Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 22:08:52
|
|
|
|
Luna*
|
Punce tudi midva ugotavljava, da bova v prvem postopku bolj ko ne "poskusna zajčka". Nama so razložili, da bova imela dolg postopek, ker je glavni problem pri partnerju. Dr. na predavanju pred IVF pa je rekel, da ni pravila po katerem se odločijo za dolg ali katerk postopek. Da iz prakse sta obadva enako učinkovita....Res ne razumem zakaj potem ne štartamo vse s kratkim - zaradi cenejše terapije in tudi meni ta "umetna mena" ne diši preveč, ampak nisem upala kaj preveč it proti dr.... Na predavanju so rekli, da je konec naročanj letos ja. Jaz sem vseeno poklicala ampak letos odpadem, ker 22 dan pade ravno na prvi teden v novembru, ko pa ne delajo... Glede na to, da bo januarja gužva, ali je potem sploh realno da bomo pred marcem vse na vrsti!?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 22:42:50
|
|
|
|
SILVA
|
Luna* kdaj so ti pa potem rekli, da prideš...a v decembru ?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 22:52:47
|
|
|
|
martin6
|
Živjo! A ima katera za prodat 3 stekleničke Menopur 75, ker so se mi razbile. Nujno. Hvala
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 22:55:10
|
|
|
|
Luna*
|
SILVA rekli so mi naj ne kličem ob novembrski menstruaciji ampak šele ob decembrski. Ampak sem zračunala, da bo 22 dan (če bo prišel po reglcih ) spet enkrat med božičem in novim leto, ko tudi ne bodo delali... Se tolažim z mislijo, da imamo tako več možnosti, da na naraven način zagledamo . Kako že gre tisto "Čudeži se ne dogajajo če vanje ne vrjameš".
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 23:22:52
|
|
|
|
SILVA
|
Jaz tudi na to upam, da še vedno uspe naravno predno grem v postopek
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 21.10.2011 23:24:19
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
zsazsa Bova skupaj pingvinčka greli. Ta pa sigurno bo, ker je fajter!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 10:07:19
|
|
|
|
zsazsa
|
Hvala @metulček cekinček.. danes je svet že čisto drug No, lagala bi da me ne tišči pri srčku..ampak saj imava pingvine ne? Kdaj greš ti na "antarktiko" po svojega? Jaz še ne vem niti, kaj moram zdaj narediti ko je tega postopka konec. @Latka..v kakšen postopku so bila ti za zamrznjenče, stimuliranem ali nestimuliranem? Držim pesti, 27.se bilža!!!!!! @Mala06..navijam!!!!!!!!! Objem!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 11:02:51
|
|
|
|
mala06
|
metuljček_cekinček in zsazsa vidve kar lepo na "antarktiko" po svoje zmagovalne pingvinčke Bom držala pesti, tko kot vidve za mene. Pri men je belina še prisotna, danes je 9. dan in prvič mi je na ta dan pokazal veeeelllliiik NIČ. Zato me ma, da bi test delala, ampak ne bom. Bom še poskusla par dni zdržat Ni pa lahko. latka a ti boš kaj prej delala test ali boš počakala na krvnega? Jaz mislim, da si ti naša srečka , glede na znake. Za vse držim pesti!!!! Lep dan!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 11:56:37
|
|
|
|
~Biba~
|
IZVIRNO SPOROČILO: latka Ne vem, prsi imam še boleče in napete, spodaj čuden občutek, tak da bomo videli, če tokrat kažejo na uspeh! Latka jaz sem imela enake znakce. Kdaj delaš test? aouting anonimne B.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 13:43:56
|
|
|
|
latka
|
zsazsa, glede na to, da nimam rednih M in tako tudi ne O, sem dobila tablete Estrofem, ki služijo za debelitev sluznice!Držim pesti, da bo naslednjič postopek uspešen! A res mislite, da sem jaz srečka , no jaz tudi tako mislim , ker moje prsi so še vedno napete in boleče, prejšnjič ni bilo tako, pa tak čuden občutek imam v trebuhu!Mogoče bom tokrat delala prej test, ne vem, tam na 10 dan. mala06, kaj pa ti, kdaj delaš test?
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 14:03:05
|
|
|
|
mala06
|
latka jaz bi ga najraje že naredila Verjetno pa nekje začetk tedne torek al sreda, če ne že v ponedeljek DRŽIM PESTI, DA NAMA IN VSEM DRUGIM, UUUSSSSPPPEEE ZAGLEDAT
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 14:51:42
|
|
|
|
elarab
|
cukica, mene tudi lahko daš na seznam, sem v postopku (verjetno dolgem), sem na dipherelinu:-) lp!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 14:59:10
|
|
|
|
EmaS.
|
Punce, mene zanima kako je z bolniškim... Novembra začnem delati( nova služba) A ste mogle delati ali počivati doma, ko ste bile v postopku? Jaz bi sicer najraje delala če se le da, saj veste kako je ko si nov v službi
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 15:32:01
|
|
|
|
barb71
|
Da še jaz povem kako je z dolgim in kratkim postopkom. Prvič in drugič sem imela dolg postopek, pri tretjem prosila za kratek postopek in mi je zdravnik razložil, da dolg postopek so mi delal zaradi let in da vidijo kako odreagiraš, saj pri dolgem lahko kaj naredijo (meni so med postopkom punktirali cisto), pri kratkem pa zaradi hitrih rasti ne morajo nič narediti. Sem pa imela v prvem postopku 4 celice (test 40, nato začel hormon padat),drugi 4 celice (tudi testa nismo dočakali), tretjič kratek postopek 5 celic (uspešen, srček nehal delati v 10 tednu)in sedaj v četrtem 5 celic. Ta postopek računamo, da bo zadnji in zmagovalni. latka, glede na to, da imaš še vedno napete prsi se mi zdi, da je tvoj pingvinček zmagovalni. zsazsa tebi pa .
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 15:39:41
|
|
|
|
RedSonja
|
evo mene. Prešnji teden sem šla po zdarvila. Začnem z naslednjo M:. Ta bo prišla okoli 28.10. Imam pa MIld IVF Puregon 150. Sem vprašala sestre in so rekle, da imam mild zato ke sem taka drobna :D. 155 cm, 50 kg. Pa tudi nič ni narobe ne z mano in ne z njim kar bi lahko bila ovira za zanositev.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 19:53:39
|
|
|
|
aurora7
|
Ojla! Končno so moje bolečine v križu izginile. Izgleda, da je šlo za blago hiperstimulacijo, ker so izginile dobesedno čez noč skupaj z mojim napetim trebuščkom in špikanjem v jajčnikih. zsazsa in metuljček_cekinček en velik . Naslednjič po ziher uspelo. Držim pesti!!! Pri meni pa tudi bolj slabo kaže, saj nimam več napetih prsi, pa tudi občasno imam krče kot pred M. Ampak zaenkrat je še vse belo. Sem pa danes 5.dan po ET. Koliko sem lahko razumela, je razlika med dolgim in kratkim postopkom v tem, da ti pri dolgem postopku s pomočjo Suprefacta jajčnike nekako "resetirajo" oz. spravijo na točko 0, tako da lahko potem bolj kontrolirano vzpodbujajo njihovo delovanje že od samega začetka cikla. Vsaj tako sem si predstavljala... Pa tudi moja ginekologinja mi je rekla, da je dolg postopek boljši s tega stališča, ker imajo večjo kontrolo. Je pa res, da je potrebno vzeti veliko več zdravil in se nekaterim potem čisto zmeša cikel... Vsem, ki še trepetate ali pa še boste, držim pesti, da bi čimprej zagledale .
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 19:54:05
|
|
|
|
Luna*
|
Očitno ima vsak dr. in vsaka sestra svojo teorijo Jaz sem tudi precej drobrna (165 cm, 52 kg) pa imam dolg postopek... Je u bistvo vso to zmedo začela sestra pri naročanju, ko je spraševala zakaj dolg. Da če mi bojo kaj delali? Tako, da so me v končni fazi še 1x naročili k dr. na pregled (sem se počutila ko eno budalo ker ne vem zakaj imam dolg postopek - da je problem v partnerju jim ni bil ok razlog?!? Na pregledu bom pa spet kot eno budalo, kaj nej rečem dr.? Da so sestre spraševale zakaj imam dolg postopek?!? Da dvomijo v njeno odločitev? Sploh ne vem če čem it na ta pregled). RedSonja kako so pa tebi povedali kako si daješ inekcije? A kr tako "na lutki". Jaz sem mislila, da moraš točno na 22 dan priti dvignit inekcije (oz. 2. dan če imaš kratek postopek)?!? Zdej sem pa čisto zmedena. Zakaj potem mene niso kr en drug dan naročili?!?!
< Sporočilo je popravil Luna* -- 22.10.2011 20:02:33 >
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 20:08:42
|
|
|
|
Luna*
|
aurora7 zgleda da sva skupaj tipkale ;) Ja tvoja razlaga bi bila še najbolj sprejemljiva. Vidiš ravno zaradi tega je meni zoprno v postopku. Ker si dr. ne vzame dovolj časa in ti razloži zakaj gre. Potem greš na net brskat in vsaka ima svojo izkušnjo potem te pa to teži in ne veš pri čem si... "Umetna mena" pa te valda na "rit vrže". Če je pa razlog za njo, da te potem lažje kontrolirajo je pa že lažje razumet... Držte se.
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 21:09:21
|
|
|
|
zsazsa
|
@Ema S: jaz sem delala do stopke..je pa zoprno, ker če si iz okolice ljubljane te lahko pošljejo na UZ praktično vsak dan.. Tako sem bila jaz od 9-ega dne vsak dan na UZ-ju, kar pomeni da sem bila na šlajmerjevi že 6.45 pred uz-ji, da sem bila potem ca. 8.20 v službi-kjer pa ne vejo, ker sem še za določen čas in si ne morem privoščit da jim povem za kaj gre. Zelo sem bila utrujena, ampak saj gre- če pa želiš in ti služba dopušča, se pa dogovoriš z osebnim zdravnikom..
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 22.10.2011 21:11:31
|
|
|
|
zsazsa
|
@aurora7..bo vse ok, boš videla! Enim ni čisto nič..druge zvija kot pri norcih, tako da neke formule ni.. DRŽIM PESTI!!!!
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 23.10.2011 11:40:43
|
|
|
|
EmaS.
|
@zsazsa - hvala za odgovor :) Sem iz okolice Kranja, nebi mi pasalo da grem vsak dan na UZ, ampak bomo videli kako in kaj, samo da nam vsem uspe
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 23.10.2011 17:13:13
|
|
|
|
mala06
|
Živijo punce! Pri eni je danes 10. dan po et-ju. Belina je še, a znakov takšnih ali drugačnih ni tako, da bom v parih dneh vse izvedela, ko bo test "padel" aurora7 pri meni je bilo isto. Znaki so čez noč izginili, a upanje ne in ga imam še zdaj, da mi uspe zagledat . Čeprav tisti dan, ko ni bilo več znakov, sem bila malo pesimistična, a nič več . Prav tako moraš tudi ti pozitivno razmišljat. Dokler ne priteče ali v mojem primeru, da krvni negtiven, moramo imeti upanje in misliti pozitivno! Navijam in držim pesti za vse nas, ki smo prave borke
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 23.10.2011 19:37:33
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
mala06 Sem že jaz firbčna
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 23.10.2011 19:42:50
|
|
|
|
mala06
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljček_cekinček mala06 Sem že jaz firbčna ha ha Ne govor mi, kak sem šele jaz
|
|
|
|
RE: Sep / Okt 2011 IVF / ICSI 23.10.2011 20:46:06
|
|
|
|
Luna*
|
IZVIRNO SPOROČILO: zsazsa @Ema S: jaz sem delala do stopke..je pa zoprno, ker če si iz okolice ljubljane te lahko pošljejo na UZ praktično vsak dan.. Tako sem bila jaz od 9-ega dne vsak dan na UZ-ju, kar pomeni da sem bila na šlajmerjevi že 6.45 pred uz-ji, da sem bila potem ca. 8.20 v službi- Zsazsa 1h in pol si porabila vsak dan za to?!? Ali imaš službo na drugem koncu Lj ali je toliko za čakat na UZ? Katera si bila pa na vrsti, če si bila tam že ob 6.45? Kdaj pa so prve punce že tam? A ne začnejo delat na UZ šele ob 7.30? Kje ste pa kaj parkirale tam okoli klinike? A se da tako zgodaj dobiti parkin ali ste vsak dan plačevale za pakring v hiši? Kolk pogosto talajo kazni tam po ulici?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?