maoo -> RE: črna pika (9.9.2011 23:29:21)
|
waw ok :) nisem pričakovala taksnega odziva na vse to...vendar bom tokrat malo bol podrobna: 1. Glede domače naloge, Lana jo je pozabila naredit in to ni prav. To je njena dolžnost in Lanina mama, ne bo delala nalog na mesto Lane. Lanina mama je svojo OS že naredila. Je pa prav, da jo sprašuje in opozarja na domačo nalogo. In jo tudi je vprašala, če ima kaj za nalogo, vendar se Lana ni spomnila. Ni bilo pa niti kaksnega obvestila ali sklopa za starse kaj otroci sploh počnejo prve dni v šoli in kakšne so njihove naloge, do včerajšnega rod. sestanka. Po svoih izkušnjah vem, da če šestletniku, no, večini šestletnikov, naročiš eno stvar ob 9:00 zjutraj, da jo do 15:00 že pozabijo. 2. Kar se tiče kazni, seveda tudi jaz kaznujem svojo hči, ko ni druge izbire, vendar prej poiščem vzrok za nastalo stanje, probam to diplomatsko rešit. Sem tega mnenja, da ima tudi otrok pravico povedat, zakaj se tako obnaša...jaz ne hvalim in ne nagrajujem za vsako figo, in tudi kaznujem jo, ko presodim, da potrebuje kazen. Sem pa še vedno tega mnenja, da je otroke potrebno motivirat in da je učitelj tisti, ki mora najdet pravi pristop k otroku, ker so si razlicni, pri enemu zaleze eno, pri drugemu drugo. Mislim, da dajanje info in pradavanj, en otrok je vizueli en slušni tip ipd... 3. Se vedno bom stala za tem, da so črne pike negativne in da so staromodne, ze nekaj časa uporabljamo soncke in oblačke ali preprosto nič. Če je ta učiteljica dala že po treh dneh prvega razreda črno piko, kaj bodo šele dobivali na koncu šolskega leta... ja in to bo pustilo posledice pri otroku, tja do doktorata! 4. Ne morem trdit, da sva z Lanino mamo hud strokovnjakinji, vedar obe, kar dobro poznava šolski sistem, ena ima že 15 let delovnih izkušenj kot vzgojiteljica, ena pa 5 let kot pedagog. Očitno je z nami, ki smo mlajsa generacija pedagogov nekaj narobe, ker tako razmišljamo in tudi z našimi profesorji s faksa, ker so nam tako predaval?!! Drugič bom vzela s seboj v vrtec šibo, me zanima kateri mami bo to všeč? Ja obe veva, kako se vzgaja v vrtcu in kaj mora znat 6. letnik, vedar je še vedno samo 6. letnik. Tudi, da šola ni več vrtec, tudi to, vendar bi moral bit nek prehod, sej so samo otroci. Sicer bi o tem lahko še marsikaj pisal, tudi o tem, da ima četrtošolec več kot za 1,5 uro domače naloge na dan, kje je pa še učenje? Pa naj vam samo za primerjavo povem, da otrok zdrzi pisat nalogo max 40 min z 15 min premorom, se pravi 20 min učenja, 15 min premora in 20 min učenja. Ampak nima veze gremo jih obremenit maximalno, do konca,saj so samo otroci! Povprasajte kaksnega razvojnega psihologa o tem, ker marsikomu tu gor nebi škodlo.
|
|
|
|