|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
22.12.2011 10:39:12   
betty.ford
živjo!

jaz sem imela ta teden pregled in sva želele pogledat za spol, pa vesoljček ni ravno razkazovalec svojih genitalij. tudi prav. enkrat se bo že razkril.
sem pa tudi jaz pristaš tega, da če se vidi, hočem vedet kaj je. ker se mi zdi, da od tistega trenutka na drugačen način komuniciram z njim. mu dam ime.

morfologijo imam v januarju. upam, da bo takrat to malo bitje bolj sodelujoče za razkrivanje svoje identitete.

brcike šele zdaj, kakšen teden bolj čutim. prej nič. sem upala, da bom glede na nosečniško povratnost hitreje začutila tega mulčka, a je že res, da je vsaka nosečnost malce drugačna.

pa lepo se imejte, lepe praznike, ki prihajajo. pa ne preveč zapravljat!

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
22.12.2011 14:35:05   
Chocolat
Ojla sonosečke. Lepo vas je brati... se čutim kot med svojimi, ker imam podobne težavice/vprašanja/zadregeuser posted image Sodelavke so večinoma iz nosečniških zgodb, tako da moji problemčki niso med najbolj aktualnimi :)

Srček12: mene tudi zadnje tedne nek čuden občutek daje v trebuhu. Kot da imam zelo težkega, ja. Se mi zdi, da sedaj razumem ko so kdaj nekatere govorile o otrdevanju trebuha. Kaj pa vem ali je prav ali ne. Jaz imam v začetku januarja pregled (morfologijo) in bom svojemu G to omenila.

Bebe1: berem da si v prvo imela CR. Meni je sedaj G tudi nekaj napovedal možnost CR (dioptrija) tako da mi prosim razloži kako si bila ti zadovoljna z CR, če se bom res za to možnost morala odločiti. Da bom vsaj vedela kaj me čaka...nekateri pravijo, da je okrevanje po CR daljše in da raje naravno, druge pa hvalijo. Kako si ti doživela CR ? Hvala ti vnaprej.

Drugače pa sonosečkam želim lep preostanek leta. Se pa seveda še kaj tipkamo do izteka leta...Lepo bodite.

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
22.12.2011 20:47:55   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Bebe1: berem da si v prvo imela CR. Meni je sedaj G tudi nekaj napovedal možnost CR (dioptrija) tako da mi prosim razloži kako si bila ti zadovoljna z CR, če se bom res za to možnost morala odločiti. Da bom vsaj vedela kaj me čaka...nekateri pravijo, da je okrevanje po CR daljše in da raje naravno, druge pa hvalijo. Kako si ti doživela CR ? Hvala ti vnaprej.

Drugače pa sonosečkam želim lep preostanek leta. Se pa seveda še kaj tipkamo do izteka leta...Lepo bodite.

Pozanimaj se za možnost vaginalnega poroda z uporabo epiduralne. Če se ne motim, ti bodo kljub visoki dioptriji lahko omogočili naravni porod z EA, pa še plačati ti je ne bo treba (rabiš pa potrdilo od tvojega okulista). Vsaj v Postojni je tako.

< Sporočilo je popravil biba_leze* -- 22.12.2011 20:50:54 >

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
22.12.2011 22:48:44   
bebe1
Živjo punce!

tinispela : res je! :) Morda bova res istočasno v por.! :) Je vedno bolj prijazno če že tam poznaš koga! ;) Sicer, če bom imela CR, bom spet en teden prej tam, če mi pa bo uspelo "sama" rodit, bom pa verjetno par dni kasneje tam. Vsaj tako sem zračunala "svoj" PDP bolj nekje okoli 24. maja. Tudi user posted image ima mere za par dni manj kot je PDP izračunan.. ampak, se stem ne obremenjujem.. Bo itak, ko bo mali sonček odločil, da je pripravljen. :)

IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Seveda, ti lahko povem svojo izkušnjo z CR. Verjamem pa, da vsak CR je različen - kot vsak porod in tudi zaradi razloga zakaj pride do tega.
Sem kar precej hitro zvedla od moje G., da bom verjetno imela CR. Sem pa upala do konca, da bo drugače, ker kot precej žensk, sem se kar malo bala tega. Saj je vseeno operacija.
No, je bilo pri meni tri razloge, da so se odločili za CR. Prvič, je bil ta, da niso vedeli spola otroka in da je bil v medenični vstavi (če je fantek, mislim (če se ne motim:), da ne pustijo te roditi tako, da ne bi poškodovali fantka- med nogami - če bi prišlo do komplikaciji in bi morali uporabiti npr. vakuum). Tretji razlog je bil ta, da so mi odkrili med nosečnostji trombocitopenijo (premalo trombocitov v krvi, zaradi česar lahko krvaviš). Sem jih imela cca. 60 ko sem šla v por.
Ko imaš napovedan CR, te naročijo na CR en teden pred tvoj PDP, da nimaš še resnih popatkov- ker otrok ne sme iti v porodni kanal.. no tako so mi razlagali user posted image .
Sem prišla en dan pred "operacijo", naredila celo baterijo testov, in prespala v por. Ker sem bila naročena prva zjutraj, nisem več smela jesti in piti od večera naprej (zaradi anestezije). Zjutraj sem dobila svečko, nič takega, pa se obriješ, tuširaš, itd.
Ko sem prišla v šok sobi, so mi dali transfuzijo trombocitov. Sicer je pa trajalo precej dlje časa kot so načrtovali, tako da so par punc že pred mano rodile s CR! :) Okoli poldne sem šla v bloku (isti stol kot pri G:) pa ti dajo urinski kateter, zaradi mehurja (da se ne polni med CR in tudi potem si kar hvaležen, da ne rabiš vsati zaradi tega! user posted image ).
Obstajajo dva različna CR, oz. dve različne anestezije med CR - delna ali celotna. Verjetno to že veš. :) Nisem imela izbire, so me v celoti zaspali za CR, tako da nič ne vem o porodu moje punčke.. user posted image . Se pa spomnim, kako so me zbudili, takoj po CR, saj traja zelo malo časa - pol ure mogoče vse skupaj. Jaz pa bi takoooooo spala! user posted image Potem sem po eni uri prišla nazaj k sebi. Sem imela srečo, da so bili zelo malo časa po tem ure za obisk, tako da so mi pripeljali mojo pupiko, in sem lahko KONČNO zvedla, kaj sem nosila pod srcem 9 mesecev... user posted image Je pa precej "čuden" občutek, ker se zbudiš, pa kar imaš otroka.. user posted image zato lahko rečem, da ne vem, kaj je to rodit, in kako je lepo takoj objet svojega sončka ko pride na svet..
Glede sam CR, sem bila zelo zadovoljna v MB! Tista zdravnica me je res zelo lepo rezala, in tudi zašili so me res lepo. Zdaj imam še samo eno bledo malo črto  nad sramne dlačice in v kopalkah se čist nič ne vidi. user posted image Glede bolečine po porodu, je ta prav končno nehala po 6. mes.-verjetno ker sem bila že rezana tam zaradi kile v otroštvu). Druge punce ponavadi pravijo, da jih ne boli več po 6-8 ted.
Sem pa veliko prebrala o tem preden sem šla, in mi je bilo kar v pomoč. Mislim, da je pomembno, da veš kaj te čaka preden greš tja. No, kot za vsako stvar verjetno. :)

Tokrat pa dosti razmišljam o tem ali bo CR ali ne, in ne glede na to, da zame CR ni bila slaba iskušnja, da bi vseeno rada tokrat rodila "normalno" in odkrila radost teh nepozabnih trenutkov.

No, sem pa se natipkala! user posted image
Če imaš še kakšno vprašanje, ali če nisem bila dovolj jasna, kar vprašaj! :)

Lep večer vsem, midva greva spančkat! user posted image

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
23.12.2011 12:45:07   
ovnica7
V sredo smo imeli MF, vse OK user posted image , težki smo 330g. Včeraj sem dobila tudi pozitiven rezultat AC in potrjen spol - deklica. Tako, da se ob priliki na seznam lahko doda štorklja z roza culjico user posted image . Naslednji pregled pa 9.1.12 (jaz imam malo bolj pogoste).

Srečno tudi ostalim!

(odgovor članu bebe1)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
23.12.2011 21:53:28   
martka
hmmm, jaz pa še nič rezultata iz AC... no, saj ok. če tako dolgo traja, je že vse dobro. za spol pa že tako vemo-fant.

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
23.12.2011 21:57:32   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: biba_leze*

Večer,

Spol - srečke tiste, ki že veste 100%  kaj bo, nam so na NS rekli da je user posted image , ampak ne verjamem dokler ne vidim, oziroma komaj čakam MF da zvem. MF mam 13. 1., ko bom v 23 tednu, malo pozno so me naročili se mi zdi. Imam pa pri Pušenjaku, upak da je res tako dober kot pravijo.

Glede trebuha pa ... sem malo razočarana, saj kot zgleda mi bo poznat spet zadnji mesec. Ga nimam skoraj nič, sploh ni nič videt da bi bila user posted image , ampak da sem se samo malo zredila. Mah... glavno da bo vse ok z user posted image .   

Lahko noč,

tudi meni se trebuh ne pozna. pa mi je to prav fajn. saj učim plesat in mi je fajn, da me vsi ravno v trebuh ne bulijo in pravzaprav niti ne vedo.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
25.12.2011 11:19:31   
Chocolat
Vesel Božič vsem sonosečkam. Miru, zdravja in sožitja v vaše družine.

bebe1: hvala za izčrpne info glede carskega reza. Mi bodo prav prišle pri odločitvi.
ovnica in martka: čestitke za AC. Martka: če rezultatov še nisi dobila, je to dober rezultat. Skala s srca, kajne ?!

Jaz imam morfologijo imam čisto na začetku prihajajočega leta. Bom poročala. Držite pesti.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
25.12.2011 11:26:43   
manja91
vesele praznike vam želim...jaz imam morfologijo 11.1 in že komaj čakam..upam še samo da bomo izvedeli spol,ker si ga zelo želim izvedeti:)::)

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
26.12.2011 11:36:53   
martka
no, v soboto sem odprla nabiralnik in imela pošto iz lj - rezultat AC. v enem stavku je napisano - da se v dveh neodvisnih preiskavah pokaže normalen moški kariotip. 46xy.
to je vse!
sicer pa... samo to nas je zanimalo, kajne?
tako, zdaj pa lahko še komu povemo za nosečnost...user posted image

želim vam vsem mirne letošnje dni in zdravih 366 dni v letu 2012.

lpm

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
26.12.2011 13:44:01   
čili
Martka , Ovnica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke !!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
26.12.2011 16:18:51   
novemberska
Ovnica, Martka, kakšno lepo darilo za božičkauser posted image user posted image user posted image Čestitke za pupo in fantka

Najin največji zaklad, največja sreča Hana 16.10.2010

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
26.12.2011 19:09:18   
Majčica82
Martka in Ovnica user posted image user posted image user posted image Upam, da ste lepo praznovali.No morfologija je za nami. Rastemo zelo pridno, otrok je večji za cca 6 dni. Pričakujemo pa user posted image user posted image   z mojim sva zelo vesela. Brcike so že kar konkretne in se čutijo že tudi čez trebuh. Imam pa posteljico baje zelo zadaj.

(odgovor članu novemberska)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
26.12.2011 20:08:58   
lonypg
Martka , iskrene česetitke za lepe novičke AC user posted image user posted image
Ovnica in Majčica82 , čestitke za novičke o spolu user posted image

Tiste , ki to ni vaša prva nosečnost, kako je z 3D, se splača it? Al ni nujno da se bo dalo fajn slikce in video nardit? Namreč daš že tistih 70-90€, sam če ni to to, potem pa se vprašaš...Jaz imam datum 28.12. v sredo...pa mal kolebam, bi šla ali ne...

Z NS izvidi sem seveda bila zadovoljna, predvsem zaradi teh sem tudi šla delat NS, vendar s slikcami in Videom pa nisem bila zadovoljna...

Glede na to da je 3D samo finta slikc..in ne gre za druge pomembne preiskave..pa se sprašujem..user posted image user posted image

(odgovor članu Majčica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
27.12.2011 16:35:27   
strelca
Juhu majčice... še malo pa bomo pele.. ne čaaaaakaj pomladiii ne čakaj na maaaj hehe user posted image

Evo mene jutri čaka test glukoze, ki baje traja 3+ure, tko da se že psihično pripravljam. Mislim da bom s seboj vzela še kakšno knjigo, pa mehko blazino za pod rit user posted image

(odgovor članu lonypg)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
27.12.2011 18:47:47   
manja91
ju3 bom 19t in še nisem občutila premikanja v trebuhu....malo me je strah da ni kaj narobe...ti pregledi so meni čist predolgo za čakat:(

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
27.12.2011 21:40:26   
SilberMond
pa smo tudi mi dali čez morfologijo :).spet smo bili zeloo aktivni in se je kr namatrala,da je vse vidla.no skor vse. mormo spet nazaj, ker hoče prevert ledvičke-neki ni bla zadovolna k je gledala:S.upam, da je ok! mamo pa 372g v 21t.mami se pa tut pridno redi, čeprav ne vem kk to, ker ne jem tok :S.je pa ful škoda, ker se na tem ultrazvoku tok slabo vidi.na splošno pa zgleda zdravo dete :))

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
28.12.2011 9:40:26   
smehc

IZVIRNO SPOROČILO: manja91

ju3 bom 19t in še nisem občutila premikanja v trebuhu....malo me je strah da ni kaj narobe...ti pregledi so meni čist predolgo za čakat:(

manja91 je to tvoja 1. nosečnost? Moja je in me stalno daje da HOČEM že čutiti otročka. Najprej so mi rekli da je normalno nekje okoli 20. tedna, zadnjič pa celo 22. Jaz pa še vedno upam in naju bo otroček pozdravil še letos.... hmmm..... imamo samo še 4 dni!

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
28.12.2011 11:08:22   
manja91
moja prva nosečnost je smehc...js sm dans 19t,pa ti?na zadnjem pregledu mi še UZ ni naredila kar me še bolj jezi,samo z neko napravo mi je otrokov utrip poslušala..to je bilo pa tut vse...a trebuh se ti že fejst vidi?

(odgovor članu smehc)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
28.12.2011 11:23:22   
Lincika
Sj to je normalno, da ti na prejšnem pregledu ni delala ultrazvoka, ker ti v celotni nosečnosti pripadajo samo 3 UZ...moreš imet res super ginekologa/ginjo, po možnosti privatnega, ki pol na hiter mogoče pogleda. Meni je, ampak res na hiter, poslušal srčka pa mal pogledal če zgleda vse ok.
Si predstavljaš včasih, ko sploh niso delali UZ in do konca niso vedele ženske a je vse ok al ne, kak spol je itd... danes imamo veliko privilegijev, kar se tega tiče. user posted image

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
28.12.2011 11:39:09   
Lincika
Evo zdj pa lahko tut js dodam, da že čutim "telovadbo" ...drugi dan zapored isti občutki... user posted image wiiii
Torej začetek 18. tedna in mi user posted image

(odgovor članu Lincika)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
28.12.2011 12:06:42   
srcek12
Pozdravljene.

Tudi jaz sem imela včeraj morfologijo, vendar sem zelo slabe volje. Zadnji teden me je precej bolel spodnji del trebuha in me dol tiščalo. Včeraj sem ginekologinji to omenila in mi je na koncu morfologije še "izmerila" maternični vrat. Izmerila ga je preko trebuha in izmerila le 2 cm. Predpisala mi je bolniško za 1 mesec. Ker sem bila zelo šokirana, sem popoldne šla še na samoplačniški pregled, kjer mi je MV izmerila z vaginalnim ultrazvokom, kjer je izmerila 3,6 cm. Zanima me ali je imela katera od vas bodobo izkušnjo, kako vam, če vam jih, merijo MV.

Lep  pozdravček vsem.

(odgovor članu Lincika)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
28.12.2011 13:56:10   
Anonimen
Ne ravno z dolžino materničnega vratu, ampak z nuhalno svetlino. 2 doktorja - 2 različni meritvi. Zaradi tega sem pristala na AC, vendar je zdaj vse ok. Ampak me je pa žrlo nekaj tednov do rezultatov. Zdaj sem videla, da je doktorca v bolnici slabo posnela sliko in zato ni čudno da je prišla taka meritev - seveda napačna oz. pretirana, da sem pristala na AC.user posted image

Idi še na tretjo meritevuser posted image

(odgovor članu srcek12)
  Neposredna povezava do sporočila: 1373
28.12.2011 14:08:07   
srcek12
Ja,sej zdej grem cez 14 dni sper na kontrolo,ker je baje samo vaginalna meritev merodajna-tko prav Puško.
Hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
28.12.2011 14:52:55   
lonypg
Mene je sicer včeraj fuuul bolelo na levi strani spodaj trebuha kjer os jajčniki in proti sredini...res fuul...ampak je pol minilo in zato danes na 3D nisem nič omenjala...

Naj povem, da se je G ful potrudil in res lepe fotke nardil od naše pupike...in to čez 30:) in 2 posnetka bitja srca.
Pa žemljica se je tak vidla da smo se kr smejali...res ne more več bit drugo kot user posted image user posted image user posted image
Res se je splačalo , čeprav sem se dolgo odločala ali naj grem ali ne...pa mi res ni žal..na Fb sem objavla 2slikci..če ktero zanima..tak da jaz toplo priporočam 3D !!!user posted image

Lp

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......