Rubin. -> RE: črna pika (9.9.2011 11:12:43)
|
Joj kolk ste jo napadle, mislim da bo maoo krepko premislila, preden bo še kaj vprašala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jaz iz posta nisem zasledila, da bi avtorica začetnega posta (ki btw sploh ni mama otroka z črno piko), imela kaj proti sankcijam, ker deklica ni naredila naloge, ampak jo moti črna pika. Verjetno je to posledica iz njenega otroštva. Mi je v šoli nismo imeli, zato mi ne daje nekega travmatiziranega predznaka, ampak samo negativnega, enako kot minus. Razpredanje o tem kaj bi bilo bolj primeno se mi ne zdi smiselno, ker nima nobenega vpliva na to, kar bo dotična učiteljica počela v nadalje. Meni je padlo v oči predvsem to, da deklica ni imela domače naloge in da je sedaj, odkar je prvošolka za to zadolžena oz. odgovorna čisto sama. Torej, če jim bo dala učiteljica nalogo, da se naučijo pesmico, se je naj nauči čisto sama, kljub temu da ne zna brat (brati se učijo v drugem)? Ne vem sicer za kakšno nalogo je šlo. Ali jim je samo rekla, kar morajo naredit, potem je možno, da je deklica pozabila, starši pa seveda niso mogli vedeti za kaj gre, v tem primeru se mi zdi neodgovorno od učiteljice (ker tudi jaz si marikaj zapišem, da ne pozabim), če pa je imela v zvezku napisano kaj mora narest, potem pa se mi zdi neodgovorno od staršev, da niso skupaj z otrokom pregledali torbe ali zvezka. Jaz mislim, da otrok pri 6 letih nikakor ne more biti sam sebi prepuščen kaj se tiče šole. Vsekakor se pa strinjam, da mora otrok nalogo narediti sam, ampak nek nadzor nad vsem pa vseeno mora imeti. Mogoče bi bilo tudi dobro, da lastnih strahov na prenašamo na naše otroke, da mu povemo, da črna pika ni nič drugega kot opomin, da se drugič ne pozabi oz. obnaša drugače. Sicer pa je meni tudi, to sankcioniranje dokaj hitro. Ker, če primerjam z odraslimi, ko nastopimo prvo službo, itak da se od nas pričakuje določene odgovornosti in znanja - tako kot se pričakuje od 6-letnika, pač letom primerno - ampak ne dobiš kar odbitek pri plači, ker si nekaj pozabil narest, pomoje te opomnijo in to je to, vsaj prvič in prvi teden službe. Tako tudi mislim, da bi pri deklici bilo čisto dovolj, da bi jo za prvič opomnila.
|
|
|
|