Chocolat
|
BibaLeze: saj bo prišel tudi tvoj trenutek, boš videla...držim pesti da bo takrat čimhitreje ! Mausikaa: superca dete imaš ! Berem, da pridno spi, po več ur skupaj. Zakon ! Naš zaenkrat redko spi nekaj ur v kosu. Zgolj prvi dan v porodnišnici. Se namreč vsake dve uri doji, potem malo gleda naokoli zadremlje za kakšno urico in potem akcija dalje. Je pa dojenje steklo fenomenalno, skoz hoče jesti in posledično imam veliko mleka. Naj to traja ! Podiranje kupčkov: ne rata in ne rata. Vse položaje, ki jih poznam pri našemu niso uspešni. Mislim, da je sedaj podrl kupček le ene parkrat. Je pa fino pogruntati položaj, ki otroku ustreza, ker drugače bodo težave s krči in posledično razdražen otrok tako da poročam kako bo šlo. Pa če ima katera kakšen učinkovit način naj javi (tisti čez ramo in istočasno trkanje na hrbet dojenčka ter tisti, ko položiš otroka s trebuščkom na mamičin trebušček pri nas žal ne uspeta). Kapljice Plivit (D3): sem dobila v porodnišnici, naj bi se dajalo od 1 tedna dalje. V njih je vitamin, ki ga potrebujejo vsi otroci, praviloma prvo leto življenja, z njim preprečujemo rahitis, lahko pa prizadene tudi kosti glavice. Jih še nisem začela, bom naslednji torek,ko dopolnimo 1 teden. Večina mamic pravi, da so tele Plivit kapljice eno s..., saj menda povzročajo krče. Sem si tako zrihtala še Oleovit, naročila sem jih v eni lekarni v Škofji Loki in so mi jih poslali po pošti, imajo pa isto vlogo kot Plivit. Tako da bomo mi dajali Oleovit. Lepo mi bodite ta vikend. Mogoče pride pa še kakšen nov majček/majčica na svet. Datumi so super (predvsem 20.5 mi je všeč)
|