maoo -> črna pika (8.9.2011 14:08:59)
|
Pozdravljene, ne vem kako sploh začeti, namreč, včeraj me poklice kolegica in mi pravi: "Ves nasa Lana, je dolila črno piko v šoli!", In jaz: "Ok?! ČRNO PIKO?!?! Zakaj?!"Namreč, Lana je deklica, ki je letos 1x v 1. razredu OŠ in je letos dopolnila 6 let? Še 10 dni nazaj je hodila v vrtec, po osmih dneh pa dobi ČRNO PIKO!?!? Moram priznat, nisem nek strokovnjak, vendar mi ta črna pika ne gre iz glave!!! Razumem, da se s tem otroke navaja na red in odgovornost, vedar zakaj hudiča ČRNA PIKA?!!?!! Zakaj ne SONČEK in se bo Lana naslednjič spomnila, da mora naredit domačo nalogo?! Zakaj se stremi k temo, da se predšolske otroke spodbuja s pozitivnimi stvarmi in se jih ne graja? Ko pa te isti otroci pridejo v 1. razred, pa lej ti ga na, dobi črno piko in nikogar ne briga al ima kapo na glavi al ne? Vem, da je odvisno vse od učiteljice do učiteljice. In vem, da se jih večina trudi, vendar, ali naj to pomeni, da naj drugo leto, ko gre moja hčerkica v 1. razred, naj upam in molim, da ne dobi to isto učiteljico in da dobi, kakšno, ki spremlja razvoj in spremembe vzgoje, danes in nekoč?! Vem, vem, da se bo našel kdo, ki bo rekel, da zdaj v šoli ne vzgajajo učitelji otrok, vendar kmečka logika nam pove, da to ni res in da je to nemogoče. Ker naši otroci zal prezivijo več časa po raznih vzgojno izobraževalnih ustanovah, kot z nami, ker moramo delati. Zato pa, pa itak vemo komu se zahvalit, tistim, ki sedijo na minist. in so daleč od šolskih klopi!!! Rezultat, pa je tak, da nekatere učiteljice, še vedno dajejo črne pike! PS: Črne pike smo dobivali mi, ki smo hodili 25 let ali več nazaj v OŠ! :S
|
|
|
|