. In predvsem se mi ne zdi fer to zahtevat. Shujša človek zato, ker si sam to zaželi, ker ve, da je to zanj dobro (če pač je dobro - imaš tudi obratne ekstreme, pa o tem zdaj ne bi). Tudi sama bi lubiju rekla, če bi se totalno zapustil. Ampak ga ne bi poniževala. Najprej bi se seveda vprašala, kaj je razlog, glede na to, da se vedno bil zelo aktiven (in zgleda temu primerno), ampak recimo da ne bi bil tak, ampak že prej bolj nedejaven - potem bi verjetno za začetek začela pečt malo drugačne sladkarije . Pa ga povabila na badminton (sem ziher, da bi šel). Pa ga večkrat vprašala, če gremo z bicikli, namesto z avtom. Ne pa da bi rekla, da je grd, da se mi grauža ali kaj takega. In tudi 8 kil se mi ne zdi taaaaka huda reč. Jaz imam trenutno skoraj 10 kil več kot pred par meseci (danes skoraj 64, visoka sem 168 in sem v 6. mesecu nosečnosti) - pa se to ne pozna takoooo fejst. Jaz že opazim, drugi pa večinoma niti ne (ok, razen trebuha, amapk to skoraj ni izbire ). Hočem rečt, da je malo verjetno, da bi lahko nekoga tako zelo motilo teh 8 kil, da bi bil zaradi tega tako zelo nesrečen, da bi jo non stop rugal. In tudi če bi bilo to to, potem je nefer, da si izbere partnerko, ki se mu že v štartu zdi predebela (glede na to, da hoče, da shujša pod njeno težo, ko sta se spoznala). Naj si potem najde eno, s katero bo zadovoljen. Imela sem sošolko, katere foter je težil in opral možgane vsem trem: mami, njej in njeni sestri - težil za vsak grižljaj in jih prepričal, da so debele! Pa je bila punca čisto normalna oz. od časa do časa (ko je imela pač vse te diete) celo pretirano suha - in potem spet recimo na zg. meji normale, pa spet diete... Non stop, peklenski krog, pa je bila punca že na faksu! Tako da tole izživljanje ne prinese nikoli nič dobrega! Precej resnice o odnosu se skriva tudi v odstavku o njunem seksu - če se počutiš, kot da se nekdo sprazni vate, potem to nikakor ni en varen, ljubeč odnos. Zato tak odziv. Če bi punca napisala, da ima 86 kil, se sama sebi zdi čisto ok in si ne želi shujšat, jo pa partner spodbuja, da bi bilo to dobro, da jo ima sicer rad in je pozoren do nje, samo se mu zdi, da bi bilo dobro zanjo, če bi shujšala in spraševala, kaj me mislimo, sem prepričana, da bi ji večina svetovala, da naj shujša, ker pač tak ITT prinese določena tveganja in ima mož do neke mere prav. Ampak tu ne gre za to, da bi bilo njemu do njenega zdravja, ampak hoče, da izgleda tako, kot si je zamislil... Neke otročje zamisli, skratka.