bebe1
|
Živjo punce! tinispela : res je! :) Morda bova res istočasno v por.! :) Je vedno bolj prijazno če že tam poznaš koga! ;) Sicer, če bom imela CR, bom spet en teden prej tam, če mi pa bo uspelo "sama" rodit, bom pa verjetno par dni kasneje tam. Vsaj tako sem zračunala "svoj" PDP bolj nekje okoli 24. maja. Tudi ima mere za par dni manj kot je PDP izračunan.. ampak, se stem ne obremenjujem.. Bo itak, ko bo mali sonček odločil, da je pripravljen. :) IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat Bebe1: berem da si v prvo imela CR. Meni je sedaj G tudi nekaj napovedal možnost CR (dioptrija) tako da mi prosim razloži kako si bila ti zadovoljna z CR, če se bom res za to možnost morala odločiti. Da bom vsaj vedela kaj me čaka...nekateri pravijo, da je okrevanje po CR daljše in da raje naravno, druge pa hvalijo. Kako si ti doživela CR ? Hvala ti vnaprej. Seveda, ti lahko povem svojo izkušnjo z CR. Verjamem pa, da vsak CR je različen - kot vsak porod in tudi zaradi razloga zakaj pride do tega. Sem kar precej hitro zvedla od moje G., da bom verjetno imela CR. Sem pa upala do konca, da bo drugače, ker kot precej žensk, sem se kar malo bala tega. Saj je vseeno operacija. No, je bilo pri meni tri razloge, da so se odločili za CR. Prvič, je bil ta, da niso vedeli spola otroka in da je bil v medenični vstavi (če je fantek, mislim (če se ne motim:), da ne pustijo te roditi tako, da ne bi poškodovali fantka- med nogami - če bi prišlo do komplikaciji in bi morali uporabiti npr. vakuum). Tretji razlog je bil ta, da so mi odkrili med nosečnostji trombocitopenijo (premalo trombocitov v krvi, zaradi česar lahko krvaviš). Sem jih imela cca. 60 ko sem šla v por. Ko imaš napovedan CR, te naročijo na CR en teden pred tvoj PDP, da nimaš še resnih popatkov- ker otrok ne sme iti v porodni kanal.. no tako so mi razlagali . Sem prišla en dan pred "operacijo", naredila celo baterijo testov, in prespala v por. Ker sem bila naročena prva zjutraj, nisem več smela jesti in piti od večera naprej (zaradi anestezije). Zjutraj sem dobila svečko, nič takega, pa se obriješ, tuširaš, itd. Ko sem prišla v šok sobi, so mi dali transfuzijo trombocitov. Sicer je pa trajalo precej dlje časa kot so načrtovali, tako da so par punc že pred mano rodile s CR! :) Okoli poldne sem šla v bloku (isti stol kot pri G:) pa ti dajo urinski kateter, zaradi mehurja (da se ne polni med CR in tudi potem si kar hvaležen, da ne rabiš vsati zaradi tega! ). Obstajajo dva različna CR, oz. dve različne anestezije med CR - delna ali celotna. Verjetno to že veš. :) Nisem imela izbire, so me v celoti zaspali za CR, tako da nič ne vem o porodu moje punčke.. . Se pa spomnim, kako so me zbudili, takoj po CR, saj traja zelo malo časa - pol ure mogoče vse skupaj. Jaz pa bi takoooooo spala! Potem sem po eni uri prišla nazaj k sebi. Sem imela srečo, da so bili zelo malo časa po tem ure za obisk, tako da so mi pripeljali mojo pupiko, in sem lahko KONČNO zvedla, kaj sem nosila pod srcem 9 mesecev... Je pa precej "čuden" občutek, ker se zbudiš, pa kar imaš otroka.. zato lahko rečem, da ne vem, kaj je to rodit, in kako je lepo takoj objet svojega sončka ko pride na svet.. Glede sam CR, sem bila zelo zadovoljna v MB! Tista zdravnica me je res zelo lepo rezala, in tudi zašili so me res lepo. Zdaj imam še samo eno bledo malo črto nad sramne dlačice in v kopalkah se čist nič ne vidi. Glede bolečine po porodu, je ta prav končno nehala po 6. mes.-verjetno ker sem bila že rezana tam zaradi kile v otroštvu). Druge punce ponavadi pravijo, da jih ne boli več po 6-8 ted. Sem pa veliko prebrala o tem preden sem šla, in mi je bilo kar v pomoč. Mislim, da je pomembno, da veš kaj te čaka preden greš tja. No, kot za vsako stvar verjetno. :) Tokrat pa dosti razmišljam o tem ali bo CR ali ne, in ne glede na to, da zame CR ni bila slaba iskušnja, da bi vseeno rada tokrat rodila "normalno" in odkrila radost teh nepozabnih trenutkov. No, sem pa se natipkala! Če imaš še kakšno vprašanje, ali če nisem bila dovolj jasna, kar vprašaj! :) Lep večer vsem, midva greva spančkat!
|